SoundMania írta: ↑2025.06.28., szomb. 06:45
Közben találtam némi infót: ... a "Rodok" sem mindenhol fémtömbök, hanem sokszor csak fém csövek.
Viszont sokan kiiktatják a biztosítékokat foglalatostól ahelyett, hogy végigpróbálgatnák a specbiztiket amik mind valamit elszíneznek, ártól függetlenül. És sokan azt írják, hogy inkább csak arra jók, hogy az ízléshez igazítsa vele a hangzást. Nem tudom, csak olcsóbbakat hallottam, de azokat nem bírtam ki. Pár ismerősöm ugyanezt tapasztalta.
Igen, van cső is rúd helyett.
Ez pont olyan kérdés, mint a kábel kérdés, vagy bármi más.
Az olcsóbbak rosszabbak, a drágábbak jobbak, a legdrágábbak a legjobbak, nincs mese.
Persze, lehet hápogni, hogy csak színez valamit, meg " csinál " valamit, meg hangolunk vele, pfúj... Minél olcsóbb a bizti, annál inkább igaz.
Az olcsó kábel nem csinál és színez és elvesz valamit ? Dehogynem.
A drága kábel nem színes, stb ? De igen, csak kevésbé, miközben minden paraméterében jobb.
A tunning bizti is ilyen játék.
1. Aki óvatos és még sok pénze is van rá, az vegye meg a lehető legjobb biztosítékot, én azt tenném.
2. Aki bevállalós, és jó hangot akar, de nem tud, vagy nem akar vagyonokat top biztosítékra költeni, de a drága készülékét sem akarja megfaragni, az tegyen a foglalatba kevés pénzért rod-ot.
3. Aki meg szemrebbenés nélkül beleforrasztgat a készüléke paneljába, az fonákoldalon kikerülheti az egész foglalatot, áthidalva azt valami jobb fajta dróttal.
Hang szempontjából az hozhat a legtöbbet.