Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Miért szólna jobban? Proci-végfokból van szar, AVR-ből meg van jó. És fordítva.
Szerintem!
Ezt honnan veszed? Ki írt itt típusról egyáltalán , hogy jön ide az Anthem 1120-as és Behringer Eurolive? Nem értelek mit akarsz mondani?Quetz írta: ↑2021.07.21., szer. 15:52Konkrétan végig gondoltad, amit írtál? Most kijelentetted, hogy egy Behringer Eurolive jobban szól, mint egy Anthem 1120.nemtomm írta: ↑2021.07.21., szer. 14:28Azért egy avr még ha Nad is sosem fog úgy szólni mint egy végfok.. de ezt tudja a nagy többségt97eat írta: ↑2021.07.21., szer. 08:50
Mielőtt megvennéd, demózz, ha lehet.
Én ezekről a típusokról lebeszélnélek, saját tapasztalat alapján a jelenleg futó szériák szerintem nem az igaziak. A NAD 778-at hallottam Sonus Faber Sonetto szettel (Sonetto 8 fronttal, a nagyobbik Sonetto centerrel, Sonetto 2 háttérrel), de nekem gyengusz volt. Ugyanez a Sonetto 8 itthon AB osztályú végfokkal mintha egy teljesen más hangsugárzó lenne… Zenei, erős, dinamikus, a NAD-al meg lepkefing![]()
![]()
Ezért sokan csúnyán fognak mostantól rád nézni.

"Az igazi barát szemből támad."
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Konkrétan végig gondoltad, amit írtál? Most kijelentetted, hogy egy Behringer Eurolive jobban szól, mint egy Anthem 1120.nemtomm írta: ↑2021.07.21., szer. 14:28Azért egy avr még ha Nad is sosem fog úgy szólni mint egy végfok.. de ezt tudja a nagy többségt97eat írta: ↑2021.07.21., szer. 08:50Mielőtt megvennéd, demózz, ha lehet.panda maci írta: ↑2021.07.01., csüt. 14:20Üdv
Segítséget szeretnék kérni, hamarosan veszek egy hm erősítőt,valószínűleg Nad vagy Arcam-ot még nem tudom![]()
De soha nem csináltam még ezeket a dirac beméréseket nem értek hozzá, tudtok valakit aki majd eljönne segíteni nekem? Persze nem ingyen kérem![]()
Én ezekről a típusokról lebeszélnélek, saját tapasztalat alapján a jelenleg futó szériák szerintem nem az igaziak. A NAD 778-at hallottam Sonus Faber Sonetto szettel (Sonetto 8 fronttal, a nagyobbik Sonetto centerrel, Sonetto 2 háttérrel), de nekem gyengusz volt. Ugyanez a Sonetto 8 itthon AB osztályú végfokkal mintha egy teljesen más hangsugárzó lenne… Zenei, erős, dinamikus, a NAD-al meg lepkefing![]()
![]()

Ezért sokan csúnyán fognak mostantól rád nézni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Azért egy avr még ha Nad is sosem fog úgy szólni mint egy végfok.. de ezt tudja a nagy többségt97eat írta: ↑2021.07.21., szer. 08:50Mielőtt megvennéd, demózz, ha lehet.panda maci írta: ↑2021.07.01., csüt. 14:20Üdv
Segítséget szeretnék kérni, hamarosan veszek egy hm erősítőt,valószínűleg Nad vagy Arcam-ot még nem tudom![]()
De soha nem csináltam még ezeket a dirac beméréseket nem értek hozzá, tudtok valakit aki majd eljönne segíteni nekem? Persze nem ingyen kérem![]()
Én ezekről a típusokról lebeszélnélek, saját tapasztalat alapján a jelenleg futó szériák szerintem nem az igaziak. A NAD 778-at hallottam Sonus Faber Sonetto szettel (Sonetto 8 fronttal, a nagyobbik Sonetto centerrel, Sonetto 2 háttérrel), de nekem gyengusz volt. Ugyanez a Sonetto 8 itthon AB osztályú végfokkal mintha egy teljesen más hangsugárzó lenne… Zenei, erős, dinamikus, a NAD-al meg lepkefing

Mielőtt megvennéd, demózz, ha lehet.panda maci írta: ↑2021.07.01., csüt. 14:20Üdv
Én ezekről a típusokról lebeszélnélek, saját tapasztalat alapján a jelenleg futó szériák szerintem nem az igaziak. A NAD 778-at hallottam Sonus Faber Sonetto szettel (Sonetto 8 fronttal, a nagyobbik Sonetto centerrel, Sonetto 2 háttérrel), de nekem gyengusz volt. Ugyanez a Sonetto 8 itthon AB osztályú végfokkal mintha egy teljesen más hangsugárzó lenne… Zenei, erős, dinamikus, a NAD-al meg lepkefing
- panda maci
- Törzsvendég
- Értékelés: 71
KösziDeLorean írta: ↑2021.07.01., csüt. 16:51Nem olyan nagy kaland azért. Videó is elérhető, leírás is.panda maci írta: ↑2021.07.01., csüt. 14:20Üdv
Szerintem nyugodtan próbáld meg magad beállítani.![]()
Kell hozzá egy laptop.
A laptopba bedugod a mikrofont, letöltöd hozzá a cal. fájlt.
Letöltöd a Dirac-ot, elindítod. Ez automatikusan hálózaton keresztül megtalálja a NAD-ot, vagy Arcam-ot.
Beállítod a hangerő szinteket.
Elindítod a mérést.
A mikrofont pakolgatod közben ide-oda a megfelelő pozícióba.
Ezután kapsz egy eredményt. Azt elmented.
Innen érdekesebb, mert lehet target grafikonokat feltölteni, de el is fogadhatod először, amit ő beállít.
Az eredményt meg feltöltöd a készülékre.
Ha nem teszik, akkor itt is szívesen segítenek még sokan, hogy mit lenne érdemes változtatni, de a mérésed megmarad.
Utána már csak azt kell megnyitni, azon változtatni és feltölteni.
Ennyi.
- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Hát nálam a szoba és a technika is hasonló mint Cutlernél (sajna a proci kivétel-KP- írta: ↑2021.07.01., csüt. 11:30Igen, de a te eseted elég extrém. 107 vagy 108dB érzékenységű a magassugárzód és nincs passzív váltó a hangfaladban. Dhcodokinál egy deka zajt nem lehetett hallani a Crown XLS-ekből a Martin Logan Motion falak mellett, de emlékeim szerint amíg a Loganek voltak nálad a crownokkal, azokból sem. Tamoo-nál is totál csend van, a Monitor Audio Silverekkel, pedig ő még ráadásul pc-s hangkártyáról hajtja a crownokat, és még így is. Quetznél se volt zaja a Crownnak az Arendal 1723 Monitor mellett de a HTM-12 mellett van, ez is 97-98dB érzékenységű hangsugárzó.Cutler írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:57Van és hallani a fotelbőlAlex_Aston írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:34..Van olyan manapság, hogy zajos egy ilyen cucc? Mármint úgy, hogy ül a felhasználó a fotelben, és hall bármi zajt a hangszórókból?![]()
@Alex Aston itt a válasz a kérdésedre, 100dB körüli vagy afeletti érzékenységnél előfordulhat a jelenség. De hogy a zajt akkor is hallani-e, ha elindítunk egy filmet, vagy csak akkor, ha bekapcsoltuk a készülékeket de még nem megy semmi, az kérdéses. Majd leírják akik együtt élnek a jelenséggel.

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
- Quetz
- Törzsvendég
Érdemes ezt elolvasnod: https://mehlau.net/audio/dirac-live-2/panda maci írta: ↑2021.07.01., csüt. 14:20Üdv
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
Természetesen elolvastam. Annyira normális volt a zaj, hogy még szervízbe is vitted :) Sikerült megszüntetni, vagy az lett az eredmény, hogy ez normális?
Én magamról tudom, hogy bármilyen ilyen jellegű zajjal ki lehetne kergetni a világból, azonnal küldeném vissza.
- Quetz
- Törzsvendég
Egy jó mérnök mindig megkérdőjelezi, hogy jól eredményt kapott-e. Ha nálam felmerül a user error, akkor megkérem a a kollegámat, hogy ellenőrizen. Ha felmerül, hogy esetleg konfig hiba miatt nem jó az eredményem, akkor megkérem a partnerem, hogy állítsa be ő az eszközt, ahogy szerinte kellene.-KP- írta: ↑2021.07.01., csüt. 11:25
Mit feltételezett? Maga Amir írta le, hogy nem tudott két egyforma mérést produkálni, Limar pedig aki ismeri hogy működik a készülék, össze tudja rakni a két dolgot, hogy mi miért van. "neki csak rá kelljen dugnia az analyzert és megnyomni a gombot" Erre is megírta Limar az igazat, a lényeg, hogy ész nélkül mérni tudjon. Folyamatosan előadja csávókám a nagy audio gurut, de nem tud egy készüléket mérésre alkalmas állapotba hozni. Ez számomra tényleg felveti a kérdést, hogy a kismillió tesztjei közül akkor hány esetben mért helyes vagy helytelen beállításokkal. Mondom, nem azzal van a baj, hogy mér, hanem azzal, ahogy mér.
Audioholics ebből a szempontból ég és föld. A kisujjában van a készülékek működése, beállítása, seregnyi cikket írt elég sok témában, és emellett mér. Számomra sokkal inkább ez a követendő út.
Ha valamibe bele akarsz kötni, akkor célozd az Anthemet, miért nem tértek vissza Amirhoz, amikor kiderült, hogy a HDMI mérés problémás. Az előző Anthem termékekkel nem volt ilyen probléma, nem tartom valószínűnek, hogy Amir hirtelen elfelejtette volna, hogy kellett beállítani az előző eszközöket.
- panda maci
- Törzsvendég
- Értékelés: 71
Üdv
Segítséget szeretnék kérni, hamarosan veszek egy hm erősítőt,valószínűleg Nad vagy Arcam-ot még nem tudom
De soha nem csináltam még ezeket a dirac beméréseket nem értek hozzá, tudtok valakit aki majd eljönne segíteni nekem? Persze nem ingyen kérem
Segítséget szeretnék kérni, hamarosan veszek egy hm erősítőt,valószínűleg Nad vagy Arcam-ot még nem tudom

De soha nem csináltam még ezeket a dirac beméréseket nem értek hozzá, tudtok valakit aki majd eljönne segíteni nekem? Persze nem ingyen kérem

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Igen, de a te eseted elég extrém. 107 vagy 108dB érzékenységű a magassugárzód és nincs passzív váltó a hangfaladban. Dhcodokinál egy deka zajt nem lehetett hallani a Crown XLS-ekből a Martin Logan Motion falak mellett, de emlékeim szerint amíg a Loganek voltak nálad a crownokkal, azokból sem. Tamoo-nál is totál csend van, a Monitor Audio Silverekkel, pedig ő még ráadásul pc-s hangkártyáról hajtja a crownokat, és még így is. Quetznél se volt zaja a Crownnak az Arendal 1723 Monitor mellett de a HTM-12 mellett van, ez is 97-98dB érzékenységű hangsugárzó.Cutler írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:57Van és hallani a fotelbőlAlex_Aston írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:34..Van olyan manapság, hogy zajos egy ilyen cucc? Mármint úgy, hogy ül a felhasználó a fotelben, és hall bármi zajt a hangszórókból?![]()
@Alex Aston itt a válasz a kérdésedre, 100dB körüli vagy afeletti érzékenységnél előfordulhat a jelenség. De hogy a zajt akkor is hallani-e, ha elindítunk egy filmet, vagy csak akkor, ha bekapcsoltuk a készülékeket de még nem megy semmi, az kérdéses. Majd leírják akik együtt élnek a jelenséggel.
- -KP-
- V.I.P.
Mit feltételezett? Maga Amir írta le, hogy nem tudott két egyforma mérést produkálni, Limar pedig aki ismeri hogy működik a készülék, össze tudja rakni a két dolgot, hogy mi miért van. "neki csak rá kelljen dugnia az analyzert és megnyomni a gombot" Erre is megírta Limar az igazat, a lényeg, hogy ész nélkül mérni tudjon. Folyamatosan előadja csávókám a nagy audio gurut, de nem tud egy készüléket mérésre alkalmas állapotba hozni. Ez számomra tényleg felveti a kérdést, hogy a kismillió tesztjei közül akkor hány esetben mért helyes vagy helytelen beállításokkal. Mondom, nem azzal van a baj, hogy mér, hanem azzal, ahogy mér.Quetz írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:19Én is így olvastam amit írtál, és azért vitatom, mert LIMAR hozzászólása feltételezéseken alapul. Feltételezi, hogy egy random konfigurációjú eszközt kapott Amir, amit utána rosszul állított be. Ismétlem magam: Amir úgy kérte és kapta a procit, hogy az legyen előre bekonfigurálva mérésre, neki csak rá kelljen dugnia az analyzert és megnyomni a gombot. Neki elvileg semmit sem kellett volna állítania.
Az ilyen jellegű hozzászólások ugyanúgy nem valók ide, mint a kétszavas "ez baromság" megjegyzések.
Audioholics ebből a szempontból ég és föld. A kisujjában van a készülékek működése, beállítása, seregnyi cikket írt elég sok témában, és emellett mér. Számomra sokkal inkább ez a követendő út.
Van és hallani a fotelbőlAlex_Aston írta: ↑2021.07.01., csüt. 10:34..Van olyan manapság, hogy zajos egy ilyen cucc? Mármint úgy, hogy ül a felhasználó a fotelben, és hall bármi zajt a hangszórókból?
Van olyan manapság, hogy zajos egy ilyen cucc? Mármint úgy, hogy ül a felhasználó a fotelben, és hall bármi zajt a hangszórókból?
Utoljára a ferro kazettánál hallottam én alapzajt 20+ éve, ha nem volt a Dolby bekapcsolva. Tényleg van ilyen a XXI. században?
A hozzászólásom csak érdeklődés, még mielőtt bárki esetleg mást akarna bele látni!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3323
Csak pusztán kíváncsiságból kérdezem, mert nincs házimozi erősítőm, és valószínű nem is lesz sosem.
Van olyan manapság, hogy zajos egy ilyen cucc? Mármint úgy, hogy ül a felhasználó a fotelben, és hall bármi zajt a hangszórókból?
Utoljára a ferro kazettánál hallottam én alapzajt 20+ éve, ha nem volt a Dolby bekapcsolva. Tényleg van ilyen a XXI. században?
A hozzászólásom csak érdeklődés, még mielőtt bárki esetleg mást akarna bele látni!

Csak a Marantz! :-D
- Quetz
- Törzsvendég
Én is így olvastam amit írtál, és azért vitatom, mert LIMAR hozzászólása feltételezéseken alapul. Feltételezi, hogy egy random konfigurációjú eszközt kapott Amir, amit utána rosszul állított be. Ismétlem magam: Amir úgy kérte és kapta a procit, hogy az legyen előre bekonfigurálva mérésre, neki csak rá kelljen dugnia az analyzert és megnyomni a gombot. Neki elvileg semmit sem kellett volna állítania.
Az ilyen jellegű hozzászólások ugyanúgy nem valók ide, mint a kétszavas "ez baromság" megjegyzések.
- Quetz
- Törzsvendég
Az, hogy zavart a sziszegés azt jelenti, hogy zavart az alacsony SINAD. A SINAD annyira fontos tényező, hogy minden AV gyártó feltünteti a katalógusában, csak nem úgy találod meg mint SINAD, hanem úgy írják: THD+N. A probléma inkább az, hogy nem jelzik, milyen körülmények közt mérték a torzítást és a zajt. Az Audioholics például azt szeretné elérni, hogy 1W leadása mellett mért THD+N érték szerepeljen, mert itt már van normális hangerő, de nem olyan szintű, ami totálisan elnyomná a zajt mondjuk.DeLorean írta: ↑2021.06.30., szer. 13:01Nem ennek alapján választok.
De pont erre tudok egy jó saját tapasztalati példát írni. Nálad ezt hiányolom a sokszor szerintem hibás mérések elfogadása helyett.
Marantz 8802A procit használtam. Semmi sziszegés, vagy zúgás nem jelentkezett a hangfalakból. "Totál néma"!
Ezt lecseréltem egy McIntosh MX122 processzorra.
Hát az majdnem ugyanaz - átdolgozva néhány dologban.
De --- sziszegés és zúgás.
Annyira, hogy el is vittem a céghez megnézetni.
Ennek ellenére a végeredmény jobb volt. Nem is kicsit.
A konverzió így néz ki: SINAD = 1/(THD+N)
THD+N - SINAD
100%=0dB
10%=20dB
1%=40dB
0.1%=60dB
0.01%=80dB
0.001%=100dB
0.0001%=120dB
Én arra írtam hogy egy ilyen hozzászólás, nem csak ebben az esetben hanem általában sokkal jobb, előremutatóbb mint pl.: Baromság ez a...., hülyesèg az, stb. , de lehetne még cifrázni.Quetz írta: ↑2021.06.30., szer. 09:51Úgy látom, mindketten figyelmen kívül hagytátok a tényeket:TSanyi írta: ↑2021.06.30., szer. 08:02Függetlenül a leírtaktól és hogy ki melyik oldalra húz, ilyen egy érdemi hozzászólás, amit szerintem mindenki szívesen vesz, olvas. Ilyenekkel kehet tovább beszélgetni, és még a végén kialakulhat egy konszenzus!LIMAR írta: ↑2021.06.29., kedd 23:22
Hát az, hogy a tesztelőnek lövése sincs, hogy az adott eszköznél mik a gyári beállítások. Mentségére szolgáljon, hogy ő gépszerűen mér (ész nélkül).
Történetesen az Anthem gyári beállításai olyanok, hogy kétcsatornás (és egycsatornás) jelek esetében nem natív egy és kétcsatornás jelet állít elő a kimenetén, hanem DSP-zi a jelet. Ráadásul ezt az utolsó multicsatornás jel szerint teszi, vagyis szinte véletlen szerűen, amilyen jelet előtte kapott. Ezért nem tudott emberünk két egyforma mérést csinálni "mono" jellel a HDMI bemenetről. Az meg egy vicc, hogy tudatlansága miatt HDMI-ről képtelen volt mérni, így inkább az optikai bemenetet használta, ami egy AVR esetén szimpla szolgáltatás. Ma már SENKI nem használ optikai bemenetet az ezer éves rendkívül elavult szabvány miatt.
Természetesen, ha valaki egy picit is értene az adott készülék beállításaihoz, azonnal meg tudná tenni az "Input settings"-ben, hogy mindenféle post processzálást kikapcsol és natívban engedi tovább a jelet. Csupán át kellene állítani "NON"-ra processzálást szereo jelek esetében és máris tudott volna mérni.
Ha valaki nem ért egy adott készülékhez, olvassa el a "user manual"-t. Elkerülhetné, hogy nevetségessé teszi magát a nagyvilág előtt a hozzá nem értésével.
Lehet hogy a Sinad igen is jó, csak a mérési metódus nem megfelelő, stb.
![]()
- Amir és az Anthem elkezdték vizsgálni, mi volt az oka az első mérés eredményeinek, ez lehet ugye SW/HW hiba, vagy beállítási probléma.
- Amir, hogy kizárja a user errort, kért egy mérésre előre bekonfigurált processzort, amit március végén megkapott. Nyilvánvaló, hogy az Anthem is rendelkezik AP mérőeszközzel, tehát a mérnököknek nem jelentett problémát a processzor beállítása.
- A mérés során új kérdések merültek fel, amikre 3 hónap alatt nem kapott választ.
- Engedve a fórumos érdeklődésnek, kiposztolta azt, ami a rendelkezésére állt.
Követendő példának inkább azt tartanám, hogy Limar megereszt egy telefont a gyártónak, mi is a helyzet, illetve kér tőlük egy gyártói tesztet.
- -KP-
- V.I.P.
- Eleve hibás készükéket mért elsőre, amit szervizbe kellett küldeni.Quetz írta: ↑2021.06.30., szer. 09:51
Úgy látom, mindketten figyelmen kívül hagytátok a tényeket:
- Amir és az Anthem elkezdték vizsgálni, mi volt az oka az első mérés eredményeinek, ez lehet ugye SW/HW hiba, vagy beállítási probléma.
- Amir, hogy kizárja a user errort, kért egy mérésre előre bekonfigurált processzort, amit március végén megkapott. Nyilvánvaló, hogy az Anthem is rendelkezik AP mérőeszközzel, tehát a mérnököknek nem jelentett problémát a processzor beállítása.
- A mérés során új kérdések merültek fel, amikre 3 hónap alatt nem kapott választ.
Követendő példának inkább azt tartanám, hogy Limar megereszt egy telefont a gyártónak, mi is a helyzet, illetve kér tőlük egy gyártói tesztet.
- A mért készülékek között nagy része felhasználóktól kapott ismeretlen eredetű gép, na és vajon milyen beállításokkal? Szokott gyári beállításokat visszaállítani, de itt vajon hány esetben jelent ez dsp-zett vagy nem dsp-zett jelet? Mert ezek szerint nem veszi a fáradtságot arra, hogy egy manualt elolvasson, vagy belenézzen a beállításokba.
- Egy tök bagatel beállítást nem tud elvégezni az eszközön. Aki pedig már látott Anthem menüt, az tudja, hogy nincsenek eldugva a beállítások, nincs kismillió egymásba ágyazott menü, elég hamar meg lehet találni bármit. Aki pedig mérni akar, az azért minimálisan tudjon már annyit, hogy egy készüléken egy két alap dolgot beállítani. Még laikus kezdőknek is menni szokott.
- Ez alapján felmerül, hogy vajon a többi mérésénél, hány százalékban mért rossz beállításokkal készülékeket, vagy szintén szervizelt, lerúgott masinákat. Amivel nem lenne baj, ha ne írná mindenhova oda, hogy ez bizony nem recommended készülék, amit utána böszmén osztogatnak a hívek mindenfelé. Jó példa erre a Delorean által is említett kis Nad. Több száz oldalas topikja van az angol av fórumon és sokan cseréltek drágább készülékről erre, és a lecserélt gépek között jócskán vannak a Sinad bajnokok közül.
Amúgy az AVM60 egy kifutott termék, így lehet méregetni, de sok értelme már nincs is. Nyilván az Anthem maga is túllépett a készüléken és az új termékekre fókuszál.
A gépi mérések klassz dolgok, de nem mindenre érdemes alkalmazni.
A házimozi legnagyobb kihívása, hogy különálló csatornákat méregetni szinte értelmetlen az EQ elkészítésén túl, hiszen az hogy 1 csatornán mi szól nem túl meghatározó, amikor általában ilyen gépekkel 11 csatornánál is több szól egyszerre, amikor valóban kihasználják.
A dinamika, a térleképzés, a szoftveres támogatások, az audio formátumok támogatása, a hdmi verzió sokkal fontosabb, mint 1-1% ide oda méregetése.
Aki vesz egy terméket, az nem 1 paramétert vásárol, hanem egy csomagot és így érdemes vizsgálni, hogy a készülék ár érték aránya megfelelő e vagy sem. Az AVM 60 2017 elején jelent meg ha jól látom, ami 4,5 éve volt. Mondhatni egy lejárt lemez.
A gépi mérések klassz dolgok, de nem mindenre érdemes alkalmazni.
A házimozi legnagyobb kihívása, hogy különálló csatornákat méregetni szinte értelmetlen az EQ elkészítésén túl, hiszen az hogy 1 csatornán mi szól nem túl meghatározó, amikor általában ilyen gépekkel 11 csatornánál is több szól egyszerre, amikor valóban kihasználják.
A dinamika, a térleképzés, a szoftveres támogatások, az audio formátumok támogatása, a hdmi verzió sokkal fontosabb, mint 1-1% ide oda méregetése.
Aki vesz egy terméket, az nem 1 paramétert vásárol, hanem egy csomagot és így érdemes vizsgálni, hogy a készülék ár érték aránya megfelelő e vagy sem. Az AVM 60 2017 elején jelent meg ha jól látom, ami 4,5 éve volt. Mondhatni egy lejárt lemez.
- Quetz
- Törzsvendég
Úgy látom, mindketten figyelmen kívül hagytátok a tényeket:TSanyi írta: ↑2021.06.30., szer. 08:02Függetlenül a leírtaktól és hogy ki melyik oldalra húz, ilyen egy érdemi hozzászólás, amit szerintem mindenki szívesen vesz, olvas. Ilyenekkel kehet tovább beszélgetni, és még a végén kialakulhat egy konszenzus!LIMAR írta: ↑2021.06.29., kedd 23:22Hát az, hogy a tesztelőnek lövése sincs, hogy az adott eszköznél mik a gyári beállítások. Mentségére szolgáljon, hogy ő gépszerűen mér (ész nélkül).
Történetesen az Anthem gyári beállításai olyanok, hogy kétcsatornás (és egycsatornás) jelek esetében nem natív egy és kétcsatornás jelet állít elő a kimenetén, hanem DSP-zi a jelet. Ráadásul ezt az utolsó multicsatornás jel szerint teszi, vagyis szinte véletlen szerűen, amilyen jelet előtte kapott. Ezért nem tudott emberünk két egyforma mérést csinálni "mono" jellel a HDMI bemenetről. Az meg egy vicc, hogy tudatlansága miatt HDMI-ről képtelen volt mérni, így inkább az optikai bemenetet használta, ami egy AVR esetén szimpla szolgáltatás. Ma már SENKI nem használ optikai bemenetet az ezer éves rendkívül elavult szabvány miatt.
Természetesen, ha valaki egy picit is értene az adott készülék beállításaihoz, azonnal meg tudná tenni az "Input settings"-ben, hogy mindenféle post processzálást kikapcsol és natívban engedi tovább a jelet. Csupán át kellene állítani "NON"-ra processzálást szereo jelek esetében és máris tudott volna mérni.
Ha valaki nem ért egy adott készülékhez, olvassa el a "user manual"-t. Elkerülhetné, hogy nevetségessé teszi magát a nagyvilág előtt a hozzá nem értésével.
![]()
Függetlenül a leírtaktól és hogy ki melyik oldalra húz, ilyen egy érdemi hozzászólás, amit szerintem mindenki szívesen vesz, olvas. Ilyenekkel kehet tovább beszélgetni, és még a végén kialakulhat egy konszenzus!LIMAR írta: ↑2021.06.29., kedd 23:22Hát az, hogy a tesztelőnek lövése sincs, hogy az adott eszköznél mik a gyári beállítások. Mentségére szolgáljon, hogy ő gépszerűen mér (ész nélkül).

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hát az, hogy a tesztelőnek lövése sincs, hogy az adott eszköznél mik a gyári beállítások. Mentségére szolgáljon, hogy ő gépszerűen mér (ész nélkül).
- Csatolmányok
-
- Anthem input settings 1.jpg (73 KiB) Megtekintve 1803 alkalommal
- Quetz
- Törzsvendég
Most, hogy már beszélgetünk, nézzük a szubjektív oldaláról a dolgot. Melyik hangú rendszert választanád:
A: Torzított hang, esetleg akkor alapzajjal, hogy négy méterről is hallod, ahogy sziszeg.
B: Olyan halk, hogy a füledet a magassugárzóra tapasztva sem hallasz semmit.
Bocsi de te elhiszel mindent amit leírnak egy linken ? Vajon miért mindenki procit akar ès nem avr-t ? Igaz a proci sokkal többe van mint egy avr de jobb a hangja is. Kiváncsi vagyok hányan cserélnék vissza a procijukat egy avr-re. Erre mondják fizetett hirdetés … te használd csak az avr-t