Az jó ha megosztó a téma,mert ha nem az lenne,nem is lenne kérdés.Voyager írta: ↑2025.03.31., hétf. 19:09Nem is hozhattál volna fel ennél megosztóbb témát!Shimano írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:12Nagyon régen próbáltam biwire bekötést,és a kérdés az hogy mi szól,szólhat mellette,és ellene egy olyan kábelt használva,ahol adott ez a lehetőség mivel négy eres,és így köthető így is,meg úgy is.Feltételezzünk egy nagyon jó jumpert a hangsugárzón,így annak a kiváltása nem releváns.
Mik a tapasztalatok e téren?,és miben érzik másnak a hangzást biwire módban azok akik próbálták?Valszeg persze rendszerfüggő is lehet ez,de lehet az is van e téma körül egy közös nevező.
Másik kérdés.Ha megcsinálom biwire módra a drótot és nem jönne be,de nem akarok újra szerelni,forrasztani,akkor ha ezután beteszem a jumpereket,akkor ez így olyan lesz mint a single verzió,vagy nem egészen,és más is közrejátszik ekkor már?
Tapasztalatom szerint az ilyen kialakítású hangsugárzók mindig jobban szóltak, amikor kettős kábelezéssel hajtottam meg őket. A hangzás finomabbá és részletgazdagabbá vált – persze ehhez jó minőségű kábelek is kellenek.
Az utolsó kérdésedet nem teljesen értem. Ha már kiépítetted a bi-wire kábelezést, és nem tervezed visszaalakítani, akkor használd is így – nem érdemes visszarakni az összekötő lemezeket. Ha nem tetszik a bi-wire kiépítés, akkor inkább alakítsd vissza single kábelezésre, mert az összekötő lemezek visszahelyezésével nem éred el ugyanazt.
Az utolsó kérdésnél arra gondoltam,hogy a négy csatlakozóban lévő kábelek közé visszarakott jumper ugyanazt a hangzást nyújtja ezután mint a single bekötés,vagy ez nem így van,és célszerűbb inkább visszaszerelni single módra a kábelt ha valamiért nem jönne be a biwire.