Ohh. Imádom az ilyeneketchord_ írta: ↑2023.10.26., csüt. 15:05Csontosról eszembe jutott a módszer, hogy odamegyünk, akár jó messziről, nagy fáradtsággal, becsöngetünk, felinstalláljuk a rendszert / behelyezzük az adott komponenst / beállítjuk helyesen a mittudoménmit, megmutatjuk a tulajnak. Még új zenéket is mutatunk akár. Lelkesedünk. Igen jól tájékozottak vagyunk zeneileg, ez lejön az elpottyantott kérdésekből. Az esetek 99%-ában tetszeni fog az új hang. Sok kereskedő így csinálja, nem véletlenül.
Mert akkor is tetszeni fog, ha igazából nem tetszik; az elme egyszerűen átáll.
Leírtam, hogy miért; ez emberi konformitás adott esetekben olyanokból is előhívható, akik beton-szilárd alapú hifis ízléssel rendelkeznek.
Gondoljatok a pszichológiai kísérletekre, az egyik pl. az volt, hogy egy 5-6 fős társaság feladataként szabták, hogy bemondott egy géphang egy színnevet, pl. 'kék', és az öt színű kártyából ki kellett választani, hogy melyik a kék.
Eddig, gondolom OK, ez bárkinek menne.
Aztán az jött, hogy mérték az időt; mindenki rágyúrt nyilván a gyorsaságra.
Eddig is OK. Gyorsítunk. Gondolták, ez a teszt maga, a gyorsaság.
Aztán jött az alattomos trükk: egy kivételével, aki ezt nem tudta, (hiszen egy folyosón várakoztak, együtt jópofiztak, itták a gépkávét), a többiek beépített emberek voltak, és minden előre meg volt beszélve, jött a hang, hogy 'piros', és mindegyik beépített ember a sárga kártyára mutatott. Az az egy, az valami óriási zavarba jött. Aztán, másodjára, harmadjára, csak rámutatott a sárga kártyára ő is...
A kb. 85%-ban.
Ez valami döbbenetesen magas arány.
Szóval, beül a fotelembe egy guru, akár ma este, és azt mondja, 'csodás a hang, de a legfelső regiszternél enyhe fedettséget érzek'... mi történik?, megvallom, talán én sem tudnám 'tartani a szisztémát', és amikor elmegy, ha más nem, kicsit elgondolkodnék, hogy tényleg, vajon melyik kábel vagy akármi lehet itt a hibás... holott, 2 órája ez volt a világ legjobb hangja.
Aki stabilabbnak érzi magát, annak én örülök, és további szépeket kívánok neki... :)
Személy szerint én meghallgatom mindenkinek a véleményét, de azért az hogy mi tetszik vagy mi nem azt szerintem elég könnyű eldönteni
Meg ugye nem mindegy pl öltönyben nyilatkozunk vagy nem. (Lásd A.d S.E. A kis herceg) Arról nem is beszélve, ha egy mérnök, vagy Dr. nyilatkozik a témában nyilván könnyebben elhisszük. (Lásd fogorvosok ajánlásával)
Vagy hifiben egy hangmérnök, vagy hovatovább egy fizikus pl. A.J Van den Hul.... Azért nekik nehezebben mond ellent az ember ha ők mondják meg mi a tuti. Akkor az úgy is van. (?)