Eddig is sejtettem,hogy azt gondolod,hogy a Merlin volt a zenei mindenhatóság.revox írta: ↑2025.07.11., pén. 09:58nem fogsz értemes választ kapni, csak azt,hogy a zene érzelmi töltetét, belső valóját és csodáját hallgatja,amiről lövse sincs senkinek megmondta tegnap. Csak ezzel a szlogennel Csontos Pista 1988-ban haknizott, majd lett belőle azállóige, majd közhely. Van még néhány ilyen dolog, pl a "zenét hallagtom, nem a hifit". ezt speciel én szültem meg a '90-es években az index hififórumán (amikor ment a szájkarate a mindent tudó elektrolakatosokkal), ahogy a "zenei rendszer" kifejezést is. Ezekből is közhely lett,ahogy mindenki meglovagolva, magáraaggatta. jött a természetes megszólalás, az is erre a sorsra jutott. Ami nem került elő ,de ennek biztos oka az is, hogy a társaságunk "undergroundba" vonult, az erő és energia közvetítése még nem hódított teret (a torzítatlan információ kezd erre a sorsra jutni, de még azt is kevesen lovagolták meg, mert nem értik, mit jelent. Mérhető torzításokat keresnekRock60 írta: ↑2025.07.11., pén. 07:17Én nem siklottam át rajta, háromszor el is olvastam, hogy összerakjam a problémát...chord_ írta: ↑2025.07.10., csüt. 23:25Szerencsére... azért van itt sokkal érdekesebb dolog, ami engem pl. jobban érdekel, csak átsiklottatok rajta.
Vagyis, egy kábel, ami akusztikus zenén zseniális, rockzenén meg kb. szerencsétlenkedik, akkor ezt használva 'elhangolódtunk'?
És ha nem hallgatunk rockzenét, cseréljünk azért kábelt, csak hogy 'el ne hangolódjunk' ?![]()
Válaszold meg Te a költői kérdéseidet.
( Még az AN/Kondo kábelek konkrét kritikáival is adós vagy.)
), még nem sokan tűzik a cégérre, pedig ez se mai keletű történet. Vélhetően ami késik, nem múlik...
XAl azt fikázni, akit utánozni próbálunk, elég öngól. Lehet nem tudja, hogy régen megelőzték és nyilván elkapta a szlogent az éterben valahol, valamikor, de ez a saját gondja. Talán az a difi,amikor ezt Pista hangoztatta, már akkor olyan referenciákkal rendelkezett,melyekből a legkisebb rendszer is, mai napig bőven megállná a helyét, de nem árulok el nagy titkot, az a szegmens is fejlődött, változott, mondjuk úgy, még jobb lett, legfeljebb ebből idehaza keveset láttak az emberek, mert nem volt könnyen hozzáférhető az infó (amúgy de, csak ahhoz ki kell lépni a béklyóink fogsásából).
na,hogy ez is közhely legyen, már volt, de ismétlés a tudás atyja. Már ekkor is régen futott az elmélet, de mindig vannak, akiknek új lehet, még 2025-ben is. (szeretem Attila ezen írását, mert jól tükrözi, milyen az, amikor az átlagosnak mondható refernciákakl rendlkező zenebaárt találkozik valami olyannal, amit előtte kevsébé észlelt és változtatja meg az egész hozzáállását a témához.
https://halfnote.hu/node/149
"...A lemezeket otthon hagytam. A lemezeket mindig otthon hagyom, ezt később bánom is meg nem is, úgyis hallottam már mindegyiket, ellenben rém kíváncsi lennék, hogy itt most milyennek mutatkoznak. Ezen a bosszankodós tökölésen rögtön túlteszem magam, amikor a kezembe kaparintottam a távirányítót. Valami ilyesmit érezhet a szomjas alkoholista, amikor a közelebbi kapcsolatba kerül egy dugóhúzóval és pár üveg Chatou Lafitte-tal. Az álom netovábbja: jól bebaszni egy igazán minőségi piától. Itt is valami ilyesmi történt. A végére mindenkinek csillogott a szeme és csettingettünk a nyelvünkkel, pedig esküszöm, nem ittunk egy kortyot sem. Arról kellene most itt beszámolnom, hogy mit hallottunk. De sokkal inkább arról tudok elmélkedni, hogy mit nem hallottam. Tehát akkor nem hallottunk: fáradt, lapos, kiegyenlítetlen és színtelen hangot. Mindkét rendszer ugyanazt a szellemiséget képviselte: minden zenén egyforma teljesítményre volt képes. Az most mellékes, hogy az egyik helyen egy nem egészen 8 cm széles hangszóró, a másikon pedig két ötven kilós mélyládával megtámogatott tölcsér szólt. A feladat az volt, hogy ne kelljen megtartóztatni magunkat, bármit is akarunk feltenni, legyen az édesbús komolyzene, übermetál, heroin alap rockzene, döngölős-kokszos techno, tökös jazz, koszos gépi sikolyok vagy bármi egyéb, ki kell hozni a tartalmat mindegyikből. Megoldások nem voltak, csupán végeredmény lett. A lemezek minősége itt most nem volt téma. Mellesleg nem is tűnt fel, hogy ezen kellene leakadnunk, eljutottunk oda, hogy a zenék lényegét sikerült minden probléma nélkül detektálni. Van-e benne erő, vagy nincs? A legtöbben volt, a fene egye meg, a többit pedig félre dobtuk. (Miért? Ha valaki meg tudja mondani, akkor várom a megoldást. Bármilyen megoldást. Mert én nem tudom, egyszerűen annyit tudok csupán, hogy ezek a készülékek szóltak, zenéltek, ha úgy tetszik, és nem csupán működtek, vagy zajt bocsátottak ki magukból, ették az áramot, ilyesmi...."
A Szakrális Önjelölt Mindenható Atyaúristen Megmondó meg CsI.
Akik meg beengedést nyertek a Szentélybe és ihatták a Mester szavát azok meg a padavanok.
Fú bakker.