Rock-ot leginkább a rádióban szoktam hallgatni, de ha megszólal egy ilyen ága, már nyomom is a csatornaválasztót...
Amennyire én tudom, van úgy, hogy revi mást is hallgat.

Ez zene? Tényleg senkit nem akarok (meg)bántani, de hát ez...revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
Én szétszaggatnám az összes kábelem, ha ilyen zenét(?) kéne hallgatnom, pláne demózni. /nem mertem korábban erre reagálni, ne hogy korán tűnjek maradinak/ Van ennél sokkal jobban kimunkált rock, hevi, amit én sem vetek meg, csak ritkán hallgatok.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 17:07Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
De legalább van miről beszélni. Nem fullad az unalomba az eszmecsere, mivelhogy egyetértés garantáltan nem lesz, a legkisebb alátét / bisz-b@sz dologban sem.
Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE

Esélyes... :) Majdnem ma értem haza, addig zenélgettünk.... :)revox írta: ↑2025.07.09., szer. 16:09benéztedSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 12:45
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.
Igaz nem is fürkészem át a felrakott képeket. Meg sokszor nem is mond semmit, ha nem ismersz róla semmit. Vagy ha valamit mégis és a többit nem, akkor félre is vezethet.... :)írva is van az, legfeljebb nem kerek mondatokkal
![]()
szerintem ebben a kis rendszerben volt az erősítő és a CD alatt is, de a CD alatti nemrég kidurrantShimano írta: ↑2025.07.09., szer. 16:27Jól látom hogy az elmaradhatatlan bringabelső most az erősítő alatt van?revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
Ilyen egy olyan kis rendszer, hogy soha nem kell senkitől tanácsot kérni, mit vegyek és nem is érdekel a fejlesztés. Megvan az egyensúly. Ettől nem javaslom senkinek, hogy így drótozzon be, de az egynesúlyra való törekvést lesse el bátran.![]()
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpgAz miért jó,mit tud hogy szinte minden feltett képeden ott van valahol?,eddig a cd játékos alatt láttam többször.
Nekem is van valahol,egyszer már jó régen a hivoxtól vettem a hangsugárzók alá egy bringabelsős alátét kütyüt,azt anno még a HFP is tesztelte,és onnét jött az inspiráció is.
Biztos megvan valahol,lehet feltúrom a házat,és megkeresem.Hol próbáljam ha meglelem?,futómű,előfok,monoblokk vasakból áll a rendszer.
Jól látom hogy az elmaradhatatlan bringabelső most az erősítő alatt van?revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
Ilyen egy olyan kis rendszer, hogy soha nem kell senkitől tanácsot kérni, mit vegyek és nem is érdekel a fejlesztés. Megvan az egyensúly. Ettől nem javaslom senkinek, hogy így drótozzon be, de az egynesúlyra való törekvést lesse el bátran.![]()
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg
benéztedSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 12:45
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.
Igaz nem is fürkészem át a felrakott képeket. Meg sokszor nem is mond semmit, ha nem ismersz róla semmit. Vagy ha valamit mégis és a többit nem, akkor félre is vezethet.... :)

Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 12:19az a DVD játszó 7ezer(7000) volt. Van benne tápnak használt áron 100ezer forintnyi tápdrót (1,5m ksl spc) itt talán megállnék ezzel a masinával. Erősítő új ára 430-450 kb, hozzá egy Tiglon 800EUR-ért. Talán itt is fékezekSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 11:17Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpgCD-hez 1,5m KSL SPc, hangfaldrót 2x1,5m SPc, digit drót kb 40 cm SPc, IC Hitachi sax102. ebből én nem akarok többet kiszedni
![]()
az a DVD játszó 7ezer(7000) volt. Van benne tápnak használt áron 100ezer forintnyi tápdrót (1,5m ksl spc) itt talán megállnék ezzel a masinával. Erősítő új ára 430-450 kb, hozzá egy Tiglon 800EUR-ért. Talán itt is fékezekSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 11:17Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg

Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg
ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ
Igen, gondoltam, hogy belekeveredik a témába a kép + hang komplex élményének az előnye, ami vitathatatlan, egy kilippet nyilván én sem kép nélkül hallgatok.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 07:45
lön ló@&szelőrejelzem a hangminőség pocsék,de kell a vizuális része is a szám valós értelmezéséhez.
Shimano írta: ↑2025.07.08., kedd 17:26Azt mondom hogy olyan nincs hogy kisebb hangerőn nagyon jó,nagy hangerőn meg csak a szenvedés van,mert ott akkor valami nem kerek,és ha nagy hangerőn nem kerek,akkor a kissebben sem lesz az,mert az ami a nagyobb hangerő nyomorát okozza,az ott van kisebb hangerőn is,csak nem olyan mértékben hallatszik.Ezért is kell,lehet arra törekedni,hs tologatással,akusztikával,megfelelő drótokkal,jaj,elnézést,már megint belehibáztamchord_ írta: ↑2025.07.08., kedd 15:59Én továbbra is az ellenkezőjét állítom, nálam másképp történnek a dolgok.
Nagy hangerőn, nem csutkán, nyilván, a legtöbb dolog jól szól, attraktív, lengeti a levegőt; ha ilyenkor valami torzít, ott baj van.
Amúgy, kábelteszteknél, sőt, mindenféle meghallgatásnál, amikor nem pont ugyanaz a hangerő, az esetek nagy részében a picit hangosabb nyer.,stb hogy jó legyen a sound a komfortzónánkon kívüli hangerőnél is,mert akkor kapunk egy olyan jó kerek egészet,ami minden hangerőn jól működik.

lön ló@&szNézzünk meg egy zenés video klippet egy besötétített szobában, és próbáljunk meg kifejezetten a zenére koncentrálni.
Majd, hallgassuk meg újra ugyan ezt kikapcsolt képernyővel, vagy csukott szemmel.
S lőn...
Mint ha minimum kétszer akkora felbontású lenne az utóbbi hangja...

Erre a posztra egy mentség lehet, ha egy üveg jó vörösbor után született :)
Mindkettőtök magyarázatában van ráció, legyen 1 :1 ...Shimano írta: ↑2025.07.08., kedd 17:26Fura,de nem szokatlan módon elbeszélünk egymás mellett,de van közös nevező,így nem reménytelen a helyzet.![]()
...főleg az esti órákon valamiért még jobban is élvezhető,vagy más szóval,talán ez a találóbb is,jobban beszippant a zene.Ezt már régóta érzékelem,de az okát egyelőre megfejteni nem tudtam,de lehet nem is kell ezen agyalni.
Abban biztos lehetsz,hogy mert drótnak szólítod a.legnemesebb űber audio kábelt vagy miatoszt.

hányszor mondtam én már el,hogy van az hogy,néha,a kevesebb a többNem rettenetesen gyengébb, mint a full Kondo felsőházas drótokkal volt. Egyszerűbb a hangkép, nincs olyan felbontás, de a fő erényeket hozza, cserébe kevésbé háklis minden apróságra. üt-vág, tökön rúg... kell ennél több?
Fura,de nem szokatlan módon elbeszélünk egymás mellett,de van közös nevező,így nem reménytelen a helyzet.chord_ írta: ↑2025.07.08., kedd 15:59Én továbbra is az ellenkezőjét állítom, nálam másképp történnek a dolgok.
Nagy hangerőn, nem csutkán, nyilván, a legtöbb dolog jól szól, attraktív, lengeti a levegőt; ha ilyenkor valami torzít, ott baj van. Az elbújni-akaró részletek kijönnek a napfényre, a rezgések 'névleges' értéken vannak, a mélynyomó szépen masszírozza az ájert, nálam, a halk Spendornál is megvan egy szűk centi kitérés biztosan,
a szett úgy szól, olyan üzemi körülmények között, amire kitalálták / megalkották.
A kábelek ilyenkor szeretik 'eladni' magukat; amit két nap után végül kiszedünk, az is 'ütős', meg 'hub@z', meg fúdejó. A fiziológiai loudness-hatás miatt a sávszélek kifejezetten jelen vannak, minden hallatszik frankón, különösebben figyelni sem kell, ott az arcunkban.
Kis hangerőn, ha valami gyenge, akkor nagyon hallatszik. Mert a fenti loudness-hatás miatt a rendszerek jó része kifakul, a sávszélek lekonyulnak. Ebben a picit 'nyomi' helyzetben, ahol a tónusok kiérzékenyednek, mert egyszerűen nagyobb koncentráció kell az észleléshez, egy pici hiba is végzetesnek hallatszik, az érzékeny, kiegyensúlyozott hangszer-színezet minimális elhajlása nálam azonnali 'kuka' státuszt jelent a drótnak, akkor is, a nagy hangerőn zseniális, meg jó drága, meg azt írták, meg SM mondta, :), meg amúgy be sincs járatva, stb... stb...
Amúgy, kábelteszteknél, sőt, mindenféle meghallgatásnál, amikor nem pont ugyanaz a hangerő, az esetek nagy részében a picit hangosabb nyer.
nagy "doboz", nagy "doboz". szférikus horn, nagyon nem térhet el.