Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ANDS írta:
2025.08.19., kedd 17:04
Snipi írta:
2025.08.19., kedd 13:02

Ez sok esetben biztos így van, de én olyan esetet tapasztaltam, amikor ha visszakerült a olcsóbb (eredeti) kábel a milliós helyére, a rendszer "feléledt". Nem volt élettelen, homályos mint a milliós dróttal. Azért vannak olyan nagyon drága drótok (is) amik nem jók eleve. Nos ez is egy olyan volt, és nem a rendszer hibáit hozta ki. Már csak azért sem, mert több rendszerben sem volt jó.
Szóval nem biztos, hogy egy egység (kábel, erősítő, hangfal stb.) attól lesz jó, hogy k..va drága ...
Na, végre, ezért a hozzászólásért megérte regisztrálni ide és végigolvasni a többi 35197 hsz- t! :smile29:
Csak akadt valaki, aki elmagyarázta, hogy nem a fülemmel van a baj! :D :D :D
Köszönöm!
Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
Azért roppant kíváncsi lennék, hogy melyik az a milliós kábel, amelyik nem jó ELEVE, ugyanis minden rendszerben élettelen és homályos. gondolkodik.gif

Nem magyarázott el senki semmit, ez egy " élménybeszámoló " volt...
De ennek mi köze a Te füledhez ?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 791

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Alex_Aston írta:
2025.08.19., kedd 17:41

Felejtsük már el ezt a hülyeséget.

Ennyi erővel a B&W 700-as hangfalat ha bekötjük 200e Ft-os hangsugárzó kábellel, akkor majd 800-as szint lesz belőle?

A Lindemann Limetree 50-es Ft-os analóg táppal, és hozzá ennyiért táp kábellel, majd Musicbook Source hangú lesz?

A Junoszty TV egy jó kábellel majd Color Star lesz?

A Golf pedig egy tuning akkuval és kábel korbáccsal hirtelen Passat?

Kár(?), hogy nem így működik a világ
Jó kis vitaindító hsz :D
Gondolom, Don Quijote hamarosan rohamra indul, majd mögötte szorosan hű fegyverhordozója, Sancho Panza.
Mission Impossible
uvegajto.gif
:smile50:
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az ilyen "occo rendszerekbe" rakjunk higend kábeleket tipusú ötletelőknek felhívnám a figyelmét egy fontos dologra:

Az ilyen belépő szintű rendszerekbe ha beteszünk egy sokkal többet tudó komponenst (pl. kábelt, forrás készüléket, erősítőt, hangsugárzót), akkor annál kevesebbet tudunk meg a képességeiről minél jobban haladja meg rendszer minőségét.
(Szélsőséges esetben semmit sem, mert a rendszer egyáltalán nem képes arra amit a higend komponens magában tud.)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Block írta:
2025.08.19., kedd 10:23

Revox már százszor elmondta,hogy legyen szinergia a kábelek között,...legyen egységesítve,hogy passzoljanak egymáshoz. Tehát ha az én rézkábeles rendszerembe berakunk egy drága ezüstöt,és nem jó az összhatás,akkor nem azt mondom,hogy szar az ezüst,hanem azt,hogy a rendszerembe nem passzol,de attól még máshol lehet nagyon jó...
Ezért is zseniális a Vz. ( Bocs a Vz utálóktól, meg nem értőktől. :D )
Nálam a majdnem full rezes rendszerbe téve olyan jól működik, hogy minden kiesett mellőle, amit próbáltam.
Úgy hozza az ezüst pozitívumait, hogy közben nem olyan szigorú, hogy minden hibát megmutasson, forszírozzon.
Lehet, hogy az LP már közel nem hozna annyit, amennyivel többe kerül, sőt több hiányosságra hívná fel a figyelmet.
Ettől rosszabb lenne ? Fenéket.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2025.08.19., kedd 17:41
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 15:30
... Quasar és si-k ára kb vz árszint és ahogy már írtam, feltolja őket oda ahol a Thesisek vannak olcsó, olyan 50ezres drótokkal....

Ennyi erővel a B&W 700-as hangfalat ha bekötjük 200e Ft-os hangsugárzó kábellel, akkor majd 800-as szint lesz belőle?

A Lindemann Limetree 50-es Ft-os analóg táppal, és hozzá ennyiért táp kábellel, majd Musicbook Source hangú lesz?

Nem tudom, ezeket próbáld ki te.
Amit írtam hallottuk. Többször, többen, ugyanazt, ugyanúgy. A többi engem nem érdekel..... Kiváncsi lennék, hogy mikor ellenőrizted le, hogy nincs igazam ezekben az állításokban. A többi hidassal együtt..... Mert biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem. Innentől nincs értelme ilyeneket állítanod/megkérdőjelezned. Főleg nem félre magyaráznod!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3494

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
... Quasar és si-k ára kb vz árszint és ahogy már írtam, feltolja őket oda ahol a Thesisek vannak olcsó, olyan 50ezres drótokkal....

Csak a Marantz! :-D

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 791

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Snipi írta:
….
Ez sok esetben biztos így van, de én olyan esetet tapasztaltam, amikor ha visszakerült a olcsóbb (eredeti) kábel a milliós helyére, a rendszer "feléledt". Nem volt élettelen, homályos mint a milliós dróttal. Azért vannak olyan nagyon drága drótok (is) amik nem jók eleve. Nos ez is egy olyan volt, és nem a rendszer hibáit hozta ki. Már csak azért sem, mert több rendszerben sem volt jó.
Szóval nem biztos, hogy egy egység (kábel, erősítő, hangfal stb.) attól lesz jó, hogy k..va drága ...
Na, végre, ezért a hozzászólásért megérte regisztrálni ide és végigolvasni a többi 35197 hsz- t! :smile29:
Csak akadt valaki, aki elmagyarázta, hogy nem a fülemmel van a baj! :D :D :D
Köszönöm! 36_1_11.gif
:smile52: :smile52: :smile52:
:gift: juppi.gif :cheers1:

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

revox írta:
2025.08.19., kedd 15:43
ha venni kell,olcsón veszünk, eladni meg nem szoktuk :D
Úgy szereti az ember.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

SoundMania írta:

Ahogy jeleztem, nekem nem fáj amiről más le akar mondani. Maradva a heedaknál... Quasar és si-k ára kb vz árszint és ahogy már írtam, feltolja őket oda ahol a Thesisek vannak olcsó, olyan 50ezres drótokkal. A Thesisek már az LPz árszint..... És a vz is már sokat dob bármelyiken, de az Lpz még többet. Nem tudom ki mit tud kiszámolni ebből, de én ilyen felállásban szívesen elköltenék kábelekre annyit. A javulást figyelembe véve is, és hát nincs is ami elromljon bennük. Mármint a kábelekben. Hogy ilyet senki nem hallgatott még néhányunkon kívül, az engem nem nagyon érdekel. De addig ne is mondjon ellenkezőt amíg mást nem hall! Mindenesetre akik próbálták már, azok tudják mennyit ér a rendszerükben a jó kábel és tesznek is érte, hogy legyen, mert nekik megéri. A többi elképzelt/"valós" verzióróról meg vannak az elképzeléseim és nem is szoktam takargatni....
az biztos,hogy a jó drót életreszóló befektetés és bármilyen szintű a rendszer, az elkísér és kihozza az adott rendszerből a maxot. ami miatt megfntolandó, manapság már csak egy szett drót kell. jellemzően egy forrást használ a többség

a másikal meg az van,.ez így jó,mert xar a piaca,így ha venni kell,olcsón veszünk, eladni meg nem szoktuk :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 15:15
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 14:38

Ilyenekkel az a gond, hogy ez bizalmi kérdés. Mivel pontosan nem beazobosítható, forgalomban nem volt valószínűleg, így el kell hinni, hogy olyan aminek írják.... Kérdés ki mennyire emlékszik jól, hogy mennyire valós is az, amit (főleg) az emlékei alapján ír a hangról, ha más esetben sem teljesen biztos.... :) szóval maradnék az azonosíthatóaknál tágabb körben.... Sokszor épp az a vevő elvárása, hogy eladható legyen és ehhez kell az azonosíthatóság. De erre akkor is érdemes odafigyelni ha "örökre" veszi az ember. Időnként adódik úgy, hogy az "örökre" az véges lesz.... :)
ja,ezt a merlinben találtam, vagy 20 éve :D Pontosabban István DVD-je volt bekötve egy 5 méteres ilyen dróttal. Felvágtuk méteresekre, egy méter nálam maradt. Hol ide dugom, hol oda, hol sehova. Nem rossz hangú madzag
Persze, otthonra, meg ismerős körben jó ez.... De nem túl piacképes, ha arra kerül sor....

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 15:07
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 14:21

De ahogy írtam már egy Heed rendszeren is ez kijön. :) a régi modellek megérdemlik a Vz-féle kábeleket az újak meg már az LPz-féléket.
azért ezt te is érzed, hogy senki nem fogja meglépni :D Ezen a szinten az AN-S környékét kell kipróbálni, mit mutat, abban esetleg lehet potenciál. Ha működik ezekkel, akkor az egy arányos költség. A Vz-vel, főleg LPz-vel sose fogsz nyerni ;peace;
De, pl ha múködne egy AN-S vagy V, onnan vezethet út egy Vz-hez. de egyből Vz-t senki nem fog megugrani.

Nincs Heedas ismerősöm, így passz. Árban hasonlóak a TMP elektronikák, azokat LPz-vel és Avocadoval tesztelgetem, szeretik a jó drótokat. Mondanám, hogy ott se jellemző a nagy költekezés, de hülyeség, mert adott esetben egy kb 300erzes TMP MC Phonot, 2 millás tápdróttal várnak a vevők , de itt a phono sikerült túl jól és alacsony az ára. Jellemzően olyan rendszerekben kötnek ki, ahol inkább 3-4mill/készülék játszik és a drótok se olcsók.
Ahogy jeleztem, nekem nem fáj amiről más le akar mondani. Maradva a heedaknál... Quasar és si-k ára kb vz árszint és ahogy már írtam, feltolja őket oda ahol a Thesisek vannak olcsó, olyan 50ezres drótokkal. A Thesisek már az LPz árszint..... És a vz is már sokat dob bármelyiken, de az Lpz még többet. Nem tudom ki mit tud kiszámolni ebből, de én ilyen felállásban szívesen elköltenék kábelekre annyit. A javulást figyelembe véve is, és hát nincs is ami elromljon bennük. Mármint a kábelekben. Hogy ilyet senki nem hallgatott még néhányunkon kívül, az engem nem nagyon érdekel. De addig ne is mondjon ellenkezőt amíg mást nem hall! Mindenesetre akik próbálták már, azok tudják mennyit ér a rendszerükben a jó kábel és tesznek is érte, hogy legyen, mert nekik megéri. A többi elképzelt/"valós" verzióróról meg vannak az elképzeléseim és nem is szoktam takargatni....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 14:38

Ilyenekkel az a gond, hogy ez bizalmi kérdés. Mivel pontosan nem beazobosítható, forgalomban nem volt valószínűleg, így el kell hinni, hogy olyan aminek írják.... Kérdés ki mennyire emlékszik jól, hogy mennyire valós is az, amit (főleg) az emlékei alapján ír a hangról, ha más esetben sem teljesen biztos.... :) szóval maradnék az azonosíthatóaknál tágabb körben.... Sokszor épp az a vevő elvárása, hogy eladható legyen és ehhez kell az azonosíthatóság. De erre akkor is érdemes odafigyelni ha "örökre" veszi az ember. Időnként adódik úgy, hogy az "örökre" az véges lesz.... :)
ja,ezt a merlinben találtam, vagy 20 éve :D Pontosabban István DVD-je volt bekötve egy 5 méteres ilyen dróttal. Felvágtuk méteresekre, egy méter nálam maradt. Hol ide dugom, hol oda, hol sehova. Nem rossz hangú madzag
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 14:21

De ahogy írtam már egy Heed rendszeren is ez kijön. :) a régi modellek megérdemlik a Vz-féle kábeleket az újak meg már az LPz-féléket.
azért ezt te is érzed, hogy senki nem fogja meglépni :D Ezen a szinten az AN-S környékét kell kipróbálni, mit mutat, abban esetleg lehet potenciál. Ha működik ezekkel, akkor az egy arányos költség. A Vz-vel, főleg LPz-vel sose fogsz nyerni ;peace;
De, pl ha múködne egy AN-S vagy V, onnan vezethet út egy Vz-hez. de egyből Vz-t senki nem fog megugrani.

Nincs Heedas ismerősöm, így passz. Árban hasonlóak a TMP elektronikák, azokat LPz-vel és Avocadoval tesztelgetem, szeretik a jó drótokat. Mondanám, hogy ott se jellemző a nagy költekezés, de hülyeség, mert adott esetben egy kb 300erzes TMP MC Phonot, 2 millás tápdróttal várnak a vevők , de itt a phono sikerült túl jól és alacsony az ára. Jellemzően olyan rendszerekben kötnek ki, ahol inkább 3-4mill/készülék játszik és a drótok se olcsók.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.08.19., kedd 15:17-kor.
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 14:30
viszont találtam egy érdekes drótot (nem most, vagy 15 éve. lehet 20). Ezt mi AN-S-nek hívjuk, de valójában egy nem túl egyértelmű, micsoda. Nagyon régi drót, még a QSSC idejéből, de főleg belső jelkábelként jött szembe, pl P3 végfokban. Amiben más, hogy a közepén nincs az a fehér habszivacs szerű trutyi,amiben a dórtok futnak és meghaladja egy AN-S hangját. Elég puritán kinézete van. Ha nem tudnánk mi ez, valami régi villanyborotva drótjára tippelnénk. Ennek legjobb az ár-érték aránya, csak elég ritkán lehet belefutni, de akkor S árat kérnek érte, miközben Vx20 szint minimum. (nabaxxameg, megint feltolom az árát valaminek :D )

Kép

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

viszont találtam egy érdekes drótot (nem most, vagy 15 éve. lehet 20). Ezt mi AN-S-nek hívjuk, de valójában egy nem túl egyértelmű, micsoda. Nagyon régi drót, még a QSSC idejéből, de főleg belső jelkábelként jött szembe, pl P3 végfokban. Amiben más, hogy a közepén nincs az a fehér habszivacs szerű trutyi,amiben a dórtok futnak és meghaladja egy AN-S hangját. Elég puritán kinézete van. Ha nem tudnánk mi ez, valami régi villanyborotva drótjára tippelnénk. Ennek legjobb az ár-érték aránya, csak elég ritkán lehet belefutni, de akkor S árat kérnek érte, miközben Vx20 szint minimum. (nabaxxameg, megint feltolom az árát valaminek :D )

Kép
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 14:06
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 13:48
Nyugati, vagy új árakon még mindig általában drágábban lehetne kapni. De ár érték arányban a vz aszem a legjobb amit eddig hallottam, pedig az is drágább már Magyarországon is. De egy jó ideje külföldön vásárolok inkább már. Nem csak az ár számít....
kinti árak magasabbak, nem kétséges. De ott el is viszik azonnal. Ha magyarként meghirdeted, rád se xarnak, így marad a hazai piac, ami árérzékenyebb. Szerintem, dobozos Tiglon csúcs tápdrótot (talán TPL2000, vagy ilyesmi. csak a két dugó volt 400ezer rajta), "ex demo unit", kb harmadáron adtam el itthon (400 vagy 450?), olyannak, akinek már volt két ilyen, ismerte :D

ár érték arányban nem tudom, mi a legjobb. Azér mi beszéltük haverokkal, hogy a Vz az egy kicsit felturbózott V és az LPz-nél van egy ugrás inkább. Más a struktúra,az elemi szálak és az egész, ahogy van. Így lehet, ár-értékben az AN-V pl jobb. Ha őszinte akarok lenni, én nem vennék Vz-t. Akkor már kipótolom LPz-re. Ha meg nincs manny, egy V majdnem Vz. De ezt lehet a sokévi LPz mondtaja velem. Az után minden kicsit gyengusabb és ahogy visszalépés az V, a Vz is. Aztán, ha már vissza kell lépnem, akkor anyagilag fájjon kevésbé :D

Aki előre lépdel, annak ez biztos máshogy esik le. Amikor én is vettem Vz-t, emlékszem, örültem, mint majom a farklának és lefitymálva néztem a Vx-re is :D
Gyakran hallom mindet, így inkább az a véleményem, hogy a v amit manapság kérnek érte (utoljára talán 160-ért hirdették és nem sokáig volt fent így sem !) rossz ár már.... A Vx egy tuningolt V, csak még drágábban.... De még mindig tompa, mosott, a vz mellett. De v-hez képest tisztább, kiegyensúlyozottabb, torzítatlanabb, kevésbé színez. Vz ezek után nagy lépés és más világ. ZENE és ÉLMÉNY!
Igen, ha van Lpz, akkor meg az legalább akkora előrelépés. (és elgondolkodtató, hogy hova lehet ezt még innen fokozni?! :) )
De ahogy írtam már egy Heed rendszeren is ez kijön. :) a régi modellek megérdemlik a Vz-féle kábeleket az újak meg már az LPz-féléket. Persze nem akármelyiket ami ugyanolyan drága, de azt a hangminőségszintet..... És akkor világossá válik, hogy a kábelekre is simán el kell annyit költeni, mint a készülékekre!!!! Mivel vannak annyira jó kábelek (és azért voltak régebben is egy ideje) amik "megérik" az árukat. Nem mind és azért meg is kell keresni őket, de ezért kellene lennie ennek a fórumnak, hogy segítsen ebben..... nem azért, hogy ne..... :(

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 13:48
Nyugati, vagy új árakon még mindig általában drágábban lehetne kapni. De ár érték arányban a vz aszem a legjobb amit eddig hallottam, pedig az is drágább már Magyarországon is. De egy jó ideje külföldön vásárolok inkább már. Nem csak az ár számít....
kinti árak magasabbak, nem kétséges. De ott el is viszik azonnal. Ha magyarként meghirdeted, rád se xarnak, így marad a hazai piac, ami árérzékenyebb. Szerintem, dobozos Tiglon csúcs tápdrótot (talán TPL2000, vagy ilyesmi. csak a két dugó volt 400ezer rajta), "ex demo unit", kb harmadáron adtam el itthon (400 vagy 450?), olyannak, akinek már volt két ilyen, ismerte :D

ár érték arányban nem tudom, mi a legjobb. Azér mi beszéltük haverokkal, hogy a Vz az egy kicsit felturbózott V és az LPz-nél van egy ugrás inkább. Más a struktúra,az elemi szálak és az egész, ahogy van. Így lehet, ár-értékben az AN-V pl jobb. Ha őszinte akarok lenni, én nem vennék Vz-t. Akkor már kipótolom LPz-re. Ha meg nincs manny, egy V majdnem Vz. De ezt lehet a sokévi LPz mondtaja velem. Az után minden kicsit gyengusabb és ahogy visszalépés az V, a Vz is. Aztán, ha már vissza kell lépnem, akkor anyagilag fájjon kevésbé :D

Aki előre lépdel, annak ez biztos máshogy esik le. Amikor én is vettem Vz-t, emlékszem, örültem, mint majom a farklának és lefitymálva néztem a Vx-re is :D
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Wasily888, tapasztalatból mondom, hogy igen, ez valós aggodalom, de csak azért, mert alig láttam olyat aki tudja mit miért és hogyan kellene csinálni ahhoz, hogy jó legyen/maradjon a hangja. És még csak feltétlenül eredeti dugókra sincs szükség hozzá! :) szóval engem ez érdekelne legkevésbé. Sőt! Ha úgyvesszük, komoly árcsökkentő tényező lehet, mert sokan ugyanígy gondolják ahogyan te is.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 13:37
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 13:15
Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :)
na,én kellően hülye voltam és sikerült néhány kábelnek az árát felverni legalább ötszörésre, aztán, mikor nekem kellene, vakarom a fejem :D most kellene :D gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

aranyos sztori... AN-B sárga hangfalkábel. Mennyi? X... szemek kerekednek... nem sok az? revox megmondta,ez K jó kábel, ennyi... (inkognitóban érdeklődtem) Magamban: kapja be az a kcsg revox...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 13:15
Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :)
na,én kellően hülye voltam és sikerült néhány kábelnek az árát felverni legalább ötszörésre, aztán, mikor nekem kellene, vakarom a fejem :D most kellene :D gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

aranyos sztori... AN-B sárga hangfalkábel. Mennyi? X... szemek kerekednek... nem sok az? revox megmondta,ez K jó kábel, ennyi... (inkognitóban érdeklődtem) Magamban: kapja be az a kcsg revox...
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
"Hidd el, a rendszer a szar. Csak nehéz tudomásul venni. Jó rendszer minden jobb kábellel jobban fog szólni. Tök mindegy, hogy Siltech, Nordost, Crystal, Kondo...jobb lesz. Ha nem, szar a rendszer."

Én csak erre próbáltam meg rávilágítani.
Persze, ilyen is van. Nem is kevés. De azért az is kérdés, hogy mennyi helyen próbáltátok ki ti azt a rossz és drága kábelt!? Hogy biztosan nem mégis az volt a a probléma, hogy csak abban a rendszerben szerepelt ilyen rosszul? Ezért merem én a Vz-t emlegetni, mert nem szerepelt még rosszul.... És biztos vagyok abban, ahol ő rosszabb lenne mint egy olcsóbb (de akár néhány sokkal drágább is!), ott nem vele hanem a rendszerben máshol van a hiba! És ebben teljesen biztos vagyok!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 12:56
SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 11:58
Talán a rendszertől is függ.... Pl heedakkal is ilyen. "meleg", még vz-után is. De igazából csak valóságosabb. Kevesebb színezés és torzítás. Más rendszerekben meg inkább a valóságérzete lesz sokkal jobban feltűnő, de az oka hasonló. Avantgarde szintű dobozokkal, nagyon jó színpadélményt csinál.
most újranéztem ezeket a cikkeket, végülis itt inkább csak arra céloznak,hogy nem hideg a hangkép. Mert valóban igaz, ezekhez képest egy kicsit a többi kábel rideg, gépiesebb, tolakodóbb.
egyéb tapasztalatom meg kevés van, hogy viselkednek más rendszerekben. Ritkán viszem el valahova, max, ha valaki kifejezetten kéri. Ez a nemrégi teszt csak azért volt, hogy leelenőrizzelek :D De pl előtte egyik haverom kért meg, hogy nézzük már meg, mert vett egy Kondo erősítőt és kapott hozzá egy, az LPz-től is drágább, igen neves kábelt és kell e neki most akkor vennie LPz-t, vagy sem. Az első tatktusnál kiderült, hogy kell :rolleyes: Mondtam is neki, hogy ez volt a szerencséje,hogy aki eladta neki az erősítót, ezzel hallgatta. Ha LPz-vel halgatta volna,sose adja el :D Egyszerűen kiherélt,steril,élettelen volt azzal a dróttal (persze, ez is csak viszonylagos. Míg nem kötöttük be az LPz-t, annyira nem volt vészes) és én se tudok jobbat mondani, hogy megjöttek a színek és az egyensúly a kondo madzagokkal, meg persze, a sokkal jobb muzikalitás. (mellesleg,megkergettük nirvanával is... recsegett a gitár, nem kicsit :D )
Igen.... Sajnos ahogy előbb írta valaki, sok gyártó nagyon irreálisan áraz, hogy így fogalmazzak. Nem érik meg az áraikat ezek mellett amit emlegetünk itt. De hát ezért írom/ajánlom/javaslom, sokaknak segítene. De mit véljek, amikor zsigerből utasítják el az emberek? Nekem mondjuk nem fáj, magukkal ba... nak ki.... Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :) Csak ők nem írnak ide, csak megtartják maguknak. Nincs szükségük az itteni "vitákra".

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

"Hidd el, a rendszer a szar. Csak nehéz tudomásul venni. Jó rendszer minden jobb kábellel jobban fog szólni. Tök mindegy, hogy Siltech, Nordost, Crystal, Kondo...jobb lesz. Ha nem, szar a rendszer."

Én csak erre próbáltam meg rávilágítani.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.08.19., kedd 11:58
Talán a rendszertől is függ.... Pl heedakkal is ilyen. "meleg", még vz-után is. De igazából csak valóságosabb. Kevesebb színezés és torzítás. Más rendszerekben meg inkább a valóságérzete lesz sokkal jobban feltűnő, de az oka hasonló. Avantgarde szintű dobozokkal, nagyon jó színpadélményt csinál.
most újranéztem ezeket a cikkeket, végülis itt inkább csak arra céloznak,hogy nem hideg a hangkép. Mert valóban igaz, ezekhez képest egy kicsit a többi kábel rideg, gépiesebb, tolakodóbb.
egyéb tapasztalatom meg kevés van, hogy viselkednek más rendszerekben. Ritkán viszem el valahova, max, ha valaki kifejezetten kéri. Ez a nemrégi teszt csak azért volt, hogy leelenőrizzelek :D De pl előtte egyik haverom kért meg, hogy nézzük már meg, mert vett egy Kondo erősítőt és kapott hozzá egy, az LPz-től is drágább, igen neves kábelt és kell e neki most akkor vennie LPz-t, vagy sem. Az első tatktusnál kiderült, hogy kell :rolleyes: Mondtam is neki, hogy ez volt a szerencséje,hogy aki eladta neki az erősítót, ezzel hallgatta. Ha LPz-vel halgatta volna,sose adja el :D Egyszerűen kiherélt,steril,élettelen volt azzal a dróttal (persze, ez is csak viszonylagos. Míg nem kötöttük be az LPz-t, annyira nem volt vészes) és én se tudok jobbat mondani, hogy megjöttek a színek és az egyensúly a kondo madzagokkal, meg persze, a sokkal jobb muzikalitás. (mellesleg,megkergettük nirvanával is... recsegett a gitár, nem kicsit :D )
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.08.19., kedd 11:48
lazításként, mivel tegnap írtam erről az LPz kábelről, unalmamban ránéztem a világsajtóra, miket írnak róla...

akit érdekel, ezek fordítózott linkek, ránézhet. Érdekes, hogy a két cikk, bár két teljesen más kontinens, elég egybehangzóan nyilatkozik. Ami nekem érdekes, az a "meleg hang", mert én ilyet semmit nem tapasztalok, de lehet csak a megszokott rideg után arra céloznak, hogy nem rideg, de így fogalmazzák meg. Merthogy ez a drót mindent csinál ,csak nem színesíti meg a valóságot, csupán visszaadja. Bár a csellós cikk erre céloz is, hogy elsőre hibának érezte,de rájött, hogy eddig volt tévedésben.
Cserébe a 6moons cikkben egész jól kirajzolódik, hogy ez az átbaszós történet nem csak hazai trend, kint sincs kolbászból a kerítés, ott is megvannak a "kábelt nem értők".

Az az igazság, én így nem tudnám megfogalmazni, miért jó az LPz (és ennek kicsit butább verziója SM Vz-je). hosszú évek óta ezt használom, ez a megszokott, a természetes. akkor szoktam inkább rájönni, milyen is valójában, amikor máshol bekötjük, látva, mit hámoz még ki egy-egy rendszerből (de nem sűrűn teszek ilyet)

https://6moons-com.translate.goog/audio ... r_pto=wapp

https://positive--feedback-com.translat ... r_pto=wapp

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”