Érdekes tapasztalat.istvan01 írta: ↑2025.04.02., szer. 11:48Hálózati kábel tuningom. Volt előző év nyarán egy tanulságos tapasztalásom. Hangfal aljzatot cseréltem Furutech alsó kategóriából, ami fő jellemzője foszforbronz vezető aranyozva. Első bekapcsoláskor, majd 30-50óra után is nagyon zavart valami. Úgy döntöttem, megválok tőlük. Vettem helyettük AECO teluriumos réz aljzatokat. Ez azonnal és határozottan jobb hangot adott a Furuhoz képest.
Ezután gondoltam egy nagyot. A hálózati kábeleim egy kivételével DIY szerelésűek. Furutech, Oyaide csatlakozókkal, de mind (minőségi?) foszforbronzosak. Nekiálltam lecserélni tiszta rezes Furutech (FI-48), berilliumos réz Oyaide (004) és Neotech UP-OCC rezes NC312. Egyenként csak alig lehetett hallani javulást, viszont így hogy mind cserélődött már, nincs foszforbronz a csatlakozókban, ez már számottevő. Foszforbronzot nem tartom alkalmasnak high-end hangzásra.
Persze illendőbb lett volna egy típuscsaládból választani, de beszerezhetőség, ár és kíváncsiság is volt, miben térnek el. Több szempont szerint nekem a Furutech FI-48 az optimális. Az FI-50-et a fórumok tartják a kiemelkedő jónak, viszont az (nekem) 50%-al drágább mint az FI-48.
Megosztanád, melyik Furutech aljzatról van szó? Jó lenne elkerülni a jövőben, ha lehetséges. Köszönöm!