Tök igazad van,és nálam is így van,kivéve a hangerőt,mert az időnként jól esik,de ez a nagy,nagyobb hangerő arra nagyon jó,hogy egyből kiszűrje azokat a drótokat,amik durván rányomják a bélyegüket a kapott hangzásra.Szinte mindegyik hifis drótnak van valamilyen karaktere,van a hangjukban valami amivel másnak akarnak tűnni,és nagyobb hangerőn jön ki pofánverősebben az,hogy ez most nekünk tetsző,vagy nem.Jellemző a középtartomány dúsítása,ezzel a becsapásos hangzással sok hifis drót él is,és ami nálam egy kizáró ok,mert ez egy viszonylag kisebb hangerőn akár még be is jöhet,de nagyobb hangerőn már zavaróan borítja a bilit,azaz a rendszer egyensúját,egységes kerekségét.chord_ írta: ↑2025.07.07., hétf. 22:36Nálam az elmélyült / elmélyülni-akaró zenehallgatás szokta eldönteni a kábelkérdést.Shimano írta: ↑2025.07.07., hétf. 19:34Ez így egy nagyon leegyszerűsített gondolat,és lehet is benne igazság,mint ahogyan nem is.MrCollector írta: ↑2025.07.07., hétf. 18:51
Szerintem itt külön kell választani két dolgot.
A gyengébb rendszerekben egy túl jó kábelezés kihozza a rendszer erényeit, de a hibáit is. Egy nagyon jó rendszer pedig megmutatja a kábelezés előnyeit illetve hiányosságait
Szerintem ez egy összetettebb dolog,és erre példák sorát is említhetnék,de nem megyek bele ebbe az erdőbe.
Én nem is azt írtam lentebb hogy a túl jó kábelezés okozza azt amit,jelentsen ez a túl jó kábelezés akármit is,ha nem azt hogy egy akármilyen rendszer akkor van jól drótozva,és akkor is lehet csak nagyon jó,ha az bírja az extrém nagy hangerőt is.
A nagyon nagy hangerő nekem ezt ab ovo kizárja.
Én azt szeretem ha kihasználhatom a hangerőpoti minden állását,mert így érzem egy kerek egésznek a rendszert,de megértem azokat is akiknél a max 10-11 óra az ami a komfortzónájukon belül esik ha a hangerőről van szó,de ilyen esetekben ha a nagyobb hangerő azért zavar mert egyszerűen nem szól jól a zene,akkor ott valami nem kerek,szerintem.