Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alátétek, rezgéscsillapítás

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Vinkler írta:
2024.10.26., szomb. 15:28
Rock60 írta:
2024.10.26., szomb. 06:57
fülelek írta:
2024.10.25., pén. 19:17

István01-nek igaza van, a hangsugárzó ne legyen hangszer, a hangszerek hangjához bármit hozzáadunk -frekvenciafüggő doboz rezgéseket, hangszóró rezonanciákat-, csak silányabb lesz a produkció, jobb soha.
Kemény vagy, mint a vídia... :yingyang:
Az hagyján, de teljesen igazuk van! A lehallgató láncban nincs szükség hangszerekre, azt a hangfelvételhez szokás használni.
Az a baj hogy teljesen bele vagytok gabalyodva ebbe a hangszer - analógiába.
SENKI nem állított olyat, hogy a doboznak - legyen az bármilyen konstrukciójú - hangszerként kellene funkcionálni.
Aki silánynak tartja a BBC technológia alkalmazását a hifiben, javaslok egy demót egy nívós rendszerben pl. a Spendor 100 R2 - vel vagy a 200 - al.
Nyilván mindenki hülye, vagy süket, aki ezeket a dobozokat hallgatja szívesebben, mint egy halál merev Dínót, Focalt, vagy Bóvervilkinst.
Jártam egy ismert vidéki kereskedőnél, aki nagyon sok gyártó termékét tartja.
Van nála többek között Dínó, Nemmondommegmelyik sztatikus, még vagy két gyártó dobozai és a Spendor. Nagyjából hasonló árkategória képviselői.
A hangszóró kábelemért mentem el, de ha már ott voltam - a házigazda szíves invitálásának engedve - meghallgattam kb. mindent, elsősorban a sztatikra voltam kiváncsi, az a gyengém.
A hosszú fülelés végén megkérdezi a főnők, hogy a Spendorra nem vagyok kíváncsi ?
Ha nem gond, dehogynem, szívesen.
Átmentünk egy másik terembe, ahol a többihez hasonló komoly rendszer végén ott fityegett egy nagy Spendor. Mondja a Gazda, ezt hallgasd meg, mikor egyedül vagyok itt, mindig ide húzódok vissza, ezt hallgatom.
Ilyen bensőséges énekhangot, valóságos hangszerhangokat, ritmikát, betekintést a zene mélységébe minden más valós erényük ellenére nem hallottam a többi hangsugárzónál.
Frekvenciafüggő dobozrezgések ide, silányság oda.
Ezek a konstrukciók véleményem szerint nem a dolgos iparos, hanem a tervezés művészi szintjén állnak.
A művészetet pedig nem kell sem megmagyarázni, sem megindokolni.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2712

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Voyager írta:
2024.10.26., szomb. 17:01
Tctronic írta:
2024.10.26., szomb. 16:32
Voyager kolléga esetleg nem a régebbi angol (BBC, Spendor ) féle hangfal konstrukciókra gondolt, ami vékonyabb hangdoboz fala révén maga a doboz is részt vesz a hangképzésben?
Én ezt úgy gondoltam, hogy a hangsugárzók is képesek a hangszerekhez hasonló élményt nyújtani – nemcsak közvetítőként, hanem a zenei élmény részeseiként.

Elfogadom, ha más nem így gondolja. Nincs ezzel semmi bajom.
Ha arra gondolsz hogy minden hangsugárzónak van egyfajta karaktere (saját hangja?, vagy nevezzük is bárhogyan), akkor felfedezhető egyfajta analógia a hangszerekkel, mert a hangszerek se ugyanúgy szólalnak meg. Mindegyik kicsit eltérő. Pont talán istván01 írta, hogy a Expón kb a hangsugárzók határozták meg a kapott hangot, vagy valami ilyesmi. Persze vannak nagyon "semleges" hangúnak mondott hangsugárzók, de szerintem azok sem semlegesek teljesen. Ha így lenne a márkák között nem lenne különbség.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Tctronic írta:
2024.10.26., szomb. 16:32
Voyager kolléga esetleg nem a régebbi angol (BBC, Spendor ) féle hangfal konstrukciókra gondolt, ami vékonyabb hangdoboz fala révén maga a doboz is részt vesz a hangképzésben?
Én ezt úgy gondoltam, hogy a hangsugárzók is képesek a hangszerekhez hasonló élményt nyújtani – nemcsak közvetítőként, hanem a zenei élmény részeseiként.

Elfogadom, ha más nem így gondolja. Nincs ezzel semmi bajom.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2712

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

van olyan helyzet, amikor az emberfia má' télleg nem bírja megszólalás nélkül :D > ugyan mondja már meg nekem valaki, hogy egy 1-hangszeres felálláson túl (amihez még talán - bár ott is nagy a szórás hangszer és hangszer között :yingyang: ) ugyan hogyan lehet aktívhangolni egy hangsugárzó dobozt egy több-hangszeres felállás (ami azért a legjellemzőbb - és legyünk 1., segítőkészek a pusztán akusztikus vonallal: csembaló, fuvola, cselló, hegedű :music1: ; 2. kevésbé segítőkészek: szinti, dob, basszgitár, szólógitár :guitar: ) valósághű hangvisszaadásához :rolleyes: gondolkodik.gif :quetionmark: köszi leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

fülelek írta:
Voyager írta:
2024.10.25., pén. 18:32
istvan01 írta:
2024.10.20., vas. 18:51

A hangsugárzó - hangszer megfeleltetés teljesen téves. Marketing szövegnek jól hangzik, semmi több. Bármilyen hangszer, pl templomi orgona, vonósok, fém és fafúvósok stb, mind a saját hangkarakterüket mutatják, az összes harmonikus, nem harmonikus felhangjaival. Ezekkel együtt karakteresek, egyéniek.
Ezzel szemben egy hangsugárzó feladata a valahol, valamikor, valamilyen akusztikus környezetben, mindenféle hangszerek, énekhangok. zenekarok rögzített hangzását kellene minél kevesebb módosulással visszaadni. Ebbe a hangzásba minél kevésbe zenéljen bele a hangsugárzó saját doboz "zengése", ami mindig azonos tónusú, spektrumú. Az csak nehezen védhető, szerintem megvalósíthatatlan, hogy ez a doboz zengés éppen ott, akkor és annyira szólaljon meg, adódjon hozzá a gerjesztett hangszórók eredő hangzásához, ahol a hangszórók gyengélkednek.
Értem a megközelítésedet, hogy egy hangsugárzónak elsősorban az eredeti hanganyagot kell minél kevesebb módosítással visszaadnia.

Azonban én a hangsugárzókat mégis hangszernek tartom, mert egy jól megtervezett hangsugárzó képes hangszerként működő elemeket kisugározni, úgy mintha azok az élő zenéből származnának. Persze vitatható, hogy egy doboz ‘zengése’ mennyire kívánatos, de a valósághűség érdekében nem zárnám ki ezt teljesen – sok esetben épp ez teszi a hallgatási élményt gazdagabbá.
István01-nek igaza van, a hangsugárzó ne legyen hangszer, a hangszerek hangjához bármit hozzáadunk -frekvenciafüggő doboz rezgéseket, hangszóró rezonanciákat-, csak silányabb lesz a produkció, jobb soha.
Azért a hangszer - hangsugárzó láncolatból ne hagyjuk ki a hangfelvételt sem. :)
Amennyiben a hangfelvételkészítőknek az a célja, hogy autentikusan rögzítsék a hangszerek hangját (ami sajnos egyre kevésbé igaz), akkor igazad lehet.

Viszont a hangfelvételek többsége manapság inkább valamilyen hangzást akar elérni, és ennek érdekében a legkevésbé sem akarja az eredeti hangszerhangokat megőrizni. Sokszor még klasszikus zenén vagy jazzben sem. Szórakoztatni akar, és ebben az esetben akár ne zárjuk ki azt sem, hgy a hangsugárzó tervezőjének is lehet egy hangzásideálja, amivel ő is szórakoztatni szeretne, a maga módján persze. A "színezett" hang ma már a mainstream.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

fülelek írta:
2024.10.26., szomb. 15:25
El tudom fogadni, hogy a helioszféra határán túl esetleg másképp van...
Sajnos borzasztóan illogikus a gondolatmenet, és nem szeretném, hogy elterjedjen, mint a "bakelit" A bakelit kérdésre a chat gpt a következő választ adja: "A bakelit egy műanyag, amelyet leggyakrabban lemezek készítésére használnak, különösen a zenei iparban. Az első bakelitlemezek az 1900-as évek elején jelentek meg, és a vinyl lemezek előtt népszerűek voltak. A bakelit anyaga tartós, jól megőrzi a hangminőséget, így a zenészek és gyűjtők körében is népszerű. Ma a bakelit lemezek vintage értékkel bírnak, és a zenei kultúra fontos részét képezik. " -minden állítása hibás...
Ennyit a mesterséges intelligenciáról így szombat délutánra...
Ennél azért jobb ez: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemez
Na ilyenkor szoktam neki szólni, hogy hülye vagy, 1-es! :)
De még nem sértődött meg 1x sem. Bár kifogásokat szokott keresni.... De csak még mélyebbre ássa magát.....

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8912

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
2024.10.26., szomb. 06:57
fülelek írta:

Az hagyján, de teljesen igazuk van! A lehallgató láncban nincs szükség hangszerekre, azt a hangfelvételhez szokás használni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

El tudom fogadni, hogy a helioszféra határán túl esetleg másképp van...
Sajnos borzasztóan illogikus a gondolatmenet, és nem szeretném, hogy elterjedjen, mint a "bakelit" A bakelit kérdésre a chat gpt a következő választ adja: "A bakelit egy műanyag, amelyet leggyakrabban lemezek készítésére használnak, különösen a zenei iparban. Az első bakelitlemezek az 1900-as évek elején jelentek meg, és a vinyl lemezek előtt népszerűek voltak. A bakelit anyaga tartós, jól megőrzi a hangminőséget, így a zenészek és gyűjtők körében is népszerű. Ma a bakelit lemezek vintage értékkel bírnak, és a zenei kultúra fontos részét képezik. " -minden állítása hibás...
Ennyit a mesterséges intelligenciáról így szombat délutánra...
Ennél azért jobb ez: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemez

Rock60
Őslakos
Őslakos

fülelek írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
Voyager írta:
istvan01 írta:

A hangsugárzó - hangszer megfeleltetés teljesen téves. Marketing szövegnek jól hangzik, semmi több. Bármilyen hangszer, pl templomi orgona, vonósok, fém és fafúvósok stb, mind a saját hangkarakterüket mutatják, az összes harmonikus, nem harmonikus felhangjaival. Ezekkel együtt karakteresek, egyéniek.
Ezzel szemben egy hangsugárzó feladata a valahol, valamikor, valamilyen akusztikus környezetben, mindenféle hangszerek, énekhangok. zenekarok rögzített hangzását kellene minél kevesebb módosulással visszaadni. Ebbe a hangzásba minél kevésbe zenéljen bele a hangsugárzó saját doboz "zengése", ami mindig azonos tónusú, spektrumú. Az csak nehezen védhető, szerintem megvalósíthatatlan, hogy ez a doboz zengés éppen ott, akkor és annyira szólaljon meg, adódjon hozzá a gerjesztett hangszórók eredő hangzásához, ahol a hangszórók gyengélkednek.
Értem a megközelítésedet, hogy egy hangsugárzónak elsősorban az eredeti hanganyagot kell minél kevesebb módosítással visszaadnia.

Azonban én a hangsugárzókat mégis hangszernek tartom, mert egy jól megtervezett hangsugárzó képes hangszerként működő elemeket kisugározni, úgy mintha azok az élő zenéből származnának. Persze vitatható, hogy egy doboz ‘zengése’ mennyire kívánatos, de a valósághűség érdekében nem zárnám ki ezt teljesen – sok esetben épp ez teszi a hallgatási élményt gazdagabbá.
Ez úgy hangzik, mint valamiféle extravagáns Ítélőbizottsági jegyzőkönyv utolsó sora.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
Voyager írta:
istvan01 írta:
Ez is el van döntve helyettem! (ez a „jó” a mai világban – lassan érezned sem kell.)

Nem hiszem, hogy senki sem hallott még hangsugárzón hangszereket.
De ezek szerint létezik?
Lehet, hogy csak nekem nem sikerült eddig?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Voyager írta:
istvan01 írta:
Rock60 írta:
2024.10.20., vas. 18:16
Az én megítélésem szerint, ez a megközelítés már inkább a művészet kategóriába esik, egy olyan teljesítmény, mint egy nívós akusztikus hangszer előállítása.
István01 - el abban egyetértek, hogy ezen konstrukciós elv szerint készült dobozok kényesebbek, érzékenyebbek lehetnek sok szempontból.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Voyager írta:
2024.10.25., pén. 18:13

Gondolom előtte magad is jól átgondoltad, hogy a kérdésedre adott válasz, majd kellően konstruktív lesz és tovább lendít majd a téma színvonalán.
Nem ismerem a dalt, gondoltam van 2% esélye, hogy valami klippben látszik, hogy az ember bal válla fölött - mondjuk egy rámpán, vagy egy magasföldszinti ablakból - csahol a kutya, onnan ez az elvárás... gondolkodik.gif :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Rock60 írta:
Az én megítélésem szerint, ez a megközelítés már inkább a művészet kategóriába esik, egy olyan teljesítmény, mint egy nívós akusztikus hangszer előállítása.
István01 - el abban egyetértek, hogy ezen konstrukciós elv szerint készült dobozok kényesebbek, érzékenyebbek lehetnek sok szempontból.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.10.25., pén. 15:13
Redguy írta:
2024.10.24., csüt. 18:32
Nem arról beszéltem, hogy mennyire "valódi akusztikus térben készült", hanem hogy honnan kell(ene) szólnia...
Már előbb is akartam kérdezni...
Honnan tudod, honnan kell szólnia a kutyának :quetionmark:
Ezzel a kérdéssel most tényleg jól kifogtál szegényen.

Gondolom előtte magad is jól átgondoltad, hogy a kérdésedre adott válasz, majd kellően konstruktív lesz és tovább lendít majd a téma színvonalán. Vagy további értelmét ne is keressük a szálnak?

Szerintem nagy kár az időt cseverészésre pazarolni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Redguy írta:
2024.10.24., csüt. 18:32

Nem arról beszéltem, hogy mennyire "valódi akusztikus térben készült", hanem hogy honnan kell(ene) szólnia...
Már előbb is akartam kérdezni...
Honnan tudod, honnan kell szólnia a kutyának :quetionmark:

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

istvan01 írta:
2024.10.24., csüt. 17:45
Redguy írta:
2024.10.24., csüt. 15:13

A kutyaugatást a jobb vállad mögül kell hallanod, ha nem onnan hallod, akkor valami nincs rendben a rendszerrel.
Nagy baj van azzal a rendszerrel, aminél a kutya nem ugat onnan körbe. Ez nagyon nem valódi akusztikus effekt, mesterséges stúdió munkával került a felvételre. Hifiseknek jó kis mézes madzag, hogy lám-lám ezzel milyen jó a hang.
De ezt már pár éve kibeszéltük.
Valódi akusztikus térben rögzített, kevés vagy két mikrofonos zenével tessék jól rendszer tér és fázis leképzést minősíteni.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Redguy írta:

A kutyaugatást a jobb vállad mögül kell hallanod, ha nem onnan hallod, akkor valami nincs rendben a rendszerrel.
Nagy baj van azzal a rendszerrel, aminél a kutya nem ugat onnan körbe. Ez nagyon nem valódi akusztikus effekt, mesterséges stúdió munkával került a felvételre. Hifiseknek jó kis mézes madzag, hogy lám-lám ezzel milyen jó a hang.
De ezt már pár éve kibeszéltük.
Valódi akusztikus térben rögzített, kevés vagy két mikrofonos zenével tessék jól rendszer tér és fázis leképzést minősíteni.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jogos, összekavartam...
roger-waters-robert-plant-v0-e8t5umrvvyvb1.jpg
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2641

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Redguy írta:
Redguy írta:
2024.10.18., pén. 18:54
Nekem kb 1, 5 évig volt a hangfalaimon 6-6 kg liszt, szintén rezgéscsillapítási szándékkal.
A súlyát úgy lőttem be, hogy a Jumbo méretű Entreq patkány is 6 kg, amit ekkora tömegű készülékre javasol a gyártó.
Amikor rátettem, egyértelműen jobbnak hallottam a hangot vele, mint nélküle.
Az eltelt idő során csiszolgattam rendszeremet, sok finomítás történt, amik által nőtt a tisztaság, csökkentek a torzítások.
Nemrégiben gondoltam egyet, levettem a "rezgéscsillapítást". Meglepődve tapasztaltam, hogy a hangok sokkal légiesebben szólnak, jobban szállnak, és a szinpad felemelkedett vagy fél métert, talán érted mire gondolok.
A lényeg, hogy az én esetemben lekerült róla, és hogy korábban tényleg úgy hallottam jobbnak, most meg így.
Még kiegészítésként annyit megjegyeznék, hogy nagyon jó "teszt" lehet, ha az ember meghallgatja Robert Plant: Amused to death albumának elsőszámának első 30 másodpercét. A kutyaugatást a jobb vállad mögül kell hallanod, ha nem onnan hallod, akkor valami nincs rendben a rendszerrel.
Nálam pl ez is igazolta, hogy a súlynak le kellett kerülnie a hangsugárzóról.
Robert Plant ? nem Roger Waters az véletlenül ? :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Redguy írta:
2024.10.18., pén. 18:54
Nekem kb 1, 5 évig volt a hangfalaimon 6-6 kg liszt, szintén rezgéscsillapítási szándékkal.
A súlyát úgy lőttem be, hogy a Jumbo méretű Entreq patkány is 6 kg, amit ekkora tömegű készülékre javasol a gyártó.
Amikor rátettem, egyértelműen jobbnak hallottam a hangot vele, mint nélküle.
Az eltelt idő során csiszolgattam rendszeremet, sok finomítás történt, amik által nőtt a tisztaság, csökkentek a torzítások.
Nemrégiben gondoltam egyet, levettem a "rezgéscsillapítást". Meglepődve tapasztaltam, hogy a hangok sokkal légiesebben szólnak, jobban szállnak, és a szinpad felemelkedett vagy fél métert, talán érted mire gondolok.
A lényeg, hogy az én esetemben lekerült róla, és hogy korábban tényleg úgy hallottam jobbnak, most meg így.
Még kiegészítésként annyit megjegyeznék, hogy nagyon jó "teszt" lehet, ha az ember meghallgatja Robert Plant: Amused to death albumának elsőszámának első 30 másodpercét. A kutyaugatást a jobb vállad mögül kell hallanod, ha nem onnan hallod, akkor valami nincs rendben a rendszerrel.
Nálam pl ez is igazolta, hogy a súlynak le kellett kerülnie a hangsugárzóról.

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:

A hangsugárzó - hangszer megfeleltetés teljesen téves. Marketing szövegnek jól hangzik, semmi több.
Természetesen.
Egy pillanatig sem gondoltam - nem is mondtam - funkcionalítás szempontból hangszer-hangfal párhuzamot vonni, csak azt mondtam, hogy ugyan olyan művészi teljesítménynek tartom a rezonáns kabinetű dobozok gyártását, mint pl. egy jobb hegedűét.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3174

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
Két tökéletesen egymásnak ellentmondó iskola gyakorlatának lehetűnk tanúi.
A " mindenáron mindent csillapítani " elv a könnyebben magyarázható és érthető szerintem, és a látszat ellenére talán azt egyszerűbb kivitelezni is.
A dobozrezonanciával operáló márkák nagyobb fába vágják a fejszélüket. Az ő megközelítésük szerint a rezonanciák nem megszüntethetőek, maximum elhangolhatóak, ezért inkább kihasználják azt.
" Ha nem tudod legyőzni erősebbnek vélt ellenfeledet, próbáld szövetségeseddé tenni. "
Xilop felsorolását kiegészíteném a Harbet-tel és az AN - tal és ami még nem jut eszembe, szóval nem kütyaütő márkák használják ezt a receptet.

/ Párba válogatás, állvány választás, elhelyezés, korral változó önrezonancia, felületkezelés rezonanciára gyakorolt hatása, stb.../
Jó az eszmefuttatás, de például a lentebb említett Bösendorfer valójában egyik táborba sem sorolható, az inkább egy harmadik út. Azoknál a kabinet merev, merevített, viszont az oldalaikra speciálisan rögzített, fa bordák segítenek a hangolásban, rezegnek együtt a mélysugárzóval, növelve annak hatékonyságát.
Ez sem könnyebb út, mint a másik kettő, sőt, de egy ilyen tapasztalt gyártó, biztosan tudja, hogy ezt hogyan kell csinálni.
Azért azt leszögezhetjük, hogy bár vannak gyártók akik "hangszerként" tekintenek a kabinetre, hozzá hangolják a hangképhez, de a gyártók döntő többsége, a minél inkább csillapított hangdoboz mellett tette le a voksát.
De jvaslom ne vigyük el a témát a hangsugárzók, és azok tervezési filozófiája felé, mert az nem témája a topicnak. Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: xilop »

Ezek alapján az ilyen, a dobozrezgéseket hasznosító konstrukciók nem alkalmasak valósághű hangvisszaadásra,ellenben a csillapított
konstrukciókkal. A valóság nem ezt mutatja, persze van ellenpélda is, B&W mátrix széria
Ez asszem döntetlen, döntse el mindenki neki mi a jobb.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”