Addig vicc, míg ki nem próbálják. :)
Mivel nem dedikált audio eszköz és kicsit különc rendszer..., kerülik. Pedig jó Dac-al, Audirvana-val egy Mac, khhhmmmm. :)
Addig vicc, míg ki nem próbálják. :)
Köszönöm a tippet.gomolalaci írta: ↑2023.05.23., kedd 20:22Lindemann Musicbook Source...Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
Bár femtot használok, de tiszában vagyok vele, hogy ennél (is) van jobb. Hiszek a "tuning" erejében![]()
Előbb-utóbb valamerre továbblépek, de még nem tudom merre.
Ennyiért, de akár kétszer ennyiért is hajlandó lennék venni valamit, ami egyértelműen jobb.
A kritériumaim "csupán":
- natívan tudja a Tidalt (ha Connect van az se baj)
- Qobuz
- spotify detto
- egyedileg megadott netcímről tudjon on-line 16/44 - 24/192 flac rádióállomásokat játszani
- airplay, vagy bluetooth esetleg mindkettő
- telefonról vagy tabletről kezelhető legyen, ne kelljen hozzá monitor/billentyűzet/egér egyáltalán, nem tudom hova tenni a hi-fi közelében.
- ha nem muszály nem fizetnék elő Roonra havi 5-6k-ért.
![]()
Már megénekeltem itt is, hogy a Mini tökéletesen használható Androidon is, nem kell hozzá sem alma, sem a Lightning szoftver. Az ip-címét kell csak kideríteni, és a hálózaton lógó bármilyen gépelyről és böngészőből lehet ugyanazokat a beállításokat elvégezni, mint a Lightning DS-sel.
Lindemann Musicbook Source...Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
Bár femtot használok, de tiszában vagyok vele, hogy ennél (is) van jobb. Hiszek a "tuning" erejében![]()
Ennyiért, de akár kétszer ennyiért is hajlandó lennék venni valamit, ami egyértelműen jobb.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
- egyedileg megadott netcímről tudjon on-line 16/44 - 24/192 flac rádióállomásokat játszani
- telefonról vagy tabletről kezelhető legyen, ne kelljen hozzá monitor/billentyűzet/egér egyáltalán, nem tudom hova tenni a hi-fi közelében.
![]()
Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy semmit sem fogok tapasztalni, mert eddig csak egy valaki jelezte, hogy van egy CXN V2- je amit hajlandó elcserélni egy hétvégére, de mikor megmondtam neki, hogy nem tudom hogy Androidról hogyan működik az Aries mini, akkor visszalépett (ezt persze megértem és elfogadom, illetve innen is köszönöm a felajánlást).
Egy tuningolt Intel NUC, analóg DIY táppal Roon-al számomra jobb hangot produkált mint a Femto. De a Te "elvárásaidnak" nem felelne meg ahogy nézem.Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
![]()
Írd majd meg légyszi, mit tapasztaltál a CA DAC-kal. Lehet, hogy itt a továbblépés?Redguy írta: ↑2023.05.23., kedd 19:33Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
A kritériumaim "csupán":
- Qobuz
- spotify detto
![]()
Ezt kifejtenéd ha megkérlek?Tctronic írta: ↑2023.05.23., kedd 19:07Aki nem hisz a tuningban, analóg tápban, BG-ben stb annak jó alternatíva lehet a Femto ami jelenlegi használt árával tényleg nem rossz ár/minőség arányt képvisel. Valljuk be ez még a hazai viszonylatban a megfizethető normálisabb lejátszó. (Bár a Lightning DS azért nem a legjobb) De aki viszont kicsit bátrabb, az már kb. ennyiért vagy nem sokkal drágábban talál jobb alternatívát az első kategóriában.A minit nem ismerem, de egyértelműen a Femto alatt van.
Ezt kicsit bővebben?asebestyen írta: ↑2023.05.23., kedd 09:042-3 db BG kondi és ultrahájenddé válhat, mint a 3e Ft-os routerek. Nem lóg ki a panelből olyan hívogatóan 1db elko se (így aztán ez egy ölég béna cucc), de azért csak lehet tenni valamit...![]()
![]()
Én is sajnálom, de akkor is tartom, hogy egy adott készülék egy adott rendszerben mutatja meg a hallgató(k)nak - ez meg ráadásul már szubjektív értékítélet is - hogyan szól. Sokféle technológia létezik, mindegyikből lehet jót és rosszabbat is csinálni. Egy jól összerakott komplett rendszer is mutat már különbségeket, egy sokkal komolyabb pedig jobban/többet. Nincs szent Grál, csak jó választás.sutemenyx írta: ↑2023.05.22., hétf. 21:22Esetleg próbáld ki egymás mellett őket. Az R2R-t meg sajnálom, de de! Maximum a komplett rendszer nem alkalmas hozzá eléggé.white-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56
Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.
A pegasus elvi szinten érdekes. Gyakorlatilag egy multibites dac, az pedig egy oké dolog. Az alkatrészek is tűrhetőek, így már rossz nagyon nem lehet. Raadasul a fapaci is ilyet vett, es nagyon úgyhiszem, hogy sejtem miert. Szerintem ez egy jó irány.
A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni, ezért ajánlottam azt. Persze ha a deezert nem tudja, azzal nincs mit tenni.
Lehet, de nagyon biztos hogy nem jobb. Már ha jobb egyáltalán. Nem lekicsinyítve a Cxn-t, elhiszem hogy
nagyon jó, - ha meg az árát is nézzük, akkor különösen jó lehet, ráadásul újabb is.
A Pegazus sem jobb egy másiknál csak azért, mert R2R…
Éppen ezt akartam válaszolni Sütinek, hogy nem csak elterjedt és kicsi, de elég jó hangot is tud produkálni. Ezért is jó viszonyítási alap, ha valaki felfelé akar lépkedni. Ez már az élvezhető szint, abban meg igaza van mishow-nak, hogy mindenféle tápolással, drótokkal lehet még javítani rajta.
2-3 db BG kondi és ultrahájenddé válhat, mint a 3e Ft-os routerek. Nem lóg ki a panelből olyan hívogatóan 1db elko se (így aztán ez egy ölég béna cucc), de azért csak lehet tenni valamit...
Tényleg érdekes...Ottokár írta: ↑2023.05.22., hétf. 18:38Hát nem különös, hogy mindenki az Ariest akarja "megverni"? Olyan mint a Fradi, amikor lemegy vidékrewhite-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56
Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.
A pegasus elvi szinten érdekes. Gyakorlatilag egy multibites dac, az pedig egy oké dolog. Az alkatrészek is tűrhetőek, így már rossz nagyon nem lehet. Raadasul a fapaci is ilyet vett, es nagyon úgyhiszem, hogy sejtem miert. Szerintem ez egy jó irány.
A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni, ezért ajánlottam azt. Persze ha a deezert nem tudja, azzal nincs mit tenni.
Lehet, de nagyon biztos hogy nem jobb. Már ha jobb egyáltalán. Nem lekicsinyítve a Cxn-t, elhiszem hogy
nagyon jó, - ha meg az árát is nézzük, akkor különösen jó lehet, ráadásul újabb is.
A Pegazus sem jobb egy másiknál csak azért, mert R2R…![]()
Ha a német ebay az a kleinanzeigen volt, akkor nem elvitték, hanem inkább törölték a hirdetést. Rengeteg ott a feltört fiók és a kamu hirdetés. Észnél kell lenni... Pár hete elbeszélgettem egy csalóval, küldött személyi igazolvány fotót, nevet, címet is, jól felkészült, a paypal címét is megadta. Persze ebben az esetben éppen tudtam, hogy a hirdetéshez a képeket egy pár nappal azelőtt elkelt Wadia 121 ebay listingről lopta, mindenesetre maga a kommunikáció nem lett volna gyanús. Nemrég találkoztam olyan hirdetéssel is, ahol az én korábbi Pioneer U05 fotóim szerepeltek.
Esetleg próbáld ki egymás mellett őket. Az R2R-t meg sajnálom, de de! Maximum a komplett rendszer nem alkalmas hozzá eléggé.white-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25
Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?
Meg szép, hogy egy bő 500e Ft-os DAC jobb hangú tud lenni, mint egy 400e Ft alatti komplett streamer, ez nem is kérdés
Most ugyan nem mondtam, de korábban már volt téma: nekem az is elsődleges funkció, hogy telefonon appról fusson a Deezer, semmi más egyéb hókusz-pókusz nem szükséges. Ha jól tudom, a CA ezt nem tudja.
Ez persze eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ezt is tudom. Esetleg egy Malac SA 30n jöhetne meg szóba, de az jó kérdés, milyen lenne nekem, azon kívül, hogy preferált márkaNem tudom, mennyivel jobb, mint a 8000-es széria, amire a Limetreet sem cserélném el.
Hát nem különös, hogy mindenki az Ariest akarja "megverni"? Olyan mint a Fradi, amikor lemegy vidékrewhite-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25
Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?
Meg szép, hogy egy bő 500e Ft-os DAC jobb hangú tud lenni, mint egy 400e Ft alatti komplett streamer, ez nem is kérdés
Most ugyan nem mondtam, de korábban már volt téma: nekem az is elsődleges funkció, hogy telefonon appról fusson a Deezer, semmi más egyéb hókusz-pókusz nem szükséges. Ha jól tudom, a CA ezt nem tudja.
Ez persze eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ezt is tudom. Esetleg egy Malac SA 30n jöhetne meg szóba, de az jó kérdés, milyen lenne nekem, azon kívül, hogy preferált márkaNem tudom, mennyivel jobb, mint a 8000-es széria, amire a Limetreet sem cserélném el.
“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 13:46
Tipp: a Musicbook árából kijön egy !!ezüst!! Musician Pegasus DAC + egy használt Cambridge CXN v2.
A cxn elég magas szintig ki tud szolgálni egy rendszert, mint hálózati digitális futómű.
A Pegasus pedig egy rendes R2R dac, aminek szerintem a lábnyomában sem lehet egy AKM chipes Lindamen.
Köszi, hogy visszakerested. Tehát ahogy mishow is sejtette, a Pro volt az óriásölő. Remélhetőleg coaxon próbálta a kolléga, úgy biztos okozhat meglepetést. A beépített dac abban is ugyanaz, mint a Miniben, az pedig egy sötét, fedett hangú, felejthető valami, ami egy belépő láncban (MA Bronze vagy hasonló dobozok, passzoló erősítő) lehet a helyén.
white-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 01:18A jó múltkorában nem volt NET otthon, így rá kellett fanyalodnom a megmaradt CD-im hallgatására. Mivel CD játszó már régen nincs a renCerben, a 20 éves (anno Auchanban vett, tehát garantáltan felső kategória:-) slim Philips DVD-t kötöttem be futóműnek A Philips DAC 960 elé. És én sem mondtam, hogy húderossz...