SoundMania írta: ↑2025.07.07., hétf. 11:45
Ksl tápkábel nincs a gyártónak! Hogy csináltak belőle a felhasználók, az az ő dolguk/problémájuk. Mivel tápnak elég gyenge.... Ha ezt a felhasználó nem hallja/veszi észre, az is sokmindent elárul....
ksl acc (persimmon) és ksl acz (avacado)
lehet ksl hangfaldrótból tápot gyártani, kérdés, az milyen lesz. Az SPc (réz ) esetén, ha betartják a bekötési formulákat és kábelrendszerben gondolkodik a júzer, ha mindenhova ez kerül, de főleg táp és hangfalkábelnek és az interkonnekt se üt el nagyon (vagy akár csinálnak szintén SPc-ből), abból egy homogén és kiegyenlített, egész jó felbontású, gyors és kellően részletező, ezüstbe hajló hangot kapunk. De ehhez ki kell végig építeni és a tápokat is úgy bekötni, ahogy kell(3-3-2+árnyék a földre fali oldalon, készüléknél visszavágva).
jelenleg a hálószobai rendszer zömében ezzel van bekábelezve. TMP ANT, vagyis mostmár Quantic F50, ha elkészül, Quad CDP99 és a digitálisan rákötöttt DVD és médiabox). Az erősítő egy Tiglon tápot kapott, a többi kütyü SPc-t. hf madzag SPc. Digit SPc és egy interkonnekt Hitachi SAX102. Rá van küldve egy egyutasra. Ez így elvan
Az spz más történet. Abból egyszer csináltam tápot,egy 2 méteresből,ami eredetileg nálam hangfaldrótként funkcionált (még a barna, első generációs, árnyékolatlan). Kivettem a hangfalból, tettem rá egy dugót (4-4 kiosztásban) és földnek behúztam valami drótot. Xar volt. Édes, meleg, lágy... Szét nem szedtem jobban,mert ezt csak a kíváncsiság mozgatta és azóta se dugóztam fel SPz-t tápnak. Aki ilyennel játszik, már vadászik Avocadot.
nemrég egy havernál láttam újra SPz-ből tápdrótot. Majd elkérem, hogy van bekötve a bele, de gyanúsan ugyanúgy szólt,mint nálam az a barna (az nem jó bekötés). Ott pl egy Radnai tápdrótot jobbnak ítéletem és kértem a havert,hogy azt használja inkább,míg nem szerez Avocadot, Nem tudom, mennyire tartja be

Nehéz legyőzni a "de annak kellene jobbnak lenni" jelenséget, de hátha... (amúgy az SPz, egyszerű, felületes vizsgálódással tényleg jobb volt, csak eredőben mégse. A kis drótnak nem volt olyan felbontása, meg egyéb finomságok, de összességben jobban élt a zene. Ritmus, tempó,...)
cserébe, nemrég találtam otthon pártiz-centi (30? 35?) SPz (ezüst) belső ereket. Fogtam 4-et és csináltam belőle nemes egyszerűséggel egy interkonnektet. Mostanra két nagyobb rendszerem van és a CD-től ez pont elér az Avantgarde erősítőig, ami a tölcséreket hajtja. Ez az IC kimondottan jó lett, így első blikkre jobb, mint sok olcsóbb szériás qssc vagy UK. XAl ez egy tipp lenne, vagy mifene
A fentieket mindenki nagyon feltételesen kezelje. Nem is szoktam soha javasolgatni "idegeneknek" se ezeket, mást se nagyon, mert mielőtt bármit javasolnék, hallanom kellene a rendszert, érdemes e próbálkozni vele,vagy sem. Ráadásul egy-egy madzagot ebből a rendszerből kiemelni és csak azt használni, nem biztos, hogy sok jóra vezet (de ez vélhetően minden egyéb madzaggal így van. Sose értettem a mixeket. Egyszer valamelyik topicban volt egy fotó egy ütős elosztóról. Bazi jól nézett ki, de kb 5 eltérő tápdrót volt bedugva

)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu