Az élő rádió közvetítéssel semmilyen konzerv műsorforrás nem veheti fel a versenyt...minden szűkítő megoldással együtt
Volt erre demonstráció a 2015-ös HiFi Show keretében.
TJ.

Igen, ez egy elfogadható megállapítás.cables írta: ↑2023.11.01., szer. 10:58Ez igaz, de ha a változás a természetes hang felé történik, azt mindenki egyformán szokta értékelni.white-tiger írta: ↑2023.11.01., szer. 09:47
A változást érzékelnék, de hogy ez kinek és miben javulás, az viszont már egy szubjektív értékítélet...
Tudom vörös posztó ez a természetes hang, pedig létezik, azt indikálja, ha a hangjel (egy jó felvételnél) a legkevesebb torzulást szenvedi el lejátszáskor. Most meg az fog jönni, hogy mi a jó felvétel... :)
Hát, ami mindenkinek, vagy legalább nagyon sok embernek tetszik.
Érdemes megnézni a Wondom BRU5-öt is, az jóval nagyobb teljesítményű 50 dollár körüli árért, hasonló funkcionalitással (esetleg a phono nélkül)fererencz írta: ↑2023.11.02., csüt. 13:21Mintha valaki hallotta volna kívánságaimat...
https://www.arylic.com/products/b50-blu ... -amplifier
Érdemes megnézni, milyen funkciókat kapott. Szerintem a DSP alapú rész nagyon izgalmas. Rengeteg beállítási lehetőség, korrekció, lehet váltást is beállítani elvileg, ha valaki mélynyomót akarna betenni. Mindenféle forráshoz (phono, rca, usb, hdmi,...). Fillérekért. Hihetetlen, és dicséretes!
Az analógia pazar.

Komoly a különbség aközött, hogy mennyi a felharmonikusok mennyisége a szóban forgó tartományban és ez az információtöbblet mennyire releváns a zene befogadása, élvezete szempontjából. Én úgy gondolom, egy szintig csekély jelentősége van. Akinek késztetése, tudása, ideje van, esetleg kísérletezhet fiatal ismerőseivel, elkaszált magastartományú felvételeket hallgattatva velük. Bár lehet, hogy a fázisviszonyok kuszálása itt többet ártana, mint a vágás - de ehhez nem igazán értek.
Szerintem, ha nem is lényegesen, de javítaná.pärt írta: ↑2023.11.01., szer. 19:13Az itt jelen lévő fórumozók nagy része - magamat is ide értve - természetes fiziológiás folyamat miatt már garantáltan nem sokat hall 12 kHz felett . Nem valószínű, hogy ha a jótündér visszaadná a húsz éves kori hallásomat, az lényegesen javítaná a zene élvezetét.
A kérdésedet személytől függetlenül általánosságban tetted fel.

Te és más se tegyen próbát interneten elérhető hallástesztekkel, vagy keressen rá a kor és a hallás alakulásának viszonyára! Ne!!!!!Rock60 írta: ↑2023.11.01., szer. 19:03Az pech.
De, igen jövök.
Ha valaki nem hall 12 Khz felett rendesen, az a természetben előforduló hangokat sem hallja rendesen.
Sem a madárcsicsergést, sem a kukorékolást- egyiket sem, sem a csengőt, sem az összekoccanó borospoharat, sem a mentő szirénáját, sem a gitár felső húrjait és egy kiegyensúlyozott hifi rendszer magasabb hangjait sem.
Az emberi agy ezt a hátrányt minden forrás esetén kompenzálja, miért kellene csak a hifiben ellensúlyozni ezt a hiányosságot ?
Ugyan olyan magasban túlemeltnek tűnne így a hang, mint egy tökéletesen halló ember esetében.

Az pech.
Nem hinném, hogy a Thriller - t a természetes hangzása miatt vették volna tonnaszámra.fapaci írta: ↑2023.11.01., szer. 11:36Minden idők legnagyobb példányszámban eladott, tehát legnépszerűbb albuma a Thriller Michael Jacksontól, konkréten 70 millió darabot vettek belőle. Ez lenne hát a természetes hangzás netovábbja?cables írta: ↑2023.11.01., szer. 10:58Tudom vörös posztó ez a természetes hang, pedig létezik, azt indikálja, ha a hangjel (egy jó felvételnél) a legkevesebb torzulást szenvedi el lejátszáskor. Most meg az fog jönni, hogy mi a jó felvétel... :) Hát, ami mindenkinek, vagy legalább nagyon sok embernek tetszik.

Vagy mar eltek annyit, hogy egy csengo ne zavarja meg oket es mar csak akkor neznek hatra mikor mar idegesiti oket. :)chord_ írta: ↑2023.11.01., szer. 16:51Elég sokat biciklizem.feket663 írta: ↑2023.11.01., szer. 13:05
Mi van olyankor, ha mondjuk valaki nem hall 12 kHz felett rendesen, és számára egy, azt a tartományt kicsit kiemelő rendszer lesz természetes hangzású, más meg sikítófrászt kap ugyanazon rendszer hangjától?
Vagy egy középtartományban hiányos felvétel egy közepet kiemelő rendszeren szólal meg természetesen. Lehetne folytatni a sort a végtelenségig, pláne, hogy senki se ismeri, hogy az eredeti felvételnek a hangmérnök koncepciója alapján hogy is kellene szólni. Azzal meg senki se jöjjön, hogy a madárcsiripelés, hisz két kakas se kukorékol egyformán...
Nem terepen. Aszfalt, biciklisút, Pesten is, Balatonpart, munkába járni, ilyesmi.
Ezért van egy csengőm, mert tényleg fontos, meg gyorsabb vagyok olykor, mert E segítség van, szóval, egy retró, nagyon szép régi csengőhangja van. Azért vettem, meg jó hangos.
Sokat használtam már.
A tapasztalat: döbbenetes.
Az, hogy a gyerekek, fiatalok, akár 50m-ről, vagy messzebbről meghallják, reagálnak, onnan tudom, hogy hallják. Olyan messziről néha, hogy az az érzésem, hogy meg tudom figyelni azt a pár töredékmásodpercet, amíg a hang odaér, mert csak utána jön az általában 0,5-1,0 mp átlagos reakcióidő, amíg moccannak.
A vének, öregek, gyakorlatilag 3-4 méterről kezdik el hallani, (nem elírás, tényleg ennyi) és, sajna, és ez 100-ból 100-szor, mindig a nők.
A középkorosztály, még OK, de az 50 körüliek, mi, ott bizony megint csak aggasztóan q..vául nem hallanak.
Vagyis, nem hallunk... :)
Értitek? Ez tök vicces, szórjuk a pénzt a kábelekre, meg az SACD, aztán meg l---aszt hallunk...
Igen, tudom, hogy ez a hátulról hallás, és a hifit szemből hallgatjuk, meg hogy a középtartomány a fontos, és az agy simán extrapolál, hogy mi újság feljebb, stb... stb...
De ez van, ezt higgyétek el.
Elég sokat biciklizem.feket663 írta: ↑2023.11.01., szer. 13:05
Mi van olyankor, ha mondjuk valaki nem hall 12 kHz felett rendesen, és számára egy, azt a tartományt kicsit kiemelő rendszer lesz természetes hangzású, más meg sikítófrászt kap ugyanazon rendszer hangjától?
Vagy egy középtartományban hiányos felvétel egy közepet kiemelő rendszeren szólal meg természetesen. Lehetne folytatni a sort a végtelenségig, pláne, hogy senki se ismeri, hogy az eredeti felvételnek a hangmérnök koncepciója alapján hogy is kellene szólni. Azzal meg senki se jöjjön, hogy a madárcsiripelés, hisz két kakas se kukorékol egyformán...
Szerinted annak az évmilliók alatt kialakult, túlélést segítő evolúciós örökségnek, amely bizonyos hangszínekkel különböző fiziológiai, legtöbbször stressz-reakciót párosít bármi köze lehet ahhoz, hogy mit tartunk természetesebb hangzásúnak? Úgy gondolod, hogy genetikailag azt is el tudjuk dönteni, melyik tigris-morgás a "temészetesebb" hangzású?
Persze, amelyikkel jobban hasonlít az otthon Decca/RCA LP-ről hallgatott produkcióra.cables írta: Carlo Bergonzit nem hallottam élőben, de két nagyon hasonló kábellel hallgatva kiderül, hogy melyik a jobb.
Mi van olyankor, ha mondjuk valaki nem hall 12 kHz felett rendesen, és számára egy, azt a tartományt kicsit kiemelő rendszer lesz természetes hangzású, más meg sikítófrászt kap ugyanazon rendszer hangjától?cables írta: ↑2023.11.01., szer. 12:41Nemcsak tanult mintákhoz hasonlítunk. Rengeteg mindent készen kapunk valahogy a génjeinkbe kódolva. Egy tigris halk morgását hallva, azonnal tudjuk, hogy baj van. Egy síró hang szánalmat kelt bennünk.
Carlo Bergonzit nem hallottam élőben, de két nagyon hasonló kábellel hallgatva kiderül, hogy melyik a jobb.

Nem követem szorosan az ágazat öncímkézési trendjeit, de rémlik, hogy mintha lenne már ultra high end is. De jól van ez így: képzeld, hogy otthon kicsomagolod, és jön a csalódás, hogy csak nyomi high end-et sóztak rád, közben neked meg már rég ultra high end igényeid vannak.Tctronic írta: ↑2023.11.01., szer. 11:44
És egy új "TOP HIGH-END" kifejezés.Ez az orosz show, nagyon sok kérdést vet fel így a háború közepette, nem is mennék nagyon bele, de nem úgy volt hogy a nyugati cégek "embargót" vezetnek be, vagy ezek még a raktáron lévő készletek voltak
Mindegy is mert az orosz liliomosaknak amúgy is nagyon kifinomult ízlése van. (Mindegy csak drága legyen)
Nemcsak tanult mintákhoz hasonlítunk. Rengeteg mindent készen kapunk valahogy a génjeinkbe kódolva. Egy tigris halk morgását hallva, azonnal tudjuk, hogy baj van. Egy síró hang szánalmat kelt bennünk.

ugyanmá,ne legyünk naivak...x autómárkánál dolgozván,többek között,havi szinten, az a feladatom hogy "átkönyveljem" az eladott 3-4 éves használt kocsikat,az "új piacra",ha nem MO-i az új túlaj....Kazahstan,kb 1,5 éve elég szépen "gyarapodik" mostanában...Tctronic írta: ↑2023.11.01., szer. 11:44És egy új "TOP HIGH-END" kifejezés.pärt írta: ↑2023.11.01., szer. 11:34A moszkvai show-ból kivágva. Ütemre váltogatja a színeket pimp my ride stílusban.Mentségére szóljon, hogy valószínűleg nem gyári tartozék, csak a kereskedő jóízlését dícsérő, hangulatos kiegészítés.Screenshot_2023-11-01-11-28-43-13_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
Ez az orosz show, nagyon sok kérdést vet fel így a háború közepette, nem is mennék nagyon bele, de nem úgy volt hogy a nyugati cégek "embargót" vezetnek be, vagy ezek még a raktáron lévő készletek voltak
Mindegy is mert az orosz liliomosaknak amúgy is nagyon kifinomult ízlése van. (Mindegy csak drága legyen)
A gyártó neves egyetemek és kutatóintézetek pszichológiai, pszichoakusztikai és neurológiai kutatásaira alapozva többéves fejlesztéssel implementálta a Philipstől licencelt Ambilight technológiát a mélyebb zenei élmény érdekében, Te meg itt leszólod!

Nekem az Off the Wall, Triller és a Bad albumok "A" Jacko albumok. A többi már eléggé lagymatag lett szerintem.fapaci írta: ↑2023.11.01., szer. 12:00Szerintem nevezzük bátran mérföldkőnek, bár a szokásos hifista szempontok alapján bizonyára kevésbé kiemelkedő sokak szemében.asebestyen írta: ↑2023.11.01., szer. 11:55Bár a zenei ízlésemmel nem igazán találkozik az az album, de véleményem szerint nagyon sok ponton non plus ultra.