Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Re: komolyabb streamer

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

• Ha a Yamaha saját dac-ját használod, akkor egy ilyen szintű készüléktől nem kell csodát várni. Viszont csak futóműként használva egy jóhangú dac-kal tudna meglepetést okozni. Én egy Wiim Mini-t használok egy elég komoly rendszerben futóműként és nem érzem katasztrofálisnak a hangot.
grindlock írta:
2023.05.30., kedd 15:54
Sziasztok
Milyen "komolyabb" streamerek léteznek, amik még nem kerülnek több százezerbe?
Tegnap Tidal-ról hallgattam 44/16-ban led zeppelint és a bakelit verzióhoz képest nagyon rossz volt
(szögelt a dob, elmosódott ének, semmi dinamika, lélek nélküli előadás).
Gondolom, erről a streamer, a tidal platformra feltöttött hanganyag és a 44/16 együttesen tehet?
Mi az árszint/készülék, ahol már minőségibb a megszólalás? Jelenleg Yamaha wxad-10 van.
Köszi a tippeket.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

DJK írta:
2023.05.30., kedd 18:16
Jelentem Luminék már megint elcsesztek egy-két (eddig jól működő) dolgot az új firmware-el kapcsolatban. gondolkodik.gif

Zenelejátszás közben pillanat állj, majd back gomb, szeretném a zenét az elejéről játszani.... Úgy 10-15mp múlva meg is történik. Zeneszámba beletekerésnél ugyanez.... És a sima vissza gombra kattintva szintén ennyi idő, amíg az elejétől kezdi játszani a track-et.

Ez a minden új firmware-nél elforduló bugok már kicsit idegesítőek. Jön egy új szoftver, pár előző hibát javtanak benne, de újakat is csinálnak.... sad.gif

Imádom a Lumint, de ez azért bosszantó.

Ja, a teljes hálózat és készülékek komplett áramtalanítást és újraindítást kaptak... A hibák megvannak ugyanúgy.
Én szinte kizárólag Roonból hajtom, ott nem tapasztaltam ilyen változást. Szerencsére a Luminokhoz 1-2 havonta érkezik firmware frissítés, bizonyosan meg fogják oldani hamar.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: DJK »

Jelentem Luminék már megint elcsesztek egy-két (eddig jól működő) dolgot az új firmware-el kapcsolatban. gondolkodik.gif

Zenelejátszás közben pillanat állj, majd back gomb, szeretném a zenét az elejéről játszani.... Úgy 10-15mp múlva meg is történik. Zeneszámba beletekerésnél ugyanez.... És a sima vissza gombra kattintva szintén ennyi idő, amíg az elejétől kezdi játszani a track-et.

Ez a minden új firmware-nél elforduló bugok már kicsit idegesítőek. Jön egy új szoftver, pár előző hibát javtanak benne, de újakat is csinálnak.... sad.gif

Imádom a Lumint, de ez azért bosszantó.

Ja, a teljes hálózat és készülékek komplett áramtalanítást és újraindítást kaptak... A hibák megvannak ugyanúgy.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Alex_Aston írta:
2023.05.30., kedd 17:01
grindlock írta:
Sziasztok
Ez itt már rögtön egy ellentmondás.

Használt áron 250-300e alatt szerintem ne is gondolkodj ilyenben.

Persze mindenkinek más az a szint, amit már elfogadhatónak tart. Szerintem azért egy CA CXN, vagy Lindemann Limetree kategória már azért bőven nem rossz.

Köszi

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

grindlock írta:
Sziasztok
Ez itt már rögtön egy ellentmondás.

Használt áron 250-300e alatt szerintem ne is gondolkodj ilyenben.

Persze mindenkinek más az a szint, amit már elfogadhatónak tart. Szerintem azért egy CA CXN, vagy Lindemann Limetree kategória már azért bőven nem rossz.
Csak a Marantz! :-D

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

komolyabb streamer

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Sziasztok
Tegnap Tidal-ról hallgattam 44/16-ban led zeppelint és a bakelit verzióhoz képest nagyon rossz volt
(szögelt a dob, elmosódott ének, semmi dinamika, lélek nélküli előadás).
Gondolom, erről a streamer, a tidal platformra feltöttött hanganyag és a 44/16 együttesen tehet?
Mi az árszint/készülék, ahol már minőségibb a megszólalás? Jelenleg Yamaha wxad-10 van.
Köszi a tippeket.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

spenotlaci írta:
2023.05.29., hétf. 13:19
Sziasztok! DAP hangsugárzós rendszerben, mint médialejátszó? Vagy csak mint futómű, hozzáadva bridge és DAC? Van vkinek tapasztalata? Innen jött az ötlet: https://6moons.com/industry_articles/de ... ic-server/
Nálam korábban 3 lejátszó volt bekötve az épp aktuális hangfalas rendszerbe: Benjie S5 ("egy pálcás" offline mp3 játékos), Hiby R3 (belépő kategóriás hálózatos dap) és AK 120 Mk2 (az AK akkori kínálatának felső szegmensége tartozó, olcsónak már semmiképp sem mondható lejátszó). Mindegyikben kellemesen csalódtam, még a Benjie-ből is simán élvezhető minőségű zene jön. Persze mindig tegyük hozzá, hogy árához képest: az egy 20 dolláros lejátszó. Az AK egyenesen remek volt, a Cirrus dacos lejátszóikra jellemző, enyhén édeskés, de nagyon részletes, szellős középtartományt áthozta a hangfalas láncba is.

Nyilván nem egy családbarát megoldás a hangfalas láncba kötött dap. Nehézkes a vezérlés (a HibyLink segíthet valamit, viszont azzal a hálózatos szolgáltatásokat pár hónapja még nem lehetett vezérelni), valahogy a lejátszók töltését is meg kell oldani, ami kevésbé praktikus és plusz egy dolgot jelent, amire muszáj odafigyelni. Illetve a lejátszók akksija folyamatos töltés mellett biztosan hamar tönkre tud menni. Ezzel együtt hallottam olyanról, aki dapra bízta a lokális fájlok lejátszását, és elégedett volt az eredménnyel. Ha a praktikus kihívások nem zavarnak, vágj bele nyugodtan.

spenotlaci
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: spenotlaci »

Sziasztok! DAP hangsugárzós rendszerben, mint médialejátszó? Vagy csak mint futómű, hozzáadva bridge és DAC? Van vkinek tapasztalata? Innen jött az ötlet: https://6moons.com/industry_articles/de ... ic-server/

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: szfi »

tamagaba írta:
2023.05.26., pén. 09:59
alto írta:
2023.05.26., pén. 09:42
vazze írta:
2023.05.26., pén. 08:51

Jazz-ből és deep house-ból is… :smile30:
Nálam Török Ádámból lesz Szécsi Pali... :D
Nálam meg állandóan feka négerek búgatják a vacak zenéjüket. Nem értem, mert sosem voltam oda értük.
Viszont, ha úgy keresgélek mindig, hogy elindítom és egy perctől beletekerve belehallgatok kb egy percig, akkor azt hiszi, hogy két percig hallgattam és tetszik?
Viszont makacs hallgatási móddal néha még a jazz "virág zuhatagában" is érdekes utat talál... :smile29:
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Mostanában volt 50 éves a mai értelemben vett Ethernet ötlete.
1973. május 22-én Robert Metcalfe feljegyzést írt a Xerox Palo Alto Research Center vezetőségének, amelyben elmagyarázta, hogyan működhet az Ethernet.
Egy törvényt is neveztek el róla.
Ez a törvény kimondja, hogy a távközlési hálózat értéke arányos a rendszerhez csatlakoztatott csomópontok számával.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

alto írta:
2023.05.26., pén. 06:03
Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
Az a felhasználóknak jó ha van valós konkurencia, netán verseny a felhasználókért.
Reméljük, hogy minden szempontból tényleges konkurencia lesz a Plex. :tutiok:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

alto írta:
"Egyszer volt egy tulipán, tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán"

Hát valahogy így ... 31_1_21.gif

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
Ez kész! Te nyertél! :fekverohog:

Minden esetre ezek után főleg örülök, hogy ezt a funkciót sosem jutott eszembe kipróbálni sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

alto írta:
vazze írta:
tottyi írta:
2023.05.26., pén. 08:20

Csak mert a Tidal app-nal komolyzenebol 5 szam utan rock lesz.

Nálam meg állandóan feka négerek búgatják a vacak zenéjüket. Nem értem, mert sosem voltam oda értük.
Viszont, ha úgy keresgélek mindig, hogy elindítom és egy perctől beletekerve belehallgatok kb egy percig, akkor azt hiszi, hogy két percig hallgattam és tetszik?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

vazze írta:
tottyi írta:
vazze írta:
2023.05.26., pén. 07:18

“Music recommendation engine with personalised mixes*”

Ezek szerint igen.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1366

Hozzászólás Szerző: vazze »

tottyi írta:
vazze írta:
tottyi írta:
2023.05.26., pén. 06:40

Tud a Roon-ak konkuralni a zenek automatikus kivalasztasanal? Ha Roon-ba beteszek egy zenei stilust akkor nagyon tudja egymasutan kivalasztani az albumokat.

Ezek szerint igen.

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

vazze írta:
tottyi írta:
alto írta:
Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
Tud a Roon-ak konkuralni a zenek automatikus kivalasztasanal? Ha Roon-ba beteszek egy zenei stilust akkor nagyon tudja egymasutan kivalasztani az albumokat.

Ezek szerint igen.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
alto írta:

Ezek szerint igen.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

alto írta:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BARTIMEX AUDIO Honlap

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.05.25., csüt. 13:06
alto írta:
2023.05.25., csüt. 10:13
Egyébként nem tudom miért gondoljátok azt, hogy egy ilyen gyártó nem mérlegeli alaposan azt, hogy mit jelent kereskedelmi/marketing szempontból az adroidos vezérlés elhagyása. Ezen a szinten nem szoktak adhoc döntéseket hozni.
Szerintem szokás szerint túlbeszéltük ezt a témát. Én is leírtam, hogy semmiféle nehézséget nem jelent almás gép nélkül használni a Minit, a többi csak elmélkedés a gyártók szokásairól. Az androidosok meg legfeljebb elképzelik, hogy mégis mennyivel lenne jobb a hang, ha a Lightning-ről menne a zene.

Egy "jobb" fórumon elmehettünk volna abba az irányba is, hogy miért is marhaság az iphone-t megvenni, és milyenek azok, akik mégis megteszik. :D Szerencsére ezt (eddig?) nem tettük. No nem baj, majd lesz más. :rolleyes: 31_1_21.gif

Ennek azért örülök. Így talán nem kell itt pironkodnom , hogy 13 éve elégedett Mac és iPhone felhasználó vagyok.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2023.05.25., csüt. 10:13
Egyébként nem tudom miért gondoljátok azt, hogy egy ilyen gyártó nem mérlegeli alaposan azt, hogy mit jelent kereskedelmi/marketing szempontból az adroidos vezérlés elhagyása. Ezen a szinten nem szoktak adhoc döntéseket hozni.
Szerintem szokás szerint túlbeszéltük ezt a témát. Én is leírtam, hogy semmiféle nehézséget nem jelent almás gép nélkül használni a Minit, a többi csak elmélkedés a gyártók szokásairól. Az androidosok meg legfeljebb elképzelik, hogy mégis mennyivel lenne jobb a hang, ha a Lightning-ről menne a zene.

Egy "jobb" fórumon elmehettünk volna abba az irányba is, hogy miért is marhaság az iphone-t megvenni, és milyenek azok, akik mégis megteszik. :D Szerencsére ezt (eddig?) nem tettük. No nem baj, majd lesz más. :rolleyes: 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

PgSpa írta:
2023.05.25., csüt. 12:30
Nem tudom, hogy miért prémium az Iphone? Szakképző iskolában tanítok (nem elit gimi), a diákok felének almás telója van. Aki csóró, inkább elmegy nyárom dolgozni, ha a szülők nem veszik meg neki. Ez csak a mi korosztályunk nyavalygása, hogy sajnáljuk ilyesmire a pénzt, a divat mindent elsöpör, az ésszerűséget is.
Az hogy mitől/miért pémium, azt nem tudom, de gyanítom, hogy elsősorban a marketingeseknek köszönhetően oda sorolja a nép. Ezt az mutatja a leginkább, hogy mint mondod, akinek nincs pénze rá az is megveszi, hogy menő legyen tőle...
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Nem tudom, hogy miért prémium az Iphone? Szakképző iskolában tanítok (nem elit gimi), a diákok felének almás telója van. Aki csóró, inkább elmegy nyárom dolgozni, ha a szülők nem veszik meg neki. Ez csak a mi korosztályunk nyavalygása, hogy sajnáljuk ilyesmire a pénzt, a divat mindent elsöpör, az ésszerűséget is.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

A három vezető specializált prémium streamer gyártó(Lumin, Aurender, Auralic) közül egyedül a Luminnak van adroidos vezérlése, meglátásom szerint kizárólag a Lumin D2 miatt, mert azon az árszinten ez még számít. A Luminoknál a support problémák túlnyomó többségét épp az android app okozza, nem csodálkoznék rajta, ha ők feladnák ezt a vonalat előbb utóbb.

Az hogy gyártói oldalról micsoda fejtörést okoz egy streamer fejlesztés funkcionalitás/vezérelhetőség versus fejlesztési/karbantartási költségek optimalizálása, arról érdemes megkérdezni Huszti Zsoltot a Heed Audionál.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”