A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Üzenet a múltból (használtan vett kazetta tokban találtam):
Vettem 1x úgy 200 kazit, többnyire jófajta műsorosak voltak, de volt sok felvételes is. Egyiken a régi tulaj (talán már nem is él...) dúdolt tele jókedvűen egy fél oldalt. Gondolom, véletlenül a mikrofonnal rögzített.
Szalag elején 50mp = 100 egység
Szalag végén 30 mp = 100 egység, itt màr nagyon felpörög a szamlalo
Sose gondolkodtam ezen, de gondolom a fordulatokat méri. Szerintem a deck megjegyzi, hogy hol áll a kazetta, ha bejelölöd, és te is megjegyezheted, hogy hova akarsz pörgetni. A kijelzőn lévő szám a lényeg, ha bal oldali orsót nézi, az azzal arányosan ahogy fogy róla a szalag, egyre gyorsabban forog, a számláló gyorsul.
Szalag elején 50mp = 100 egység
Szalag végén 30 mp = 100 egység, itt màr nagyon felpörög a szamlalo
A Sony TC-KB820S kezelési utasítása ezt írja a 8-ik oldalon a számlálóról:
" Mivel a számláló nem digitális óra, eltér a ténylegesen eltelt lejátszási vagy felvételi idő "
Tehát a számláló nem az időt méri, hanem - a leírásod alapján is feltételezhetően - a leengedő orsó fordulatait.
TJ.
Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
4 szàmjegy, arra lehetne gondolni hogy az elso 2 a perc es a masodik 2 a masodperc
De a 2 utolso szamjegy nem 60-ig hanem 99 pörög es ezt 48 mp alatt
Lehet hogy nem is az időt szàmolja hanem a szalag megtett utjat?
Nekem volt hasonló Sony deckem, az első két digit a percet, a második kettő pedig a századpercet számolta (valami fura logika miatt nem 60, hanem 100 részre volt osztva egy perc). Az viszont gyanús, hogy nálad 48 másodperc alatt léptet egyet a perceken; nem lehet, hogy túl gyorsan fut a szalag? Nálam pont 60 másodpercenként ment 0-99 a második két számjegy.
Szeretnék venni valami egyszerűbb decket a lemezjátszós setup mellé, hogy egy kicsit újraéljem a kölyökkorom. Tudtok esetleg olyan helyet Budapesten, ahol átnézett, kipucolt gépeket találni?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Szeretnék venni valami egyszerűbb decket a lemezjátszós setup mellé, hogy egy kicsit újraéljem a kölyökkorom. Tudtok esetleg olyan helyet Budapesten, ahol átnézett, kipucolt gépeket találni?
Nemrég vettem egy Nakamichi CR-3e decket. Nincs vele semmi bajom, csak egy kérdésem volna, mert nem vagyok műszaki szaki, csak kíváncsi.
Az van ráíva, hogy "discrete 3 head", vagyis diszkrét három fej. Ez mit jelent? MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
A "discrete 3 head" azt jelenti, hogy a törlő/felvevő/lejátszófej fizikailag teljesen különválasztott, és egyenként beállìtható a poziciója. Ez a fejhíddal együtt a jobb orsós magnókat utánzó megoldás
TJ.
Nemrég vettem egy Nakamichi CR-3e decket. Nincs vele semmi bajom, csak egy kérdésem volna, mert nem vagyok műszaki szaki, csak kíváncsi.
Az van ráíva, hogy "discrete 3 head", vagyis diszkrét három fej. Ez mit jelent? MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...
Ide vidd, természetesen ajánlom másoknak is... :
Udvarnoki Lajos
1039 Attila u. 86.
06501048661
06202729333
Vér profi szakember, szinte kizárólag komoly kazettás cuccokkal foglalkozik.
Pioneer CTF 850 - emet is patenttül rendbe rakta, korrekt áron.
Pontosan, ahogy Rock írta!
Nem hogy korrekt áron, baromi olcsón, jóformán, csak az anyagok árát kérte el és igen, nagyon érti a dolgát!
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...
Ide vidd, természetesen ajánlom másoknak is... :
Udvarnoki Lajos
1039 Attila u. 86.
06501048661
06202729333
Vér profi szakember, szinte kizárólag komoly kazettás cuccokkal foglalkozik.
Pioneer CTF 850 - emet is patenttül rendbe rakta, korrekt áron.
Senkit nem érdekel a szalag, nem azt védjük, sokkal inkább a lejátszó fejmag rését. Az igazán érzékeny a külső mágneses zavarokra.
Ezek a zavarok a felvételt is zavarhatják, ezért közvetve azt is védi.
(de semmiképpen nem a felcsévélt szalag közvetlen védelméről van szó)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”