Ezzel kezdtem el tegnap játszadozni.
Ha már főleg mc-re van kihegyezve
a Soulnote phono
Passz
szerintem lehetett érteni :)
ja, nincs extra földelésem. a végén minden plusz földelést kiszedtem. a lemezjátszó-futómű sasszija alumínium. azt még megpróbáltam külön földelni, de vagy már az is valahol "földelődik", vagy nem szed össze semmit, mert nem lett változás, se pró, se kontra. kartól ha indulok, a föld útja kar >> karon az RCA >> phono RCA >> erősítő RCA >> fali csatlakozó. a phono tápegysége meg ettől a körtől függetlenül csak megy a fali csatalkozóba, de rámértem egy csavarra, a készülékház földelve van. Nagyon nem hurkolódik, ez egy sima mezei kör szerintem.

a jobb csatorna testére van rákötve "gyárilag". A trükkös a phono volt, mert van rajta földelőcsavar, de a tápegységtól nem ment oda föld. látni se látszik, de a táp IEC dugaljon sincs kontakt a föld és a phono földelőcsavarja között, így arra gondoltam (és többen megrősítették), azt még külön földelni kell. de a táp földelve van az IEC dugón, a phono pedig az RCA csatik testén. Elsőre úgy tűnt,az földeletlen,de meglepődve láttam,hogy van kontakt a phono földelőcsavarja és a hálózati védőföld között. aztán addig méregettem, rájöttem,mi a trükkje (nem a saját tápegységén keresztül van földelve).Rock60 írta: ↑2024.04.03., szer. 12:15A hangkarod is meg van földelve, mint a képen a Koshin ?revox írta: ↑2024.04.03., szer. 11:52
Egyébként nálam, bár sokat xarakodtam a földeléssel, mire rájöttem,hogy bár trükkösen, de minden földelve van. A zajt a ZYX hangszedő szedi össze és a mobiltelefonok zavarják...
...De akinek van rá ingere, a fél házat bekrokodilozhatja,csak jó drótokkal tegye. Én a földelkábelek végét összefogtam és egy villásdugó földjére kötöttem és bedugtam simán a fali csatlakozóba. előbb-utóbb úgyis ott köt ki (vagy a maszekban kialakított földben)
A sok extra föld nem okoz föld-hurkot ?
A hangkarod is meg van földelve, mint a képen a Koshin ?revox írta: ↑2024.04.03., szer. 11:52
Egyébként nálam, bár sokat xarakodtam a földeléssel, mire rájöttem,hogy bár trükkösen, de minden földelve van. A zajt a ZYX hangszedő szedi össze és a mobiltelefonok zavarják...
...De akinek van rá ingere, a fél házat bekrokodilozhatja,csak jó drótokkal tegye. Én a földelkábelek végét összefogtam és egy villásdugó földjére kötöttem és bedugtam simán a fali csatlakozóba. előbb-utóbb úgyis ott köt ki (vagy a maszekban kialakított földben)
alto írta: ↑2024.04.03., szer. 11:26Ami a potméter előtti áramkörökben keletkezett zaj, azt letekeri, ami a potméter utánai áramkörökben keletkezik, azt nyilván nem tudja letkerni.Rock60 írta: ↑2024.04.03., szer. 10:58Ok, ezt értem -alto írta: ↑2024.04.03., szer. 10:06
Azt hagyod ki a képletből, hogy minden elektronikus eszköznek, így egy erősítőnek is van egy a hasznos jeltől független alapzaja, tehát olyan zaj, ami nulla hangerő beállítás mellet is jelen van. Minél érzékenyebb a hangfal, annál hangosabbnak érzékeljük ezt az alapzajt.- talán. A potméter nem teker le mindent ? Jelt is, zajt is ?
De egy 12 wattos csövesnek kisebb az alapzaja, mint egy 60 wattosnak, nem ?
Az alapzaj és az erősítő teljesítménye között nincs egyértelmű összefüggés.
Ami a potméter előtti áramkörökben keletkezett zaj, azt letekeri, ami a potméter utánai áramkörökben keletkezik, azt nyilván nem tudja letkerni.Rock60 írta: ↑2024.04.03., szer. 10:58Ok, ezt értem -alto írta: ↑2024.04.03., szer. 10:06
Azt hagyod ki a képletből, hogy minden elektronikus eszköznek, így egy erősítőnek is van egy a hasznos jeltől független alapzaja, tehát olyan zaj, ami nulla hangerő beállítás mellet is jelen van. Minél érzékenyebb a hangfal, annál hangosabbnak érzékeljük ezt az alapzajt.- talán. A potméter nem teker le mindent ? Jelt is, zajt is ?
De egy 12 wattos csövesnek kisebb az alapzaja, mint egy 60 wattosnak, nem ?
Ok, ezt értem -alto írta: ↑2024.04.03., szer. 10:06
Azt hagyod ki a képletből, hogy minden elektronikus eszköznek, így egy erősítőnek is van egy a hasznos jeltől független alapzaja, tehát olyan zaj, ami nulla hangerő beállítás mellet is jelen van. Minél érzékenyebb a hangfal, annál hangosabbnak érzékeljük ezt az alapzajt.
Azt hagyod ki a képletből, hogy minden elektronikus eszköznek, így egy erősítőnek is van egy a hasznos jeltől független alapzaja, tehát olyan zaj, ami nulla hangerő beállítás mellet is jelen van. Minél érzékenyebb a hangfal, annál hangosabbnak érzékeljük ezt az alapzajt. Szerencsétlen összeállításoknál, magas érzékenységű hangfalak és az átlagnál magasabb alapzajú erősítők esetén ez elérhet egy zavaró szintet a számok közötti szünetben, vagy a nagyon halk részeknél.Rock60 írta: ↑2024.04.03., szer. 08:40Nem tudom, a szuper érzékenységnek mennyi köze van a zajhoz ?dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 17:35
...ha ez észlelhető egy normál érzékenységű doboznál (aktiv ATC),akkor gondoljuk át milyen egy superérzékeny mondjuk Avantgarde Duo Mezzo XD-vel,ahol csöves phono fokozatot használnak,és MC-ét....
![]()
A zaj mértékét a hasznos jel mértékéhez arányítva tudjuk értelmezni, nem ?
Ha egy érzékeny hangfal háromszor akkora hangnyomást fejt ki adott teljesítmény mellett, és bemenő jel nélkül hallhatóan háromszor annyi zaja van, akkor arányaiban semmivel sem zajosabb - szerintem.
Azon túl, az Avantgarde - ot vagy AN-E - t , nem kell hajtani a Martin Logan 150 wattos erősítőjével, csak néhány wattossal, akkor mitől lennének ezek a rendszerek zaj - érzékenyebbek ?
Kihagytam valamit a képletből ?![]()
Nem tudom, a szuper érzékenységnek mennyi köze van a zajhoz ?dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 17:35
...ha ez észlelhető egy normál érzékenységű doboznál (aktiv ATC),akkor gondoljuk át milyen egy superérzékeny mondjuk Avantgarde Duo Mezzo XD-vel,ahol csöves phono fokozatot használnak,és MC-ét....
![]()
Én is gondoltam rá, hogy teszt lehet a háttérben. Teszt erejéig én is bevállalnék egy ilyen kar-drótozást és ha hozza az elvártat, utána húznám csak készre...dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 17:35
lehet hogy tesztelte hogy milyen az X kábel,és nem akart pepecselni a "behúzásával" maga a karba...sokkal jobban izgatot a + földvezeték amely látható a kar oldalán (és látható volt a rendszer többi elemeinél is,hogy van egy + földvezeték mindnél)..vlszinű az ok,az amit @supravox leirt=alacsonyabb zajszint (?)..ha ez észlelhető egy normál érzékenységű doboznál (aktiv ATC),akkor gondoljuk át milyen egy superérzékeny mondjuk Avantgarde Duo Mezzo XD-vel,ahol csöves phono fokozatot használnak,és MC-ét....
![]()

lehet hogy tesztelte hogy milyen az X kábel,és nem akart pepecselni a "behúzásával" maga a karbaRock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 17:16Azt értem, aki úgy kezeli az esetet. Azt nem értem, aki így...dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 12:31Az egy vintage Koshin GST-801...amikor az még gyártásban volt,ez a mai modern kábelezéses világ nem létezett..innét aztán ,ki igy,ki úgy kezeli az ilyen eseteket...
![]()
![]()
Olyan, mintha valaki úgy szeretne új életet lehelni egy 60 éves Jaguárba, hogy dragster kipufogót vezet ki oldalra, hogy jobban gyorsuljon.
Persze, ízlések és pofonok...![]()
Azt értem, aki úgy kezeli az esetet. Azt nem értem, aki így...dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 12:31Az egy vintage Koshin GST-801...amikor az még gyártásban volt,ez a mai modern kábelezéses világ nem létezett..innét aztán ,ki igy,ki úgy kezeli az ilyen eseteket...
![]()

az egy vintage Koshin GST-801...amikor az még gyártásban volt,ez a mai modern kábelezéses világ nem létezett..innét aztán ,ki igy,ki úgy kezeli az ilyen eseteket...Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:12De jól néz ki az a sok kanóc...dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 11:28
Ez a +földelés (?) vlmi izgi játék lehet..láttam olyan lemezjátszót ahol a kar oldalához rögzitve volt egy + földelési vezeték..
![]()
Ja, nem !![]()
![]()
Mikor látok kar mellett vezetett karkábeleket, mindig eltűnődök rajta, milyen kényszer vihet rá valakit, hogy ezt a megoldást válassza ...![]()
De jól néz ki az a sok kanóc...dixie-chicken írta: ↑2024.04.02., kedd 11:28
Ez a +földelés (?) vlmi izgi játék lehet..láttam olyan lemezjátszót ahol a kar oldalához rögzitve volt egy + földelési vezeték..
![]()

ez a +földelés (?) vlmi izgi játék lehet..láttam olyan lemezjátszót ahol a kar oldalához rögzitve volt egy + földelési vezeték..supravox írta: ↑2024.04.01., hétf. 20:17Jó kérdés.
Még csak most kötöttem be az E1-et.
Járatás majd ismerkedés következik.
A Michael F-onó bitang jó lett miután egy készülékjáratóval megkínáltam illetve a rendes táp is más szintre emelte.
És még valami.
Végre megcsináltam a hifihez a FÖLDELÉST.
Ez egy másik topik témája de a lényeg,hogy gyakorlatilag zajtalan lett a phono.
Mellékesen meg is táltosodott.
Továbbra is állítom,hogy a MoFi-val az árán messze túlmutató hangot rejt magában.
supravox írta: ↑2024.04.01., hétf. 20:17Köszönöm:)
Jó kérdés.
Még csak most kötöttem be az E1-et.
Járatás majd ismerkedés következik.
A Michael F-onó bitang jó lett miután egy készülékjáratóval megkínáltam illetve a rendes táp is más szintre emelte.
És még valami.
Végre megcsináltam a hifihez a FÖLDELÉST.
Ez egy másik topik témája de a lényeg,hogy gyakorlatilag zajtalan lett a phono.
Mellékesen meg is táltosodott.
Továbbra is állítom,hogy a MoFi-val az árán messze túlmutató hangot rejt magában.
Jó kérdés.

Komoly darab. Gratulálok!

Az Absolute Sound közölte, hogy a továbbiakban a hozzájuk küldött Kouetsu hangszedőket a továbbiakban egy más, minőségi munkát végző cégnek küldi el felújításra.