Valaki ?
[/quote]
Senkit nem érdekel a szalag, nem azt védjük, sokkal inkább a lejátszó fejmag rését. Az igazán érzékeny a külső mágneses zavarokra.
Valaki ?
Valaki ?Rock60 írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Ha megnézem, hogy egy kazettában mi van a nyomófilcen és a vaslemezen túl, ott csak az orsón lévő szalagot látom, azon túl a kazetta házát, abból kilépve 1 - 2 centivel feljebb a deck tetejét, vagy ritkábban az alját.
Az én utolsó deckemben, a Pioneer CTF 850 -emben azt sem, mert az erkélyen van a kazetta, nincsen felette semmi, csak a kék ég...
Onnan milyen mágneses zavar érheti az orsó takarásában lévő szalagot, amire felcsévélt állapotban egyáltalán nem hat az a zavar ?![]()
Ez egy nagyon nehéz kérdés. A szakértelmet és az időt meg kell fizetni. Pár 1000-10 000 Ft-os romhalmaz készülékek rendbehozatala egyszerűen senkinek nem éri meg. Ugyanakkor vannak igényes felhasználók csúcskészülékekkel, akik áldoznának is rá, és szeretnék a kazettás magnóikat kifogástalan kondícióban tartani. Magam részéről azt gondolom, hogy ennek lenne itt egy piaca, lehet tényleg olyan szakemberek, akik ebből akár meg is tudnának élni. Januárban lesznek újabb tapasztalataim egy szakemberrel kapcsolatban, akkor posztolok majd ide.
Igaz, hogy én erősítővel szenvedtem, de 3 különböző jó nevűnek tartott szervizbe vittem el, évekig tartó kálvária során. Sajnos a 3. volt a sorban Bese Attila, ők tudták megjavítani idén év elején. Szóval én egy szavazatot adok rájuk.
Igaz, az a fészek nem az a fészek, régen volt, hogy nézegettem a Pio fejecskéit és a kazettáimat, de már dereng, hogy melyik hol van és miért...Voyager írta: ↑2024.12.18., szer. 10:07
1. Az orsón lévő szalagot nem kell védeni a törlőfej hatásától, mert a törlőfej mágneses tere túl gyenge ilyen távolságban. (ezért itt nincs szükség árnyékoló lemezre.)
2. Az árnyékoló lemez a szalagot és a fejet védi a külső mágneses zavaroktól felvétel és lejátszás közben, így megelőzi a felvétel torzulását vagy zajosodását.

1. Az orsón lévő szalagot nem kell védeni a törlőfej hatásától, mert a törlőfej mágneses tere túl gyenge ilyen távolságban. (ezért itt nincs szükség árnyékoló lemezre.)
Utánanézve, ezt az Aiwát 1992-ben gyártották, akkoriban vehettem én is...inkább 30 éve történt ez

Minap kaptam egy elérhetőséget Sony témában, személyes tapasztalatom nincs. P.ü.-t küldenél?

A kazettás magnó egy lenyűgöző technika, amely nemcsak a hangminőségével, hanem az alkalmazott mérnöki találékonysággal és precizitással is kiemelkedik. Ebben az időben az ember és a műszaki tudás szimbiózisa valóban a hifizés csúcsát jelentette.Ottokár írta: ↑2024.09.05., csüt. 23:22Szerencse, hogy vannak néhányan, akik még értenek hozzá. A magnó egy gyönyörű technika, csodálatos hanggal, a csúcskészülékek sokszor bámulatos esztétikával. Ez volt a hifizés csúcsa, az ember és a mechanika szimbiózisa. Gratulálni szeretnék a sikeres javításhoz, még sok ilyen "élette lehelést" kívánok!

Ha jó a magnó nem lehet vele gond. Nekem is van sok 100 perces kazim (30-40 évesek) a mai napig semmi bajuk. Igaz én nagyon vigyázok rájuk. (Zárt helyen tárolom őket, nedvesség elszívó szilika-gél van a szekrényben stb. ). Ja! És a kazi is valami jobb márka legyen. (Nekem főleg TDK SA, SA-X SA-XG-im vannak 100 percesek.)