Kísérletezések és próbálkozások valóban gyakoriak az audioiparban, és ezek eredményezik az új, innovatív termékeket. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a folyamat esetleges vagy véletlenszerű lenne. A mérnökök szisztematikusan dolgoznak azon, hogy a legjobb minőségű hangátvitelt biztosítsák, figyelembe véve a legújabb tudományos eredményeket és technológiai fejlesztéseket. Az ötvözetek és anyagok kiválasztása mögött komoly anyagtudományi kutatások állnak.Tctronic írta: ↑2024.07.23., kedd 18:43Lehet én vagyok naiv, tudatlan, de nehezen tudom elképzelni hogy ül az asztalnál egy mérnök csapat és hosszas gondolkodás, számolás (??), fejvakargatás után azt mondják: legyen 90% ezüst 5,3% arany 4,7% platina ötvözetű kábelt rendeljünk (Azt se tudom hogy ezek ötvözhetőek-e, csak egy példát mondtam) meg a gyártótól mert ez lesz az óriás ölő. (Mert azt nagyon nagy valószínűséggel nem ők gyártják) Ja a gyárban csak 5000m rendelhető minimális mennyiség amit legyártanak. Legyártják. Phhh jó sz@r lett. Na mindegy majd elsózzuk valahova.
Ahogy már írtam az összes eddigi tapasztalat próbálkozások, kísérletezések után lett megszerezve.
Csak egy példa a sokat emlegetett VdH MCS1000. Ugye már nem gyártják. Igény lenne rá? Igen? Sokat fizetnének érte? Igen.
Akkor meg miért nem gyártják újra? Mert legyártottak egy adagot (1Km tök mindegy) de valószínűleg nem tudják megismételni. Az az alapanyag, tisztaság, összetétel, gyártás technológia stb lehet még egyszer már nem reprodukálható.
Szóval szvsz, a kábelek kellenek, a jó kábel nagyon kell, de túl van misztifikálva ez az egész. Nagyon sokszor kihasználják ezt a gyártók szemrebbenés nélkül.
Nagyon sokszor előfordul hogy egy kábel több név alatt is fut. Meg olyan is volt már a történelemben hogy ismert gyártó filléres számítógép USB kábelt beburkolva nagyságrendekkel többért adta el.
Peace![]()
Természetesen vannak olyan piaci szereplők, akik kihasználják a fogyasztók bizalmát, de ez nem jelenti azt, hogy az egész iparág ilyen lenne.