Szerintem itt külön kell választani két dolgot.Shimano írta: ↑2025.07.07., hétf. 18:18Az hogy azonos kategóriákat hasonlítanak az érthető,mert vagy arra tud áldozni,vagy nem hajlandó drágábbakat megvenni.De baromira bevihet az erdőbe egy egy új drót,vagy akár egy komplett drótozás is,mert fura dolgokat tapasztal az ember.Az elsőre húdef@sza érzést mindenki ismeri,aki nem,az nem is igazi hifis,MrCollector írta: ↑2025.07.07., hétf. 09:53A vásárlók nagy része azonos kategóriákat hasonlít össze, azt amiből vásárolni akar. Az, hogy ez 5-6-7000, vagy 20-23-27000 vagy 120-130-140000 vagy 700-800-900000-es kategóriába esik az szinte mindegy. Ha azonos márkáról beszélünk mindig a drágább lesz a jobb. Az, hogy egy adott rendszerben melynek vannak hibái, melyik tetszik, már más kérdés.
Többször is találkoztam már olyannal, hogy lényegesen olcsóbb kábel jobb volt. De nyilván az "átlag" hifistának/tulajdonosnak nagyon nehéz elvonatkoztatni az értéktől, a hírnévtől illetve attól a tudattól, hogy a sajátja amiért kifizetett egy rakás pénzt, rosszabbul teljesít, mint egy másik ami olcsóbb.de hosszabb távon szembe jön a valóság,ha akarjuk,ha nem.Szerintem sokan túl is drótozzák a rendszerüket,azaz olyanokat tesznek be,amikkel nem jön össze egy kerek egész,és ilyenkor ahelyett hogy hátrább lépve kipróbálnának valami rém egyszerűt,még inkább emelik a tétet hogy majd a drágább az jó lesz,közben meg nem,sőt.
Nálam ha egy újabb drótozást beiktatok,azt úgy tesztelem le,hogy hangerő fel,de úgy emberesen bőven 13-14 órán felül,és ha így is egyben marad a hangzás,akkor az még akár jó is lehet,de ha azt hallom amit rendszerint csinàlnak a hifis drótok,miszerint ez már túl sok a jóból,és egy sokk is az erősítőnek mert szétesik a hang,akkor az a drót,drótok mennek a levesbe.
Szerintem az a jó drótozás amivel egységes a hang igazán nagy hangerő állásnál is,és nem az amelyikkel hallkabban még minden szép és jó,de nagy hangerőn már elvérzik vele a rendszer.Rengeteg ilyen majd én villantok egy nagyot hifi kábel van,de ezek rendszerint besz@rnak az erőlködéstől nagy hangerőn,és itt jön az hogy a kevesebb több és jobb is lenne,de ezek a villantós drótok már csak ilyenek,hallatszik hogy sok ez már a "jóból",de akkor is nyomják.![]()
Lehet persze az igazán jók a felsőbb osztályokból már nem ilyen nyomulósak,csak azokat meg én nem érem el olyan magasan vannak,de nem is nagyon akarom,sőt,kicsit sem,és ez jó,nekem.
![]()
A gyengébb rendszerekben egy túl jó kábelezés kihozza a rendszer erényeit, de a hibáit is. Egy nagyon jó rendszer pedig megmutatja a kábelezés előnyeit illetve hiányosságait