Nekem kifejezetten pozitív a tapasztalatom a bi-amping bekötéssel,mondjuk a hangfalam is kellően szélsőséges hozzá.Három utas klasszikus építési forma,kb mint a "hifi aranykorában" a hetvenes években 38-as mélynyomóval 200 literes zárt dobozban.Tavaly készült el (nagyjából) és első körben egy viszonylag olcsó Van Damme 8x2,5mm-es kábellel kötöttem össze egy Yamaha A-S2100-as erősítővel és elég szépen meg is szólalt.Nemrég kölcsön kaptam egy épített kábelt, nagyon jók lettek a magas hangok,de gyengült a mély hangoknál a dinamika.Kihasznalva mindegyiknek az előnyös tulajdonságait,bekötöttem őket bi-amping és szerintem így szól most a legjobban.Azóta kipróbáltam még pár egyszerűbb kábelt,de meg sem közelítették ezt a variációt.Nekem mondjuk logikusnak is tűnik,hogy más-más feladatra más-más kábel optimális.Vagy tévedek?!
Ezzel kapcsolatban volna is hozzátok egy kérdésem.A hangfalaim belső kábelezése még csak alap szintű,a váltóba már került egy-két finomság,amik egyértelműen javították a hangzást.Szóval az volna a kérdésem hozzátok,hogy tudnátok ajánlani belső kábeleket amik beváltak? Esetleg külön magasra,középre,mélyre?!A váltónál egyébként a magas lett külön kötve,a közép és a mély közös