Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

TSanyi írta:
2021.12.07., kedd 08:00
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be….
Azt hiszem valami rémes félreértés van itt. A szabályok, amikre utalsz, azok nem a filmkészítés törvénybevésett szabályai (ott ilyen szabályok nincsenek), hanem annak kritériumai, hogy egy amerikai film az amerikai filmakadémia legjobb film díját elnyerje. Ennyi. Tobbszáz (többezer?) film születik minden évben, ezek közül egyetlen film kapja meg ezt a díjat, a túlnyomó többség nem is pályázik rá.
Nem értem, minek kell ezeket a kritériumokat ilyen szinten túlértelmezni. Olyan ez, mintha az Euróvíziós Dalfesztivál egy holnapi szavazási szabályainak módosítása miatt elkezdenénk keseregni, hogy többé soha nem születik jó zene… gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A film bizonyos értelemben az önkifejezés művészete….
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be…

Nem azt mondom hogy egy filmnek rasszistának, nőgyűlölőnek kell lennie, de pl. a Saul fián nem lepődtem meg. Ami zsidós az nyerő, már uncsi számomra! Nagy a befolyásuk a filmiparban (is). De ez az lmbqt mi t.köm még rosszabb!
Pl. a Zongorista tetszett, hiába az a történet ami. Egyszer megnézem biztos a “mai” magyar zsidós siker filmeket is.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9.1 írta:
2021.12.07., kedd 05:48
...
A Rambora emlékszem, a Vasemberre nem. Utóbbi tényleg annyira jó? Mert akkor belekukkantok...
(Nyilván óvatosan kezelem egy Vissza a jövőbe rajongótól a véleményt) :D :D
A Rambo 1. (First Blood) egy jó film, mai napig nézhető.

A Vasemberrel csak óvatosan.
Igaz, hogy a jobb Marvel filmek közé tartozik, nagy siker volt, ez indította be az Marvel Cinematic Universe-t (MCU).
DE
Attól ez még egy szuperhős film, semmi több, tehát hámozható jelentésrétegeket, mondanivalót, legendás alakítást ne várj.
(Függetlenül attól, hogy Robert Downey Jr. parádés Tony Stark.)

A Vissza a jövőbe meg egy remek film, időutazós filmek koronázatlan királya.

u.i.: ugye, nem kell minden mondatomhoz külön hozzátennem, hogy "SZERINTEM"?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Elmerengve az előző hozzászólásokon, felrémlett két gondolat.

Nem gondolnám, hogy akár a filmipart, akár a filmművészetet temetni kellene.
A könyvkiadást is 500 éve temetik, mégis megjelennek értékes könyvek a mai napig.
Mindig is rengeteg rossz, pocsék filmet csináltak, és sokkal kevesebb volt a gyöngyszem.

Pl. a Plex streaming szolgáltatásában mind az 50'-60' évekből, mind a közelmúltból olyan mennyiségű rettenet érhető el, hogy néha csak szájtátva nézem a borítókat, leírásokat.
Ezekhez képest az Amerikai nindzsa a filmművészet non plus ultrája.
Ugyanakkor mind moziban, mind a streaming szolgáltatóknál fel lehet olyan filmeket lelni, amiket érdemes is megnézni.

Lehet tévedek, de a szerzői filmek moziból való kiszorulásánák technikai okai is lehetnek.
100 évvel ezelőtt nem volt tévé, de még 40-50 évvel ezelőtt se volt a tévé "partiban" a mozival.
Aki jó kép- és hangminőségben akart bármilyen filmet nézni, annak moziba kellett mennie.
DE
Az 50"+ átlójú, fullhd/4k tévék korában Egy asszony meg a lánya, egy Cramer contra Cramer, egy Holt költők társasága, Kódjátszma, Isten keze (Sorrentino legújabb filmje) stb. jellegű film élvezetéhez nem kell mozivászon, ekkora tévéken ezek jól mutatnak.

Ilyen jellegű alkotásokért ÉN biztos nem megyek moziba.
Moziban, vásznon csak olyat nézek meg, aminél a látványvilág azt megkívánja.
(Utoljára 2019. decemberében voltam moziban, a Skywalker korát néztem.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scaurus 2021.12.07., kedd 07:50-kor.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:
2021.12.06., hétf. 21:13
Mathias írta:
2021.12.06., hétf. 10:00
Szóval bár nem vagyok a Rambo műfajának híve, de minőségileg szerintem 1-2 polccal magasabb szintet képvisel, mint bármelyik Marvel.
Ezzel is vitatkoznék.
Hát a Rambo semmilyen téren nem rúghat labdába mondjuk az első Marvel film, a Vasember mellett sem. A többit nem említem.
A történet, a film íve, a fényképezés, trükkök, hangok, a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő.
Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti.
De ez SZVSZ csak.
A Rambora emlékszem, a Vasemberre nem. Utóbbi tényleg annyira jó? Mert akkor belekukkantok...
(Nyilván óvatosan kezelem egy Vissza a jövőbe rajongótól a véleményt) :D :D
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ez egy nagyon kellemes film élmény volt.
The art of Racing in the Rain
https://m.imdb.com/title/tt1478839/

Szép történet, sajátos nézőpontból. Persze az autók megjelenése az idő síkokban nem igazan stimmel, de persze ezt el kell engedni. Csak én valahogy ezekre érzékeny vagyok. :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezt szerintem csakis finnül szabad nézni, felirattal. Ha szabad véleményt formálni.

Ja bocs, a Netflixet kell angolra...
De tartom a fent írtakat.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

SORJONEN: MURAALIMURHAT
Bordertown: Mural murders

Új rész, illetve egész estés film lett, angol nyelvre állítva elérhető, magyarul még nincs sajnos.

https://www.youtube.com/watch?v=tiVBvf2sJP4

Most ajánlotta, igaz hónapok óta nem léptem be, el is kezdem.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

-KP- írta:
2021.12.06., hétf. 16:09
Aszpirin írta:
2021.12.06., hétf. 13:17

Én sem szeretem az arcbatolt polkorrektséget, és ezt többször is szóvá tettem, legutóbb pl. - többízben - az Alapítvány-sorozat kapcsán. Ott egész egyértelmű, hogy nem az "legjobb film" Oscar-kategória jelölési szabályai miatt döntöttek úgy az illetékesek, hogy az arcunkba tolják, többek között ezzel is tönkretéve egy régvárt adaptáció minőségét.
Ha valami, akkor pont nem emiatt lett olyan az Alapítvány, amilyen. Én nem olvastam a könyveket, de nem látom legkevésbé sem problémásnak hogy Demerzel, Salvor Hardin és Gaal Dornick nő lett. Nem ettől lett csalódás a sorozat.
Engem ez is zavart, de én is azt írtam, hogy "többek között ezzel is". Lehet, rosszul fogalmaztam, és úgy lett volna jó kb, hogy "többek között ez is hozzájárult...".
Szerintem is ez a legkisebb probléma az Alapítvánnyal, ebben egyetértünk.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1695

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2021.12.06., hétf. 13:17

Én sem szeretem az arcbatolt polkorrektséget, és ezt többször is szóvá tettem, legutóbb pl. - többízben - az Alapítvány-sorozat kapcsán. Ott egész egyértelmű, hogy nem az "legjobb film" Oscar-kategória jelölési szabályai miatt döntöttek úgy az illetékesek, hogy az arcunkba tolják, többek között ezzel is tönkretéve egy régvárt adaptáció minőségét.
Ha valami, akkor pont nem emiatt lett olyan az Alapítvány, amilyen. Én nem olvastam a könyveket, de nem látom legkevésbé sem problémásnak hogy Demerzel, Salvor Hardin és Gaal Dornick nő lett. Nem ettől lett csalódás a sorozat.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2021.12.06., hétf. 15:12
"Mégis a történet, forgatókönyv, és az egész film hangulata zseniális. Talán nem is véletlen a kult státusz"

Szerinted, meg a kultté tevők szerint. Szerintem, meg sokak szerint is katasztrófálisan rossz. :D
Sorolhatnám a számomra rettenetes "kult" filmeket:
Üvegtigris 1-...
Gyalog galopp, Brian élete, Vissza a jövőbe 1-...
De azért szerencsére a többség nem így gondolja ;) ;peace;

Ha legalább is a szavazó nézőket vesszük alapul.
Mert ugye, mit is adtak nekünk a lómaiak :napsut:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

"Mégis a történet, forgatókönyv, és az egész film hangulata zseniális. Talán nem is véletlen a kult státusz"

Szerinted, meg a kultté tevők szerint. Szerintem, meg sokak szerint is katasztrófálisan rossz. :D
Sorolhatnám a számomra rettenetes "kult" filmeket:
Üvegtigris 1-...
Gyalog galopp, Brian élete, Vissza a jövőbe 1-...
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2021.12.06., hétf. 14:17
De a minőséget csak az jelenti, hogy milyen drága kamerával, és, hogy vették fel? Nemcinkabb az (is) lehetne a minőség fogalma, hogy az ötlet és forgatókönyv, vagy rendezés, milyen szinvonalat képvisel?
Az étel által adott élmény azon múlna, milyen drága fazékban főzték? Egy zene értéke azon múlna, milyen drága hangszerekkel adják elő? Nincs olyan berendezés, ami önmagában, emberi beavatkozás nélkül képes leforgatni egy filmet. Az én kezembe hiába adnák a legkomolyabb Panavision kamerát, nem sok jó sülne ki belőle. Ellenben egy magasan képzett operatőr kevésbé nívós technikával is csodákra képes. Ideális esetben persze egyaránt megvan a szükséges technika és a képzett ember is. Ez minden művészeti alkotófolyamatban így van és remélhetően így is marad.

Sokféle minőségi szempont van. Nem hiszem, hogy fontossági sorrendet kellene felállítani köztük, bár ez szakmai körökben is örök vitatéma.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.06., hétf. 12:58

Persze, a James Bond sorozat epizódjai általában nagyon magas szinten vannak elkészítve (csak a cselekmény dögunalmas és a szereplők nevetségesek számomra). Pár hete láttam az utolsó részt, de nagyon meg kellene kínoznod hozzá, hogy egyetlen jelenetet is fel tudjak idézni belőle. Ami most gyorsan eszembe jutott igényesen fényképezett lövöldözős akciófilmként, az a Heat, bár ez más szempontból is csúcstermék számomra.
De a minőséget csak az jelenti, hogy milyen drága kamerával, és, hogy vették fel?
Nemcinkabb az (is) lehetne a minőség fogalma, hogy az ötlet és forgatókönyv, vagy rendezés, milyen szinvonalat képvisel?
Pl. Shop Stop. Egyszerű fényképezés, nem is kimagasló operatőri munka, vagy a képminőség. Persze a film is szó szerint fillérekből készült (27 ezer dollár). Mégis a történet, forgatókönyv, és az egész film hangulata zseniális. Talán nem is véletlen a kult státusz.

A Heat valóban kimagasló szerintem is, minden tekintetben. Mind fényképezés, mind forgatókönyv, és persze a színészi játékokban is. Sőt, ott a bankrablás utáni utcai lövöldözős jelenet hangban is kimagasló minőséget képvisel. Állítólag ott a leginkább realisztikus a fegyverek hangja.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Lemmy9.1 írta:
2021.12.06., hétf. 13:21
A fórumozókra értettem, hogy szubjektív mindenki véleménye, miért baj ha ütköztetjük, vagy leírjuk?
Aki szerint ez baj, annak nagyon fura elképzelései lehetnek a kommunikációról és a fórumozásról.
De arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy filmet a szakmai szemmel vizsgáló szaki, mennyire tud érzelemmentes lenni, és kizárni mindent, megmaradva objektívnek. Valószínűleg szerinte igen. :D
Nehéz kérdés. Nem tudom, emberi lény képes-e teljesen kizárni az érelmeit egy komplex döntésnél, de azért léteznek teljesen objektív szakmai szempontok. Egy fotót is meg lehet ítélni úgy, hogy nem lesz benne szubjektivitás. A technikai megvalósítás, kidolgozottság, egyensúly, zajszint, élesség, kontraszt, megvilágítás, egyéb műszaki paraméterek, de az esetleges modell testtartása, beállítása is lehet objektív kérdés. A kép témája, mondandója, hangulata egy másik terület, ott már a szubjektivitás diktál.

Mostanában két fotópályázaton is zsűritag voltam. Igencsak figyelnem kellett rá, hogy ne az alapján pontozzak, nekem mi tetszik. Nem volt könnyű, de szerintem sikerült. Az átlag néző nem zsűritag, ő csak szórakozni szeretne, de egy fotópályázaton a szakmai színvonalat értékeljük. Egy kiskutyás, vagy meztelen csajos fotó nyilván nagyobb tömegsikerre számíthat, még ha gagyi módon is van elkészítve. Ellenben egy komor hangulatú, B/W csendélet nyilván nem kap több száz like-ot, akármilyen magas színvonalú is. Ezért mondogatom, hogy tessék külön választani a minőséget és a népszerűséget. Az filmes Oscar sokkal inkább a tömegízlést képviseli, a zsűritagok sem mind szakmabeliek, ezért szakmai díjnak nem nevezném, arra vannak sokkal becsesebbek.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2021.12.06., hétf. 13:07
Lemmy9.1 írta:
2021.12.06., hétf. 10:11
Szubjektívitásmentesen hogyan kell filmet nézni, véleményezni?
Pl. szakmai alapon. Ez persze a nézők számára egyáltalán nem kötelező, de ha minőséget emlegetünk, nem árt tisztában lenni a jelentésével.
Az ízlés az objektív is lehet?
Nem, de az ízlés és minőség között nincs is sok kapcsolat. Bizonyos műveket nem tudunk megnézni (lásd pl. Saul fia!), mert nem illenek az ízlésünkhöz, még ha magas minőséget is képviselnek.
A fórumozókra értettem, hogy szubjektív mindenki véleménye, miért baj ha ütköztetjük, vagy leírjuk?

De arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy filmet a szakmai szemmel vizsgáló szaki, mennyire tud érzelemmentes lenni, és kizárni mindent, megmaradva objektívnek.
Valószínűleg szerinte igen. :D
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Lemmy9.1 írta:
2021.12.06., hétf. 09:58
"Ez azért egy “icipicit” jerevánirádiós"

Ok, akkor örülök a sok nőnek, hogy majd kiszorítja sok fiulány-semleges-mégnemdöntöttemel lényt.
Ugye így lesz? gondolkodik.gif
Fogalmam sincs. Mert ez a film készítőin múlik, nem az Oscar szabályain. Nem hiszem, hogy minden film az Oscar "Legjobb film" kategóriájára pályázik már elkészítésekor. De ha igen, a nők és a fogyatékkal élők végig ugyanolyan elbírálás alá esnek ezekben a szabályokban, mint az LGBTQ-emberek. Ezekhez képest az "alulreprezentált" rasszokhoz vagy etnikumokhoz tartozó személyek még plusz favorizáltságot kapnak egy-két pont által.

A 30%-ot, ahol megemlítik, mint választható alternatívát, nem is értem, mert mindig mind a négy csoportra összesen veszik ezt az arányszámot, és hát ha a nőket is beleszámítjuk, a valódi lakosságaránya ezen csoportok összességének bőven 60% fölött van (de azt hiszem, ezzel is nagyon alulbecsültem). A 30% így nem igazán teszi helyre az alulrteprezentáltságot, sőt... ez egy "nesze semmi, fogd meg jól"... Egy film kipipálhat egy sztenderdet, ha a szereplői 30%-a nő??? Na paff. Alig marad film, amiben ez nem jött össze eddig is. És azok számára meg ott van még ezernyi lehetőség, nyugodtan meg lehet kerülni az LGBTQ-témát, amit feszegetsz, és amitől annyira tartasz.

De akkor is azt hiszem, hogy ezekben a szabályokban az a gáz, hogy meg kellett hozni őket. Illetve, ha már meghozták, ennyire lazára vették. Az Oscar-t nagyon megkritizálták 2015-ben, hogy minden kategóriában fehérek nyernek... Na, most van egy szabályozásuk, amit meglobogtathatnak, hogy ne érhesse szó a ház elejét.

A szabályozás szellemisége viszont egészen biztosan iránymutató arra nézve, hogy milyen típusú filmnek van esélye meg is nyerni ezt a kategóriát. Én személyesen nem hiszem, hogy olyan filmet hagyni mernének nyerni, amelyik a 4 sztenderdből csak a C-t és D-t "pipálja ki". Pedig elvileg az nyerhetne, az új szabályok szerint is.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Jaj nekem.
Ok, remélem nem szállnak el a pc-vel.
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Lemmy9.1 írta:
Pl. szakmai alapon. Ez persze a nézők számára egyáltalán nem kötelező, de ha minőséget emlegetünk, nem árt tisztában lenni a jelentésével.
Az ízlés az objektív is lehet?
Nem, de az ízlés és minőség között nincs is sok kapcsolat. Bizonyos műveket nem tudunk megnézni (lásd pl. Saul fia!), mert nem illenek az ízlésünkhöz, még ha magas minőséget is képviselnek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2021.12.06., hétf. 11:52
Pont így érzem én is, hogy azon a filmen látszik, hogy direkt így készült el. Én sem néztem meg, és nem is fogom.
Minden világos.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mathias írta:
2021.12.06., hétf. 12:27
De egy akció filmnél ritka, hogy nagyon jól van fényképezve. De van rá példa. Pl a James Bond - Spectre szerintem nagyon jó ilyen téren. Mondjuk nem csoda, hisz Hoyte Van Hoytema (Interstellar, Dunkirk, Ad Astra, Tenet) fényképezte. Szóval akciófilmet se lehetetlen gyönyörűen felvenni.
Persze, a James Bond sorozat epizódjai általában nagyon magas szinten vannak elkészítve (csak a cselekmény dögunalmas és a szereplők nevetségesek számomra). Pár hete láttam az utolsó részt, de nagyon meg kellene kínoznod hozzá, hogy egyetlen jelenetet is fel tudjak idézni belőle. Ami most gyorsan eszembe jutott igényesen fényképezett lövöldözős akciófilmként, az a Heat, bár ez más szempontból is csúcstermék számomra.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Quetz írta:
2021.12.06., hétf. 11:01
Pontosabban a négy sztenderdből tetszőleges kettőnek kell megfelelni: "For the 96th Oscars (2024), a film must meet TWO out of FOUR of the following standards to be deemed eligible:"
Köszi a pontosítást, igen, ezt kifelejtettem, és ez tovább "lazít" a dolgon.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

fapaci írta:
2021.12.06., hétf. 10:40
Mathias írta:
2021.12.06., hétf. 10:00
Történet építés szempontjából emlékeim szerint rendben volt.
Okay, megvizsgáltad a filmet dramaturgia, történetvezetés szempontjából, de azért van még néhány aspektus. Nálam titkos fegyver a fényképezés jellemzése, mert ez alapján pár perc alatt, viszonylag jó sikeraránnyal fel tudom mérni egy film igényességét már az első jelenetben. Persze néha mellé nyúlok, mert egy gagyi produkció is szerezhet képzett operatőrt és persze fordítva is előfordul.
Igen, a képi világ, fényképezés, jó indikátor és nagyon fontos egy filmnél. Talán a legfontosabb.
Bevallom nem emlékeztem a Rambo képi világára. Most belenéztem egy-két jelenetbe és ez alapján azt mondanám, hogy ebben a kategóriában szerintem rendben van. Talán valamivel átlag felett. De egy akció filmnél ritka, hogy nagyon jól van fényképezve. De van rá példa. Pl a James Bond - Spectre szerintem nagyon jó ilyen téren. Mondjuk nem csoda, hisz Hoyte Van Hoytema (Interstellar, Dunkirk, Ad Astra, Tenet) fényképezte. Szóval akciófilmet se lehetetlen gyönyörűen felvenni.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Lemmy9.1 írta:
Szerintem nem kell szubjektivitás mentesen filmet nézni. Végülis azért nézzük, hogy tetszen, szórakoztasson, elgondolkoztasson, stb. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egy filmnek objektíven megítélhető tulajdonságai.
Én pl. objektíven azt kell mondjam, hogy a Parasite-al akkora hatalmas bajom nem volt, de egyszerűen nem tetszett. És van ilyen fordítva is, hogy tetszik valami, de tudom, hogy amúgy nem egy remekmű.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2021.12.06., hétf. 11:41

Pont passzol az Oscar-díjas téma is ide. Bevált, betanult és elvárt klisék.
Ott van pl. a Saul Fia. A filmet nem láttam (nem is fogom), láttam viszont egy interjú részletet a készítőkkel. Gyakorlatilag szemrebbenés nélkül elmondták, hogy a siker érdekében tudatosan választottak témát és kivitelezést. Ez persze nem csökkent az érdemen vagy a minőségen.

Szóval a sok klisé unalmas és fárasztó. Jó ötletek kellenek az unalomból kilendítésre. Van persze az is, amikor meghökkentéssel lendítik ki a nézőt, pl. a gigantikus gyilkolás szám és az egyre betegebb aberráció bemutatásával, ami egyelőre tetszik, de nem tudom hova fokozható, hogy az újra és újra meghökkentés fennmaradjon. (pl. Netflix - Squid Game, The Fall, stb.).
Pont így érzem én is, hogy azon a filmen látszik, hogy direkt így készült el. Én sem néztem meg, és nem is fogom. Erről az interjúról nem tudtam, de akkor örülök, hogy tényleg jól gondoltam ezt a részét.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”