Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 469
Re: Kábelezzünk
Szerintem a legtöbb embernek nagyon nehéz elfogadni, hogy egy kábelre teljes értékű rendszerelemként tekintsen. Néhány évvel ezelőtt még én is így gondoltam. Azonban az eltelt pár évben annyi tapasztalattal gazdagodtam e téren, ami megváltoztatta ezt. Persze, gondolhatjátok, hiszen kábeleket csinálok. Pont ezért kezdtem el, mert elégedetlen voltam azokkal amiket én is használtam. Egy-egy kábelcsere igen is tud olyan pozitív (és negatív) változást okozni, akár egy készülékcsere. Nyilván ez nem minden kábelre vonatkozik és nem is feltétlenül árfüggő.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1242
Pedig vannak ilyenek. Ez szerintem egyszerűen ellenőrizhető is. Több rendszerben ki kell próbálni. Ha nem hallod hogy többen is vagy mindbe átvisz karaktert, akkor az jó, univerzális, semleges.chord_ írta: ↑2024.11.20., szer. 20:20Szerintem meg nem.
Egy bizonyos szintig szinte bizonyos, de onnantól felfelé bejön egy nagyon erős sajáthang, ami tud ám nagyon jó lenni.
Igen, gyakorlatilag a komponens-értékű kábel pontosan azt teszi, mint az összes többi komponens: azon túl, hogy teszi a dolgát (vezeti az áramot), benyom egy hangot, ami a rossz kábeleknél pocsék, a nagyon jóknál pedig nagyon jó.
Az, hogy a fele-negyed-árú erősítőt hagyja a teljes fényében ragyogni?, és csak hiba nélkül átvezet?, én ezt konkrétan nem hiszem el.
Szerintem ez játék a szavakkal.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 19:43
A példával azt akartam szemléltetni, hogy például a tápkábel egy mennyire különleges fajta. Az tölti be az energiát a 230 voltos hálózatról a rendszerbe. Amit ha jól tesz az erősítő (is) jobban szól. Nem értem miért kell elvenni a kábeltől, hogy ez az ő képessége. Nem az erősítő mutatja meg a jobb tápkábellel mire képes, hanem "jobb minőségű" energiát kap, amitől jobban működik. De ezt a kábel ADJA HOZZÁ. És nem kevésbé veszi el.
Ha azt mondanánk, hogy a kábel hozzáad valamit, akkor Chord mester azonnal mondaná, hogy na ugye, hogy a kábel kondicionál. Szerintem ez nincs így.
Ha azt mondjuk, hogy a kábel azt a képességét adja hozzá, hogy nem torzítja, nem vesz el a hangból, nekem az ok, és szegény kábelnek sem kell megsértődnie.

Szerintem meg nem.
Egy bizonyos szintig szinte bizonyos, de onnantól felfelé bejön egy nagyon erős sajáthang, ami tud ám nagyon jó lenni.
Igen, gyakorlatilag a komponens-értékű kábel pontosan azt teszi, mint az összes többi komponens: azon túl, hogy teszi a dolgát (vezeti az áramot), benyom egy hangot, ami a rossz kábeleknél pocsék, a nagyon jóknál pedig nagyon jó.
Az, hogy a fele-negyed-árú erősítőt hagyja a teljes fényében ragyogni?, és csak hiba nélkül átvezet?, én ezt konkrétan nem hiszem el.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- SoundMania
- V.I.P.
Sajnos ahogy írtam a Nagy Egész, ott a barázdában. Ezt azonban mindenestől kell kinyerni, hogy a maximális élmény meg legyen. Ha a részleteket bent hagyod, sokminden más is ott marad. Kaphatsz egy kellemes "masszát" de sokmindent el is vesztesz.Tctronic írta: ↑2024.11.20., szer. 19:45Igen, látatlanban (vagy inkább hallatlanbanSoundMania írta: ↑2024.11.20., szer. 19:29.....
Mi is a túl sok részlet? Baj az ha megpróbáljuk kikaparni a barázdából ami ott van? Nem az adja az Egészet, ami ott van? Az a tapasztalatom, hogy a nagy részletgazdagság nem hátrány. A hátrány az amikor ezzel együtt a komponensek (készülékek, kábelek, állványok, akusztika) hibái megmaradnak és zavarnak a zenehallgatásban. Ezeket a hibákat kell már csak ilyenkor eltüntetni a rendszerből. :)) én is erre gondolnék. Lehet benne igazság, mert egyik készülék eszköz sem tökéletes. Mindegyiknek vannak ilyen-olyan hibái, a jobbakat csak az különbözteti meg a rosszabbaktól, hogy a hibáik általában kisebbek. De vannak. A High-End a hibák minimalizásáról szól. Az eszközeim nem tökéletesek, de úgy érzem -saját mércével- elég jól teljesítenek. Sajnos azon a szinten vagyok, hogy saját ízlésemhez mérten egy ideje nem sikerült feljebb lépnem. Kb minden maradt a régiben. Csövek, kábelek minden. Kicsit bosszant is, mert minden próbálkozás pénzbe került
![]()
De én inkább nem ilyen irányból közelíteném meg a dolgot. A túl nagy felbontás, részlet, hosszú lecsengések, kitartott visszhang, apró neszek, zörejek lehengerlő tud lenni főleg elsőre, de egy idő után már azon gondolkozom, hogy ilyen nincs a valóságban. Nem azért zavaró mert pl. torzít, hanem inkább mert nem valóságos... Bár ez is erősen felvétel függő is természetesen.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3234
Senki?! Szerintem biztos van olyan "elvetemült" a hifis világban, aki ilyen aránytalanúl drága kábelezést használ! Ez már őrültség kategória, de tuti van. Sajnos kell a jó kábel, szerintem nem megúszható, de azért valami egészséges arányt csak be kellene tartani. Pl. ha 400ezrem van erősítőre, akkor ahhoz nem 1milliós tápkábelt tervezek beszerezni. Biztos, hogy ezzel kimaxolnám az erősítő tudását, de fordítva, 1milliós erősítőtől + 400ezres tápkábeltől, biztosan sokkal jobb hangot kapnék.Rock60 írta: ↑2024.11.20., szer. 19:35Bizonyos határok között így van. De egy X árú erősítőhöz senki nem fog 3-5X áru tápkábelt venni, az teljesen életszerűtlen hipotézis.zoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:58Ahogy délelőtt is kifejtettem igen, szerintem az egyre jobb(drágább?) kábel, egyre többet enged át a készülék tudásából, de a szinergiát sem szabad figyemen kívül hagyni. Ez utóbbi miatt, nem feltétlen biztos, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, de azért sanszos.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28... Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
Szinte biztos, hogy a sokkal drágább kábellel a szerényebb képességű erősítőből nem lehet arányosan annyival többet kicsiholni.
Ha annyi rengeteg zsozsó van, abból a felét, vagy a nagyobbik részt az erősítőbe kell tolni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2736
Igen, látatlanban (vagy inkább hallatlanbanSoundMania írta: ↑2024.11.20., szer. 19:29.....
Mi is a túl sok részlet? Baj az ha megpróbáljuk kikaparni a barázdából ami ott van? Nem az adja az Egészet, ami ott van? Az a tapasztalatom, hogy a nagy részletgazdagság nem hátrány. A hátrány az amikor ezzel együtt a komponensek (készülékek, kábelek, állványok, akusztika) hibái megmaradnak és zavarnak a zenehallgatásban. Ezeket a hibákat kell már csak ilyenkor eltüntetni a rendszerből. :)

De én inkább nem ilyen irányból közelíteném meg a dolgot. A túl nagy felbontás, részlet, hosszú lecsengések, kitartott visszhang, apró neszek, zörejek lehengerlő tud lenni főleg elsőre, de egy idő után már azon gondolkozom, hogy ilyen nincs a valóságban. Nem azért zavaró mert pl. torzít, hanem inkább mert nem valóságos... Bár ez is erősen felvétel függő is természetesen.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 129
Ez így van. A példával azt akartam szemléltetni, hogy például a tápkábel egy mennyire különleges fajta. Az tölti be az energiát a 230 voltos hálózatról a rendszerbe. Amit ha jól tesz az erősítő (is) jobban szól. Nem értem miért kell elvenni a kábeltől, hogy ez az ő képessége. Nem az erősítő mutatja meg a jobb tápkábellel mire képes, hanem "jobb minőségű" energiát kap, amitől jobban működik. De ezt a kábel ADJA HOZZÁ. És nem kevésbé veszi el.Rock60 írta: ↑2024.11.20., szer. 19:35Bizonyos határok között így van. De egy X árú erősítőhöz senki nem fog 3-5X áru tápkábelt venni, az teljesen életszerűtlen hipotézis.zoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:58Ahogy délelőtt is kifejtettem igen, szerintem az egyre jobb(drágább?) kábel, egyre többet enged át a készülék tudásából, de a szinergiát sem szabad figyemen kívül hagyni. Ez utóbbi miatt, nem feltétlen biztos, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, de azért sanszos.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28... Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
Szinte biztos, hogy a sokkal drágább kábellel a szerényebb képességű erősítőből nem lehet arányosan annyival többet kicsiholni.
Ha annyi rengeteg zsozsó van, abból a felét, vagy a nagyobbik részt az erősítőbe kell tolni.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Bizonyos határok között így van. De egy X árú erősítőhöz senki nem fog 3-5X áru tápkábelt venni, az teljesen életszerűtlen hipotézis.zoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:58Ahogy délelőtt is kifejtettem igen, szerintem az egyre jobb(drágább?) kábel, egyre többet enged át a készülék tudásából, de a szinergiát sem szabad figyemen kívül hagyni. Ez utóbbi miatt, nem feltétlen biztos, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, de azért sanszos.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28... Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
- SoundMania
- V.I.P.
Mi is a túl sok részlet? Baj az ha megpróbáljuk kikaparni a barázdából ami ott van? Nem az adja az Egészet, ami ott van? Az a tapasztalatom, hogy a nagy részletgazdagság nem hátrány. A hátrány az amikor ezzel együtt a komponensek (készülékek, kábelek, állványok, akusztika) hibái megmaradnak és zavarnak a zenehallgatásban. Ezeket a hibákat kell már csak ilyenkor eltüntetni a rendszerből. :)Tctronic írta: ↑2024.11.20., szer. 19:16A kábelezés az egyik legfontosabb dolog. Most volt egy jó fél órás áramszünet, iskolapéldaSzerintem nem ártana minden héten, esetleg minden nap 1 óra. Más lenne a világ szinte biztos.
![]()
De hogy visszazökkenjek a virtuális valóságba, az én tapasztalatom az hogy a legnehezebb feladat a nagy felbontást és zeneiséget (zene hűséget, tonális egyensúlyt) együtt elérni, megélni. Mintha az egyik a másik rovására működne csak. Az általam zeneinek vélt dolgok általában nem voltak nagy felbontásúak. Vagy nem a legnagyobb felbontásúak. A túl sok részlet megöli a zenét? A nagy sziporkázás, nem lehet valóságos? A kevesebb néha több? Néha így érzem.
Én nagyon kedvelem a részletgazdag, nagyító alatti hangzást, de néha rá kell döbbennem, hogy ez viszont így nem lehet valóságos, kicsit műanyag így. Viszont ha próbálom elhagyni a nagy felbontást, akkor meg fakóvá válik minden. Hol az igazság, hol az arany középút?
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2736
A kábelezés az egyik legfontosabb dolog. Most volt egy jó fél órás áramszünet, iskolapélda
Szerintem nem ártana minden héten, esetleg minden nap 1 óra. Más lenne a világ szinte biztos.
De hogy visszazökkenjek a virtuális valóságba, az én tapasztalatom az hogy a legnehezebb feladat a nagy felbontást és zeneiséget (zene hűséget, tonális egyensúlyt) együtt elérni, megélni. Mintha az egyik a másik rovására működne csak. Az általam zeneinek vélt dolgok általában nem voltak nagy felbontásúak. Vagy nem a legnagyobb felbontásúak. A túl sok részlet megöli a zenét? A nagy sziporkázás, nem lehet valóságos? A kevesebb néha több? Néha így érzem.
Én nagyon kedvelem a részletgazdag, nagyító alatti hangzást, de néha rá kell döbbennem, hogy ez viszont így nem lehet valóságos, kicsit műanyag így. Viszont ha próbálom elhagyni a nagy felbontást, akkor meg fakóvá válik minden. Hol az igazság, hol az arany középút?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Egyébként az olcsóbb drótok sokmindent el tudnak rontani, sokféle mértékben. És ahogy javulnak, ezek a hibák és a mértékük egyre csökkennek. Hogy hol a dolog vége nem sokan tudják, hisz keveseknek adatik meg hogy jó rendszerben jó kábelelet ki tudjanak próbálni. Szerencsére a felvilágosultabbak néha ráállnak hogy legalább pár dolgot kipróbáljanak ha módjukban áll és nem utasítják el zsigerből. Így az ilyen hatásra érzékenyebbek bizony nem lepődnek meg amikor a kábel drágább mint a készülékek amibe bedugják.
- SoundMania
- V.I.P.
Egy kivitelezhetőbb dolgot mondanék erre. Ott vannak a biztosítékok. Pakolják be az emberek a "jobbnál-jobb" de mindenképp egre drágábbakat a készülékeikbe és egyéb helyekre és hüledeznek mennyivel jobb a hang. Itt a biztosítékok vajon mit tesznek? Hozzáadnak vagy elvesznek? Nos kézenfekvő: ki kell hagyni a foglalatot és a biztit és meghallgatni milyen amikor nincs ott semmi ami javít vagy ront. Utána már tudnák mihez hasonlítanak..... Kábelekkel ez nehezebben kivitelezhető a legtöbb esetben, de itt is ez lenne a megoldás. Mimdenesetre nem használnék 100ezer forintos biztit! Inkább vennék annyival jobb powerkábelt.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28Én is bedobok egy elméletet, ha szabad Zoli "kárára" (bocs, remélem nem bántódsz meg):
Tételezzük fel, hogy Zoli beszerez egy Bármilyen gyártó tápkábelét 500e forintért, ami egész valószínűtlen, hogy a 400e forintos előfokát azzal etetné, de tegyük fel. Meg azt is, hogy pont ugyanúgy tetszik neki a produkció, mint a mostanival. Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
Akkor most a tápkábelek csak annyit tettek, hogy egyre kevesebbet vettek el az előfok amúgy is meglévő képességéből? (Az utolsó tápkábel ára vélhetően több, mibt az egész rendszer együtt.)
Egyébként az olcsóbb drótok sokmindent el tudnak rontani, sokféle mértékben. És ahogy javulnak, ezek a hibák és a mértékük egyre csökkennek. Hogy hol a dolog vége nem sokan tudják, hisz keveseknek adatik meg hogy jó rendszerben jó kábelelet ki tudjanak próbálni. Szerencsére a felvilágosultabbak néha ráállnak hogy legalább pár dolgot kipróbáljanak ha módjukban áll és nem utasítják el zsigerből. Így az ilyen hatásra érzékenyebbek bizony nem lepődnek meg amikor a kábel drágább mint a készülékek amibe bedugják.
Igen, értem énchord_ írta: ↑2024.11.20., szer. 18:01
Aztán, elvisszük egy hifis baráthoz ezt a két drótot, (legyen ez két ic), aki hasonló ízlésű, és pl. a forráskészülék őnála tökugyanaz, és szintúgy BBC dobozt hallgat.
És a két drót szerepet cserél. Az, ami csapnivaló volt amott, itt virít, a másik meg konkrétan sz@rul szól.

Egy mindenhol bizonyított klasszis kábel minden rendszerben nagyon jól szól, érthetően sokkal jobban, mint egy sokkal olcsóbb/gyengébb.
Kategóriák között nincsen átjárás, a jobb mindenhol jobb lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.11.20., szer. 19:17-kor.
- zoli73
- V.I.P.
Dehogy bántódom meg! Viccelsz?wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28Én is bedobok egy elméletet, ha szabad Zoli "kárára" (bocs, remélem nem bántódsz meg):
Tételezzük fel, hogy Zoli beszerez egy Bármilyen gyártó tápkábelét 500e forintért, ami egész valószínűtlen, hogy a 400e forintos előfokát azzal etetné, de tegyük fel. Meg azt is, hogy pont ugyanúgy tetszik neki a produkció, mint a mostanival. Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
Akkor most a tápkábelek csak annyit tettek, hogy egyre kevesebbet vettek el az előfok amúgy is meglévő képességéből? (Az utolsó tápkábel ára vélhetően több, mibt az egész rendszer együtt.)
Amit vázolsz, csak elméleti síkon lehetséges(mármint velem kapcsolatban), de én azt tapasztaltam, hogy a kábelgyártók kényesen ügyelnek a hierarhiára. Ahogy haladunk feljebb, egyre többet mutatnak, de egyre kisebbek a lépcsőfokok, és egyre nagyobbak az árcédulák.
Ahogy délelőtt is kifejtettem igen, szerintem az egyre jobb(drágább?) kábel, egyre többet enged át a készülék tudásából, de a szinergiát sem szabad figyemen kívül hagyni. Ez utóbbi miatt, nem feltétlen biztos, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, de azért sanszos.
Amúgy több okból sem vetemedem ilyen kábelek beszerzésére.

Illetve továbbra is tartom magam ahhoz az elvemhez, hogy nem próbálok ki saját rendszerben olyan eszközt, készüléket, stb., amit nem tudok megfizetni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Én is bedobok egy elméletet, ha szabad Zoli "kárára" (bocs, remélem nem bántódsz meg):
Dynavox X4000
Meg ennek az egész beszélgetésnek egyetlen dolog miatt lesz mindig és mindig 'körbenjárás' íze.
Az adott (koordináta)rendszeren belül én ezeket elhiszem, és elhiszem pl. SM véleményét a horror drága kábelek szereplését. Őnála. Meg még xy-nál is. Vagy azoknál, akik beleerőltetődtek a drágadrót-jódrót szektába.
De ha hátrébb lépünk, vagyis kilépünk ezekből a rendszerekből, és megnézzük a sajátunkat, vagy akarnánk valami általánosíthatót kiszorítani az 'össz' rendszerekre, feltétlen káosz lesz, vagy a hamis próféta verzió jön be.
Ugyanez, egy szinonim verzióban: ha csak pár embernek nem tetszik pl. SM-nél a hang, akkor az összes kábel-megállapítása kérdéses lehet.
Az adott (koordináta)rendszeren belül én ezeket elhiszem, és elhiszem pl. SM véleményét a horror drága kábelek szereplését. Őnála. Meg még xy-nál is. Vagy azoknál, akik beleerőltetődtek a drágadrót-jódrót szektába.
De ha hátrébb lépünk, vagyis kilépünk ezekből a rendszerekből, és megnézzük a sajátunkat, vagy akarnánk valami általánosíthatót kiszorítani az 'össz' rendszerekre, feltétlen káosz lesz, vagy a hamis próféta verzió jön be.
Ugyanez, egy szinonim verzióban: ha csak pár embernek nem tetszik pl. SM-nél a hang, akkor az összes kábel-megállapítása kérdéses lehet.
Aztán, elvisszük egy hifis baráthoz ezt a két drótot, (legyen ez két ic), aki hasonló ízlésű, és pl. a forráskészülék őnála tökugyanaz, és szintúgy BBC dobozt hallgat.Rock60 írta: ↑2024.11.20., szer. 16:37
Tételezzük fel, hogy van egy olyan drót, amivel a legjobban szól egy cucc.
Mindent kihoz a rendszerből és közmegegyezésünk szerint nem is színez.
Ezt vegyük 0 pontnak.
Van egy másik drót, ami az előzőhöz képest csapnivalóan szól.
Két lehetőség van.
1. Az előző "csinált valamit", hozzátett.
2. Az utóbbi elvett.
Számomra nem kérdés, hogy a második állítás az igaz.
És a két drót szerepet cserél. Az, ami csapnivaló volt amott, itt virít, a másik meg konkrétan sz@rul szól.
Sok lehetőség van.
1. A kábelek valami brutál módon jelkondícionálók. Másképp fogalmazva, ide-oda színeznek. Az egyik színes-szőttes ide illik, a másik meg amoda.
2. A kábelek hangi viselkedése eddig tisztázatlan paraméterhalmaz szerint formálódik
3. A két erősítő bemeneti fokozata eltér, és ez okozza a kalamajkát
4. A két helyszín áramellátása eltérő. Extrém esetben az eltérő tápkábelek is okozhatják ezt a szerepcserét.
5. Más az akusztikai környezet.
stb... stb...
- zoli73
- V.I.P.
Igen, az a Neotech fonat.Rock60 írta: ↑2024.11.20., szer. 16:21Gondolom, a saját gyártmány a Neotech fonat.zoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 11:20
A jelenlegi előerősítőmet 400e-ért vettem és hozzá, a saját készítésű, kb. 40-45e Forint értékű tápkábelt használtam.
Kölcsönkaptam egy tápkábelt is, máshonnan(ez szintén nem volt eladó), aminek a piaci értéke olyan 150-160e körűl mozog. Összehallgatva, ezzel a kábellel a saját előfokom jobban tetszett, mint a nálam vendégeskedő, jobb előfok, a saját készítésű tápkábellel.
Ha nem titok, melyik az a gyári 150 ezres drót, ami annyival jobb ?
Persze, hogy nem titok, ValhallA AgPt-RXF V2. Ez egy más világ, el is engedtem a barkács vonalat.
Sajnos, vagy nem, de igazat kell adjak Soundmania kollégának, mikor azt mondta, hogy "amíg nem hallottad a rendszered ilyen szintű kábelekkel, addig nem is tudod, hogy mit tud a rendszered."
Ez bizony igaz. Eddig három darabot szereztem be, de még 1db tervben van a közeljövőben, és bátran állíthatom, hogy más dimenzióba került tőlük a rendszerem.
Most megint hivatkozhatnék SM-ra, hogy ez alatt nem érdemes kezdeni, mert nincs értelme, de nem teszem, mert nyilván egy(vagy több) ilyen kábel beszerzése, nem csak szándék kérdése.
Tételezzük fel, hogy van egy olyan drót, amivel a legjobban szól egy cucc.wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 12:29Hogy a "drót" csak elvehet többet vagy kevesebbet, azért nem elfogadható számomra, mert nincs olyan állapot, hogy nincs "drót".
Mindent kihoz a rendszerből és közmegegyezésünk szerint nem is színez.
Ezt vegyük 0 pontnak.
Van egy másik drót, ami az előzőhöz képest csapnivalóan szól.
Két lehetőség van.
1. Az előző "csinált valamit", hozzátett.
2. Az utóbbi elvett.
Számomra nem kérdés, hogy a második állítás az igaz.
Gondolom, a saját gyártmány a Neotech fonat.zoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 11:20
A jelenlegi előerősítőmet 400e-ért vettem és hozzá, a saját készítésű, kb. 40-45e Forint értékű tápkábelt használtam.
Kölcsönkaptam egy tápkábelt is, máshonnan(ez szintén nem volt eladó), aminek a piaci értéke olyan 150-160e körűl mozog. Összehallgatva, ezzel a kábellel a saját előfokom jobban tetszett, mint a nálam vendégeskedő, jobb előfok, a saját készítésű tápkábellel.
Ha nem titok, melyik az a gyári 150 ezres drót, ami annyival jobb ?
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Hát én nagyon nem vágom ezt egyébként, csak olvasgatok, és vannak elképzeléseim, amik lehet, hogy részben vagy egészében hibásak. De tök jó, hogy itt ennyien kifejtették a véleményüket és tapasztalataikat, mert ezáltal formálódik az enyém is. Nyilván mindenkinek magának kell otthon kikísérleteznie számára mi a jó és az elegendően jó. Viszont ha már van némi sorvezető ez könnyebb és költséghatékonyabb lehet.hodyka írta: ↑2024.11.20., szer. 11:36
Látom nagyon vágod a drótokat.
A drótok soha nem javítanak a hangon, az a lényeg, az a drót jó amelyik kevesebbet ront
És nagyon fontos a kimenő és bemenő impedancia illesztése,és azt nem a drót fogja, pl. CDjátszó, DAC kimeneti impedanciája és erősítő bemenő impedanciája illeszkedik akkor akár " vizes bálamadzaggal " is jól fog szólni.
Valamikor szabványosítva volt, ma már nem ...........
Tudom, hogy te készítesz kábeleket - az elmondások alapján úgy hallottam -, méghozzá elég jókat. Én sajnos, nem tudok, így maradt a vásárlás.
Volt egy másfél éves időszak, amikor usb kábelt kerestem, és nagyon nem tudtam mi lenne jó, csak azt, hogy az akkor meglévőnél jobb kellene. És nem találtam olyan hiteles forrásból származó leírást, ahol több típust összehasonlítanak, végül kikötöttem a mostaninál, és elégedett vagyok. De ez majdnem a véletlen műve volt.
Hogy a "drót" csak elvehet többet vagy kevesebbet, azért nem elfogadható számomra, mert nincs olyan állapot, hogy nincs "drót". (A wifi, BT és egyéb hasonló megoldásokat hagyjuk.) Ha az A eszköz kimenetét összeforrasztod a B eszköz bemenetével, akkor is van ott már valami plusz anyag. Így a nincs drót csak filozófiai síkon létezik. Ha meg van akár a vizes madzag, ahhoz képest a száraz már más lesz. Vagy jobb, vagy rosszabb, de ugyanaz nem lehet.
Dynavox X4000
nyilván nem, de ez nem befolyásolja annak auditív megítélésétzoli73 írta: ↑2024.11.20., szer. 12:07Azért abban ugye megegyezhetünk, hogy a drágább(ez is relatív) kábel megvétele/használata, nem csak szándék, elhatározás kérdése?
Ezért is írtam, hogy mindenki döntsön belátása szerint.

de jót láss benne

de, ha előkerült az ára... én pl sose mondtam, hogy nem lehet olcsón, jó kábelrendszert összerakni (sőt,komplett hifit is lehet). amire szerintem figyelni kell, az a már említett homogenitás.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- zoli73
- V.I.P.
Azért abban ugye megegyezhetünk, hogy a drágább(ez is relatív) kábel megvétele/használata, nem csak szándék, elhatározás kérdése?
Ezért is írtam, hogy mindenki döntsön belátása szerint.