Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

fapaci írta:
2023.10.26., csüt. 17:49
La_Valse írta:
2023.10.26., csüt. 16:29
De nem az agy színfelismeréssel foglalkozó része jött zavarba, talán inkább a személyiséget meghatározó része. Ezzel együtt arra hajlok én is, egy mai világban szocializálódott, "normális" embert meg lehet vezetni.
A színfelismerés tanult képesség, így felül is írható. Ilyen az írási/olvasási irány is, a tükörírás (pl. átlátszó felület másik oldalára "fordítva" írni) viszonylag gyorsan tanulható, rövid idő alatt átáll az agy. És bizony a hallásunk is elsősorban tanult képességekre alapul, ráadásul fejleszthető is. A következtések levonhatók, bizonyára valahol itt gyökerezik a JÓ hang sokfélesége és szubjektívitása.
Még a dobfelszerelések megszólalása is erősen szór. Hogy mit tartunk jó hangnak az egyrészt az egyéni ízlésünből, az általunk ideálisnak vélt hangszínekből, másrészt a hallási képességeinkből fakad. Ahogyan a színeket, úgy a hangokat sem egyformán érzékeljük és dolgozzuk fel. Fúvósoknál gyakori jelenség, hogy a többség számára megkérdőjelezhető hangszínen játszanak, és hiába mondják nekik, hogy változtatniuk kellene, mert a világ zenei ízlésével szembemennek, ők továbbra is ragaszkodnak az elképzeléseikhez, mert teljesen mást hallanak. A fülük másképpen dolgozza fel az adott rezgéseket. Szóval ez a tanítási dolog erősen sántít. Persze vannak epigonok a hangszeresek között is, akik kritikátlanul másolnak, akár a meggyőződéseiket is sutba vágva, de a többség még véletlenül sem azon a hangszínen játszik, ahogyan azt a tanárától hallotta. Egyrészt mert az jóformán lehetetlen, másrészt meg nem is cél. A tanár sem szeretné. Mindenki a saját hangját keresi, és azzal akarja elkápráztatni a környezetét.

A hifizés nem zenélés, éppen ezért számomra teljesen értelmezhetetlen a jó hang keresése. De sok sikert hozzá mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sosztakovics 2023.10.26., csüt. 19:05-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11209
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

La_Valse írta:
2023.10.26., csüt. 16:29
De nem az agy színfelismeréssel foglalkozó része jött zavarba, talán inkább a személyiséget meghatározó része. Ezzel együtt arra hajlok én is, egy mai világban szocializálódott, "normális" embert meg lehet vezetni.
A színfelismerés tanult képesség, így felül is írható. Ilyen az írási/olvasási irány is, a tükörírás (pl. átlátszó felület másik oldalára "fordítva" írni) viszonylag gyorsan tanulható, rövid idő alatt átáll az agy. És bizony a hallásunk is elsősorban tanult képességekre alapul, ráadásul fejleszthető is. A következtések levonhatók, bizonyára valahol itt gyökerezik a JÓ hang sokfélesége és szubjektívitása.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2841

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

chord_ írta:
2023.10.26., csüt. 15:05
Csontosról eszembe jutott a módszer, hogy odamegyünk, akár jó messziről, nagy fáradtsággal, becsöngetünk, felinstalláljuk a rendszert / behelyezzük az adott komponenst / beállítjuk helyesen a mittudoménmit, megmutatjuk a tulajnak. Még új zenéket is mutatunk akár. Lelkesedünk. Igen jól tájékozottak vagyunk zeneileg, ez lejön az elpottyantott kérdésekből. Az esetek 99%-ában tetszeni fog az új hang. Sok kereskedő így csinálja, nem véletlenül.
Mert akkor is tetszeni fog, ha igazából nem tetszik; az elme egyszerűen átáll.
Leírtam, hogy miért; ez emberi konformitás adott esetekben olyanokból is előhívható, akik beton-szilárd alapú hifis ízléssel rendelkeznek.

Gondoljatok a pszichológiai kísérletekre, az egyik pl. az volt, hogy egy 5-6 fős társaság feladataként szabták, hogy bemondott egy géphang egy színnevet, pl. 'kék', és az öt színű kártyából ki kellett választani, hogy melyik a kék.
Eddig, gondolom OK, ez bárkinek menne.
Aztán az jött, hogy mérték az időt; mindenki rágyúrt nyilván a gyorsaságra.
Eddig is OK. Gyorsítunk. Gondolták, ez a teszt maga, a gyorsaság.
Aztán jött az alattomos trükk: egy kivételével, aki ezt nem tudta, (hiszen egy folyosón várakoztak, együtt jópofiztak, itták a gépkávét), a többiek beépített emberek voltak, és minden előre meg volt beszélve, jött a hang, hogy 'piros', és mindegyik beépített ember a sárga kártyára mutatott. Az az egy, az valami óriási zavarba jött. Aztán, másodjára, harmadjára, csak rámutatott a sárga kártyára ő is...
A kb. 85%-ban.
Ez valami döbbenetesen magas arány.

Szóval, beül a fotelembe egy guru, akár ma este, és azt mondja, 'csodás a hang, de a legfelső regiszternél enyhe fedettséget érzek'... mi történik?, megvallom, talán én sem tudnám 'tartani a szisztémát', és amikor elmegy, ha más nem, kicsit elgondolkodnék, hogy tényleg, vajon melyik kábel vagy akármi lehet itt a hibás... holott, 2 órája ez volt a világ legjobb hangja.

Aki stabilabbnak érzi magát, annak én örülök, és további szépeket kívánok neki... :)
Ohh. Imádom az ilyeneket :smile32: Most azt mondanám én ilyen "elme trükköknek" nem dőlnék be, de közben meg a fene sem tudja. gondolkodik.gif Szívesen kipróbálnám, persze úgy hogy nem tudok róla :D
Személy szerint én meghallgatom mindenkinek a véleményét, de azért az hogy mi tetszik vagy mi nem azt szerintem elég könnyű eldönteni :D . Ha nem ,akkor ott más baj is van ahogyan mondani szokták. ;) Az hogy másnak meg mi tetszik az legyen a másik dolga.... De igen, létezik egy u.n. csorda ösztön/szellem, amikor az ember inkább beáll a csoportba nehogy kinézzék. Ez mindenkinél más darabszámnál jön el. Gondoljunk csak bele, mondjuk 1000:1 aránynál?

Meg ugye nem mindegy pl öltönyben nyilatkozunk vagy nem. (Lásd A.d S.E. A kis herceg) Arról nem is beszélve, ha egy mérnök, vagy Dr. nyilatkozik a témában nyilván könnyebben elhisszük. (Lásd fogorvosok ajánlásával)

Vagy hifiben egy hangmérnök, vagy hovatovább egy fizikus pl. A.J Van den Hul.... Azért nekik nehezebben mond ellent az ember ha ők mondják meg mi a tuti. Akkor az úgy is van. (?)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:

Csontosról eszembe jutott a módszer...
Aztán jött az alattomos trükk...
Azért ez egészen elképesztő...
Azt akarod mondani, hogy minden, amit elért, azt alattomos trükkök százaival tette ?
Párhuzamot vonsz a hirtelen felidúlásból, de minden tét nélkül a sárga cetlire bökő szerencsétlen kísérleti nyúl és a százezrekért, vagy milliókért lemezjátszót, vagy erősítőt vásároló hobbista között ?

Én konkrétan többször voltam jelen az első vagy sokadik alkalommal a Merlinbe látogató érdeklődővel való beszélgetés és nem egyszer a lakáson történő demóknál is.
Amit sugallsz és vízionálsz az írásaidban - befolyásolás, tehetséges fej telebeszélés, hasba akasztás - ilyesmi soha nem történt, ez így egyszerűen nem igaz.

Lemezek ? Igen.
Szívesen mutatott jó zenéket, ha nem volt különösebb kívánság.
De első körben megkérdezte az érdeklődőt, mit szeretne hallgatni és - annak legnagyobb megrökönyödésére - a megnevezett lemezt nagy eséllyel le is kapta a polcról.
Ez tényleg gáz. Büntetni kellett volna...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

chord_ írta:
Az az egy, az valami óriási zavarba jött. Aztán, másodjára, harmadjára, csak rámutatott a sárga kártyára ő is...
A kb. 85%-ban.
Aki stabilabbnak érzi magát, annak én örülök, és további szépeket kívánok neki... :)
De nem az agy színfelismeréssel foglalkozó része jött zavarba, talán inkább a személyiséget meghatározó része.
Ezzel együtt arra hajlok én is, egy mai világban szocializálódott, "normális" embert meg lehet vezetni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1451

Hozzászólás Szerző: akvapark »

PgSpa írta:
2023.10.24., kedd 19:37
Az előző két ellentétes vélemény külön-külön és önmagában is igaz, és nem zárja ki egymást: a rossz minőségű hangrendszer is be tud vonni a zenébe, de bizonyos emberek a hifizésen keresztül ismerkedtek a minőségi zenékkel.
Az otthon rossz minőségű rendszereken (vagy sehogy) zenét hallgatók -azok, akik rendszeresen, bérlettel járnak koncertekre- ők azok, akiket hidegen hagy a technológia, és akár zsebrádión is élveznek egy Wagner operát. Ők szerintem többen vannak, mint azok, akik egy jó rendszeren keresztül csodálkoztak rá a minőségi zenékre.
Az első csoport általában zenét tanult, szolfézsra járt, belenőtt ebbe a kultúrába. A második csoport esetleg addig jut, hogy azt hiszi, Havasi meg Mága Zoltán már minőségi zene, és hú de jól szól a házimozin.
A Chord által megemlített réteg szerintem annyira kicsi, hogy számuk véleményem szerint száz alatt van ebben az országban.
Az első csoporthoz kapcsolható hivatásso zenészekről egy példa. kolléganőm férje egy nagy múltú vidéki régizene együttesben játszik (hát ami ennek a leírásnak megfelel, ilyen sincsen sok, talán ez az egy?), mosolyogva hallgatja a csillogó szemmel előadott lelkendezéseimet erről-arról a frissen megjelent lemezről. Kölcsönadjam? Ja, nincsen CD játszónk....
Régi igazság, magam is évtizedek óta írom a klf. fórumokon, hogy két úton lehet a minőségi zenehallgatáshoz eljutni.
Az első a zene szeretete, és ha felmerül az igény, az ember vesz egy jó berendezést.
A második, hogy szeretjük a technikát (autó, fényképezőgép, óra stb.) és a jó berendezés mellé veszünk zenehordozót.
Az első nem biztos, hogy HiFista lesz, a második nem biztos, hogy zeneszerető.
Viszont soha nem értik meg egymást.
Személyes tapasztalatom viszont, hogy bármely zeneművelő ismerősöm, barátom közül nagyon kevés rendelkezik egy Videoton kistoronynál nívósabb berendezéssel.
leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

chord_ írta:
Csontosról eszembe jutott a módszer, hogy odamegyünk, akár jó messziről, nagy fáradtsággal, becsöngetünk, felinstalláljuk a rendszert / behelyezzük az adott komponenst / beállítjuk helyesen a mittudoménmit, megmutatjuk a tulajnak. Még új zenéket is mutatunk akár. Lelkesedünk. Igen jól tájékozottak vagyunk zeneileg, ez lejön az elpottyantott kérdésekből. Az esetek 99%-ában tetszeni fog az új hang. Sok kereskedő így csinálja, nem véletlenül.
Leírtam, hogy miért; ez emberi konformitás adott esetekben olyanokból is előhívható, akik beton-szilárd alapú hifis ízléssel rendelkeznek.

Gondoljatok a pszichológiai kísérletekre, az egyik pl. az volt, hogy egy 5-6 fős társaság feladataként szabták, hogy bemondott egy géphang egy színnevet, pl. 'kék', és az öt színű kártyából ki kellett választani, hogy melyik a kék.
Aztán jött az alattomos trükk: egy kivételével, aki ezt nem tudta, (hiszen egy folyosón várakoztak, együtt jópofiztak, itták a gépkávét), a többiek beépített emberek voltak, és minden előre meg volt beszélve, jött a hang, hogy 'piros', és mindegyik beépített ember a sárga kártyára mutatott. Az az egy, az valami óriási zavarba jött. Aztán, másodjára, harmadjára, csak rámutatott a sárga kártyára ő is...
A kb. 85%-ban.

Szóval, beül a fotelembe egy guru, akár ma este, és azt mondja, 'csodás a hang, de a legfelső regiszternél enyhe fedettséget érzek'... mi történik?, megvallom, talán én sem tudnám 'tartani a szisztémát', és amikor elmegy, ha más nem, kicsit elgondolkodnék, hogy tényleg, vajon melyik kábel vagy akármi lehet itt a hibás... holott, 2 órája ez volt a világ legjobb hangja.

A kísérlet körülményeit nem részletezted, így belőle tanulságot levonni a hifizés kapcsán nem lehet.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1094

Hozzászólás Szerző: chord_ »

A kb. 85%-ban.

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.10.26., csüt. 09:00

A fenti sort, ami nyilván hiányos, azt gondolom nem lehet egy szóval jellemezni, hogy Audio Note. És abban is biztos vagyok, nincs ember, aki ezekből ne tudna úgy válogatni, hogy megoldja a hifis gondjait.
Na, ez a lényeg, nem mintha az AN - t egy pillanatig is szégyellni kellene.

Kis helyesbítés : Az Air Tangent - et nem István forgalmazta.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

PgSpa írta:
2023.10.24., kedd 22:55
Moderátorok merre jártok? Azért kapcsolódok ki ebben a fórumban, mert politikamentes. Ha valaki úgy érzi, hogy igaza van, akkor se hozza ide az ilyen vonatkozású érveit, véleményét!
Meddig kívánsz még ezen rugózni ?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9672

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Légyszíves tanuljatok meg idézni és csak azt idézzétek be, amire válaszoltok, ne egy fél oldalas, többször idézett hsz-t!
Köszi! :smile53:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 294

Hozzászólás Szerző: feket663 »

revox írta:

DE! Ami a lényeg, a csonosi hagyaték nem csak az nagol audio note.ból állt. Nem állítom, hogy minden eszembe fog jutni, de elég széles volt a paletta. És láss csodát, zoli72, akit nem győzött meg az AN, mégis talált a 2005-ös HES-n egy kis rendzert, ami ebből a garázsból gurult ki és tetszett neki.
próbálok időrendet tartani, de idővel össze fog folyni (TJ jobban is tudná, főleg az elejét):
Townshend, Spica, Audio Innovations, Pink Triangle, Moth, Systemdek, Goldring, Audio Note Japan (Kondo), AN.UK, Border Patrol, Sugden, Quad, ALR Jordan, Avantagrde Acoustic, 47Lab, Konus Audio, Nagra, Funk Firm, TW Acustic, Schröder (tonearm), DPS, ZYX, Loricraft, Final Lab, RS Laboratory, Furuyama Audio Lab, ... és kb most megállt a kezem és holtbiztos, van amit kihagytam, ahogy játszottak BBC monitorokkal is, de volt ott Air Tanget is és sok esetben előszeretettel kerültek elő reVox szalagos magnók és persze díszelgett egy Nakamichi Dragon is a bemutatóremben, de -talán a legelső vidón, amit linkeltem- ott van TJ egyik prottípus erősítője is.
A 90-es évek közepén volt alkalmam a Ráday utcában JPW AP2-t és Sonata-t is hallgatni CS.I segédletével, úgy tudom ezeket a tűrhetően jó hangú dobozokat is forgalmazta.
(szerk. moderátor)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára feket663 2023.10.26., csüt. 12:48-kor.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6540

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2023.10.26., csüt. 10:40
Maradjon csak itt, hogy Csontos hátizsákkal kezdte ezt a fantasztikus karriert. Ez nemhogy nem sértő, hanem emeli a teljesítménye értékét.
Az övét mindenképp, a tiédet meg már kár firtatni egy ideje. sad.gif
Pont ezért nem is gyomlálok, Csontos pedig nyugodjék békében.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4561
Kapcsolat:

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: revox »

Ear írta:
2023.10.26., csüt. 10:20
zoli73 írta:
2023.10.22., vas. 21:14
A Kondo készülékek magasabb "ligában játszanak", mint az AN UK, full ezüst, stb. Olvastam is valahol, hogy a rossz nyelvek azt beszélik, hogy a Peter Qoutrup által képviselt hangzás, amelyik irányba elvitte az AN-t, már nem az, amit Kondo megálmodott.
Régen ez igaz volt a Kondo készülékekre. Ma már nem. És fura, de ma talán az AN UK bizonyos produktumai közelebb álnak az eredeti Kondo hangzáshoz, mint amit ma ANJ/Kondo néven meg lehet venni.
óvatos :D a második fele, most, hogy írod, ja, lehet... Az elsőt inkább ízlésre bízom. De jók ezek a Masaki Kondok is :rolleyes: az a baj, ez egy nehezebb kérdés már és lehet, csak ketten beszélgetnénk :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2390

Hozzászólás Szerző: cables »

mishow írta:
2023.10.26., csüt. 10:28

Javasolnám az erre vonatkozó részeket moderálni, sérti CS.I. emlékét :smile53:
Nem értek ezzel egyet. Maradjon csak itt, hogy Csontos hátizsákkal kezdte ezt a fantasztikus karriert. Ez nemhogy nem sértő, hanem emeli a teljesítménye értékét.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9672

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ear írta:
2023.10.26., csüt. 10:20
zoli73 írta:
2023.10.22., vas. 21:14
A Kondo készülékek magasabb "ligában játszanak", mint az AN UK, full ezüst, stb. Olvastam is valahol, hogy a rossz nyelvek azt beszélik, hogy a Peter Qoutrup által képviselt hangzás, amelyik irányba elvitte az AN-t, már nem az, amit Kondo megálmodott.
Régen ez igaz volt a Kondo készülékekre. Ma már nem. És fura, de ma talán az AN UK bizonyos produktumai közelebb álnak az eredeti Kondo hangzáshoz, mint amit ma ANJ/Kondo néven meg lehet venni.
Azt nem tudom, de, hogy én az elmúlt kb. Tizenpár évben nem találtam meg semelyik rendszerükben a “Kondo varázslatot”, az biztos.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: mishow »

tonee73 írta:
2023.10.26., csüt. 10:12
cables írta:
2023.10.26., csüt. 10:10
tonee73 írta:
2023.10.26., csüt. 10:07
Biztos én vagyok megint rosszul bekötve. :smile51: :smile30:
Velem kapcsolatban jóra sose gondolsz az biztos.
Azért lássuk be, tettél már érte. gondolkodik.gif
Más anyagi helyzetét társaságban - és úgy egyáltalában - firtatni civilizált helyeken nem illek, a keresetétre, pláne a forrására rákérdezni meg egyenesen tabu.
Ha pedig az érintett már nem is él ….

Javasolnám az erre vonatkozó részeket moderálni, sérti CS.I. emlékét :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: mishow »

revox írta:
A probléma akkor jelentkezik, ha nagyfelbontású rendszeren jelenik meg a gyenge minőség. Az elég hamar nemkívánatos lesz. A torz hang nagyon dolgoztatja az agyat és elfárad.
Itt a pont, gyakorlatilag az elmúlt napok vitáinak legjobb summázata!
36_1_11.gif

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Érdekes tunerman pontosan értette miért kérdeztem a dolgot és szépen válaszolt is rá. Nem minden napi karrier, hogy valaki hátizsákos bevásárlástól eljut a high-end audió forgalmazásig, és addig hogy évtizedek elteltével legendaként beszélünk róla.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2023.10.26., csüt. 10:10
tonee73 írta:
.Biztos én vagyok megint rosszul bekötve. :smile51: :smile30:
Azért lássuk be, tettél már érte. gondolkodik.gif (...és még mindig nem kaptunk egyenes választ, gyanítom nem is fogunk...)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:
.Biztos én vagyok megint rosszul bekötve. :smile51: :smile30:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2023.10.26., csüt. 10:00
---
Egyébként nemhogy nem zavar, de kifejezetten érdekelnek engem a Csontos István emlékek. Sőt én is hozzátennék egy nagyon távoli, de ide illő visszaemlékezést. Kb. 10 éve voltam Szolnokon egy építőiparban dolgozó hegesztőnél. Hogy a szakma miért fontos az talán kiderül a végére. Biciklivel jött elém az állomásra, de amikor a lakáshoz mentünk leszállt róla és tolta. Egy szoba, előszoba, konyha ennél puritánabb helyen még nem jártam. De a szobába lépve csak bámultam. Egy csúcs Kondo rendszer volt ott és a padló be volt borítva szépen élére állított LPk-el. Egy kis ösvény volt a rekaméig. Kivétel nélkül csodás borítójú 180gr-os új lemezek. Csak azok egy vagyonba kerülhettek. Nem húzom a dolgot - itt a kapcsolódás - a házigazda elmondta, hogy a rendszert Csontos István személyesen hozta el neki, az LP játszót is ő állította be. Nem tudom ma az audio szalon tulajok lejárnak-e üzembe helyezni, nekem nagyon imponált, hogy Csontos ezt megtette.

Gondoltam itt aztán nem lesz gond jó lemez forrást találni, de döbbenet volt 4-5 új nyomatot feltettünk egyik laposabban szólt mint a másik. Végül előkerült egy régi CBS jazz LP, hát az szólt rendesen. Ennyi.
O.k., de mi köze ennek Csontos anyagi forrásához? Mert ezt még mindig nem tisztáztad (/tuk).Biztos én vagyok megint rosszul bekötve. :smile51: :smile30:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Egyébként nemhogy nem zavar, de kifejezetten érdekelnek engem a Csontos István emlékek. Sőt én is hozzátennék egy nagyon távoli, de ide illő visszaemlékezést. Kb. 10 éve voltam Szolnokon egy építőiparban dolgozó hegesztőnél. Hogy a szakma miért fontos az talán kiderül a végére. Biciklivel jött elém az állomásra, de amikor a lakáshoz mentünk leszállt róla és tolta. Egy szoba, előszoba, konyha ennél puritánabb helyen még nem jártam. De a szobába lépve csak bámultam. Egy csúcs Kondo rendszer volt ott és a padló be volt borítva szépen élére állított LPk-el. Egy kis ösvény volt a rekaméig. Kivétel nélkül csodás borítójú 180gr-os új lemezek. Csak azok egy vagyonba kerülhettek. Nem húzom a dolgot - itt a kapcsolódás - a házigazda elmondta, hogy a rendszert Csontos István személyesen hozta el neki, az LP játszót is ő állította be. Nem tudom ma az audio szalon tulajok lejárnak-e üzembe helyezni, nekem nagyon imponált, hogy Csontos ezt megtette.

Gondoltam itt aztán nem lesz gond jó lemez forrást találni, de döbbenet volt 4-5 új nyomatot feltettünk egyik laposabban szólt mint a másik. Végül előkerült egy régi CBS jazz LPt, hát az szólt rendesen. Ennyi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cables 2023.10.26., csüt. 10:08-kor.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

arzachel írta:
2023.10.26., csüt. 09:55
tonee73 írta:
2023.10.26., csüt. 09:41
cables írta:
2023.10.26., csüt. 09:35

Ezt csak én nem értem...?
Mi meg többen azt nem értjük, hogy mi értelme ennyi év után Csontos zsebében turkálni ?
Erre a szintre azért nem kellene lemenni.... gondolkodik.gif
Mármint nekem? gondolkodik.gif

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Aszpirin írta:
2023.10.25., szer. 21:45
PgSpa írta:
2023.10.24., kedd 22:55
Moderátorok merre jártok? Azért kapcsolódok ki ebben a fórumban, mert politikamentes. Ha valaki úgy érzi, hogy igaza van, akkor se hozza ide az ilyen vonatkozású érveit, véleményét!
A "Jelentés" gomb ismerős? Azzal rögtön felhívod a moderátorok figyelmét.
Én speciel kb 2 napja itt minden huszadik hozzászólást olvasom, ha van rá időm, mert ezek a néhány napja futó vitaszálak - khm, diplomatikusan szólva - számomra nem annyira érdekesek, mint a benne résztvevők számára.
Nem szeretem az ilyen titokban jelentem, spicliskedő módszereket. Jobb, ha látják, és tudják, kit lehet utálni :D

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”