Közben találtam némi infót: a biztiházaknál is összekötik az F+N nyitókat és a "Rodok" sem mindenhol fémtömbök, hanem sokszor csak fém csövek.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 21:41Ez nem "csak" egy foglalat. Ez pl egy F+N-es biztosítékház/szakaszoló. Ahol az N-be csakis Rodot szabad tenni amit írtam már amiatt. A nullát nem szabad hogy bizti védje, de ha szükség van biztonságos áramköri lekapcsolásra akkor oda ilyen eszköz kell, hogy a fázist és nullát is bontani lehessen együtt/egyszerre. Nem tudom máshogy elmagyarázni... És ezek csak manuálisan bontanak. Míg a kismegszakítók automatán. De ott össze is kötik a lekapcsoló mechanikát gyárilag és bármelyik bont lehúzza a másikat, míg ezek a betéteseknél a nulla csak a fázis kinyitása után nyitható.
Viszont sokan kiiktatják a biztosítékokat foglalatostól ahelyett, hogy végigpróbálgatnák a specbiztiket amik mind valamit elszíneznek, ártól függetlenül. És sokan azt írják, hogy inkább csak arra jók, hogy az ízléshez igazítsa vele a hangzást. Nem tudom, csak olcsóbbakat hallottam, de azokat nem bírtam ki. Pár ismerősöm ugyanezt tapasztalta.