s4tch írta: ↑2023.05.22., hétf. 12:59
Ottokár írta: ↑2023.05.19., pén. 23:58
... Egyik FB csoportban is, pár napja a szerző bejegyzése alapján lemészárolta a Wiim Mini az Auralic Ariest, igaz csak LE kivitelben...
Nekem véletlenül van mindkettő, és mészárlásról szó sincs. A Wiim mini árához képest kiváló, remek szolgáltatásai vannak, stabil, olcsó, korrekt a hangja, gyorsan bootol és működik, rengeteg streaming platformot ismer. Szerintem elképesztően kerek (haha) csomag a hifi belépő szintjén. De azonos dac azonos optikai bemenetére azonos dróttal dugva csak a tévémnél (pár éves androidos Sony csúcs LCD) jobb. Az Aries LE tisztább, nyugodtabb, több részletet mutató hang, ráadásul ez coaxon és usb-n is kerekebb produkció, mint optikán. Illetve a lineáris táppal etetett RPi4-et is a Wiim elé helyezném, és azt is tovább lehet húzni külső órával, külön tápolt digitális kimenetekkel, stb.
Még egyszer, áráért bárkinek ajánlom a Wiimet. De nem csodaszer az sem. Pedig milyen klassz lenne.
Szerintem keverik a Wiim PRO-val. Az más szint, mint a negyvenezres Wiim/Elipson Mini, de még mindig bőven a megfizethető árakon belül. A Miniről írtam már (épp s4tch kolléga adta kölcsön

) és már akkor is leírtam, hogy ügyes és sokoldalú kis "kabátgomb" de az Auralic Minitől hallhatóan elmarad, amin fura módon a kiegészítő táp sem javít annyit, hogy megérje vele foglalkozni. Így jó ahogy van, belépő hifi okosítására.
Az "őriásölő_mészárolós_lealázza_leveri" minősítésektől amúgy is kiütést kapok, akiknél ez a mérce, azoknak nem feltétlenül bíznék meg az értékítéletében, arról nem beszélve, hogy egy ilyen üres és fellengzős frázisból konkrétan nem tudunk meg semmit!
Kieg: A PRO, Taga, Rena (hogy csak azokat mondjam, amiket frissen hallottam), szintén nem vernek le senkit. Az bennük a truváj, hogy egy lineáris táppal, 100eFt környékén tudják hozni a valaha 200-500eFt körüli, korábbi középkategóriás streamerek szívvonalát - ami az árszorzókat tekintve nem kis dolog. EZÉRT ajánlottam azok figyelmébe, akik most vennének streamert - a többi benne van a hosszú postomban.