Tuti,hogy a versenyeit is a Strava szerint csinálja. A verseny menedzselése, a Strava szegmensekhez igazodik

Tuti,hogy a versenyeit is a Strava szerint csinálja. A verseny menedzselése, a Strava szegmensekhez igazodik
Pogi 16:25
Nem lehet tudni,hogy ki flagelte.
lövésem sincs, mi volt ez
Nem tudjuk,hogy hogyan történt, de már ez nem valós, flagelték azonnal. Egyébként ez a Vuelta-n is szakasz volt,ráadásul pont ott nagyon mentek,mert a szökés akart elmenni. Tomi még náluk is jobb időt ment
Igazad van, valóban inkább a nyeregre igaz, de az extrém módon szélső helyzetbe tolt sín már mindenképp nagyobb terhelést jelent a csőre, és ezzel együtt a vázra is - bár ezt mindenképp illene nekik elviselniük, de mégsem mindig sikerül. Nekem már amúgy tört el nyeregsínem, meg nyeregbilincsrögzítő csavarom - pedig nem vagyok túl nehéz - úgyhogy eléggé óvatos vagyok velük.
Csak a kötözködés kedvéért;
Nem UCI kompatibilis. Kormány eleje max 50mm a tengely síkjától
ez a 73°-os nyeregcsőszöged matt van (amiről nemrég beszéltünk itt,vagyis én okoskodtam
rendes, 27centis nyereg Teee, kutyaütő
Ez egy merőben más geo, mint a klasszik Mali. Kell kis idő, hogy megszokd, de, ahogy látom a Mali-t a képen, lehet jobb választás lett volna egy kisebb abból. Mindegy is, a nyeregbeállításban rengeteg van még. Én is 2-3 hétig reszelgettem, mire belőttem nagyjából a magasságot és a távolságot és még mindig nem tökéletes, de már közel 100%, (Nagy meglepetésemre centiket mentem lejjebb, mint azt első blikkre gondoltam), ráadásul nálam folyamatosan változik is, hogy haladok a mobilizációval, fogyással, stb.Rotox írta: ↑2024.12.01., vas. 12:58
Úgy érzem, a közel azonos reach, nyeregközéptől mért alsó és felső kormányfogás távolság, valamint nagyjából szintén azonos kormány reach ellenére középső fogásban kicsit jobban előrébb kell nyúlnom (persze ebbe a nem azonos nyeregcső dőlésszögek és fékváltókar méretek is belejátszanak), a fékváltókar bütykéig közel 2 cm-el hosszabb a Merida. Korábban már írtam, hogy a kényelem érdekében a Malin kicsit „csalok” a fékváltókar feljebb helyezésével, szerintem itt is ez fog történni, csak egyelőre nem szeretném bántani a vadiúj bandázsolást (vagy esetleg kicsit feljebb billentem a kormányt). Ja, és a spacerek maradnak...Ezzel együtt most is úgy gondolom, hogy a hosszra akár megfelelő XS méret a rendkívül alacsony fejcső miatt az én koromban mindenképpen durva volna. A kérésemre 73 cm-re előre beállított nyeregmagasság a Meridán is jónak tűnik.
Ahogy páran már leírták ezt az új szettet simán lehet keresztbe használni, egyáltalán nem olyan kényes a láncvonalra, mint a régiek. Nekem viszonylag gyorsan sikerült megszoknom, szerintem neked is menni fog!Rotox írta: ↑2024.12.01., vas. 12:58A tradicionális 52/42 után még meg kell tanulnom a nagyobb fogszám különbségű kompakt hajtóművet; ha ledobom a kistányérra, egy pillanat alatt lendületet vesztek, a lábaim pedig szinte „üresjáratban” pörögnek, hátul gyorsan le kell váltanom egy-kettővel, hogy visszanyerjem a sebességet. Szintén meg kell szoknom, hogy emelkedőkön ne váltsak a kelleténél puhább áttételre, ami kényelmes ugyan, de még pörgetve sem haladós (a Malin ez nem volt gond, mert – az erőnlétemhez mérten – nem volt ilyen áttételem). Előre is köszönöm, ha van tanácsotok ezzel kapcsolatban.
Ha elég 10-15mm ami van még benne, akkor igaztrane írta: ↑2024.12.02., hétf. 08:58
így van, pontosan, ahogyan írod. ugyanis addig, amíg a nyereg alatti síneknek a megfelelő nyeregpozíció eléréséhez van elég mozgásterük azok befogójáig (jelen esetben előre), addig a 0 offset-es nyeregcső nem változtat semmit a dolgon, csak optikailag> Rotox-nál (mert ugye erről beszélünk most) meg ez a helyzet
. ezért írtam, amit, mégha "néhányaknak ez hihetetlen" is
![]()
így van, pontosan, ahogyan írodasebestyen írta: ↑2024.12.02., hétf. 08:46Értem, tehát ha egy 15mm eltolású nyeregcsövet kicserélsz 0mm eltolásúra, akkor csak optikailag lesz előrébb a nyereg, a helyzete nem változik.Inkább tegyen fel egy mtb stucnit.
![]()
Értem, tehát ha egy 15mm eltolású nyeregcsövet kicserélsz 0mm eltolásúra, akkor csak optikailag lesz előrébb a nyereg, a helyzete nem változik.
pont olyan, mint a 0 offset-es, ha nem írom el
Milyen az a 0 fokos nyeregcső?trane írta: ↑2024.12.02., hétf. 07:04
ha mindenképp' közelebb kell kerüljön a kormány, a 0-fokos nyeregcsővel szvsz azon kívül, hogy optikailag előrébb van a nyereg, ugyanott tartasz, a helyzetét tekintve az biza' maradt ott- ellenben egy rövidebb stucnival valóban meg tudod oldani a dolgot
(a fék/váltókarokat én nem tenném följebb
, kényelmetlen lesz felsőfogásban bringázni, meg alsóból váltani/fékezni)
Rotox írta: ↑2024.12.01., vas. 12:58Közlési kényszerem van:kezdeti benyomások az első, tegnapi 56 km-t követően.
...Azt hiszem, ez a Merida Expert SL nyereg nem lesz a barátom, szerintem hamar ki fogom cserélni a Malin lévő Ritchey nyeregre.
Úgy érzem, a közel azonos reach, nyeregközéptől mért alsó és felső kormányfogás távolság, valamint nagyjából szintén azonos kormány reach ellenére középső fogásban kicsit jobban előrébb kell nyúlnom...
A tradicionális 52/42 után még meg kell tanulnom a nagyobb fogszám különbségű kompakt hajtóművet...