Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Talán kicsit későn reagálok, de remélem lesz ismétlés, a nagyon jó dán sorozatból. "A nyomozás" a címe, valós eseményeket mutat be szerintem elképesztő feszültséget teremtve, még úgy is, hogy tudjuk a kimenetét.
https://www.youtube.com/watch?v=s_rIQ8xzQeY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Lemmy9.1 írta:
2021.12.09., csüt. 07:47
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Ami mondjuk engem zavar, az a fogatverseny alá kevert F1 autók hangja.
A Solo és a Zsivány nem akkora gáz szvsz.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Engem a SW-okban semmi nem zavar, már rég letöröltem mind :D
Igen, az első 3 is csak 30-40 éve volt nagy szám a technika miatt, valójában egy kis bugyuta mese.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9.1 írta:
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Engem jobban zavart Amidala hercegnő hajójának propelleres hangja….

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3473

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lemmy9.1 írta:
Inkább az az idegesítő Jarjar (vagy mi) ne lenne benne....
Csak a Marantz! :-D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tegnap egy kósza gondolattól vezérelve újranéztem a Star Wars Episode I-et. Sosem kedveltem különösebben ezt a részt. De az újakhoz képest (Ep VII,VIII,IX,Solo) kb. Shakespeari remekműnek hatott. A hangja pedig még mindig ott van a szeren és nemcsak a fogatversenyes rész.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2021.12.07., kedd 17:35
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
De a filmek jelentős része szórakoztató IPARI termék.
Pl. egy Terminator 2, egy Die Hard, SZERINTEM, nem művészeti alkotás, az alkotói mind tehetséges iparosok, akik szórakoztatni, lekötni akarnak - és ezzel semmi baj sincs.

A filmek jelentős része (akár Oscart, akár mást célzó) receptre készül, patikamérlegen kimérve az akció, a humor, a dráma adagját.
Számtalan forgatókönyvíró (forgatókönyvírást támogató) program van, keress rá a "screenwriting software" kifejezésre.
[/quote]
Az önkifejezés alatt arra gondoltam, hogy egy “iparos” akart csinálni egy “jó” filmet, akkor olyat csinált ami szerinte jó, és nem recept szerint, kötelező dolgoknak megfelelő hozzávalókat kénytelen beletenni hogy pl. Oscar kompatibilis legyen, a média ne bélyegezze meg diszkriminációval, rasszizmussal,stb.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Oscar-hoz:

https://www.dailymotion.com/video/x38hmgy
15:10-től.

Mindezt 4 évvel Kate holokausztos Oscarja előtt!
Azóta se változott semmi.

[spoiler]"Schindler hülye listája, A zongorista, a seggükbe is Oscart dugtak"[/spoiler]

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 16:04
Közben szerintem mindenkinek lehetett "kung-fu korszaka".
Ezt határozottan szeretném tagadni :rolleyes: Emlékszem amikor gyerekként Bruce Lee-t "kellett" nézni az uncsitesókkal és tökre untam és az idegesített nagyon, hogy mit szeretnek rajta. Azóta se kötött le egyetlen harcművészeti remekmű sem - bár az én ízlésemben sokszor vannak vakfoltok :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 17:12
kargidje írta:
2021.12.07., kedd 16:55
Szerintem.
A vasember mesefilm?

OK, de hát akkor nézd a Rambo-t! Még van 2-3-4-5. rész!
:smile32:
Ja, egy mesefilm/Vasember kapcsán ilyenekről beszélni:
"A történet, a film íve, ..... a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő. "

Ezt nem mondod komolyan? :goodmorning:

Igen néztem a Rambo-t, a 2. résztől viszont átmegy tipikus akciókavalkádba. Azok nem tetszenek, nem néztem, de nem is írtam, hogy jók!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2021.12.07., kedd 11:04
Annyiban egyetértek, hogy az utóbbi években az az érzésem, hogy számos nevezett filmet oscarra terveztek a kezdetektől fogva. Tehát nem filmeket próbálnak csinálni, hanem oscar díjakat.
Van-e jobb reklám egy film számára, mint egy fincsi Oscar-díj? Nehéz elképzelni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

TSanyi írta:
2021.12.07., kedd 08:00
A film bizonyos értelemben az önkifejezés művészete….
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be…
...
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
De a filmek jelentős része szórakoztató IPARI termék.
Pl. egy Terminator 2, egy Die Hard, SZERINTEM, nem művészeti alkotás, az alkotói mind tehetséges iparosok, akik szórakoztatni, lekötni akarnak - és ezzel semmi baj sincs.

A filmek jelentős része (akár Oscart, akár mást célzó) receptre készül, patikamérlegen kimérve az akció, a humor, a dráma adagját.
Számtalan forgatókönyvíró (forgatókönyvírást támogató) program van, keress rá a "screenwriting software" kifejezésre.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.12.06., hétf. 21:13
Mathias írta:
2021.12.06., hétf. 10:00
Szóval bár nem vagyok a Rambo műfajának híve, de minőségileg szerintem 1-2 polccal magasabb szintet képvisel, mint bármelyik Marvel.
Ezzel is vitatkoznék.
Hát a Rambo semmilyen téren nem rúghat labdába mondjuk az első Marvel film, a Vasember mellett sem. A többit nem említem.
A történet, a film íve, a fényképezés, trükkök, hangok, a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő.
Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti.
De ez SZVSZ csak.
Én meg ezzel. A Vasember már eleve gyerekes, szinte mesefilm. Ezzel kapcsolatban film ívéről, szereplők kimagasló vagy jó alakításáról beszélni, hááát. gondolkodik.gif
Az meg, hogy jók benne a trükkök/fényképezés/hangok pusztán technikai tulajdonság.
Ha a '80-as években készült volna, mint a Rambo, ez most valóban annyira nevetséges lenne, hogy ajjaj. :fekverohog:

"Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti."
A fiatal, a "telefon hozzám nőtt és így élem mindennapjaim" ifjúság körében biztosan.
Abszolút nem a szokásos agyament "amcsi" akciófilm, sokkal inkább drámai elemekkel megtűzdelt film. Mikor elérhető lett a némileg feljavított verzió, akkor néztem projin, és eléggé kellemes volt a látvány. Az erdei részek, de szinte az egész sokkal látványosabb, érdekesebb, emészthetőbb, mint a Vasember ugri-bugri baromságai, hiába modernebb a megvalósítása.
Szerintem.

Más:
Az új Sorjonen/Bordertown rész, kissé hiányérzetem van, nem lett akkora durranás. Talán folyt köv. és beindul. :quetionmark:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 16:04

És jó emlékeid vannak? Hát nekem nincsenek.
Persze attól kezdve Stallone és Schwarzenegger egymással versenyeztek, hogy kinek a filmjében hal meg több ember, kinek a fegyverében van több töltény, kinek nagyobb az izma és ki rosszabb színész. :D
Rocky az OK, de a Rambo??
Pedig a Rambo pont nem erről szól. ;)

Ha pedig Karate kölyök, remélem te is tűkön ülve várod a Cobra Kai 4. évadot. Én igen. :rolleyes:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

fapaci írta:
2021.12.07., kedd 09:58
Észrevettétek, hogy szinte kizárólag a JÓ és ROSSZ jelzőket használjátok a filmek véleményezésénél? Régeben HiFi-s összejöveteleken bevezettük, hogy ezt a két szót nem lehet használni beszélgetés közben. Eleinte vicces volt, aztán mindenki belátta, hogy hasznos, mert sokkal árnyaltabbak, beszédesebbek lettek a vélemények.
De mi vidékiek vagyunk, és nem fejlődött ki az agyunk. ;)

A fenti kb idézet melyik jó :D filmből származik?
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tegnap abszolváltam az Utolsó Párbaj-t. Ugye első nekifutásra 45perc után abbahagytam. Számomra semmi nem indokolja a 2 óra 20 perces játékidőt,el lett nyújtva, mint a rétestészta. Le kellett volna rendezni max. 90perc alatt.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

TSanyi írta:
2021.12.07., kedd 09:55
Ebben igazad van hogy a szabály az Oscar-ra vonatkozott, és nem a filmkészítésre!! Elnézést!
De, koránt sem biztos hogy nem így lesz a jövőben!
Ettől függetlenül hogy jó csak az lehet ami az előzőekben felsoroltaknak megfelel az sem üdvözítő. Akár sablonossá teheti az alkotásokat. Vannak akik csak erre a díjra utaznak, erre készítenek filmeket.

Lassan a szépségkirálynő választásnál is előírás lesz a min. 10 cm-es szerszám….., meg a szőrös mellkas…
Annyiban egyetértek, hogy az utóbbi években az az érzésem, hogy számos nevezett filmet oscarra terveztek a kezdetektől fogva. Tehát nem filmeket próbálnak csinálni, hanem oscar díjakat.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Észrevettétek, hogy szinte kizárólag a JÓ és ROSSZ jelzőket használjátok a filmek véleményezésénél? Régeben HiFi-s összejöveteleken bevezettük, hogy ezt a két szót nem lehet használni beszélgetés közben. Eleinte vicces volt, aztán mindenki belátta, hogy hasznos, mert sokkal árnyaltabbak, beszédesebbek lettek a vélemények.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2021.12.07., kedd 08:30

Azt hiszem valami rémes félreértés van itt. A szabályok, amikre utalsz, azok nem a filmkészítés törvénybevésett szabályai (ott ilyen szabályok nincsenek), hanem annak kritériumai, hogy egy amerikai film az amerikai filmakadémia legjobb film díját elnyerje. Ennyi. Tobbszáz (többezer?) film születik minden évben, ezek közül egyetlen film kapja meg ezt a díjat, a túlnyomó többség nem is pályázik rá.
Nem értem, minek kell ezeket a kritériumokat ilyen szinten túlértelmezni. Olyan ez, mintha az Euróvíziós Dalfesztivál egy holnapi szavazási szabályainak módosítása miatt elkezdenénk keseregni, hogy többé soha nem születik jó zene… gondolkodik.gif
Ebben igazad van hogy a szabály az Oscar-ra vonatkozott, és nem a filmkészítésre!! Elnézést!
De, koránt sem biztos hogy nem így lesz a jövőben!
Ettől függetlenül hogy jó csak az lehet ami az előzőekben felsoroltaknak megfelel az sem üdvözítő. Akár sablonossá teheti az alkotásokat. Vannak akik csak erre a díjra utaznak, erre készítenek filmeket.

Lassan a szépségkirálynő választásnál is előírás lesz a min. 10 cm-es szerszám….., meg a szőrös mellkas…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2021.12.07., kedd 07:42

A Rambo 1. (First Blood) egy jó film, mai napig nézhető.

A Vasemberrel csak óvatosan.
Igaz, hogy a jobb Marvel filmek közé tartozik, nagy siker volt, ez indította be az Marvel Cinematic Universe-t (MCU).
DE
Attól ez még egy szuperhős film, semmi több, tehát hámozható jelentésrétegeket, mondanivalót, legendás alakítást ne várj.
(Függetlenül attól, hogy Robert Downey Jr. parádés Tony Stark.)

A Vissza a jövőbe meg egy remek film, időutazós filmek koronázatlan királya.

u.i.: ugye, nem kell minden mondatomhoz külön hozzátennem, hogy "SZERINTEM"?
Egyetértek, a Rambo mai napig jó, és nem csak egy bugyuta lövöldözős film.

A Vasember első része nekem pozitív csalódás volt. Egyáltalán nem rossz.

A Vissza a jövőbe számomra egy bármikor bármennyiszer újra nézhető alkotás. Imádom.

De a legjobb időutazós film nekem A pillangó hatás.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Segítek pár embernek. Amikor egy film "kult" az nem kulturális, hanem kultusz/kultikus, mint vallás! Innen kezdve pedig nem szükséges indokolni sem a tetszést, sem a logikát :D

Vissza a jövőbe: sok szempontból remek alkotás, az időutazás tudományos alapú mégis könnyed megközelítése egyedülálló, mindemellett egy izgalmas kalandfilm, erőszak és szex mentes, bátrán nézheti az egész család, ezen kívül több mondat is szállóige lett belőle, illetve a jelenetek is számos meme alapjai, nem véletlenül.

Vasember: Igen, ez már egy szuperhősös film. Szerintem viszont még kedvelhető - mert a scifi/akció/vígjáték elemek jó egyensúlyban vannak. Nincsenek fájdalmasan kínos/szánalmas jelenetek, amik a műfajt megutáltattak sokakkal a vasember utáni Marvel filmekben.

De senkinek sem kötelező ilyeneket nézni, és aki nem nézi azt ""mi"" nem értékeljük le, sem magunkban sem nyilvánosan ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

TSanyi írta:
2021.12.07., kedd 08:00
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be….
Azt hiszem valami rémes félreértés van itt. A szabályok, amikre utalsz, azok nem a filmkészítés törvénybevésett szabályai (ott ilyen szabályok nincsenek), hanem annak kritériumai, hogy egy amerikai film az amerikai filmakadémia legjobb film díját elnyerje. Ennyi. Tobbszáz (többezer?) film születik minden évben, ezek közül egyetlen film kapja meg ezt a díjat, a túlnyomó többség nem is pályázik rá.
Nem értem, minek kell ezeket a kritériumokat ilyen szinten túlértelmezni. Olyan ez, mintha az Euróvíziós Dalfesztivál egy holnapi szavazási szabályainak módosítása miatt elkezdenénk keseregni, hogy többé soha nem születik jó zene… gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

A film bizonyos értelemben az önkifejezés művészete….
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be…

Nem azt mondom hogy egy filmnek rasszistának, nőgyűlölőnek kell lennie, de pl. a Saul fián nem lepődtem meg. Ami zsidós az nyerő, már uncsi számomra! Nagy a befolyásuk a filmiparban (is). De ez az lmbqt mi t.köm még rosszabb!
Pl. a Zongorista tetszett, hiába az a történet ami. Egyszer megnézem biztos a “mai” magyar zsidós siker filmeket is.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9.1 írta:
2021.12.07., kedd 05:48
...
A Rambora emlékszem, a Vasemberre nem. Utóbbi tényleg annyira jó? Mert akkor belekukkantok...
(Nyilván óvatosan kezelem egy Vissza a jövőbe rajongótól a véleményt) :D :D
A Rambo 1. (First Blood) egy jó film, mai napig nézhető.

A Vasemberrel csak óvatosan.
Igaz, hogy a jobb Marvel filmek közé tartozik, nagy siker volt, ez indította be az Marvel Cinematic Universe-t (MCU).
DE
Attól ez még egy szuperhős film, semmi több, tehát hámozható jelentésrétegeket, mondanivalót, legendás alakítást ne várj.
(Függetlenül attól, hogy Robert Downey Jr. parádés Tony Stark.)

A Vissza a jövőbe meg egy remek film, időutazós filmek koronázatlan királya.

u.i.: ugye, nem kell minden mondatomhoz külön hozzátennem, hogy "SZERINTEM"?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”