Szerintem ez is csak ,,vallás" kérdése.... Én személy szerint utálom az almát, de a gyümölcsöt szeretem

Szerintem ez is csak ,,vallás" kérdése.... Én személy szerint utálom az almát, de a gyümölcsöt szeretem
Mivel egy Auralic eszközről szóló poszt után írtad ezt, hadd fordítsam meg a felvetést: annyira nehéz dolog lenne a Lightning DS-t elkészíteni mindkét nagy okostelefonos platformra? Ismertebb gyártók közül talán már csak az Auralicnak nincs droid appja...
Igazad van, én kevertem össze. FW frissítés után tapasztaltam változást a hangban, köszi a kiigazítást
Valószínűleg itt is a streamerben képződő zajok irányából érdemes megközelíteni a dolgot. Ez akár múlhat a távvezérlő szoftveren is. Biztos nem mindegy milyen intenzív a kommunikáció a streamer és a vezérlő eszköz között.alto írta: ↑2023.05.24., szer. 13:28Az egyes Lighting DS verziók közötti hangminőség különbséget én sosem tapasztaltam, de nem is szeretném mereven kizárni a lehetőségét.mishow írta: ↑2023.05.24., szer. 12:14Úgy pontosítanám, hogy hallhatóan másképp szól.
A Lighning DS lágyabb, részletezőbb, néha kicsit finomkodó hang, ami sokaknak tetszik, illetve bizonyos zenéknek jót tesz.
A Tidal Connect hangja nyomulósabb, a felső regisztere néha karcosabb, de több benne a "boogie-faktor". Még az sem teljesen mindegy, hogy HiFi vagy Master felbontást hallgatsz vele. Azt is észrevettem, hogy a Lightning DS egyes frissítései után gyakran változott a hang. Ezt régen a foobar2000 csinálta, és néha egészen zavarbaejtő tudott lenni. Megszoktál valamit, esetleg ahhoz finomítottad a rendszeredet és utána lehetett újra reszelniés ahogy korábban már írtam erről: nem "mintha" effekt, határozottan hallható, bár ennek a mértéke is lehet rendszer- és ízlésfüggő.
Ugyanakkor nehéz erre műszaki értelemben magyarázatot találni, ugyanis az ilyen három szereplős streamer ökoszisztémában (szerver, renderer, controller) a controller app a távirányító szerepét tölti be, azaz utasítja a renderert, hogy a szerverről egy kiválasztott tartalom lejátszását indítsa el, a továbbiakat a renderer és a szerver egymás között intézi, controller appon keresztül semmilyen digitális audió jel nem fut keresztül, így befolyásolni sem képes azt.
Persze ha a Lighting DS verzió frissítés a renderer(streamer) firmware frissítésével jár együtt az más tészta, az okozhat hangminőség változást, de szerintem nem szerencsés ezt a vezérlő app számlájára írni.
Az egyes Lighting DS verziók közötti hangminőség különbséget én sosem tapasztaltam, de nem is szeretném mereven kizárni a lehetőségét.mishow írta: ↑2023.05.24., szer. 12:14Úgy pontosítanám, hogy hallhatóan másképp szól.
A Lighning DS lágyabb, részletezőbb, néha kicsit finomkodó hang, ami sokaknak tetszik, illetve bizonyos zenéknek jót tesz.
A Tidal Connect hangja nyomulósabb, a felső regisztere néha karcosabb, de több benne a "boogie-faktor". Még az sem teljesen mindegy, hogy HiFi vagy Master felbontást hallgatsz vele. Azt is észrevettem, hogy a Lightning DS egyes frissítései után gyakran változott a hang. Ezt régen a foobar2000 csinálta, és néha egészen zavarbaejtő tudott lenni. Megszoktál valamit, esetleg ahhoz finomítottad a rendszeredet és utána lehetett újra reszelniés ahogy korábban már írtam erről: nem "mintha" effekt, határozottan hallható, bár ennek a mértéke is lehet rendszer- és ízlésfüggő.
Úgy pontosítanám, hogy hallhatóan másképp szól.
Igen, így látom én is.Ottokár írta: ↑2023.05.23., kedd 23:17Az Aries egy futómű, nincs sok értelme streamerrel összehasonlítani. Két óriási előnye van. A háromféle digitális kimenethez olyan DAC-ot csatlakoztathatsz amilyet csak akarsz, és ugyanígy, mivel külsőleg tápolható, tápban is határ a csillagos ég. Egyesek szerint a Lightning DS applikáció hangminőség szempontjából kifejezetten előny.Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 21:57Köszönöm a tippet.
Biztos nagyon jó.
A source -val az a problémám, hogy egyrészt az ára használtan is kb 4x-ese a Femto-nak. Másrészt nagyon "zárt" azaz, hogy nincs digitális kimenete.
Biztos nagyon jó a benne lévő dac, de én nagyon szeretem az enyém hangját, viszont így "ki kellene dobnom".
Az előbbiek miatt fejlesutési lehetőség sem nagyon van benne.
Az Aries egy futómű, nincs sok értelme streamerrel összehasonlítani. Két óriási előnye van. A háromféle digitális kimenethez olyan DAC-ot csatlakoztathatsz amilyet csak akarsz, és ugyanígy, mivel külsőleg tápolható, tápban is határ a csillagos ég. Egyesek szerint a Lightning DS applikáció hangminőség szempontjából kifejezetten előny.Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 21:57Köszönöm a tippet.gomolalaci írta: ↑2023.05.23., kedd 20:22Lindemann Musicbook Source...Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33
Ezt kifejtenéd ha megkérlek?
Bár femtot használok, de tiszában vagyok vele, hogy ennél (is) van jobb. Hiszek a "tuning" erejében![]()
Előbb-utóbb valamerre továbblépek, de még nem tudom merre.
Ennyiért, de akár kétszer ennyiért is hajlandó lennék venni valamit, ami egyértelműen jobb.
A kritériumaim "csupán":
- natívan tudja a Tidalt (ha Connect van az se baj)
- Qobuz
- spotify detto
- egyedileg megadott netcímről tudjon on-line 16/44 - 24/192 flac rádióállomásokat játszani
- airplay, vagy bluetooth esetleg mindkettő
- telefonról vagy tabletről kezelhető legyen, ne kelljen hozzá monitor/billentyűzet/egér egyáltalán, nem tudom hova tenni a hi-fi közelében.
- ha nem muszály nem fizetnék elő Roonra havi 5-6k-ért.
![]()
Biztos nagyon jó.
A source -val az a problémám, hogy egyrészt az ára használtan is kb 4x-ese a Femto-nak. Másrészt nagyon "zárt" azaz, hogy nincs digitális kimenete.
Biztos nagyon jó a benne lévő dac, de én nagyon szeretem az enyém hangját, viszont így "ki kellene dobnom".
Az előbbiek miatt fejlesutési lehetőség sem nagyon van benne.
Szerintem senki nem vitatja, hogy jó cuccok, de ezer ok miatt sokan mégsem választják. Csak a zene miatt meg elég kevesen fognak közülük megtérni, a telefonnak csak egy funkciója a zenehallgatás, és az működik sok más eszközzel is, akár jó színvonalon is.
Addig vicc, míg ki nem próbálják. :)
Köszönöm a tippet.gomolalaci írta: ↑2023.05.23., kedd 20:22Lindemann Musicbook Source...Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
Bár femtot használok, de tiszában vagyok vele, hogy ennél (is) van jobb. Hiszek a "tuning" erejében![]()
Ennyiért, de akár kétszer ennyiért is hajlandó lennék venni valamit, ami egyértelműen jobb.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
- egyedileg megadott netcímről tudjon on-line 16/44 - 24/192 flac rádióállomásokat játszani
- telefonról vagy tabletről kezelhető legyen, ne kelljen hozzá monitor/billentyűzet/egér egyáltalán, nem tudom hova tenni a hi-fi közelében.
![]()
Már megénekeltem itt is, hogy a Mini tökéletesen használható Androidon is, nem kell hozzá sem alma, sem a Lightning szoftver. Az ip-címét kell csak kideríteni, és a hálózaton lógó bármilyen gépelyről és böngészőből lehet ugyanazokat a beállításokat elvégezni, mint a Lightning DS-sel.
Lindemann Musicbook Source...Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
![]()
Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy semmit sem fogok tapasztalni, mert eddig csak egy valaki jelezte, hogy van egy CXN V2- je amit hajlandó elcserélni egy hétvégére, de mikor megmondtam neki, hogy nem tudom hogy Androidról hogyan működik az Aries mini, akkor visszalépett (ezt persze megértem és elfogadom, illetve innen is köszönöm a felajánlást).
Egy tuningolt Intel NUC, analóg DIY táppal Roon-al számomra jobb hangot produkált mint a Femto. De a Te "elvárásaidnak" nem felelne meg ahogy nézem.Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
![]()
Írd majd meg légyszi, mit tapasztaltál a CA DAC-kal. Lehet, hogy itt a továbblépés?Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
![]()
Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
Ezt kicsit bővebben?asebestyen írta: ↑2023.05.23., kedd 09:042-3 db BG kondi és ultrahájenddé válhat, mint a 3e Ft-os routerek. Nem lóg ki a panelből olyan hívogatóan 1db elko se (így aztán ez egy ölég béna cucc), de azért csak lehet tenni valamit...![]()
![]()
Én is sajnálom, de akkor is tartom, hogy egy adott készülék egy adott rendszerben mutatja meg a hallgató(k)nak - ez meg ráadásul már szubjektív értékítélet is - hogyan szól. Sokféle technológia létezik, mindegyikből lehet jót és rosszabbat is csinálni. Egy jól összerakott komplett rendszer is mutat már különbségeket, egy sokkal komolyabb pedig jobban/többet. Nincs szent Grál, csak jó választás.sutemenyx írta: ↑2023.05.22., hétf. 21:22Esetleg próbáld ki egymás mellett őket. Az R2R-t meg sajnálom, de de! Maximum a komplett rendszer nem alkalmas hozzá eléggé.white-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56
Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.
A pegasus elvi szinten érdekes. Gyakorlatilag egy multibites dac, az pedig egy oké dolog. Az alkatrészek is tűrhetőek, így már rossz nagyon nem lehet. Raadasul a fapaci is ilyet vett, es nagyon úgyhiszem, hogy sejtem miert. Szerintem ez egy jó irány.
A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni, ezért ajánlottam azt. Persze ha a deezert nem tudja, azzal nincs mit tenni.
Lehet, de nagyon biztos hogy nem jobb. Már ha jobb egyáltalán. Nem lekicsinyítve a Cxn-t, elhiszem hogy
nagyon jó, - ha meg az árát is nézzük, akkor különösen jó lehet, ráadásul újabb is.
A Pegazus sem jobb egy másiknál csak azért, mert R2R…
Éppen ezt akartam válaszolni Sütinek, hogy nem csak elterjedt és kicsi, de elég jó hangot is tud produkálni. Ezért is jó viszonyítási alap, ha valaki felfelé akar lépkedni. Ez már az élvezhető szint, abban meg igaza van mishow-nak, hogy mindenféle tápolással, drótokkal lehet még javítani rajta.