Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Shimano írta:
2025.07.07., hétf. 19:34
MrCollector írta:
2025.07.07., hétf. 18:51

Szerintem itt külön kell választani két dolgot.
A gyengébb rendszerekben egy túl jó kábelezés kihozza a rendszer erényeit, de a hibáit is. Egy nagyon jó rendszer pedig megmutatja a kábelezés előnyeit illetve hiányosságait
Ez így egy nagyon leegyszerűsített gondolat,és lehet is benne igazság,mint ahogyan nem is.
Szerintem ez egy összetettebb dolog,és erre példák sorát is említhetnék,de nem megyek bele ebbe az erdőbe.
Én nem is azt írtam lentebb hogy a túl jó kábelezés okozza azt amit,jelentsen ez a túl jó kábelezés akármit is,ha nem azt hogy egy akármilyen rendszer akkor van jól drótozva,és akkor is lehet csak nagyon jó,ha az bírja az extrém nagy hangerőt is.
Ez utolsó sosem volt nálam szempont, nem vágyom a süketségre… :D
De ha sok rock-ot hallgatsz, lehet értelme. Bár a jobb kábelek elég energiát
kellene közvetítsenek, itt inkább az erősítőn múlhat hogy ő lehet esetleg
ebből a szempontból a “gyengébb” láncszem…

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

supravox írta:
2025.07.07., hétf. 19:44
white-tiger írta:
2025.07.07., hétf. 16:33
supravox írta:
2025.07.05., szomb. 18:59

A 10es karaktere totál olyan mint a 7es szériáé.
DE minden elemében kicsit finomabb,transzparensebb és ütősebb hang.
Ez a hálózati kábelre vonatkozik.
Sztem az ic kábele is baromi jó a gold-tól kezdve.
A 10es szériájú ic-k nagyot léptek a 8as-hoz képest
De ez így volt a 7ről 8ra váltásnál is.
Sztem a digit kábeleik /aes/ebu/ lan,usb nem igazán jól sikerült darabok.
A platinum se.
Ok, legyen úgy, te tapasztalataid szerint mi és miért vált be jobban nálad?
Digit vonalon?
Igen.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1380

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

KLajos írta:
2025.07.08., kedd 05:10

Azt azért lássuk be, hogy sem a barokk zene, sem a csembaló (mindkettő nagy kedvencem, bár nagyon nem vagyok mindenevő a korszakból) nem igazán hatalmas hangtömegekkel (tudom, bizonyos Handel operák azért de) és hangerővel megszólaló csemegék.
Gondolom chord sem kizárólag csembalót hallgat.
Mondjuk egy Mahler IV - ben már vannak hangtömegek, de miért is kellene extra hangerővel tolni ahhoz, hogy értékelni tudjuk pl. az üstdobokat ?

Persze rendszerfüggő is a kérdés.
Már abban az értelemben, hogy ha az erősítőnek, a hangsugárzónak, vagy akár az akusztikának, túltolva a hangerőt már a határait feszegetjük, akkor már bőven nem a kábelek milyenségét halljuk, hanem inkább a klippelést, a torzítást és a rezonanciákat.
De, ha mind ettől el is tekintünk és bírja mindegyik az ötszörös tartaléknak hála...
A hangerő emelésével egy erősítő hangminősége változhat, a hangsugárzóé is, ezeket van értelme tesztelés szinten különböző hangerőn, halkan és nagyon hangosan is meghallgatni, de a kábeleket ? gondolkodik.gif

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: KLajos »

chord_ írta:
2025.07.07., hétf. 22:36

Nálam az elmélyült / elmélyülni-akaró zenehallgatás szokta eldönteni a kábelkérdést.
A nagyon nagy hangerő nekem ezt ab ovo kizárja.
Azt azért lássuk be, hogy sem a barokk zene, sem a csembaló (mindkettő nagy kedvencem, bár nagyon nem vagyok mindenevő a korszakból) nem igazán hatalmas hangtömegekkel (tudom, bizonyos Handel operák azért de) és hangerővel megszólaló csemegék.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1008

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Shimano írta:
MrCollector írta:

A gyengébb rendszerekben egy túl jó kábelezés kihozza a rendszer erényeit, de a hibáit is. Egy nagyon jó rendszer pedig megmutatja a kábelezés előnyeit illetve hiányosságait
Ez így egy nagyon leegyszerűsített gondolat,és lehet is benne igazság,mint ahogyan nem is.
Szerintem ez egy összetettebb dolog,és erre példák sorát is említhetnék,de nem megyek bele ebbe az erdőbe.
Én nem is azt írtam lentebb hogy a túl jó kábelezés okozza azt amit,jelentsen ez a túl jó kábelezés akármit is,ha nem azt hogy egy akármilyen rendszer akkor van jól drótozva,és akkor is lehet csak nagyon jó,ha az bírja az extrém nagy hangerőt is.
Nálam az elmélyült / elmélyülni-akaró zenehallgatás szokta eldönteni a kábelkérdést.
A nagyon nagy hangerő nekem ezt ab ovo kizárja.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

MrCollector írta:

Szerintem, persze. :kiss: :napsut:

Egy "túl" jó kábel, amelyik stresszmentesen, folyékonyan szól, amely segít belepillantani a zenei történésekbe, stb, stb, egy gyengébb rendszerbe kötve is jobban megcsinálja mindezt, mint egy gyatrább társa.
Nem hoz ki erényeket és hibákat, hanem együtt nyújtják a produkciót.

Egy nagyon jó rendszer megmutathatja a gyengébb kábelezés hiányosságait, de még mindig ez sokkal inkább, mint hogy gyenge rendszerben hallgassunk gyenge kábelt.
Képességeik összessége adja ki az átlagot.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:

Nem tudom hova tenni a " túl jó kábelezést ".
Milyen az ?
Milyen a túl jó erősítő, vagy a túl jó hangfal ? Vagy a túl jó fagyi ?gondolkodik.gif
Tényleg nem kötözködésből kérdezem, csak érdekelne mire gondolsz.

Nekem ez a szempont még soha nem jutott eszembe, hogy extrém hangerőn kellene teszteljem a kábeleket az amúgy max. szobahangerőn hallgatott hifimen.
Nem látom, mit tudnék meg belőle, legfeljebb azt, hogy a feleségem kezdene-e el előbb kiabálni, vagy a Quad térdelne-e le előbb... :smile49:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2763

Hozzászólás Szerző: tunerman »

cserébe, nemrég találtam otthon pártiz-centi (30? 35?) SPz (ezüst) belső ereket. Fogtam 4-et és csináltam belőle nemes egyszerűséggel egy interkonnektet.
Revi - nyitott kaput döngetsz, évek óta a HiFi Shown a Stellavox magnó interconnectje egy Kondo SPz hármas fonat (a harmadik ér csak egy mezei vezeték, csak a forrás GND-re van bekötve, a másik vége sehová:)
TJ.
Csatolmányok
Kondo KSL SPz interconnect.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2535

Hozzászólás Szerző: supravox »

white-tiger írta:
2025.07.07., hétf. 16:33
supravox írta:
SoundMania írta:
2025.07.05., szomb. 18:49

2 szál dróttal több van benne azonos össz keresztmetszet mellett és composilex 5 szigetelése van az újnak a 3(?) helyett.
A platinum se.
Digit vonalon?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

MrCollector írta:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Shimano írta:
2025.07.07., hétf. 18:18
MrCollector írta:
2025.07.07., hétf. 09:53
A vásárlók nagy része azonos kategóriákat hasonlít össze, azt amiből vásárolni akar. Az, hogy ez 5-6-7000, vagy 20-23-27000 vagy 120-130-140000 vagy 700-800-900000-es kategóriába esik az szinte mindegy. Ha azonos márkáról beszélünk mindig a drágább lesz a jobb. Az, hogy egy adott rendszerben melynek vannak hibái, melyik tetszik, már más kérdés.
Többször is találkoztam már olyannal, hogy lényegesen olcsóbb kábel jobb volt. De nyilván az "átlag" hifistának/tulajdonosnak nagyon nehéz elvonatkoztatni az értéktől, a hírnévtől illetve attól a tudattól, hogy a sajátja amiért kifizetett egy rakás pénzt, rosszabbul teljesít, mint egy másik ami olcsóbb.
Az hogy azonos kategóriákat hasonlítanak az érthető,mert vagy arra tud áldozni,vagy nem hajlandó drágábbakat megvenni.De baromira bevihet az erdőbe egy egy új drót,vagy akár egy komplett drótozás is,mert fura dolgokat tapasztal az ember.Az elsőre húdef@sza érzést mindenki ismeri,aki nem,az nem is igazi hifis, :D de hosszabb távon szembe jön a valóság,ha akarjuk,ha nem.Szerintem sokan túl is drótozzák a rendszerüket,azaz olyanokat tesznek be,amikkel nem jön össze egy kerek egész,és ilyenkor ahelyett hogy hátrább lépve kipróbálnának valami rém egyszerűt,még inkább emelik a tétet hogy majd a drágább az jó lesz,közben meg nem,sőt.
Nálam ha egy újabb drótozást beiktatok,azt úgy tesztelem le,hogy hangerő fel,de úgy emberesen bőven 13-14 órán felül,és ha így is egyben marad a hangzás,akkor az még akár jó is lehet,de ha azt hallom amit rendszerint csinàlnak a hifis drótok,miszerint ez már túl sok a jóból,és egy sokk is az erősítőnek mert szétesik a hang,akkor az a drót,drótok mennek a levesbe.
Szerintem az a jó drótozás amivel egységes a hang igazán nagy hangerő állásnál is,és nem az amelyikkel hallkabban még minden szép és jó,de nagy hangerőn már elvérzik vele a rendszer.Rengeteg ilyen majd én villantok egy nagyot hifi kábel van,de ezek rendszerint besz@rnak az erőlködéstől nagy hangerőn,és itt jön az hogy a kevesebb több és jobb is lenne,de ezek a villantós drótok már csak ilyenek,hallatszik hogy sok ez már a "jóból",de akkor is nyomják. :D
Lehet persze az igazán jók a felsőbb osztályokból már nem ilyen nyomulósak,csak azokat meg én nem érem el olyan magasan vannak :D ,de nem is nagyon akarom,sőt,kicsit sem,és ez jó,nekem. ;)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

MrCollector írta:
A vásárlók nagy része azonos kategóriákat hasonlít össze, azt amiből vásárolni akar. Az, hogy ez 5-6-7000, vagy 20-23-27000 vagy 120-130-140000 vagy 700-800-900000-es kategóriába esik az szinte mindegy. Ha azonos márkáról beszélünk mindig a drágább lesz a jobb. Az, hogy egy adott rendszerben melynek vannak hibái, melyik tetszik, már más kérdés.
Többször is találkoztam már olyannal, hogy lényegesen olcsóbb kábel jobb volt. De nyilván az "átlag" hifistának/tulajdonosnak nagyon nehéz elvonatkoztatni az értéktől, a hírnévtől illetve attól a tudattól, hogy a sajátja amiért kifizetett egy rakás pénzt, rosszabbul teljesít, mint egy másik ami olcsóbb.
Az hogy azonos kategóriákat hasonlítanak az érthető,mert vagy arra tud áldozni,vagy nem hajlandó drágábbakat megvenni.De baromira bevihet az erdőbe egy egy új drót,vagy akár egy komplett drótozás is,mert fura dolgokat tapasztal az ember.Az elsőre húdef@sza érzést mindenki ismeri,aki nem,az nem is igazi hifis, :D de hosszabb távon szembe jön a valóság,ha akarjuk,ha nem.Szerintem sokan túl is drótozzák a rendszerüket,azaz olyanokat tesznek be,amikkel nem jön össze egy kerek egész,és ilyenkor ahelyett hogy hátrább lépve kipróbálnának valami rém egyszerűt,még inkább emelik a tétet hogy majd a drágább az jó lesz,közben meg nem,sőt.
Nálam ha egy újabb drótozást beiktatok,azt úgy tesztelem le,hogy hangerő fel,de úgy emberesen bőven 13-14 órán felül,és ha így is egyben marad a hangzás,akkor az még akár jó is lehet,de ha azt hallom amit rendszerint csinàlnak a hifis drótok,miszerint ez már túl sok a jóból,és egy sokk is az erősítőnek mert szétesik a hang,akkor az a drót,drótok mennek a levesbe.
Szerintem az a jó drótozás amivel egységes a hang igazán nagy hangerő állásnál is,és nem az amelyikkel hallkabban még minden szép és jó,de nagy hangerőn már elvérzik vele a rendszer.Rengeteg ilyen majd én villantok egy nagyot hifi kábel van,de ezek rendszerint besz@rnak az erőlködéstől nagy hangerőn,és itt jön az hogy a kevesebb több és jobb is lenne,de ezek a villantós drótok már csak ilyenek,hallatszik hogy sok ez már a "jóból",de akkor is nyomják. :D
Lehet persze az igazán jók a felsőbb osztályokból már nem ilyen nyomulósak,csak azokat meg én nem érem el olyan magasan vannak :D ,de nem is nagyon akarom,sőt,kicsit sem,és ez jó,nekem. ;)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

supravox írta:
SoundMania írta:
2025.07.05., szomb. 18:49
MrCollector írta:
2025.07.05., szomb. 18:34

Én a Platinum Electra 7-est hallottam. Nem tudom mi különbség lehet a 10-essel szemben.
2 szál dróttal több van benne azonos össz keresztmetszet mellett és composilex 5 szigetelése van az újnak a 3(?) helyett.
A platinum se.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

SoundMania írta:
2025.07.07., hétf. 11:45

Ksl tápkábel nincs a gyártónak! Hogy csináltak belőle a felhasználók, az az ő dolguk/problémájuk. Mivel tápnak elég gyenge.... Ha ezt a felhasználó nem hallja/veszi észre, az is sokmindent elárul....
ksl acc (persimmon) és ksl acz (avacado) :rolleyes:

lehet ksl hangfaldrótból tápot gyártani, kérdés, az milyen lesz. Az SPc (réz ) esetén, ha betartják a bekötési formulákat és kábelrendszerben gondolkodik a júzer, ha mindenhova ez kerül, de főleg táp és hangfalkábelnek és az interkonnekt se üt el nagyon (vagy akár csinálnak szintén SPc-ből), abból egy homogén és kiegyenlített, egész jó felbontású, gyors és kellően részletező, ezüstbe hajló hangot kapunk. De ehhez ki kell végig építeni és a tápokat is úgy bekötni, ahogy kell(3-3-2+árnyék a földre fali oldalon, készüléknél visszavágva).

jelenleg a hálószobai rendszer zömében ezzel van bekábelezve. TMP ANT, vagyis mostmár Quantic F50, ha elkészül, Quad CDP99 és a digitálisan rákötöttt DVD és médiabox). Az erősítő egy Tiglon tápot kapott, a többi kütyü SPc-t. hf madzag SPc. Digit SPc és egy interkonnekt Hitachi SAX102. Rá van küldve egy egyutasra. Ez így elvan

Az spz más történet. Abból egyszer csináltam tápot,egy 2 méteresből,ami eredetileg nálam hangfaldrótként funkcionált (még a barna, első generációs, árnyékolatlan). Kivettem a hangfalból, tettem rá egy dugót (4-4 kiosztásban) és földnek behúztam valami drótot. Xar volt. Édes, meleg, lágy... Szét nem szedtem jobban,mert ezt csak a kíváncsiság mozgatta és azóta se dugóztam fel SPz-t tápnak. Aki ilyennel játszik, már vadászik Avocadot.

nemrég egy havernál láttam újra SPz-ből tápdrótot. Majd elkérem, hogy van bekötve a bele, de gyanúsan ugyanúgy szólt,mint nálam az a barna (az nem jó bekötés). Ott pl egy Radnai tápdrótot jobbnak ítéletem és kértem a havert,hogy azt használja inkább,míg nem szerez Avocadot, Nem tudom, mennyire tartja be :D Nehéz legyőzni a "de annak kellene jobbnak lenni" jelenséget, de hátha... (amúgy az SPz, egyszerű, felületes vizsgálódással tényleg jobb volt, csak eredőben mégse. A kis drótnak nem volt olyan felbontása, meg egyéb finomságok, de összességben jobban élt a zene. Ritmus, tempó,...)

cserébe, nemrég találtam otthon pártiz-centi (30? 35?) SPz (ezüst) belső ereket. Fogtam 4-et és csináltam belőle nemes egyszerűséggel egy interkonnektet. Mostanra két nagyobb rendszerem van és a CD-től ez pont elér az Avantgarde erősítőig, ami a tölcséreket hajtja. Ez az IC kimondottan jó lett, így első blikkre jobb, mint sok olcsóbb szériás qssc vagy UK. XAl ez egy tipp lenne, vagy mifene :napsut:

A fentieket mindenki nagyon feltételesen kezelje. Nem is szoktam soha javasolgatni "idegeneknek" se ezeket, mást se nagyon, mert mielőtt bármit javasolnék, hallanom kellene a rendszert, érdemes e próbálkozni vele,vagy sem. Ráadásul egy-egy madzagot ebből a rendszerből kiemelni és csak azt használni, nem biztos, hogy sok jóra vezet (de ez vélhetően minden egyéb madzaggal így van. Sose értettem a mixeket. Egyszer valamelyik topicban volt egy fotó egy ütős elosztóról. Bazi jól nézett ki, de kb 5 eltérő tápdrót volt bedugva gondolkodik.gif )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2025.07.07., hétf. 13:18
SoundMania írta:
chord_ írta:
2025.07.07., hétf. 10:10

Én pl. pár napja hallottam egy KSL kábelt (táp) meg egy sokkal-sokkal olcsóbbat, egymás után, és az olcsó határozottan jobb hangú volt.
Ebből, felhasználóként, sajna nem vonható le semmi komoly tanulság, hogy az x kábelt vegye hirtelen minden ksl-ista. Mert mittudomén, amott mi lenne.
Ksl tápkábel nincs a gyártónak! Hogy csináltak belőle a felhasználók, az az ő dolguk/problémájuk. Mivel tápnak elég gyenge.... Ha ezt a felhasználó nem hallja/veszi észre, az is sokmindent elárul....
Azt nagyon sokfelé leírták már, hogy az AN kábelek legjobban saját készülékeik között érzik jól magukat.
Az AN topikban is lehet olvasni erről jó beszámolókat.
Hogy mi az oka, nem tudom, talán a hasznos jellemzőik így jutnak legjobban érvényre...passz...

Attól függetlenül az is igaz, hogy nem tápnak találták ki a KSL-t, de An láncban biztosan sokkal jobban szerepelt volna.

SM
Ismered az An Isis - t ?
Isist nem ismerem. Ismerős próbálta de nem teccett neki.
Én nem tapasztaltam, hogy csak AN készülékekkel szólnának jól. Eddig eléggé helytálltak bárhol ahol kipróbáltuk őket. Vz, vx, v, s, c, spx, sp, l, b, ksl spc, spz.
Volt Debrecenben a Sanyinál, hogy B kábel elpicsázott valami 5x drágábbat teljesen idegen rendszerben. Alig tért magához. :)
És a ksl tápnak AN láncban sem szerepel jól. Spz is gyenge tápnak mindenhol. Sajnos ez van. Tápnak Avocado kell.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Meg tudná mondani valaki, hogy bizonyos készülékek hátlapjába szerelt letekerhető tetejű biztosítékházban merről merre halad az áram ? / Konkrétan QuadESL./
Köszi.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
chord_ írta:

Én pl. pár napja hallottam egy KSL kábelt (táp) meg egy sokkal-sokkal olcsóbbat, egymás után, és az olcsó határozottan jobb hangú volt.
Ebből, felhasználóként, sajna nem vonható le semmi komoly tanulság, hogy az x kábelt vegye hirtelen minden ksl-ista. Mert mittudomén, amott mi lenne.
Azt nagyon sokfelé leírták már, hogy az AN kábelek legjobban saját készülékeik között érzik jól magukat.
Az AN topikban is lehet olvasni erről jó beszámolókat.
Hogy mi az oka, nem tudom, talán a hasznos jellemzőik így jutnak legjobban érvényre...passz...

Attól függetlenül az is igaz, hogy nem tápnak találták ki a KSL-t, de An láncban biztosan sokkal jobban szerepelt volna.

SM
Ismered az An Isis - t ?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
kasumi írta:
2025.07.07., hétf. 08:50

Egy valami biztos. Olcsó kábeleket csak úgy érdemes venni, hogy előtte egy meghallgatáson van ott pár konkurencia kábel. Fura dolgok jönnek ki. Általában nem a legolcsóbb a legjobb.
:rolleyes:
Ez határozottan igaz. Nagyon.
Hogy úgy kellene olcsó / DIY kábeleket vásárolni, hogy ott legyen a színen valami nagyon drága kábel is.
Csak hogy helyükön kezelődjenek a dolgok.

Ez nagyon ritkán történik. Hogy miért?, hát, mert azt várjuk, az a hifis automatika, hogy a drága kábel, mármint, nem egy-kicsit-drágább, hanem a combosan drágább, az a jobb, mindig, és csak egy még-még drágább tudja überelni.
Pedig néha nem.
Persze, általában az olcsó a gyengébb, a harang-görbe itt is harang alakú, de akad, akinek megadatik, hogy a szélei alól kibújjon.

R megfogalmazása, amúgy, hogy ilyenkor 'fura dolgok jönnek ki', az egy nagyon enyhe, udvarias megközelítés.

Ez ott, azon a láncon, szűk körben, egy fél óra időkiterjedésben, igaznak tűnt, ennyi a történet.
Gyártóként / forgalmazóként bizonyosan általánosítóbbra-akarna fogalmazódni a fenti szeánsz.

Rock60
Őslakos
Őslakos

MrCollector írta:

Szerencsére nálam még nemigen fordult elő, hogy a drágább rosszabb lett volna, nem csak kábelre gondolok...
Két kivétel volt... gondolkodik.gif

Az egyik egy erősítőcserével függött össze.
A Music Reference RM 9 - et váltottam le egy nem sokkal drágább YBA -ra.
Mivel egyiket sem hallottam előtte és mind a kettőt ugyan az a kereskedő árulta - és az RM9 bevált - tulajdonképpen hagytam magam rábeszélni.
Na, az YBA - t úgy útáltam, hogy azt sem tudtam hogyan szabaduljak meg tőle...
Végül beszámoltattam a Klimo OTL monoblokkokba.

A másik az Alisca Orange IC és hangszórókábele. Na, azok nagyon sok mindentől jobbak, árkategóriától függetlenül.
Nem véletlenűl maradt az IC a rendszerembe a Vz mellett.

Azért ezek kirívó esetek és még a spéci okuk is megvan.
Általában a drágább dolgok jobbak is, ha nem az derül ki a próbák során, akkor érdemes kicsit körbejárni a kérdést, mielőtt elhamarkodottan döntenénk.
:dropout:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1008

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kasumi írta:
2025.07.07., hétf. 08:50

Egy valami biztos. Olcsó kábeleket csak úgy érdemes venni, hogy előtte egy meghallgatáson van ott pár konkurencia kábel. Fura dolgok jönnek ki. Általában nem a legolcsóbb a legjobb.
Ez határozottan igaz. Nagyon.
Hogy úgy kellene olcsó / DIY kábeleket vásárolni, hogy ott legyen a színen valami nagyon drága kábel is.
Csak hogy helyükön kezelődjenek a dolgok.

Ez nagyon ritkán történik. Hogy miért?, hát, mert azt várjuk, az a hifis automatika, hogy a drága kábel, mármint, nem egy-kicsit-drágább, hanem a combosan drágább, az a jobb, mindig, és csak egy még-még drágább tudja überelni.
Pedig néha nem.
Persze, általában az olcsó a gyengébb, a harang-görbe itt is harang alakú, de akad, akinek megadatik, hogy a szélei alól kibújjon.

R megfogalmazása, amúgy, hogy ilyenkor 'fura dolgok jönnek ki', az egy nagyon enyhe, udvarias megközelítés.

Ez ott, azon a láncon, szűk körben, egy fél óra időkiterjedésben, igaznak tűnt, ennyi a történet.
Gyártóként / forgalmazóként bizonyosan általánosítóbbra-akarna fogalmazódni a fenti szeánsz.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.07.07., hétf. 07:09
Egy valami biztos. Drága kábeleket csak úgy érdemes venni, hogy előtte egy meghallgatáson van ott pár konkurrencia kábel. Fura dolgok jönnek ki. Általában nem a legdrágább a legjobb.
Ebből csak 1 valami igaz. Bármit legtöbbször úgy érdemes venni , hogy előtte egy meghallgatáson van ott pár konkurencia.
Általában a drágább jobb. Persze nem mindig, de ez sokmindentől függ. Jópár dolgot tudok ahol az olcsóbb, de csak mert nem zárkózom el régi termékektől sem.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kasumi »

cables írta:
2025.07.07., hétf. 07:09
Egy valami biztos. Drága kábeleket csak úgy érdemes venni, hogy előtte egy meghallgatáson van ott pár konkurrencia kábel. Fura dolgok jönnek ki. Általában nem a legdrágább a legjobb.
Újratervezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2296

Hozzászólás Szerző: cables »

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.07.05., szomb. 21:24
SoundMania írta:
2025.07.05., szomb. 20:48

Teltebb, vastagabb hang ( talán mert rézből van) de úgy hogy nem hiányoznak a tiszta magasak sem. És gyors és főleg iszonyatosan dinamikus.
Élőbb, valóságosabb... ( ? )
Hasonlók. Dps inkább kicsit eufórikusabb, ww meg inkább kicsit tárgyilagosabb.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”