viri írta: ↑2022.10.10., hétf. 06:37
Mi az a PC-s ciripelés? Azt hogy kell elképzelni?
Ezt én készítettem, még kb 2 éve, telefonnal, közvetlenül a középsugárzó elé helyezve azt, és maximumra kitekerve az erőlködőt. A működő láncban itt van egy lemezjátszótű és egy csöves phono plusz egy csöves erősítő, tehát a számítógép itt nincs is forrásként a rendszerben! Az alapzaj az a hangszóró ill. a rendszer minimális alapzajából (halk 50 hertzes búgás plusz fehérzaj), és - főleg - a telefon meglehetősen gagyi mikrofonjának zajából tevődik össze, de amit 0:05-nél, 0.32-nél, 0:59-nél és 1:24-nél hallasz, na az pl. PC-s ciripelés, ami a hálózati kábelen vagy EM-interferenciával jut el a lejátszó láncig, és ami jól hallható a hangszóróban (valami időzített rendszertaszk "hangja" ez, egyébként ez egy Intel-es Mac, működő, de kijelentkeztetett állapotban, kikapcsolt monitoroknál). Van ott pár alig hallható "dobbantás" is, aminek nem találtam meg a forrását,) Hallgasd meg, nem fogod eltéveszteni:
https://www.dropbox.com/s/l0e5jj1jf9rr8 ... n.m4a?dl=0
Sorry a rosszminőségű felvételért, de érted, ha ezen is hallszik, akkor milyen idegesítő lehet a valóságban. Ennél csúnyább ciripelések is vannak, tényleg olyan, mint egy tücsöké, miközben használatban van a gép, de olyant már régen hallottam, még régi, talán 486-os vagy elsőgenerációs pentiumos alaplappal.
Remélem így segítettem elképzelni.