Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8806

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szalon írta:
2025.04.01., kedd 00:28
Aszpirin írta:
2025.03.30., vas. 13:13
Megkérdezhetem, milyen járgányod van? Bocsánat, amiért nem figyeltem eléggé.
911 Carrera S IMG_4157.jpeg
Ez is dejó szín!

.
IMG_2066.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A Nissan gyakorlatilag már Renault.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2025.04.03., csüt. 11:48
Egyébként meg akkor jó eséllyel a japán gyártás is menne a kukába. Annak is örülnél?

Már így is a Mistsubishi gyakorlatilag megszunt, a Nissan is küszködik.
Honda sem olyan, mint pár éve.

A Mazda magához képest jól tartja magát, de ő mindig is marginális volt, bár nem is akartak sosem többet.
A Toyotát, Suzukit és Subarut szándékosan hagytad ki? :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lemmy9.1 írta:
2025.04.03., csüt. 11:25
Ott a mosoly srácok, ne ugorjatok a trollra.
Minden viccnek a fele igaz ;)

Egyébként meg akkor jó eséllyel a japán gyártás is menne a kukába. Annak is örülnél?

Már így is a Mistsubishi gyakorlatilag megszunt, a Nissan is küszködik.
Honda sem olyan, mint pár éve.

A Mazda magához képest jól tartja magát, de ő mindig is marginális volt, bár nem is akartak sosem többet.
Csak a Marantz! :-D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ott a mosoly srácok, ne ugorjatok a trollra.
Szerintem!

janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: janesz »

Lemmy9.1 írta:
2025.04.03., csüt. 07:01
Minden megszokás kérdése, és belekötés kérdése. Én nagyon drukkolok a kínaiaknak, hogy elsöprik az európai autógyártást végleg, örökre. :)
A Trabantot, Wartburgot is az alaktörlő kapcsolóval váltottad. :D Boldogan használtuk.
Fejben nagy a baj úgy látom!! :smile30: :smile51: :ohnoohnoohno:
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: peterson »

Lemmy9.1 írta:
Én nagyon drukkolok a kínaiaknak, hogy elsöprik az európai autógyártást végleg, örökre. :)
??? censored.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
Minden megszokás kérdése, és belekötés kérdése. Én nagyon drukkolok a kínaiaknak, hogy elsöprik az európai autógyártást végleg, örökre. :)
gondolkodik.gif
Milyen beteg gondolkodás már ez. 36_1_5.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Lemmy9.1 írta:
A Trabantot, Wartburgot is az alaktörlő kapcsolóval váltottad. :D Boldogan használtuk.
A Mercik váltóját nagyjából 10 perc alatt lehet megszokni. A jót könnyű :) A Trabantét, Wartburgét tényleg szokni kellett :D Egyébként az nem ilyen bajuszkapcsoló-jellegű volt, csak ott volt a kormyányoszlop közelében.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3501

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ez már egy öreg mercié (2006),jobb oldalon váltókar(ocska), bal oldalon tempomat kapcsoló. Plusz a kormány hátulján van mindkét oldalon manuális váltókapcsoló.
Screenshot_20250402-223108_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20250402-223108_Samsung Internet.jpg (32.92 KiB) Megtekintve 609 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ZolaBA írta:
2025.04.02., szer. 19:44
Tctronic írta:
2025.04.02., szer. 18:23
az európai autógyártók le vannak maradva Kínával szemben.
A másik pedig, hogy automata váltó és a váltókar egy a kormány jobb oldalán lévő vékony szar bajuszkapcsoló ami rendes autóban az ablaktörlőt kezeli.
Ha ezen csodálkozol, akkor még Teslában sem ültél :)

Egy modern elektromos autónak nincs szüksége semmiféle váltóra, a motorvezérlés biztosítja a váltó szerepét (mivel a maximális nyomatékot majdnem álló helyzetből képes leadni egy elektromotor, elegendő egy fix áttétel, és a motorvezérlő biztosítja, hogy mindig a megfelelő nyomaték kerüljön a hajtásláncra /általában PWM-mintázatokkal vagyis a kitöltési tényező folyamatos változtatásával érik ezt el, kb mint az LCD monitorok fényerejénél, csak kicsit bonyolultabban/). Így elég neki egy kapcsoló, amivel megmondod, hogy előre vagy hátra. Egy bajuszkapcsoló teljesen megteszi. Ha "hátra", akkor egyszerűen fordított irányba forgatja a motort.
Van néhány kivétel, pl. a Porsche Taycan-ban azt histzem van egy 2 sebességes mechanikus nyomatékváltó - de ez nem jelemző úgy általában az elektromos autókra.

A kormányváltó a hagyományos amcsi autóknál régebben nem volt ritka, de pl. ha vezettél már mondjuk (automata váltós) Mercedes C-Klasse-t (benzinest vagy dízelt), akkor ott is meglepődnél... már nagyon régóta "bajuszkapcsoló" benne a "váltókar", ez itt pl. egy aktuális (2025-ös) C300 (benzines) Merci "váltókarja" a kormány mögött:
Screenshot 2025-04-02 at 21.27.47.png
Pedig egy Mercedes elég rendes autó szerintem :)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tctronic írta:
2025.04.02., szer. 18:23
az európai autógyártók le vannak maradva Kínával szemben.
Én nem is értek hozzá, nem is nagyon követem és annyira még csak nem is érdekel, csak ami laikusként szembe jön.
Például... Sógorék most vettek egy Omoda-t. Beültem, megnyomkodtam, kipróbáltam. Mivel hibát kerestem meg is találtam kettőt :rolleyes: Az egyik az elektromos vagy fene tudja milyen kormány, nincs a megszokott direkt kapcsolat érzés, nagyon fura, ha lehetne "szavazni" nem kéne. A másik pedig, hogy automata váltó és a váltókar egy a kormány jobb oldalán lévő vékony szar bajuszkapcsoló ami rendes autóban az ablaktörlőt kezeli. Középen meg a váltó helyén semmi. Öööö... tudtam váltani, de basszus, ez logika mentes számomra, persze biztos meg lehet szokni, stb. Amúgy meg, nagyon egyben van a kocsi, hatalmas kijelzők, elektronikus baromság hegyek, minden. Mellette szép, igényes, kényelmes. Oké nem német prémium merci/audi de az ára se az. Meglátjuk pár év múlva hogy néznek ezek ki.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Messziről kezdem bocsi . Carlos Taveres munkásságát nem nagyon ismerem csak egy-két kósza cikkből, úgy ahogy Stellantis-t is csak érintőlegesen. De általánosságban elmondható, hogy az európai autógyártók le vannak maradva Kínával szemben. Az elektromos autózás tekintetében nagyon és szerintem ha nem vigyáznak a hagyományos belső égésű motorok terén is pikk-pakk ki lesznek véreztetve .Későn ébredtek fel és az elektromos átállás címszóval iszonyatos pénzeket elégetve próbálják behozni ezt a lemaradást. Én úgy érzem az elektromos autózás egy zsákutca, bizonyos keretek között van csak létjogosultsága de ezt most hagyjuk.
A nagy konszernek azért jönnek létre hogy költséget takarítsanak meg. (Gyártás, tervezés, logisztika stb) és próbálják felszámolni a párhuzamosságokat. Ha ez nem így van akkor kb semmi értelme nagy egységbe tömörülni. Csak azért hogy az egyik jobban menő cég finanszírozza a másik cég veszteségét annak nincs semmi értelme. Én sem látom értelmét a totál veszteséges cégek fenntartását pusztán nosztalgiából.
Szóval Carlos is erre az elektromos átállás hiszti vonatra ült fel szerintem. Ennek köszönhető a Hemi veszte is. Az utódja már annyival lesz könnyebb helyzetben hogy az elektromos hiszti már kicsit alább hagyott, kezd megjönni több döntéshozó esze is. (Bár nem adtak fel mindent)

Próbáltam utánanézni, hogy az utolsó években 2022-23 évben mennyi Hemi motort adtak el, vagy építettek be mert kíváncsi voltam de nem találtam erre vonatkozó adatot.
Általánosságban elmondható hogy azért egy ikonikus dologról van szó, aki nem amerikai az is tudja mi az vagy legalább hallott róla. De azért el kell mondani hogy csak amerikai autókba építették, főleg az amerikaiaknak legalábbis szériában.

Ha a Stellantist nézzük a teljes palettájába más márkákba kb esélytelen is lenne beépíteni. Azon kívül hogy lenne egy pár fanatikus, szinte biztosan gazdaságtalan lenne a beépítése európai modellekbe.

Szóval igen a motor kivezetése abszolút nagy port kavart, pedig ha megnézzük 3 literes V6 biturbó motorok szerintem tudják kb ugyanazt. Persze nincs olyan hangja, meg a nosztalgia meg az érzés stb stb.

De nézzük reálisan. Mindenütt ez megy. F1 től elkezdve, a legtöbb autó márka a kisebb cm3, kevesebb hengerszám felé tendál. Ahogy a Mercedes se gyárt V12 motort már. Annyit fejlődött a motor gyártás, hogy a kisebb felpiszkált motorok egész jól helyettesítik a nagyobbakat olcsóbban, az is lehet kevesebb fogyasztással és károsanyag kibocsájtással.
Vajon ha az USA-ban az üzemanyag nem lenne annyira olcsó, a Hemi motor is talpon tudna maradni? Gyanítom nem.

Én speciel azon kívül hogy megcsodálom midig amikor közelembe van egy ilyen motoros jármű, már nem vennék ilyet. Lehet így 50 előtt már más szemüvegen át látom a világot. Kicsit nekem a Hemi motor a pazarlás, és ""magamutogatás"" szinonimája lett. Napi használatra felesleges, a hétvégi örömautózások meg már elmúltak.

Lehet mondani mert nem vagyok anyagilag olyan helyzetben, de kezdem megérteni apámat, aki megtehette volna mégse vett " nagy autót", sőt amit vett azt is majdnem a legkisebb motorral. Mentségére legyen mondva mindig csak újat vett :rolleyes:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tctronic írta:
2025.04.01., kedd 20:10
Még nem tudom ez jó vagy rossz hír. gondolkodik.gif
Ez is annak a kutyaütő Carlos Taveresnek az ámokfutása volt, akit végre eltávolítottak a Stellantis éléről. Sikerült neki olyan márkákat bedarálni kb a földig, mint a Fiat, Citroen, Alfa Romeo, Maserati, Opel, Peugeot, Chrysler, Dodge, Jeep stb. Azért kár lett volna értük, remélem az új vezetés értelmesebb döntéseket hoz és valami megmarad ezekből.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2025.04.01., kedd 15:42
zoli73 írta:
2025.04.01., kedd 15:23
7,5 éve készült a tuning, amire 3 év garanciát vállaltak, de az óta is hiba nélkül teszi a dolgát. Sőt, a műhely ezt inkább csak motoroptimalizálásnak tekinti, és hívja is, amire azt mondták, hogy élettartam rövidülést nem okoz, de fogyasztás csökkenést igen. Ez utóbbit meg tudom erősíteni, 0,4l/100km nálam a csökkenés.
Elmondták, hogy ennél többet is lehet "húzni rajta" de annak hosszú távon ára lesz.
Te tuningmatyi, te :D

Komolyrs fordítva a szót: ezt le kellett papírozni? Vagy hogy megy ez? Műszaki vizsgán nem mérik be, és lehet nyugodtan 158LE a forgalmioban szereplő 140LE helyett? Bocs a láma kérdésért (illetve: remélem nem baj, hogy megkérdeztem, ha kínos privátban is válaszolhatsz, de azért sem haragszom meg, ha nem válaszolsz)
Óh, köszönöm a bókot! :D
Nincs itt semmi hardcore, ez csak egy kis soft tuning, ahogy írtam is, ez nem is igazán tuning, csak motor optimalizálás, de annak nagyon jó.
Mielőtt belevágtam, előtte jól körüljártam a kérdést, hosszú heteket töltöttem az infogyűjtéssel, és az elég hamar beigazolódott, hogy idehaza ehhez is kb. mindenki ért, mint a focihoz, és sajnos sok a kókler, tehát jól meg kell gondolni, hogy ki az, akire az ember rábízza az autóját.
Végül a sok jó visszajelzés miatt, én Őket választottam.: https://rigotech.hu/
Nagy tapasztalattal, rengeteg referenciával rendelkeznek, garanciát vállalnak, gondoltam velük nem nyúlok mellé. Az is tetszett, hogy nem bocsájtkoztak féktelen ígérgetésekbe, inkább csak ezt a kb. 10%-os teljesítmény növekedést ígérték, mondván ez a tartalék minden motorban benne van, kárt nem lehet vele tenni, de már határozottan érezhető.
Akkor(7,5 éve) tőlük kaptam a legdrágább ajálatot(140e), de korrekt szolgáltatást is. Ahogy írtam, 3 év garancia, egy komplett mérési jegyzőkönyv, tanusítvány, és a szerződésben olyan kitétel is van, hogy ha eladás, vagy egyéb okokból vissza akarom tetetni a gyári motorvezérlő programot, akkor ezt a garancia időn túl is díjmentesen elvégzik nekem. Mitöbb, ez akár még át is ruházható, egy következő tulajdonosnak.
Hogy ez mennyire legális?
Feltételezem, hogy az, mert ez esetben egy erre szakosodott műhely/cég végzi a beavatkozást, és nem egy barát barátjának az ismerősének a haverja dug rá egy laptopot, és lesz belőle, ami lesz.
Lepapírozni?
Ha egy ilyen helyen csináltatod, ahol én is, ott munkalap van, szerződés, garancia. Hivaltalosan miért kellene ezt bárkinek tudnia? Itt nem arról van szó, hogy akár a duplájára emelik az autó teljesítményét, ami már erősen feltűnő, és netán már veszélyes is lehet.
Műszaki vizsgán nem fog megbukni, mert annak nem is célja az ilyesmi ellenörzése, nem is foglalkoznak vele.
A fent említett kb. 10%(ami nálam is több lett) nem hangzik soknak, de még ennyi év távlatából is elégségesnek tűnik, pláne figyelembe véve, hogy mi volt a célom. Engem leginkább a minden visszajelzésnél megemlített fogyasztáscsökkenés, a teljesítmény növekedés mellett győzött meg, és hozta meg az elhatározást.
A Mustang-odat figyelembe véve, azért ez a szerény 10% körüli növekedés is hozna vagy 40-50 plusz lóerőt, ami nem is olyan kevés ,és nem is csak ennyi, hanem a motorkarakterisztika is változik, természetesen jó irányba.
Nálam a plusz 18Le mellett a forgatónyomaték 174Nm-ről 193Nm-re emelkedett. Változott a hangja(mérgesebb lett), a gázreakció összehasonlíthatatlanúl jobb, a nyomaték felépülés kb. 500/p fordulattal előbb megvan, és sokkal egyenletesebb, sokkal agilisabb, direktebb az egész. Eszemben nem jutna visszacsináltatni!
Hogy szükséged van-e egy ilyen beavatkozásra, azt nyilván neked kell eldönteni. Amúgy biztos, hogy "szűz" még? Tuti nincs benne semmi?
Ha úgy döntesz, hogy bevállalod, a fenti céget jó szívvel tudom ajálani, de biztos van több más, megbízható szakműhely is, de mindenesetre ajálott jól körüljárni a kérdést, mert tényleg sok a kókler ebben a szakmában(is), akiket messze el kell kerülni.
Köszönöm a figyelmet!

Ui.: Aspirin tudja, látta, de mivel talán más is olvassa, nekik írom, az én autóm egy Honda Civic mk8 1,8 benzin("ufó" Civic).
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3501

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Tctronic írta:

1743530568162.jpg
Esélytelen,hogy vegyek ilyet,de nekem akkor is jó hír ;peace; Legalább a remény...hátha egyszer mégis ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tctronic írta:
Ugye ez csak egy költői kérdés!? gondolkodik.gif

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

1743530568162.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
zoli73 írta:
7,5 éve készült a tuning, amire 3 év garanciát vállaltak, de az óta is hiba nélkül teszi a dolgát. Sőt, a műhely ezt inkább csak motoroptimalizálásnak tekinti, és hívja is, amire azt mondták, hogy élettartam rövidülést nem okoz, de fogyasztás csökkenést igen. Ez utóbbit meg tudom erősíteni, 0,4l/100km nálam a csökkenés.
Elmondták, hogy ennél többet is lehet "húzni rajta" de annak hosszú távon ára lesz.

Komolyrs fordítva a szót: ezt le kellett papírozni? Vagy hogy megy ez? Műszaki vizsgán nem mérik be, és lehet nyugodtan 158LE a forgalmioban szereplő 140LE helyett? Bocs a láma kérdésért (illetve: remélem nem baj, hogy megkérdeztem, ha kínos privátban is válaszolhatsz, de azért sem haragszom meg, ha nem válaszolsz)
Este kifejtem, most sajnos meló van...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:

Műszaki vizsgán nem mérik be, és lehet nyugodtan 158LE a forgalmioban szereplő 140LE helyett?
Nekem három autóm is volt, ami chip tuningos volt, első 10%-al volt erősebb, mint a gyári, a másik kettő közel 20%-al.
Mindegyikkel több műszaki vizsgát éltem meg, soha nem mérték le, hisz nem is ez a dolguk, hanem a kibocsátás mérése.
Az pedig, ha nem valami kókler csinálja a vezérlő módosítást, nem lesz rosszabb műszaki vizsga mérés esetén. Nekem volt diesel autóm is, amit utoljára 280e km-es korában vittem műszakira (20e km-es korában kapta a tuningot, azaz 260e km-t mentem vele majd 10 éven at), és csont nélkül átment.
Szóval ettől nem kell tartanod.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

zoli73 írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.04.01., kedd 14:37
zoli73 írta:
2025.04.01., kedd 12:30
Lemmy9.1 írta:
2025.04.01., kedd 12:18
Mi történt a 100‐as benzintől?
Én, az én autómnál azt tapasztalom, hogy a 100-as benzitől, agilisabb, harapósabb, határozottabb a gázreakció, egyszóval jobban megy. Persze nem drámai dolgokra kell gondolni, de érezhető a különbség.
Nyilván nem gazdaságos folyamatosan 100-as benzinnel járni, de havi 1-2 alkalommal belefér. Na most kb. ugyanezt a javulást érzem a sport légszűrő betéttől is.
Az egyik kollégám esküszik arra hogy a 100-as benzinnel mindamellett hogy jobban megy a verda,még annyival kevesebbet is fogyaszt hogy érdemesebb inkább azt tankolni.
Ezt hiszem is meg nem is,de inkább nem,mondjuk nem is próbáltam még hogy miként is jön ki a matek fogyasztás ügyben a 100-assal.
Sajnos én a 100-assal való fogyasztás csökkenést nem tapasztaltam, pedig volt, hogy hetekig csak ezt tankoltam, és nem csak otthon, hanem itt Ausztriában is, ami nem mindegy. Az itteni benzinnel(mindegy, hogy 95, vagy 100) alapból kevesebbet eszik.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2025.04.01., kedd 13:13
zoli73 írta:
2025.04.01., kedd 12:30

Én, az én autómnál azt tapasztalom, hogy a 100-as benzitől, agilisabb, harapósabb, határozottabb a gázreakció, egyszóval jobban megy.
És tök gyári verda?

Mert tudtommal nagyon. Kevés gyári autó képes a 95-nél magasabb oktánszámú benzint kezelni.
Nekem anno az 1.4TSI a chip tuning után kezelte csak, a tuner úgy írta meg a programot, hogy magasabb oktánszám esetén pár LE többlet legyen, és normál használat esetén valamivel kedvezőbb fogyasztás.
Nem gyári, Rigotech motorvezérlő programos, de ennek semmi köze a benzin kezeléséhez, előtte is tankoltam 100-ast. A maualjában azt írják, hogy minimum 95-ös, vagy annál magasabb oktánszámúval üzemeltethető.
Egyébkén én meg úgy tudom, hogy a legtöbb autó gond nélkül használható 100-as benzinnel, és inkább a régebbi autókba nem javasolt.
Például a feleségem öreg Fiestájába nem ajálja. A manualja erre fel is hívja a figyelmet.
Amúgy az autóm chiptuningja nincs túlgondolva, túltolva, elméletileg 10% teljesítménynövekedést produkál, de a tuningműhely elmondta, hogy minden motor egyedi eset, ez nem pontos adat, plus-minus 2-3 Le eltérés lehetséges.
Fékpadon bemérve az enyém a gyári 140Le helyett, a sport légszűrővel, és 100-as benzinnel 158Le-t produkált.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Amennyiben egy ecu tudja kezelni a 100-as oktánszámot, akkor lesz eredménye, ha nem, akkor teljesen felesleges. Kevesebbet sem fog fogyasztani és jobban sem fog menni.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”