Igen, igen...
Amikor nálam volt próbára, nagyon tetszett.
Ebben az árkategóriában próbáltam többet, messze ez tetszett a legjobban.
Finom, precíz, tiszta hang, nagyon jó térábrázolással.
Az apróban Kupecke árul SAEC 2000-est. Biztosan odaadja meghallgatásra.frankie írta: ↑2025.10.24., pén. 06:38Kedves Fórumtársak!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ki milyen s/pdif kábelt ajánl.
Linn Sneaky music ds digitális kimenetét is szeretném használni.
Jelenleg Bay Zoli több száz szálas Litze szerkezetű IC kábelét használom.
Nézelődtem és a következőket találtam...
Neotech Nevd-2001, Furutech Fx Alpha Ag, Lessloss c Marc
Van egy WireWorld Gold Starlight 7 AES/EBU Fapaci által szerelt kábelem, amit át tudok dugóztatni.
Előre is köszönöm.
Ha gondolod szivesen adok kölcsön WW-t és Oyaidét, a pár tizezer forintos kategóriából. Lehet, hogy Canarét is tudok, de nem kizárt, hogy abból csak BNC-s lesz, nem RCA dugós.frankie írta: ↑2025.10.24., pén. 18:44Köszönöm Rock60.
Bevallom elsőre nem gondoltam ilyen nagyot nyújtózkodni. De ki tudja mi lesz a vége. Először inkább az olcsóbb szegmensben nézelődök. Az általam kérdezett darabok árában.
Az Oyaide kapcsán a DR-510-re gondoltál?
Az AN megint lőtávon kívül esik és nem is gyakori példány.
Én Lessloss LL-DCC-1 - est használok egy éve, nagyon kiegyensúlyozott, természetes hangú kábel, fantasztikusan levegős térrel. Cseppet sem unalmas, sőt izgalmas, de mentes minden feltűnősködéstől.frankie írta: ↑2025.10.24., pén. 06:38Kedves Fórumtársak!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ki milyen s/pdif kábelt ajánl.
Linn Sneaky music ds digitális kimenetét is szeretném használni.
Jelenleg Bay Zoli több száz szálas Litze szerkezetű IC kábelét használom.
Nézelődtem és a következőket találtam...
Neotech Nevd-2001, Furutech Fx Alpha Ag, Lessloss c Marc
Van egy WireWorld Gold Starlight 7 AES/EBU Fapaci által szerelt kábelem, amit át tudok dugóztatni.
Előre is köszönöm.

Like-ba írtad, hogy jobb kábelen jobban hallatszik a dugócsere, mint Diy-en.Rock60 írta: ↑2025.10.23., csüt. 12:51Tudom, hogy a Vz-n rosszul szerepelt a Wbt, mástól is hallottam már...SoundMania írta: ↑2025.10.23., csüt. 11:30
.... És érdemesebb inkább előbb jó/jobb/még jobb kábeleket venni. Lehet, hogy csak én nyúltam mindig bele, de az olcsó csatlakozókkal sem éreztem hiányt soha és volt drága (wbt) dugóval nagyon rossz tapasztalatunk. (konkrétan vz kábelen és max csak úgy szólt mint egy sokkal gyengébb hangú vx!)
Ha a DPS4 re feltennél egy Oyaide 004 - párt, sanszos, hogy akkor hallanád a hiányát, ha levennéd...
De akkor nagyon.![]()

Nem érzek egyelőre késztetést dugócserére. Ismerősnél végighallgattuk a Platinum Electra 7 verziókat. A dugók változtak az idők során, meg a szigetelőanyagok. Ő a Current-ra "esküszik" ( a vz mellett Thesisekhez) . A különbségüket hallom, de engem ez csak 5 másodpercig érdekel. Ennyi eltérésekért nem cserélgetek/cserélgetnék dugókat (sem meg kábeleket sem) . Ha komoly javulásra van szükség, jobb kábelt kell venni! Pedig a múltkor Oto pp meg vrds10 szólt vz-vel, meg dps-el. Csak hogy az árarányokat is beemeljem.... :)Rock60 írta: ↑2025.10.23., csüt. 12:51Tudom, hogy a Vz-n rosszul szerepelt a Wbt, mástól is hallottam már...SoundMania írta: ↑2025.10.23., csüt. 11:30
.... És érdemesebb inkább előbb jó/jobb/még jobb kábeleket venni. Lehet, hogy csak én nyúltam mindig bele, de az olcsó csatlakozókkal sem éreztem hiányt soha és volt drága (wbt) dugóval nagyon rossz tapasztalatunk. (konkrétan vz kábelen és max csak úgy szólt mint egy sokkal gyengébb hangú vx!)
Ha a DPS4 re feltennél egy Oyaide 004 - párt, sanszos, hogy akkor hallanád a hiányát, ha levennéd...
De akkor nagyon.![]()
Tudom, hogy a Vz-n rosszul szerepelt a Wbt, mástól is hallottam már...SoundMania írta: ↑2025.10.23., csüt. 11:30
Fontosnak tartom két hét elmúltával elmondani - ha valakit nem érdekelne, előre is elnézést kérek - hogy a mechanikusságnak immáron nyoma sincs.Rock60 írta: ↑2025.10.16., csüt. 10:26
...Elbirtokoltam tottyi fórumtársunktól két darab 2 méteres Ákos - féle RXF HC V2 tápkábelét.
Immáron 3 darabra nőtt a készlet, eme két példány az ESL63 - ba szállítja a delejt.
Kicsivel több mikrorészlet, élénkebb magas, több mély, bizonyos hangok jobban kihallatszanak a háttérből, mint eddig...
Viszont érzek benne egy pici mechanikusságot.![]()

Vagy ez már csak hab a tortán..... És érdemesebb inkább előbb jó/jobb/még jobb kábeleket venni. Lehet, hogy csak én nyúltam mindig bele, de az olcsó csatlakozókkal sem éreztem hiányt soha és volt drága (wbt) dugóval nagyon rossz tapasztalatunk. (konkrétan vz kábelen és max csak úgy szólt mint egy sokkal gyengébb hangú vx!)Rock60 írta: ↑2025.10.23., csüt. 08:09Na, ha Neked sem sikerült átugrani az " Elküld " gombot, akkor válaszolok, ha megengeded.Alex_Aston írta: ↑2025.10.21., kedd 11:06Szerintem elég elvetemült dolog ennyire belenyúlni egy készülékbe.
Ha olcsó, akkor nem érdemesvele ennyit foglalkozni, ha meg drága, és jó cucc, akkor meg azért nem piszkálnám.
Persze biztos meg lehet csinálni szépen, és jól, de valahogy ez már túl van szerintem azon a határon, amit a valamilyen szintű ésszerűség diktál.
( Block, most ne figyeljél.)
Egyrészt, amit a hifiben megtanulhattunk (?), hogy mindennel érdemes foglalkozni, nem tudhatod, mi hoz váratlan javulást, és hogy mi az ésszerű, arra az élet/gyakorlat adja a választ.
Nyilván egy drága gyári erősítőt senki nem bolygat szívesen, én sem tenném - annak ellenére, hogy az ellenkezőjére bőven látni példát. Régi, fix kábeles gépeket rendszeresen alakítanak át IEC aljzatosra...
Lehet viszont olyan eset - mint esetemben egy olcsó noname analóg tápegység - ami hangban rengeteget hozott, viszont ezt hozta úgy, hogy a tápkábel végén drága dugók vannak, amivel persze jobban is szól, mint az 500 forintossal.
Nyilvánvalóan felmerülő kérdés, hogy nem lenne-e jobb a hang az aljzat és a dugó kihagyásával, plusz megspórolva a IEC dugó árát.
De, ami a lényeg, megjött a válasz, elletve érdemben nem jött.
Úgy tűnik senkinek nincsen tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban...
Na, ha Neked sem sikerült átugrani az " Elküld " gombot, akkor válaszolok, ha megengeded.Alex_Aston írta: ↑2025.10.21., kedd 11:06Szerintem elég elvetemült dolog ennyire belenyúlni egy készülékbe.
Ha olcsó, akkor nem érdemesvele ennyit foglalkozni, ha meg drága, és jó cucc, akkor meg azért nem piszkálnám.
Persze biztos meg lehet csinálni szépen, és jól, de valahogy ez már túl van szerintem azon a határon, amit a valamilyen szintű ésszerűség diktál.
Ha csupán logika mentén elemeznénk a csatlakozások anyag átmeneti hatását hangzásra akkor hogy van az, hogy szubjektív teszteléseknél egy bizonyos rendszer szint felett határozott hangzás eltérést lehet tapasztalni a különböző csatlakozó anyagbevonatai között, arany, ezüst, ródium, platina, palládium esetében? Ezek a bevonatok erősen összefüggnek a köztes réteggel is, mert szinte egyik sem vihető fel közvetlenül rézvezetőre. (Ezüst vezető az ami praktikusan lehet vezető anyag és érintkező felület is. Ennek oxid felülete is jó vezető. De pl WBT a tiszta ezüst csatlakozóit lehelet vékonyan platinával is bevonja, ezzel védve az oxidációtól is)

Ha van érdekesebb témád, szívesen olvassuk, ha nincsen, ugord át... az "Elküld" gombot.
Hidd el,..átugrom,...mert egyáltalán nem vagyok kíváncsi ezekre a bütykölésekre... Arra nem válaszoltál,hogy miért nem a diy topicba írjátok ezeket.Rock60 írta: ↑2025.10.22., szer. 15:57Egy készülék aljzat, vagy konnektor nem hármasfonattal, vagy gyári kábellel függ össze, de az áramellátás szerves része és mint ilyen, a " Kábelezzünk " - be tökéletesen passzol.
Ha unod, sajnálom, ha van érdekesebb témád, szívesen olvassuk, ha nincsen, ugord át...![]()
Egy szédülő felderítő vagy pilóta tényleg vicces lehet...teddysnow írta: ↑2025.10.22., szer. 13:13Ez értelmes és vicces is egyben.asebestyen írta: ↑2025.10.21., kedd 12:19
Ha szédülsz a létra második fokán, ne felderítő vagy pilóta akarj lenni.![]()
Elhiszem, logika is van benne, de az nem zavar, hogy a shuco aljzat előtt a falban és az IEC aljzat után az elektronikában teljesen más anyagban folyik az áram, mint a kábelben, a dugóban és az aljzatban ?
Egy készülék aljzat, vagy konnektor nem hármasfonattal, vagy gyári kábellel függ össze, de az áramellátás szerves része és mint ilyen, a " Kábelezzünk " - be tökéletesen passzol.
Ez értelmes és vicces is egyben.Rock60 írta: ↑2025.10.22., szer. 06:06Ez az értelmetlenség most vicces volt ?asebestyen írta: ↑2025.10.21., kedd 12:19Az is van. Ha szédülsz a létra második fokán, ne felderítő vagy pilóta akarj lenni.![]()
![]()

Nekem az jelentett egy határozott minőség szintet, amikor azonos a vezető és azonos felület anyag-technológia az aljzat és dugó oldalon. Ezt Furu hálózati csatikkal tiszta réz és rodium felülettel lehet megvalósítani. Oyaide-vel berilium-réz vezetővel nem érhető el IEC és schuko oldalon is. A foszfor bronzzot én nem tartom magas minőség szintnek, ezért igényes pozíciókban kerülöm.Rock60 írta: ↑2025.10.22., szer. 06:21Jó ötletek, de a dugók esetében az Oyaide 004 és - költséghatékonyság okán még - a 046 vonalra álltam már, nekem ezeknek nagyon tetszik a hangja...istvan01 írta: ↑2025.10.21., kedd 11:13
Ha szerelhető a készülék IEC aljzata (sajna ritkán) akkor lecserélném Furu NCF rodiumosra, az IEC dugót vele azonos Furu NCF rodiumosra. Hálózati kábel-feszkónál szerintem jó az NCF rodium, analógnál nekem nem szimpi. Hasonló párosítás a konnektor shcukónál. Forrasztás fixre
nagyon macera, nem tenném. További tanács, sodrott erű vezetékre aranyozott OFC esetleg OCC érvéghüvely is egy minőségi szint.
IEC és shcuko aljzata is van a márkának.![]()
Jó ötletek, de a dugók esetében az Oyaide 004 és - költséghatékonyság okán még - a 046 vonalra álltam már, nekem ezeknek nagyon tetszik a hangja...istvan01 írta: ↑2025.10.21., kedd 11:13
Ha szerelhető a készülék IEC aljzata (sajna ritkán) akkor lecserélném Furu NCF rodiumosra, az IEC dugót vele azonos Furu NCF rodiumosra. Hálózati kábel-feszkónál szerintem jó az NCF rodium, analógnál nekem nem szimpi. Hasonló párosítás a konnektor shcukónál. Forrasztás fixre
nagyon macera, nem tenném. További tanács, sodrott erű vezetékre aranyozott OFC esetleg OCC érvéghüvely is egy minőségi szint.