Nem tudom miből következtettél arra hogy a 44/16 bármiről is tehet, de valójában az nem. Bőven bőven elég a jó illetve a nagyon magas szintű hanghoz is.grindlock írta: ↑2023.05.30., kedd 15:54Sziasztok
Milyen "komolyabb" streamerek léteznek, amik még nem kerülnek több százezerbe?
Tegnap Tidal-ról hallgattam 44/16-ban led zeppelint és a bakelit verzióhoz képest nagyon rossz volt
(szögelt a dob, elmosódott ének, semmi dinamika, lélek nélküli előadás).
Gondolom, erről a streamer, a tidal platformra feltöttött hanganyag és a 44/16 együttesen tehet?
Mi az árszint/készülék, ahol már minőségibb a megszólalás? Jelenleg Yamaha wxad-10 van.
Köszi a tippeket.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: komolyabb streamer
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Ha a Yamaha saját dac-ját használod, akkor egy ilyen szintű készüléktől nem kell csodát várni. Viszont csak futóműként használva egy jóhangú dac-kal tudna meglepetést okozni. Én egy Wiim Mini-t használok egy elég komoly rendszerben futóműként és nem érzem katasztrofálisnak a hangot.
grindlock írta: ↑2023.05.30., kedd 15:54Sziasztok
Tegnap Tidal-ról hallgattam 44/16-ban led zeppelint és a bakelit verzióhoz képest nagyon rossz volt
Gondolom, erről a streamer, a tidal platformra feltöttött hanganyag és a 44/16 együttesen tehet?
Mi az árszint/készülék, ahol már minőségibb a megszólalás? Jelenleg Yamaha wxad-10 van.
Köszi a tippeket.
Re: Hálózati audio lejátszók
Én szinte kizárólag Roonból hajtom, ott nem tapasztaltam ilyen változást. Szerencsére a Luminokhoz 1-2 havonta érkezik firmware frissítés, bizonyosan meg fogják oldani hamar.DJK írta: ↑2023.05.30., kedd 18:16Jelentem Luminék már megint elcsesztek egy-két (eddig jól működő) dolgot az új firmware-el kapcsolatban.![]()
Zenelejátszás közben pillanat állj, majd back gomb, szeretném a zenét az elejéről játszani.... Úgy 10-15mp múlva meg is történik. Zeneszámba beletekerésnél ugyanez.... És a sima vissza gombra kattintva szintén ennyi idő, amíg az elejétől kezdi játszani a track-et.
Ez a minden új firmware-nél elforduló bugok már kicsit idegesítőek. Jön egy új szoftver, pár előző hibát javtanak benne, de újakat is csinálnak....![]()
Imádom a Lumint, de ez azért bosszantó.
Ja, a teljes hálózat és készülékek komplett áramtalanítást és újraindítást kaptak... A hibák megvannak ugyanúgy.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Jelentem Luminék már megint elcsesztek egy-két (eddig jól működő) dolgot az új firmware-el kapcsolatban.
Zenelejátszás közben pillanat állj, majd back gomb, szeretném a zenét az elejéről játszani.... Úgy 10-15mp múlva meg is történik. Zeneszámba beletekerésnél ugyanez.... És a sima vissza gombra kattintva szintén ennyi idő, amíg az elejétől kezdi játszani a track-et.
Ez a minden új firmware-nél elforduló bugok már kicsit idegesítőek. Jön egy új szoftver, pár előző hibát javtanak benne, de újakat is csinálnak....
Ja, a teljes hálózat és készülékek komplett áramtalanítást és újraindítást kaptak... A hibák megvannak ugyanúgy.

Ez a minden új firmware-nél elforduló bugok már kicsit idegesítőek. Jön egy új szoftver, pár előző hibát javtanak benne, de újakat is csinálnak....

Alex_Aston írta: ↑2023.05.30., kedd 17:01Ez itt már rögtön egy ellentmondás.
Használt áron 250-300e alatt szerintem ne is gondolkodj ilyenben.
Persze mindenkinek más az a szint, amit már elfogadhatónak tart. Szerintem azért egy CA CXN, vagy Lindemann Limetree kategória már azért bőven nem rossz.
Köszi
Persze mindenkinek más az a szint, amit már elfogadhatónak tart. Szerintem azért egy CA CXN, vagy Lindemann Limetree kategória már azért bőven nem rossz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3243
Ez itt már rögtön egy ellentmondás.
Csak a Marantz! :-D
komolyabb streamer
Sziasztok
Köszi a tippeket.
Köszi a tippeket.
Nálam korábban 3 lejátszó volt bekötve az épp aktuális hangfalas rendszerbe: Benjie S5 ("egy pálcás" offline mp3 játékos), Hiby R3 (belépő kategóriás hálózatos dap) és AK 120 Mk2 (az AK akkori kínálatának felső szegmensége tartozó, olcsónak már semmiképp sem mondható lejátszó). Mindegyikben kellemesen csalódtam, még a Benjie-ből is simán élvezhető minőségű zene jön. Persze mindig tegyük hozzá, hogy árához képest: az egy 20 dolláros lejátszó. Az AK egyenesen remek volt, a Cirrus dacos lejátszóikra jellemző, enyhén édeskés, de nagyon részletes, szellős középtartományt áthozta a hangfalas láncba is.spenotlaci írta: ↑2023.05.29., hétf. 13:19Sziasztok! DAP hangsugárzós rendszerben, mint médialejátszó? Vagy csak mint futómű, hozzáadva bridge és DAC? Van vkinek tapasztalata? Innen jött az ötlet: https://6moons.com/industry_articles/de ... ic-server/
Nyilván nem egy családbarát megoldás a hangfalas láncba kötött dap. Nehézkes a vezérlés (a HibyLink segíthet valamit, viszont azzal a hálózatos szolgáltatásokat pár hónapja még nem lehetett vezérelni), valahogy a lejátszók töltését is meg kell oldani, ami kevésbé praktikus és plusz egy dolgot jelent, amire muszáj odafigyelni. Illetve a lejátszók akksija folyamatos töltés mellett biztosan hamar tönkre tud menni. Ezzel együtt hallottam olyanról, aki dapra bízta a lokális fájlok lejátszását, és elégedett volt az eredménnyel. Ha a praktikus kihívások nem zavarnak, vágj bele nyugodtan.
- spenotlaci
- Újonc fórumos
- Értékelés: 11
Sziasztok! DAP hangsugárzós rendszerben, mint médialejátszó? Vagy csak mint futómű, hozzáadva bridge és DAC? Van vkinek tapasztalata? Innen jött az ötlet: https://6moons.com/industry_articles/de ... ic-server/
- szfi
- Újonc fórumos
- Értékelés: 11
Viszont makacs hallgatási móddal néha még a jazz "virág zuhatagában" is érdekes utat talál...tamagaba írta: ↑2023.05.26., pén. 09:59Nálam meg állandóan feka négerek búgatják a vacak zenéjüket. Nem értem, mert sosem voltam oda értük.
Viszont, ha úgy keresgélek mindig, hogy elindítom és egy perctől beletekerve belehallgatok kb egy percig, akkor azt hiszi, hogy két percig hallgattam és tetszik?

NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Mostanában volt 50 éves a mai értelemben vett Ethernet ötlete.
1973. május 22-én Robert Metcalfe feljegyzést írt a Xerox Palo Alto Research Center vezetőségének, amelyben elmagyarázta, hogyan működhet az Ethernet.
Egy törvényt is neveztek el róla.
Ez a törvény kimondja, hogy a távközlési hálózat értéke arányos a rendszerhez csatlakoztatott csomópontok számával.
1973. május 22-én Robert Metcalfe feljegyzést írt a Xerox Palo Alto Research Center vezetőségének, amelyben elmagyarázta, hogyan működhet az Ethernet.
Egy törvényt is neveztek el róla.
Ez a törvény kimondja, hogy a távközlési hálózat értéke arányos a rendszerhez csatlakoztatott csomópontok számával.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Az a felhasználóknak jó ha van valós konkurencia, netán verseny a felhasználókért.alto írta: ↑2023.05.26., pén. 06:03Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
Reméljük, hogy minden szempontból tényleges konkurencia lesz a Plex.

Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

Minden esetre ezek után főleg örülök, hogy ezt a funkciót sosem jutott eszembe kipróbálni sem.
Ez kész! Te nyertél!

Minden esetre ezek után főleg örülök, hogy ezt a funkciót sosem jutott eszembe kipróbálni sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Nálam meg állandóan feka négerek búgatják a vacak zenéjüket. Nem értem, mert sosem voltam oda értük.
Viszont, ha úgy keresgélek mindig, hogy elindítom és egy perctől beletekerve belehallgatok kb egy percig, akkor azt hiszi, hogy két percig hallgattam és tetszik?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Nálam Török Ádámból lesz Szécsi Pali...

BARTIMEX AUDIO Honlap
Jazz-ből és deep house-ból is…

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Csak mert a Tidal app-nal komolyzenebol 5 szam utan rock lesz.vazze írta: ↑2023.05.26., pén. 07:18tottyi írta: ↑2023.05.26., pén. 06:40Tud a Roon-ak konkuralni a zenek automatikus kivalasztasanal? Ha Roon-ba beteszek egy zenei stilust akkor nagyon tudja egymasutan kivalasztani az albumokat.alto írta: ↑2023.05.26., pén. 06:03Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
“Music recommendation engine with personalised mixes*”
Ezek szerint igen.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
tottyi írta: ↑2023.05.26., pén. 06:40Tud a Roon-ak konkuralni a zenek automatikus kivalasztasanal? Ha Roon-ba beteszek egy zenei stilust akkor nagyon tudja egymasutan kivalasztani az albumokat.alto írta: ↑2023.05.26., pén. 06:03Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
“Music recommendation engine with personalised mixes*”
Ezek szerint igen.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Tud a Roon-ak konkuralni a zenek automatikus kivalasztasanal? Ha Roon-ba beteszek egy zenei stilust akkor nagyon tudja egymasutan kivalasztani az albumokat.alto írta: ↑2023.05.26., pén. 06:03Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Érdekes lépést tett a Lumin, a legújabb firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a PLEX platformból is vezérelhessük a Luminokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a PLEX bejelentkezett a Roon konkurenciájaként. https://luminmusic.com/support-plex.html
BARTIMEX AUDIO Honlap
pali923 írta: ↑2023.05.25., csüt. 13:06Szerintem szokás szerint túlbeszéltük ezt a témát. Én is leírtam, hogy semmiféle nehézséget nem jelent almás gép nélkül használni a Minit, a többi csak elmélkedés a gyártók szokásairól. Az androidosok meg legfeljebb elképzelik, hogy mégis mennyivel lenne jobb a hang, ha a Lightning-ről menne a zene.
Egy "jobb" fórumon elmehettünk volna abba az irányba is, hogy miért is marhaság az iphone-t megvenni, és milyenek azok, akik mégis megteszik.Szerencsére ezt (eddig?) nem tettük. No nem baj, majd lesz más.
![]()
![]()
Ennek azért örülök. Így talán nem kell itt pironkodnom , hogy 13 éve elégedett Mac és iPhone felhasználó vagyok.
Egy "jobb" fórumon elmehettünk volna abba az irányba is, hogy miért is marhaság az iphone-t megvenni, és milyenek azok, akik mégis megteszik.
Szerencsére ezt (eddig?) nem tettük. No nem baj, majd lesz más.
Szerintem szokás szerint túlbeszéltük ezt a témát. Én is leírtam, hogy semmiféle nehézséget nem jelent almás gép nélkül használni a Minit, a többi csak elmélkedés a gyártók szokásairól. Az androidosok meg legfeljebb elképzelik, hogy mégis mennyivel lenne jobb a hang, ha a Lightning-ről menne a zene.
Egy "jobb" fórumon elmehettünk volna abba az irányba is, hogy miért is marhaság az iphone-t megvenni, és milyenek azok, akik mégis megteszik.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Az hogy mitől/miért pémium, azt nem tudom, de gyanítom, hogy elsősorban a marketingeseknek köszönhetően oda sorolja a nép. Ezt az mutatja a leginkább, hogy mint mondod, akinek nincs pénze rá az is megveszi, hogy menő legyen tőle...PgSpa írta: ↑2023.05.25., csüt. 12:30Nem tudom, hogy miért prémium az Iphone? Szakképző iskolában tanítok (nem elit gimi), a diákok felének almás telója van. Aki csóró, inkább elmegy nyárom dolgozni, ha a szülők nem veszik meg neki. Ez csak a mi korosztályunk nyavalygása, hogy sajnáljuk ilyesmire a pénzt, a divat mindent elsöpör, az ésszerűséget is.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Nem tudom, hogy miért prémium az Iphone? Szakképző iskolában tanítok (nem elit gimi), a diákok felének almás telója van. Aki csóró, inkább elmegy nyárom dolgozni, ha a szülők nem veszik meg neki. Ez csak a mi korosztályunk nyavalygása, hogy sajnáljuk ilyesmire a pénzt, a divat mindent elsöpör, az ésszerűséget is.