Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44
Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
én mondok márkát is. Épp tegnap kezdtem el kiszedni a Médiában megvett, létező legolcsóbb hangfaldrótokat az Avantgarde rendszerből. Nemrég egy másik hangFALat neveztem ki otthon zászlóshajónak, így az Avantgarde-ot szándékosan lebutítottam, de azért rájöttem, hogy a médiás madzag kevés lesz. Volt ellképzelésem,mi kell majd nekem oda és találtam is vagy 30 méter AN-D kábelt franciaországban eladót, de nem adták el,csak franciáknak, Na,akkor elő a francia ismerősömet,aki lenyomta nekem és vártuk a postát és nem jött a kábel. Pénzvisszatérítés, de kábelek nélkül maradtam.
Ekkor kezdtem összeszedni, ami otthon van. Van több Kondo KSL SPc (ez a réz, c, mint copper) kábelem, de rövidek, nem érnek el csak némelyik a hangfalakig,amit az Avantgarde Model5 erősítő hajt jelenleg. Elkezdtem mixelni. KSL a középtölcsérre, a magas átkötve innen QSSC AN ezüstökkel és gatyamadzag maradt a szubokon, amibe PC drótot dugtam,mert az oda szánt KSL SPc-ket kölcsönadtam havernak. Hááát, borzalom volt. Vagyis volt, amiben sokkal jobb volt, de a gatyamadzag a szubokban kilógtott nagyon (és valsz a PC tápkábelek is). Na,akkor máshogy. Kiszedtem a gatyamadzagokat és egy Townshend Isoldaval átkötöttem a középről a szubra a delejt (merthogy az erősítőtő az se ér el a tölcsérig

). Jobb,de még így is xar. Van valami kosz az egészben, amitől műanyag a hang. Na,akkor csere. A KSL ment a szubba, onnan a magasra az eztüst jumper,majd a szubról a középtölcsérre a townshend Isolda. Ez a konfig volt a legjobb és már kezdett szólni, de mindig maradt benne egy kis kosz,amivel nem tudtam mit kezdeni. elkezdtem a supertweetert pakolászni máshova, ez még hozott valamit, de vitt is,így visszakerült a helyére. A végén 10-11h körül fogtam az egész lózungot és visszatettem a médiás madzagokat, kivéve a magashoz, oda maradt a QSSC ezüst a szubról átkötve. És jééé, megint hátra tudtam dőlni. Xarabb volt alapvtően, de egységesen volt xarabb és eredőben hallgathatóbb.
A médiás madzaghoz képest azért látszik, hogy sokkal pedigrésebb madazgokat vonultattam fel, de semmire nem mentem vele és tegyük hozzé, lényegesen nagyobb rendszerinstallálási gyakorlatom van, mint az átlag hifistának.
nem győzöm elégszer leírni, hogy kábelek terén is rendszerszemléletre van szükség.
majd most vakarózhatok, hogy mit tegyek oda, de erre nagyon költeni nem akarok, de nem fogom megúszni idővel,... sajnos...
ettől xar a KSL? Lófaxt, csak kéne 3 szett belőle és egy van... még plusz két szett vagy 5-600ezer lesz használtan, ha találok ilyen hosszban. háát,kapja be a francia, az AN-D pont elég lett volna ide

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu