Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5205
Re: Kerékpározás
Közben felfedeztem az új gépnek egy ordító hiányosságát, ami miatt lehet, hogy el kell engednem.
Nem tudom felrakni az integrált kormányra a csengőt. Bár van egy használaton kívüli garmin konzol hozzá, arra lehet, hogy rá lehet barkácsolni... 
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
A legerősebb fényüt vedd, amit jó.messziről lehet látni, föleg borús vagy ködös időben. Sötétben minden jól.látszik egy szint fölött. Az eső és köd a veszélyes. Radar meg mindegy szerintem (nekem nincs is, sose éreztem, hogy kellene, de másnak kellhet), a "látszani" fontosabb.Vinkler írta: ↑2025.11.08., szomb. 15:06Ti használtok és, ha igen, akkor milyen kerékpáros radart lámpával? Sokszor éreztem, hogy jól jönne, szóval meglépem.
Kb. 3 árkategória van, szerintem a legolcsóbb is jó lehet, talan a fényerőnél érezni a legnagyobb különbséget. Nekem az első villogó/lámpa kombóban a Ravemen nagyon bejött, így nem vetném el. 3 lámpát nézegettem, Ravemen NT201, Bryton Gardia R300L ég a Garmin Varia RTL515.
Vélemény, tapasztalat?
.
IMG_3489.jpegIMG_3491.jpegIMG_3485.jpeg
Ha necces idójárásban és útvonalon tekersz, vehetsz kiegészítő lámpát is. Decathlonban van valami felgumizható, ledes(usb töltős), fehér, villogó fehér, piros,villogó piros funkciókkal. Párezer Ft, egy komolyabb lámpa hátra, meg vagy 2 ilyen már eléggé karácsonyfa, csak meglátnak. De nem hülyeség a több lámpa.
Nekem spec valami erős fényü Metida van(villogó módban tecnoPartyt csinál a szobában, stroboszkóphatás),de az csak lámpa. Mikor még kijártunk télen, ködben is jól látszott, legalább-is, túléltünk minden edzést, necces helyzet nélkül. de azóta eltelt 10+ év,biztos vannak még bikábbak.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7787
Mindegy, csak ne Garmint, nem vagytok kompatibilisek egymással.Vinkler írta: ↑2025.11.08., szomb. 15:06Ti használtok és, ha igen, akkor milyen kerékpáros radart lámpával? Sokszor éreztem, hogy jól jönne, szóval meglépem.
Kb. 3 árkategória van, szerintem a legolcsóbb is jó lehet, talan a fényerőnél érezni a legnagyobb különbséget. Nekem az első villogó/lámpa kombóban a Ravemen nagyon bejött, így nem vetném el. 3 lámpát nézegettem, Ravemen NT201, Bryton Gardia R300L ég a Garmin Varia RTL515.
Vélemény, tapasztalat?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Nekem Garmin van. Viszont csak a radar, nem lámpás. Annak idején pont előtte nem sokkal vettem hátsó lámpát és elégedett voltam vele. A Garminnál pedig nem érdekelt a lámpa fícsör. Amire vettem (mutassa a mögöttem érkező forgalmat), arra teljesen hibátlan. Elenyésző esetben nem OK. Nyilván nem is hagyatkozom rá 100%-ig, de nagyon rendben van.Vinkler írta: ↑2025.11.08., szomb. 15:06Ti használtok és, ha igen, akkor milyen kerékpáros radart lámpával? Sokszor éreztem, hogy jól jönne, szóval meglépem.
Vélemény, tapasztalat?
.
IMG_3489.jpegIMG_3491.jpegIMG_3485.jpeg
Szerintem az outis közlekedés legfontosabb alkatrésze.
Nem is feltétlen ez az érdekes, de régebben vettem ultegra rendszerhez DA sort, aztán csodálkoztam, hogy rosszabb a rendszer. Aztán az F8 Dogmán DA szett volt, aztán kipróbáltam ultegra hajtómüvel és eltünt a DA simasága. Aztán próbáltam a kmc láncot a villanyos DA rendszerrel, de nem tudtam tökéletesen beállítani a hátsó váltót, csak a felemás kialakítású DA lánccal.
Úgy tűnik, ezek elvileg cserekompatibilis dolgok, de a gyakorlat dönti el, valóban cserélhetők e. (Nálam 9050 villanyos DA volt és 6800 amivel játszottam. De emlékem szerint a Miche sort jól vitte, de DA lánccal)
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9509
Ti használtok és, ha igen, akkor milyen kerékpáros radart lámpával? Sokszor éreztem, hogy jól jönne, szóval meglépem.
Vélemény, tapasztalat?
.
Vélemény, tapasztalat?
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1343
Gondoltam, gurulok egyet, amíg szerelmem
(félreértés ne essék, természetesen a feleségemről van szó
) Szegeden az egyetemen tölti az egész napját.
Viszont az égiék máshogy akarták; a bringa le sem került a kocsi tetejéről.
(Azér' megnéztem a zuhogó esőben, de ráadásul kiderült, hogy a tervezett célpont nem is igaz:
https://www.turistamagazin.hu/hir/szeri ... melypontja)
(félreértés ne essék, természetesen a feleségemről van szó Viszont az égiék máshogy akarták; a bringa le sem került a kocsi tetejéről.
(Azér' megnéztem a zuhogó esőben, de ráadásul kiderült, hogy a tervezett célpont nem is igaz:
https://www.turistamagazin.hu/hir/szeri ... melypontja)
A tpu rendelésemet törölték, rendelhetem meg ujra.
Igaz én (hozzám egyáltalán nem jellemző módon) a temu-ról rendeltem Ridenow tpu belsőt. Ezer oldalt elolvastam és megnéztem, szerintem most a legjobb ajánlat. Nekem kifejezetten tetszik, hogy az új belsőnél a szelepszár felső része fém, nem műanyag, ezért van rászorítós anya és cserélhető a szelepmag is. Nálam ez hozta meg a végső döntést.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mindegy is, ha nem érzed, akkor tényleg felesleges. Én 105-öst használok, csak a láncot és a tárcsákat cseréltem, a soron csak akkor gondolkodnék el, ha csereérett lenne. Semmi problémám a 105-ös szettel, simán megvenném újra. Pedig Ultegrát szerettem volna nagyon, de be kell látni, hogy simán elég a 105 is. A Di2-val brutálisat lépett előre. Most a wireless-el előny a 2 felsőpolcos szettnél, de mire eljutok a kerékpárcseréig, simán lehet, hogy lecsorog.pärt írta: ↑2025.11.08., szomb. 11:48Passz, csak ami súlyadat rémlett, azt hiszem, az enyémnél ott körül van. Én biztos, hogy nem érezném a különbséget, ha léccel ütnek sem. Lehet, hogy bestia, de ha gépen van, nem ordít róla, hogy kékvérű. Idáig csak a zárógyűrű feliratát néztem, most kíváncsiságból egy mágnessel ellenőriztem, tényleg Dura a sor, az öt nagy kerék titán.
Ellenben a két TPU belső cseréje rögtön könnyít nagyjából 150 grammot, ráadásul - ha lehet hinni az ígéretnek - még erősebb is, mint az alap belsők. Kis mókolással UCI illegal lehetne a gép, ha épp az volna a fétisem.![]()
A tpu rendelésemet törölték, rendelhetem meg ujra.
Igaz én (hozzám egyáltalán nem jellemző módon) a temu-ról rendeltem Ridenow tpu belsőt. Ezer oldalt elolvastam és megnéztem, szerintem most a legjobb ajánlat. Nekem kifejezetten tetszik, hogy az új belsőnél a szelepszár felső része fém, nem műanyag, ezért van rászorítós anya és cserélhető a szelepmag is. Nálam ez hozta meg a végső döntést.
.
Ellenben a két TPU belső cseréje rögtön könnyít nagyjából 150 grammot, ráadásul - ha lehet hinni az ígéretnek - még erősebb is, mint az alap belsők. Kis mókolással UCI illegal lehetne a gép, ha épp az volna a fétisem.
- pärt
- Őslakos

Passz, csak ami súlyadat rémlett, azt hiszem, az enyémnél ott körül van. Én biztos, hogy nem érezném a különbséget, ha léccel ütnek sem. Lehet, hogy bestia, de ha gépen van, nem ordít róla, hogy kékvérű. Idáig csak a zárógyűrű feliratát néztem, most kíváncsiságból egy mágnessel ellenőriztem, tényleg Dura a sor, az öt nagy kerék titán.
Ellenben a két TPU belső cseréje rögtön könnyít nagyjából 150 grammot, ráadásul - ha lehet hinni az ígéretnek - még erősebb is, mint az alap belsők. Kis mókolással UCI illegal lehetne a gép, ha épp az volna a fétisem.
114 kilóval nem a bringán érdemes faragnom a súlyt. Egyéb komponensek között nincs ekkora különbség. De nem feltétlen a súly miatt, az a titán sor az bestia.
- Vinkler
- Adminisztrátor

A 12s-nél 85. De ki számolja…
114 kilóval nem a bringán érdemes faragnom a súlyt. Egyéb komponensek között nincs ekkora különbség. De nem feltétlen a súly miatt, az a titán sor az bestia.
- pärt
- Őslakos

Olyan 40 gramm körüli a Dura Ace előnye, és nagyjából négyszer annyiba kerül. Kb. a legrosszabbul elköltött pénz, ha súlycsökkentés a cél.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Most is. Privát véleményem, h a Dura szett leginkább kiugró különbségi alkatrésze az Ultegrához képest a hátsó sor.revox írta: ↑2025.11.08., szomb. 08:06A 12 speedes sorokat nem ismerem,de a korábbi verziókban a DA-n voltak titán lánckerekek, aminek rugalmassági modulusza jóval alacsonyabb, mint az acélé.
A debreceni velodrom is lehet csak velopark marad. kltsgvts forrása kb azonos
halfnote.hu
halfnote.hu
A 12 speedes sorokat nem ismerem,de a korábbi verziókban a DA-n voltak titán lánckerekek, aminek rugalmassági modulusza jóval alacsonyabb, mint az acélé. A 105ös sorokon csak 3 lánckerék volt alubakon, ami szintén "rugalmasabb", mint az acél. 11sp esetén az alut kompozitra (mőöanyag) cserélték, még rugalmasabb. 12nél ezt el is hagyták. A 105 volt a legparasztabb az acél lánckerekeivel, de oda meg műanyag távtartó járt (ahogy 11sp esetén már az Ultegrához is. De legaláb cserélhető volt alura). A Sram pg1170 meg megmaradt fém mindenhol (11sp) és csak a felső 3 van alubakon és kb hozta az ultegra súlyát, ha hiúk vagyunk.
Amúgy DA rendszerben a DA lánc kialakítása miatt (belső szemek oldalfala véknyabb, ezért irányos) érdemes a DA sort használni, amivel összelőtték (12sp esetén nem tudom, így van e).
Ezeréves emlékeim szerint a kmc X sorozata agresszívabb volt, mint a többi lánc, a hirtelen megindításokra gyorsabban és határozottabban reagált (gázreakció), cserébe, veretős üzemmódban kb 2500-3000-et élt max. Nem gondolom, hogy közülúnk sok embert érintene a félpercenkénti, majdnemMaxPower megindítás (lószparádé), ahol ez leginkább előnyt jelent(ene)
De ezek már régi csontok, csak erős idegzetüeknek (az acél záróanyát ki is hagytam
) :avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Epronexnek annyi.
Kár, már eléggé kezdett színesedni a hazai kerékpársport.
Kár, már eléggé kezdett színesedni a hazai kerékpársport.
- pärt
- Őslakos

Mai ride 20 kilire sikerült. Még nem volt időm kicserélni a butil belsőket a TPU-ra - fura, hogy egy ilyen gépet ezzel használtak - de már vittem egy Tubolito-t magammal. Már olyan rég nem használok butilt, hogy el is felejtettem, miért nem szerettem, aztán hamar eszembe jutott, mikor minden előjel nélkül leült a hátsó kerék. Két éve nem volt defektem, most kb. 130 km után jött egy. Felsejlik, hogy azok a régi belsőim úgy agyon voltak foltozva, mint egy kodustarisznya, folyamatosan gyűjtöttem velük a defekteket. Igazsághoz tartozik, hogy később már a latexek közt is volt pár túlfoltozott példány, de azok már a túlhasználat miatt megfáradt, elöregedett anyagú belsők voltak, előtte évekig dacoltak a kisebb-nagyobb felütésekkel, a butilok meg teljes élettartamuk alatt kényeskedtek. Most majd kiderül, hogy hosszabb távon mit tud a TPU.
- pärt
- Őslakos

Mint állat! Csöpög a sav a combomból.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Azt nem tudom.
- asebestyen
- V.I.P.

Az ultegra nagyon gumizik, mi?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Talán a hátsó sornál van a legnagyobb különbség a Dura javára az Ultegrához képest. Tudom árban is.
- pärt
- Őslakos

Még tartanak a mézeshetek. Majd tavasszal, a tartós együttélés közben eldől a sorsa.
- asebestyen
- V.I.P.

Ezek szerint nem áll kifelé a rúdja az új gépezetnek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Most is Ultegra sor van rajta?