Na, mesélj! Mibe lenne kedved belekötni?supravox írta: ↑2025.06.27., pén. 20:38SM te azt hiszed,hogy megérkeztél és mindent tudsz.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 18:41Nullába nem tehetsz biztosítékot! Ha az szakadna meg előbb, akkor biztos az áramütés ha olyan hiba lesz a meghibásodott készülékben!Rock60 írta: ↑2025.06.27., pén. 17:50
Ha a nullába nem biztosítékot tesznek, hanem a roddal rövidre zárják, akkor mi a pláne a dupla házban ?
Ennek a logikai bukfencnek az értelmét azóta nem vágom, mióta először mondtad.![]()
Az F+N - es kismegszakító viszont érthető cucc.
Szerintem a rod pont arra való, amire mi is használjuk.
Különben miért is készült volna krio-kezelt ezüstből, ha nem a hifisták "bolondériája" kedvéért ?
Nem tudom krió kezelt-e, vagy csak ami hozzád került.... Ha jól tudom "ipari" ezüst, jelentsen ez bármit... Tehát a Rod az nem biztosíték! Az áthidalás! Mégpedig marhanagy áramoknál is, megszakadás nélkül. Szóval ha már Rod, akkor inkább az sem.... :)
Nem tapogattam még ilyet, de valószínű, hogy a nullás oldalt csak akkor lehet kinyitni, ha a fázisé már nyitva van. Villanyszerelők többet mondhatnak róla. Teszek fel képet. Jó ára van! :)
Tényleg nem hallottam 10ezernél drágább biztiket, de mind szar volt. Bármelyik helyett inkább a gyári gagyi hangja... De ahogy olvasom, mindnek meg van a saját hangja. Így garantáltan legjobb ha mindent kigyomlálok. Ahogy meg is tettem. És nen költök rá 100ezreket. De mintha 1000dollárnál sokkal drágább is lenne már. Na nehogy már olyat....
Hallgass meg egy Platinumot/dps4 - et és hasonlítsd a Rod, vagy bármi tuningbizti hangjához. Aztán elkezdhetsz gyűjteni rá. :)Screenshot_20250627_184823_com.android.chrome.jpg
Ha ezen felül tudsz emelkedni akkor új világ nyílik meg előtted.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1227
Re: Kábelezzünk
SM te azt hiszed,hogy megérkeztél és mindent tudsz.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 18:41Nullába nem tehetsz biztosítékot! Ha az szakadna meg előbb, akkor biztos az áramütés ha olyan hiba lesz a meghibásodott készülékben!Rock60 írta: ↑2025.06.27., pén. 17:50Ha a nullába nem biztosítékot tesznek, hanem a roddal rövidre zárják, akkor mi a pláne a dupla házban ?SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 14:49
Nos ez olyan biztosíték ház, amibe a fázis vezeték és a nulla is be van kötve. Értelemszerűen a nullába nem biztosítékot tesznek! A fázisba igen.
Kismegszakító is van ilyen F+N-es, de ott meg mechanikusan össze van kötve az átkapcsolója, hogy biztosan bontson mindkettő ága.
Ennek a logikai bukfencnek az értelmét azóta nem vágom, mióta először mondtad.![]()
Különben miért is készült volna krio-kezelt ezüstből, ha nem a hifisták "bolondériája" kedvéért ?
Nem tudom krió kezelt-e, vagy csak ami hozzád került.... Ha jól tudom "ipari" ezüst, jelentsen ez bármit... Tehát a Rod az nem biztosíték! Az áthidalás! Mégpedig marhanagy áramoknál is, megszakadás nélkül. Szóval ha már Rod, akkor inkább az sem.... :)
Nem tapogattam még ilyet, de valószínű, hogy a nullás oldalt csak akkor lehet kinyitni, ha a fázisé már nyitva van. Villanyszerelők többet mondhatnak róla. Teszek fel képet. Jó ára van! :)
Tényleg nem hallottam 10ezernél drágább biztiket, de mind szar volt. Bármelyik helyett inkább a gyári gagyi hangja... De ahogy olvasom, mindnek meg van a saját hangja. Így garantáltan legjobb ha mindent kigyomlálok. Ahogy meg is tettem. És nen költök rá 100ezreket. De mintha 1000dollárnál sokkal drágább is lenne már. Na nehogy már olyat....
Hallgass meg egy Platinumot/dps4 - et és hasonlítsd a Rod, vagy bármi tuningbizti hangjához. Aztán elkezdhetsz gyűjteni rá. :)Screenshot_20250627_184823_com.android.chrome.jpg
Ha ezen felül tudsz emelkedni akkor új világ nyílik meg előtted.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Teljesen egyetértek.Rock60 írta: ↑2025.06.27., pén. 14:36Ez már szőrszálhasogatás a javából. Meleg van...![]()
![]()
Azt írtam : " Azt próbálja modellezni ".
Ha valaki nem akarja átalakítani az eredetileg biztosíték foglalattal megáldott készülékét, akkor ez a megoldás áll legközelebb a biztosíték nélküli rendszerhez.
Nyilván, ha kikerüljük X hosszúságú, Y vastagságú, Z anyagú drótdarabbal a foglalatot, az közelebb áll a " biztosíték nélküli elrendezéshez ".
Persze, az X, az Y és a Z változó is hangolást eredményez, de ezen már nem tudok segíteni...![]()
Aki ezr nem érti az nézzen más hobbi után.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Hallgass meg egy Platinumot/dps4 - et és hasonlítsd a Rod, vagy bármi tuningbizti hangjához. Aztán elkezdhetsz gyűjteni rá. :)
- SoundMania
- V.I.P.
Nullába nem tehetsz biztosítékot! Ha az szakadna meg előbb, akkor biztos az áramütés ha olyan hiba lesz a meghibásodott készülékben!Rock60 írta: ↑2025.06.27., pén. 17:50Ha a nullába nem biztosítékot tesznek, hanem a roddal rövidre zárják, akkor mi a pláne a dupla házban ?SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 14:49
Nos ez olyan biztosíték ház, amibe a fázis vezeték és a nulla is be van kötve. Értelemszerűen a nullába nem biztosítékot tesznek! A fázisba igen.
Kismegszakító is van ilyen F+N-es, de ott meg mechanikusan össze van kötve az átkapcsolója, hogy biztosan bontson mindkettő ága.
Hallgass meg egy Platinumot/dps4 - et és hasonlítsd a Rod, vagy bármi tuningbizti hangjához. Aztán elkezdhetsz gyűjteni rá. :)
Ha a nullába nem biztosítékot tesznek, hanem a roddal rövidre zárják, akkor mi a pláne a dupla házban ?SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 14:49
Ennek a logikai bukfencnek az értelmét azóta nem vágom, mióta először mondtad.

- SoundMania
- V.I.P.
Nos ez olyan biztosíték ház, amibe a fázis vezeték és a nulla is be van kötve. Értelemszerűen a nullába nem biztosítékot tesznek! A fázisba igen.Rock60 írta: ↑2025.06.27., pén. 14:43Ezt én nem értem.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 12:15Ahogy már írtam, fázis +nulla megszakításos szakaszolókba készül.
Ez mit is jelent pontosan ?
Miért van ott szükség rá ?
Ez mit is jelent pontosan ?SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 12:15Ahogy már írtam, fázis +nulla megszakításos szakaszolókba készül.
Miért van ott szükség rá ?

Ez már szőrszálhasogatás a javából. Meleg van...

Azt írtam : " Azt próbálja modellezni ".
Ha valaki nem akarja átalakítani az eredetileg biztosíték foglalattal megáldott készülékét, akkor ez a megoldás áll legközelebb a biztosíték nélküli rendszerhez.
Nyilván, ha kikerüljük X hosszúságú, Y vastagságú, Z anyagú drótdarabbal a foglalatot, az közelebb áll a " biztosíték nélküli elrendezéshez ".
Persze, az X, az Y és a Z változó is hangolást eredményez, de ezen már nem tudok segíteni...

- SoundMania
- V.I.P.
Ahogy már írtam, fázis +nulla megszakításos szakaszolókba készül.Shimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:52Köszi.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 11:27Screenshot_20250627_112602_com.ebay.mobile.jpgShimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()
Az elöttem van hogy a biztosíték helyére kerül,de akkor is na,dobjatok már egy képet egyről.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.![]()
Ezt így készen és csomagolva árulják?,ez meglepett,de tényleg,és ha kapható ez,mihez ajánlják a "bolond" hifisek cuccain kívül?
Nem látom magam elött hogy hová tehetik ezeket,de biztos van helye ha árulják.
Köszi.SoundMania írta: ↑2025.06.27., pén. 11:27Screenshot_20250627_112602_com.ebay.mobile.jpgShimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()
Az elöttem van hogy a biztosíték helyére kerül,de akkor is na,dobjatok már egy képet egyről.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.![]()
Ezt így készen és csomagolva árulják?,

Nem látom magam elött hogy hová tehetik ezeket,de biztos van helye ha árulják.
- SoundMania
- V.I.P.
Szóval ez a "rod" megfelel a régi "biztosíték patkolásnak"? 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- V.I.P.
Shimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()
Na erre én is kíváncsi vagyok...Shimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()

"Az igazi barát szemből támad."
Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.

Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.

És 100ezer forintos biztiket sem próbálnék, mert veszek helyette inkább egy (vagy több) jó powerkábelt.
- SoundMania
- V.I.P.
10ezer forintosig még csak idegesítő hangú biztosítékokat hallottam. Rod-on azért nem gondolkodtam, mert nincs fázis+nulla megszakítású szakaszolóm és nem is akarnák csak a Rod miatt, hiszen az akkor már plusz változás lenne a hangzásban. Másrészt inkább teljesen kiiktattam a bizosítékokat a rendszerből f9glalatokkal ~s mindennel együtt. Hiszen így sem veszélyesebb mint egy Rod, ami nem véd!Rock60 írta: ↑2025.06.26., csüt. 19:521. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
2. Feltételezések helyett, kérdezzél erről a tapasztalatról olyat, akinek van.
Mármint tapasztalata. És rod-ja. És q. jó biztosítékja.
Pl. Supravoxot.
És 100ezer forintos biztiket sem próbálnék, mert veszek helyette inkább egy (vagy több) jó powerkábelt.
- SoundMania
- V.I.P.
Tulajdonképpen igazad van. Azzal az aprócska kiegészítéssel, hogy az összes készüléked és azok alkatrészei és az állvágyaid, meg a szobád akusztikája, de még a füled alakja is hangolás!!! Sőt még a cd-be betett lemezeid, vagy a streameren elindított zene is! Ezek közül van amit befolyásolhatsz és van amit nem.chord_ írta: ↑2025.06.26., csüt. 20:17Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.
- SoundMania
- V.I.P.
Már sokkal több autós van ilyesmitől még sokkal nagyobb veszélyben, mint biztosítékot mellőző hifista! Mégsem parázik miatta/tőle senki.
Még egyszer sem volt szükség oltani velük.
Bizony van a lakásban 3db porral oltó és egy halonnal oltó is. Igaz, ez utóbbit már tilos tölteni, nem is kapható már.
Még egyszer sem volt szükség oltani velük.
Szerintem ez nem így van.
Egy 5mm vastag és 2 cm hosszú fémdarab hol van a biztosíték nélküli elrendezésben? Hol van ilyen egyáltalán szerinted?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.
Biztosan úgy a legjobb.

Szerintem egyformán veszélyes szakembernek és mezei felhasználónak egyaránt.
A lényeg, hogy legyen kéznél egy halonnal oltó...

1. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
2. Feltételezések helyett, kérdezzél erről a tapasztalatról olyat, akinek van.
Mármint tapasztalata. És rod-ja. És q. jó biztosítékja.
Pl. Supravoxot.
Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.
ha már hangolhatnékot látsz ebben is, akkor javaslok kettő esetleg három biztit egymás után, vagy párhuzamosa eltérő vagy azonos áramértékekkel, (a védelemhez szükséges eredő áramérték betartásával) esetleg high-end faktorral és persze árakkal is.
Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.
Énszerintem a tuning-biztosíték, meg a 'rod', a legerősebb bizonyítékok arra, hogy ezekkel is, meg a kábelekkel is, hang-kondicionálás történik.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.