Rock60 írta: ↑2025.10.16., csüt. 10:26
...Elbirtokoltam tottyi fórumtársunktól két darab 2 méteres Ákos - féle RXF HC V2 tápkábelét.
Immáron 3 darabra nőtt a készlet, eme két példány az ESL63 - ba szállítja a delejt.
Kicsivel több mikrorészlet, élénkebb magas, több mély, bizonyos hangok jobban kihallatszanak a háttérből, mint eddig...
Viszont érzek benne egy pici mechanikusságot.
Fontosnak tartom két hét elmúltával elmondani - ha valakit nem érdekelne, előre is elnézést kérek - hogy a mechanikusságnak immáron nyoma sincs.
Nem a járódással függ össze a változás - a kábel nem is változott -. hanem a szinergiával.
Történt pár hónappal ezelőtt, hogy szerét ejtettem egy húsz éves Alisca Orange Black Line hangszórókábelnek. Régen is szerettem a gyártó kábeleinek hangját, most, hogy felbukkant egy, lecsaptam rá.
Pár éve használt és szeretett Gekko Black Knight hangszórókábel helyére applikáltam, az Alisca kábelét, kíváncsian várva a változást.
Tiszta, dinamikus, őszinte, " élő " hang szólalt meg, a Gekko kisé ködös, romantikus, de folyékonyabb hangjához képest. Nehéz volt közöttük a választás, mindkét kábelben találtam pozitívumokat, de összességében az Alisca jobban passzolt az összképbe, így azt hallgattam azóta.
Ebbe a setup-ba jött a két ValhallA RXF, és minden pozitívuma ellenére rögtön feltűnt az a kis mechanikusság, a felső-közép hangok sokszor kelleténél nagyobb hangsúlya, ami azóta is zavart.
Pár napja eszembe jutott, hogy meg kellene hallgatni a Gekko-t...
Nem voltak elpakolva, ott kígyóztak az Alisca mellett, csak át kellett dugdosni. egyik ki, másik be. Bekapcs.
Abban a pillanatban eltűnt a mechanikusság és a kelleténél több középmagas, a legjobb kombinációt hozták, ami eddig nálam szólt.
Előjött a Gekko finomsága, az érzékletes mikrodinamikája, a ködös feelingnek nyoma sincs már...
Tanulság ?
Sose ítélj elhamarkodottan.