Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Alex_Aston írta:
2021.12.10., pén. 14:55
DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:57

Esetleg a lány kutyus ne egyedül térjen vissza, hanem a lány kutya barátnőjével.
...de terhesen...
Á.... ez a zöld gondolkodás jegyében nem fog menni, még hogy egy plusz macska ökológiai footprint-je tovább terhelje a környezetet... :) kuka az ilyen film...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Eszembe jutnak azok a 80-as 90-es években menő sorozatok, amelyekben alpesi idilli környezetben minden szereplő fehér volt, a faluban a legnagyobb probléma az 1 km-nél távolabbra elkóborolt tehén volt, amelynek megkeresésében a falu egy emberként fogott össze, mint az év legnagyobb katasztrófája. A faluban élt egy okos, szép, szőke Gréte, akinek szerelmi csalódás miatt nem volt párja, ám éppen hazatért Hans az Afrikában önkéntes munkát ellátó orvos, aki szintén szőke volt. Kisebb bonyodalmak után egymásé lett a fiatal pár és tán még mai is boldogan élnek. Sehol egy buzi, leszbikus, meg migráns.

Micsoda egy esélytelen film Oscar-ra... :)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3457

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:57

Esetleg a lány kutyus ne egyedül térjen vissza, hanem a lány kutya barátnőjével.
Inkább hím macskává operálva térjen vissza, de terhesen. Így lenne igazán PC.
Csak a Marantz! :-D

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:37
zx07 írta:
2021.12.10., pén. 13:00
Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...
Nem jó így sem.
Mondjuk inkább narcos vonal felé vinném.
Droggal indulnak el és amikor megvan a vevő, elkezdenek szétrobbanni a lenyelt kotonok.
Kutya, macska OK, de talán csak az egyik legyen. Legyen kutya, akinek Mexikóban nyoma vész és a film végére megkerül.
Szép nő nem kell, hiszen az Oscar a cél.
Legyen inkább mellékszereplő a rájuk vadászó Chuck Norris, aki egyiküket bizony elkapja.
A másik viszont a végső összecsapásban legyőzi Norris-t, ami ugye lehetetlen, de ki kell írni, hogy a film megtörtént eseményeken alapul és igaz történet.

Bocs, tegnap éppen akciót néztem - nekem ez jobban bejön, úgysem igazán nyert még Oscart akció film.

De így megvan a legjobb film, ffi főszereplő, ffi mellékszereplő díj és Chuck Norris életmű díjat is kaphat.
Ennyi elég is lesz.
Alakul ez... :)

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 11:41
zx07 írta:
2021.12.10., pén. 10:22
Az Oscar-díj témához: a következő évek nyertese lehet egy migráns-témájú film.

Fiatal afrikai pár sanyarú körülmények közt, meg némi pénzzel történt rábeszélésre, elindul Európa felé. Emberfeletti nehézségek árán eljut a Földközi-tenger déli partjára, sok pénzt veszítve átvágják őket, de mégis sikerül valahogy feljutni egy csónakra. A csónak közel az olasz partokhoz elsüllyed, a férfi/fiú vagy nő/lány eltűnik, csak az egyiknek sikerül kijutni a partra, ahol először szembesül a jóléti Európa "befogadó-készségével". Kalandos utakon eljut az ígéret földjére (mondjuk Berlin gettós negyedeinek valamelyike), ahol ismét szembesül nem várt nehézségekkel. Közben mindenfelé halált és embertelenséget lát maga körül a bevándorlók között. Aztán a reménység szikrája megjelenik és valahol el tud indulni a kiemelkedés útján. Közben találkozik a csónaknál elsüllyedt fiúval/lánnyal és minden együtt áll egy boldog végkifejlethez. Néhány év múlva orvos lesz, vagy karmester vagy vállalkozó, aki szintén hasonló sorsúaknak nyújt segítséget. Addigra már lett vagy 4-5 gyereke is...

Ha biztosra akarnak menni, akkor két fiúról vagy két lányról is szólhat a történet. A B-variációban Afganisztánból indulnak...
Ez nem hatja meg az amerikaiakat - az Oscar kilőve.
Európai díjat sem kaphat, hiszen a legtöbb EU országban ez a valóság már régóta.
Magyar díjat sem kaphat, mert a vége nem OK, nem lehet happy end.
Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2021.12.10., pén. 10:17

Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.
A Zsivány egyes szerintem nagyon jó lett, számomra a legjobb újkori SW (a Mandaloriannal karöltve). A hangulata megigézi a régi szériát, de modernizált köntösben. Több szerintem nem is kell, mert ezért szeretjük az eredeti SW-t (már aki szereti persze).

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az Oscar-díj témához: a következő évek nyertese lehet egy migráns-témájú film.

Fiatal afrikai pár sanyarú körülmények közt, meg némi pénzzel történt rábeszélésre, elindul Európa felé. Emberfeletti nehézségek árán eljut a Földközi-tenger déli partjára, sok pénzt veszítve átvágják őket, de mégis sikerül valahogy feljutni egy csónakra. A csónak közel az olasz partokhoz elsüllyed, a férfi/fiú vagy nő/lány eltűnik, csak az egyiknek sikerül kijutni a partra, ahol először szembesül a jóléti Európa "befogadó-készségével". Kalandos utakon eljut az ígéret földjére (mondjuk Berlin gettós negyedeinek valamelyike), ahol ismét szembesül nem várt nehézségekkel. Közben mindenfelé halált és embertelenséget lát maga körül a bevándorlók között. Aztán a reménység szikrája megjelenik és valahol el tud indulni a kiemelkedés útján. Közben találkozik a csónaknál elsüllyedt fiúval/lánnyal és minden együtt áll egy boldog végkifejlethez. Néhány év múlva orvos lesz, vagy karmester vagy vállalkozó, aki szintén hasonló sorsúaknak nyújt segítséget. Addigra már lett vagy 4-5 gyereke is...

Ha biztosra akarnak menni, akkor két fiúról vagy két lányról is szólhat a történet. A B-variációban Afganisztánból indulnak...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
2021.12.10., pén. 10:00
Lemmy9.1 írta:
2021.12.09., csüt. 07:47
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Ami mondjuk engem zavar, az a fogatverseny alá kevert F1 autók hangja.
A Solo és a Zsivány nem akkora gáz szvsz.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.
Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1383

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Talán kicsit későn reagálok, de remélem lesz ismétlés, a nagyon jó dán sorozatból. "A nyomozás" a címe, valós eseményeket mutat be szerintem elképesztő feszültséget teremtve, még úgy is, hogy tudjuk a kimenetét.
https://www.youtube.com/watch?v=s_rIQ8xzQeY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Lemmy9.1 írta:
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Engem a SW-okban semmi nem zavar, már rég letöröltem mind :D
Igen, az első 3 is csak 30-40 éve volt nagy szám a technika miatt, valójában egy kis bugyuta mese.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9.1 írta:
Engem jobban zavart Amidala hercegnő hajójának propelleres hangja….

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
Inkább az az idegesítő Jarjar (vagy mi) ne lenne benne....

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap egy kósza gondolattól vezérelve újranéztem a Star Wars Episode I-et. Sosem kedveltem különösebben ezt a részt. De az újakhoz képest (Ep VII,VIII,IX,Solo) kb. Shakespeari remekműnek hatott. A hangja pedig még mindig ott van a szeren és nemcsak a fogatversenyes rész.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

scaurus írta:
2021.12.07., kedd 17:35
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
De a filmek jelentős része szórakoztató IPARI termék.
Pl. egy Terminator 2, egy Die Hard, SZERINTEM, nem művészeti alkotás, az alkotói mind tehetséges iparosok, akik szórakoztatni, lekötni akarnak - és ezzel semmi baj sincs.

A filmek jelentős része (akár Oscart, akár mást célzó) receptre készül, patikamérlegen kimérve az akció, a humor, a dráma adagját.
Számtalan forgatókönyvíró (forgatókönyvírást támogató) program van, keress rá a "screenwriting software" kifejezésre.
[/quote]
Az önkifejezés alatt arra gondoltam, hogy egy “iparos” akart csinálni egy “jó” filmet, akkor olyat csinált ami szerinte jó, és nem recept szerint, kötelező dolgoknak megfelelő hozzávalókat kénytelen beletenni hogy pl. Oscar kompatibilis legyen, a média ne bélyegezze meg diszkriminációval, rasszizmussal,stb.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Oscar-hoz:

https://www.dailymotion.com/video/x38hmgy
15:10-től.

Mindezt 4 évvel Kate holokausztos Oscarja előtt!
Azóta se változott semmi.

[spoiler]"Schindler hülye listája, A zongorista, a seggükbe is Oscart dugtak"[/spoiler]

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 16:04
Közben szerintem mindenkinek lehetett "kung-fu korszaka".
Ezt határozottan szeretném tagadni :rolleyes: Emlékszem amikor gyerekként Bruce Lee-t "kellett" nézni az uncsitesókkal és tökre untam és az idegesített nagyon, hogy mit szeretnek rajta. Azóta se kötött le egyetlen harcművészeti remekmű sem - bár az én ízlésemben sokszor vannak vakfoltok :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 17:12
kargidje írta:
2021.12.07., kedd 16:55
Szerintem.
A vasember mesefilm?

OK, de hát akkor nézd a Rambo-t! Még van 2-3-4-5. rész!
:smile32:
Ja, egy mesefilm/Vasember kapcsán ilyenekről beszélni:
"A történet, a film íve, ..... a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő. "

Ezt nem mondod komolyan? :goodmorning:

Igen néztem a Rambo-t, a 2. résztől viszont átmegy tipikus akciókavalkádba. Azok nem tetszenek, nem néztem, de nem is írtam, hogy jók!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2021.12.07., kedd 11:04
Annyiban egyetértek, hogy az utóbbi években az az érzésem, hogy számos nevezett filmet oscarra terveztek a kezdetektől fogva. Tehát nem filmeket próbálnak csinálni, hanem oscar díjakat.
Van-e jobb reklám egy film számára, mint egy fincsi Oscar-díj? Nehéz elképzelni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: scaurus »

TSanyi írta:
2021.12.07., kedd 08:00
A film bizonyos értelemben az önkifejezés művészete….
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be…
...
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
De a filmek jelentős része szórakoztató IPARI termék.
Pl. egy Terminator 2, egy Die Hard, SZERINTEM, nem művészeti alkotás, az alkotói mind tehetséges iparosok, akik szórakoztatni, lekötni akarnak - és ezzel semmi baj sincs.

A filmek jelentős része (akár Oscart, akár mást célzó) receptre készül, patikamérlegen kimérve az akció, a humor, a dráma adagját.
Számtalan forgatókönyvíró (forgatókönyvírást támogató) program van, keress rá a "screenwriting software" kifejezésre.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.12.06., hétf. 21:13
Mathias írta:
2021.12.06., hétf. 10:00
Szóval bár nem vagyok a Rambo műfajának híve, de minőségileg szerintem 1-2 polccal magasabb szintet képvisel, mint bármelyik Marvel.
Ezzel is vitatkoznék.
Hát a Rambo semmilyen téren nem rúghat labdába mondjuk az első Marvel film, a Vasember mellett sem. A többit nem említem.
A történet, a film íve, a fényképezés, trükkök, hangok, a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő.
Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti.
De ez SZVSZ csak.
Én meg ezzel. A Vasember már eleve gyerekes, szinte mesefilm. Ezzel kapcsolatban film ívéről, szereplők kimagasló vagy jó alakításáról beszélni, hááát. gondolkodik.gif
Az meg, hogy jók benne a trükkök/fényképezés/hangok pusztán technikai tulajdonság.
Ha a '80-as években készült volna, mint a Rambo, ez most valóban annyira nevetséges lenne, hogy ajjaj. :fekverohog:

"Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti."
A fiatal, a "telefon hozzám nőtt és így élem mindennapjaim" ifjúság körében biztosan.
Abszolút nem a szokásos agyament "amcsi" akciófilm, sokkal inkább drámai elemekkel megtűzdelt film. Mikor elérhető lett a némileg feljavított verzió, akkor néztem projin, és eléggé kellemes volt a látvány. Az erdei részek, de szinte az egész sokkal látványosabb, érdekesebb, emészthetőbb, mint a Vasember ugri-bugri baromságai, hiába modernebb a megvalósítása.
Szerintem.

Más:
Az új Sorjonen/Bordertown rész, kissé hiányérzetem van, nem lett akkora durranás. Talán folyt köv. és beindul. :quetionmark:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.12.07., kedd 16:04

És jó emlékeid vannak? Hát nekem nincsenek.
Persze attól kezdve Stallone és Schwarzenegger egymással versenyeztek, hogy kinek a filmjében hal meg több ember, kinek a fegyverében van több töltény, kinek nagyobb az izma és ki rosszabb színész. :D
Rocky az OK, de a Rambo??
Pedig a Rambo pont nem erről szól. ;)

Ha pedig Karate kölyök, remélem te is tűkön ülve várod a Cobra Kai 4. évadot. Én igen. :rolleyes:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

fapaci írta:
2021.12.07., kedd 09:58
Észrevettétek, hogy szinte kizárólag a JÓ és ROSSZ jelzőket használjátok a filmek véleményezésénél? Régeben HiFi-s összejöveteleken bevezettük, hogy ezt a két szót nem lehet használni beszélgetés közben. Eleinte vicces volt, aztán mindenki belátta, hogy hasznos, mert sokkal árnyaltabbak, beszédesebbek lettek a vélemények.
De mi vidékiek vagyunk, és nem fejlődött ki az agyunk. ;)

A fenti kb idézet melyik jó :D filmből származik?
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap abszolváltam az Utolsó Párbaj-t. Ugye első nekifutásra 45perc után abbahagytam. Számomra semmi nem indokolja a 2 óra 20 perces játékidőt,el lett nyújtva, mint a rétestészta. Le kellett volna rendezni max. 90perc alatt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”