Minden esetre, ha valakinek van, és hajlandó lenne kölcsönadni egy hétvégére szívesen tennék vele egy próbát. (Adok helyette egy Auralic minit, nagy táppal, szintén próbára, Budapest környéke, budai oldal előnyben :)
Hát nem különös, hogy mindenki az Ariest akarja "megverni"? Olyan mint a Fradi, amikor lemegy vidékrewhite-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 16:18“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25
Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?
Meg szép, hogy egy bő 500e Ft-os DAC jobb hangú tud lenni, mint egy 400e Ft alatti komplett streamer, ez nem is kérdés
Most ugyan nem mondtam, de korábban már volt téma: nekem az is elsődleges funkció, hogy telefonon appról fusson a Deezer, semmi más egyéb hókusz-pókusz nem szükséges. Ha jól tudom, a CA ezt nem tudja.
Ez persze eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ezt is tudom. Esetleg egy Malac SA 30n jöhetne meg szóba, de az jó kérdés, milyen lenne nekem, azon kívül, hogy preferált márkaNem tudom, mennyivel jobb, mint a 8000-es széria, amire a Limetreet sem cserélném el.
A pegasus elvi szinten érdekes. Gyakorlatilag egy multibites dac, az pedig egy oké dolog. Az alkatrészek is tűrhetőek, így már rossz nagyon nem lehet. Raadasul a fapaci is ilyet vett, es nagyon úgyhiszem, hogy sejtem miert. Szerintem ez egy jó irány.
A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni, ezért ajánlottam azt. Persze ha a deezert nem tudja, azzal nincs mit tenni.
Lehet, de nagyon biztos hogy nem jobb. Már ha jobb egyáltalán. Nem lekicsinyítve a Cxn-t, elhiszem hogy
nagyon jó, - ha meg az árát is nézzük, akkor különösen jó lehet, ráadásul újabb is.
A Pegazus sem jobb egy másiknál csak azért, mert R2R…
“ A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni,”sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 21:56Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 13:46
Tipp: a Musicbook árából kijön egy !!ezüst!! Musician Pegasus DAC + egy használt Cambridge CXN v2.
A cxn elég magas szintig ki tud szolgálni egy rendszert, mint hálózati digitális futómű.
A Pegasus pedig egy rendes R2R dac, aminek szerintem a lábnyomában sem lehet egy AKM chipes Lindamen.
Meg szép, hogy egy bő 500e Ft-os DAC jobb hangú tud lenni, mint egy 400e Ft alatti komplett streamer, ez nem is kérdés
Most ugyan nem mondtam, de korábban már volt téma: nekem az is elsődleges funkció, hogy telefonon appról fusson a Deezer, semmi más egyéb hókusz-pókusz nem szükséges. Ha jól tudom, a CA ezt nem tudja.
Ez persze eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ezt is tudom. Esetleg egy Malac SA 30n jöhetne meg szóba, de az jó kérdés, milyen lenne nekem, azon kívül, hogy preferált márkaNem tudom, mennyivel jobb, mint a 8000-es széria, amire a Limetreet sem cserélném el.
A pegasus elvi szinten érdekes. Gyakorlatilag egy multibites dac, az pedig egy oké dolog. Az alkatrészek is tűrhetőek, így már rossz nagyon nem lehet. Raadasul a fapaci is ilyet vett, es nagyon úgyhiszem, hogy sejtem miert. Szerintem ez egy jó irány.
A CXN pedig legalabbis az Auralic Femto-knál biztosan sokkal jobb, van ahol igen komoly hangminőséget is még képes kiszolgálni, ezért ajánlottam azt. Persze ha a deezert nem tudja, azzal nincs mit tenni.
Köszi, hogy visszakerested. Tehát ahogy mishow is sejtette, a Pro volt az óriásölő. Remélhetőleg coaxon próbálta a kolléga, úgy biztos okozhat meglepetést. A beépített dac abban is ugyanaz, mint a Miniben, az pedig egy sötét, fedett hangú, felejthető valami, ami egy belépő láncban (MA Bronze vagy hasonló dobozok, passzoló erősítő) lehet a helyén.
white-tiger írta: ↑2023.05.22., hétf. 01:18A jó múltkorában nem volt NET otthon, így rá kellett fanyalodnom a megmaradt CD-im hallgatására. Mivel CD játszó már régen nincs a renCerben, a 20 éves (anno Auchanban vett, tehát garantáltan felső kategória:-) slim Philips DVD-t kötöttem be futóműnek A Philips DAC 960 elé. És én sem mondtam, hogy húderossz...
Mivel sokan fennakadtak a mészárlás kifejezésen, visszakerestem az ominózus posztot. Így szól az indítás: "Most próbáltam ki a kis WiiM pro-t, hááát rendesen “megütötte” az Auralic Ariests4tch írta: ↑2023.05.22., hétf. 12:59Nekem véletlenül van mindkettő, és mészárlásról szó sincs. A Wiim mini árához képest kiváló, remek szolgáltatásai vannak, stabil, olcsó, korrekt a hangja, gyorsan bootol és működik, rengeteg streaming platformot ismer. Szerintem elképesztően kerek (haha) csomag a hifi belépő szintjén. De azonos dac azonos optikai bemenetére azonos dróttal dugva csak a tévémnél (pár éves androidos Sony csúcs LCD) jobb. Az Aries LE tisztább, nyugodtabb, több részletet mutató hang, ráadásul ez coaxon és usb-n is kerekebb produkció, mint optikán. Illetve a lineáris táppal etetett RPi4-et is a Wiim elé helyezném, és azt is tovább lehet húzni külső órával, külön tápolt digitális kimenetekkel, stb.
Még egyszer, áráért bárkinek ajánlom a Wiimet. De nem csodaszer az sem. Pedig milyen klassz lenne.
Szerintem keverik a Wiim PRO-val. Az más szint, mint a negyvenezres Wiim/Elipson Mini, de még mindig bőven a megfizethető árakon belül. A Miniről írtam már (épp s4tch kolléga adta kölcsöns4tch írta: ↑2023.05.22., hétf. 12:59Nekem véletlenül van mindkettő, és mészárlásról szó sincs. A Wiim mini árához képest kiváló, remek szolgáltatásai vannak, stabil, olcsó, korrekt a hangja, gyorsan bootol és működik, rengeteg streaming platformot ismer. Szerintem elképesztően kerek (haha) csomag a hifi belépő szintjén. De azonos dac azonos optikai bemenetére azonos dróttal dugva csak a tévémnél (pár éves androidos Sony csúcs LCD) jobb. Az Aries LE tisztább, nyugodtabb, több részletet mutató hang, ráadásul ez coaxon és usb-n is kerekebb produkció, mint optikán. Illetve a lineáris táppal etetett RPi4-et is a Wiim elé helyezném, és azt is tovább lehet húzni külső órával, külön tápolt digitális kimenetekkel, stb.
Még egyszer, áráért bárkinek ajánlom a Wiimet. De nem csodaszer az sem. Pedig milyen klassz lenne.
Nekem véletlenül van mindkettő, és mészárlásról szó sincs. A Wiim mini árához képest kiváló, remek szolgáltatásai vannak, stabil, olcsó, korrekt a hangja, gyorsan bootol és működik, rengeteg streaming platformot ismer. Szerintem elképesztően kerek (haha) csomag a hifi belépő szintjén. De azonos dac azonos optikai bemenetére azonos dróttal dugva csak a tévémnél (pár éves androidos Sony csúcs LCD) jobb. Az Aries LE tisztább, nyugodtabb, több részletet mutató hang, ráadásul ez coaxon és usb-n is kerekebb produkció, mint optikán. Illetve a lineáris táppal etetett RPi4-et is a Wiim elé helyezném, és azt is tovább lehet húzni külső órával, külön tápolt digitális kimenetekkel, stb.
Redguy kolléga véleményéhez csatlakoznék, feljebb lépés a G2 szinttől várható, amennyiben jó az Aries külső tápja. A gyári táp sem rossz, de van annál jobb is. Nem elhanyagolható tény, hogy nem igen van Aries tulajdonos, aki ne volna maximálisan elégedett vele, legalább is, én ilyet nem láttam. Magam is csak azért válnék meg tőle, mert kicsit "öregecske" elvileg, a gyártás elejéről van. Négy éve van a tulajdonomban, és soha egy pillanatig se gondoltam, hogy nem "tökéletes". Körülötte a lánc minden eleme változott, akár többször is, de az Aries állócsillagnak bizonyult.white-tiger írta: ↑2023.05.21., vas. 21:16Csak egy próba után fog kiderülni. De ha jól emlékszem a G1 dacot is tartalmaz... Akkor pedig ez sem lesz teljesen reális.BBalu írta: ↑2023.05.21., vas. 21:03Sziasztok,
“Megragadnám” az alkalmat, hamàr mostanában többször felmerült az Auralic Aries Femto is a hozzászólások között…
Egy barátom jóvoltából vendégeskedik nálam egy ilyen készülék, “Fapaci-féle” analóg táppal. Ezzel segítve a dilemmámat, egy Oppo 105 után milyen digitális futóművet válasszak. (Az Oppo táp szempontból nem gyàri)
Számomra szimpatikus, hogy egy ilyen korú készülék, mint az Aries Femto szuperül teszi a dolgát, stabil, jól használható az app-ja, és nálam hangra is kellemes. Ezzel együtt egy picit megpróbálnék feljebb célozni.
Főleg Tidal-rol hallgatózom, illetve NAS-rol is streamelek, az utóbbi években a NAS eléggé háttérbe szorult.
Tegyük fel, hogy a rendszer elemei képesek megmutatni a Femto feletti kategória pozitiv hozadékát hangban… Milyen szintű, jellegű különbség , előrelépés várható, ha a kölcsön Femto helyére végül egy Aries G1, vagy egy G1.1 kerülne?
Igen.gomolalaci írta: ↑2023.05.21., vas. 20:37,,A Pegasus pedig egy rendes R2R dac, aminek szerintem a lábnyomában sem lehet egy AKM chipes Lindamen."
Egészen biztos vagy ebben? Egyébként: Lindemann
Csak egy próba után fog kiderülni. De ha jól emlékszem a G1 dacot is tartalmaz... Akkor pedig ez sem lesz teljesen reális.BBalu írta: ↑2023.05.21., vas. 21:03Sziasztok,
“Megragadnám” az alkalmat, hamàr mostanában többször felmerült az Auralic Aries Femto is a hozzászólások között…
Egy barátom jóvoltából vendégeskedik nálam egy ilyen készülék, “Fapaci-féle” analóg táppal. Ezzel segítve a dilemmámat, egy Oppo 105 után milyen digitális futóművet válasszak. (Az Oppo táp szempontból nem gyàri)
Számomra szimpatikus, hogy egy ilyen korú készülék, mint az Aries Femto szuperül teszi a dolgát, stabil, jól használható az app-ja, és nálam hangra is kellemes. Ezzel együtt egy picit megpróbálnék feljebb célozni.
Főleg Tidal-rol hallgatózom, illetve NAS-rol is streamelek, az utóbbi években a NAS eléggé háttérbe szorult.
Tegyük fel, hogy a rendszer elemei képesek megmutatni a Femto feletti kategória pozitiv hozadékát hangban… Milyen szintű, jellegű különbség , előrelépés várható, ha a kölcsön Femto helyére végül egy Aries G1, vagy egy G1.1 kerülne?
Ezt most így konkrétan nemtudom, mert nem hallottam limetree futomuvet. Csak tippelek, hogy epp annyira komolytalan lehet futomunek is, mint komplett streamernek. Legalabbis a komplett streamer hangjában biztosan részt vesz a digitalis rész komolytalansága is. Nem leszólni akarom, nincs ilyen ingerem, hogy lealacsonyítsak dolgokat, de hallottam nálad, és botrány a CD17-hez képest. Szerintem ebben nagyjából egyet is értünk, maximum én sarkosabban látom ezt a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2023.05.19., pén. 17:25Miben jobb futómű CXN, mint egy Limetree Bridge?sutemenyx írta: ↑2023.05.19., pén. 13:46
Tipp: a Musicbook árából kijön egy !!ezüst!! Musician Pegasus DAC + egy használt Cambridge CXN v2.
A cxn elég magas szintig ki tud szolgálni egy rendszert, mint hálózati digitális futómű.
A Pegasus pedig egy rendes R2R dac, aminek szerintem a lábnyomában sem lehet egy AKM chipes Lindamen.
Neked is leírom ugyanazt, mint Limarnak az előbb: nem neked, nem a vevőidnek és pláne nem ellened/ellenetek szólt a postom.
Hát erre 3-4 dolgot tudok mondani:
Gábor, te a még töredékesen megmaradt exkluzív audiofil piac egyik talpon maradt exkluzív kereskedője vagy. A postom nem neked és nem a te vevőkörödnek szólt, ne vedd magadra