A 778-as D-osztályú végfokokkal van szerelve, halkan hallgatva laposan szólt, hangosan pedig egyszerűen elfogyott, kiabálós, visítós hangja volt. Lehet, hogy ez tetszik valakinek, nekem nem jött be.DeLorean írta: ↑2021.07.21., szer. 19:21Nehéz dolog ez.t97eat írta: ↑2021.07.21., szer. 18:19Nem akartam konkrét típust írni, mert ugyan a ZX-7 más kategória, de pl ugyanez a Sonetto 8-as produkciója sokkal élvezhetőbb volt egy Marantz 8012 AVR-rel is, mint a NAD 778-cal. Mindegy is…
A lényeg, hogy ezt a NAD, ARCAM vonalat is érdemes vásárlás előtt demózni, mielőtt elkapkodná ez ember a döntést, erre akartam kilyukadni, mert nekem a NAD sem a KEF R500-zal, sem az Elac Vela 407-tel illetve sem a SF Sonetto-val nem tetszett, viszont itthon az SF nagyon tetszett.
… végül pedig vettem egy Monitor Audio Gold v5 szettet, de ez egy másik sztori már…![]()
Nem ismerem sem a Marantz-ot, sem a NAD-ot, de a NAD-ról elég jó véleményeket lehet olvasni.
Ez a széria viszont nem AB osztály, ugye? A régi NAD hang már biztosan a múlté.
Viszont Dirac van a fedélzeten. Én teljesen normál beállítással a Dirac-kal úgy is be tudom lőni a rendszeremet, hogy egy fos és úgy is, hogy tűrhető.
Ilyen is van sok:
"Short and to the point. I've had my NAD T 778 for about two weeks and am absolutely thrilled with it's performance. Upgraded from a Marantz SR-7007 - a World of difference in sound. The sound quality and detail I hear from my Focal Aria 906 speakers are simply outstanding with the NAD T 778. "
Ebben a kategóriában érdemes elgondolkodni, ha valami nem tetszett, akkor az miért lehet és mi okozhatta, hogy mondjuk a Marantz jobb volt nálad, mint a NAD.
Az általad említett Focal Aria sorozat is… többen demóztuk a Focal Aria 926-ot ugyanazon időben, egyöntetűen hátrasoroltuk a KEF R, az ElAC illetve a SF-hez képest… és az egy 760ezer Ft-os hangsugárzó párban… hát…
Én már fenntartással kezelem ezeket a véleményeket… csak a saját fülemre hagyatkozom. Ezért inkább csak sugallni szeretném, hogy lehet, jobb azt a NAD-ot meghallgatni, mielőtt otthon csalódás lesz. Bár ugye 14 napig vissza lehet küldeni…