Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2020.07.25., szomb. 16:17
zoli73 írta:
2020.07.25., szomb. 15:45
...

Azt mondom igenis kell ajánlásokat adni, a kevésbé tapasztaltaknak, kb. kijelölni a helyes irányt, de hogy a kérdező végül miként dönt, az már az Ő dolga megfogadja-e a tanácsot.
Természetesen a saját tapasztalatnál nincs hasznosabb, de ha mindenki csak erre törekedne, akkor az nagyon megterhelné a pénztárcát, ezért hasznos a tapasztalatok megosztása.
Én ezt teljesen másképp gondolom. Ki tud audióban helyes irányt kijelölni egy másik embernek, aki másképp hall mint ő és más az izlése! Ráadásul, amit ő tud az a helyes irány? Röhej!
Ha ezen logika mentén haladunk, akkor az ilyen fórumokra nincs is szükség, sőt a hifi szaklapok(mind nyomtatott, mind az online) is nyugodtan lehúzhatják a rolót, mert hát mindenki tökéletesen tudja mit keres, neki mi a jó.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

zoli73 írta:
2020.07.25., szomb. 15:45
...

Azt mondom igenis kell ajánlásokat adni, a kevésbé tapasztaltaknak, kb. kijelölni a helyes irányt, de hogy a kérdező végül miként dönt, az már az Ő dolga megfogadja-e a tanácsot.
Természetesen a saját tapasztalatnál nincs hasznosabb, de ha mindenki csak erre törekedne, akkor az nagyon megterhelné a pénztárcát, ezért hasznos a tapasztalatok megosztása.
Én ezt teljesen másképp gondolom. Ki tud audióban helyes irányt kijelölni egy másik embernek, aki másképp hall mint ő és más az izlése! Ráadásul, amit ő tud az a helyes irány? Röhej!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2020.07.25., szomb. 08:11
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan hangfalakat, erősítőket, vagy kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
Csak halkan kérdezem, a fórum nem azért van, hogy kérdezzünk, válaszokat adjunk, ajánlatokat adjunk és kapjunk?
Olyan készülékekről, kábelekről, stb, amikkel van tapasztalatom, szívesen adok tanácsot, ajánlást, de olyat soha sem mondanék, hogy "ilyet vegyél, mert neked ez a tuti", de ilyet itt szerintem nem is mond senki.
Azt mindenkinek, magának kell eldöntenie(lehetőleg meghallgatás után), hogy az adott készülék tényleg az-e amit keres.
Ahogy látom, a kérdésekre adott válaszokban/ ajánlásokban mindíg elhangzik az a tanács is, hogy "semmit ne vegyél meghallgatás nélkül", ha ezt a kérdező nem fogadja meg, akkor ez már csak rá tartozik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

MrCollector írta:
2020.07.25., szomb. 13:54
trane írta:
2020.07.25., szomb. 12:01
wittao írta:
2020.07.25., szomb. 11:46
Szerintem itt most egy kicsit félreértelmezitek Rudi bácsi beírását (direkt vagy véletlen most nem mennék bele)...Tehát légyszi ne abból álljunk már ki mindig, hogy a másikat szekírozzuk, mondhat ő jó dolgokat is. Speciel most egyetértek vele, baromi nagy felelősség ajánlani valakinek valami hificuccot. "Vegyél egy Accuphase-t a rendszeredbe az biztos jó lesz", aztán vagy így van vagy úgy. Ráadásul ha az ő kábeleit megnézzük, akkor a próba kevésbé kockázatos. Mások egy kisebb banánköztársaság éves bevételébe kerülő kábelekkel próbálkoznak.
nem a szekírozásból indulok ki, hanem abból, amit Rudolf 'művel' :rolleyes: : azaz a 'gyártás'sal gyakorlatilag és igencsak konkrétan ajánl :yingyang: - amit pedig épp' elítélt. ezt konkrétan gondold át, lécci, gondolkodik.gif , ezért írtam, amit leborulok.gif

az pedig lehet, neked nem kockázat dollar.gif , hogy egy 50eFt-os vezeték nem jön be - de van, akinek ez sem kevés pénz, s számára ez az
Nyilvánvalóan, ha valaki gyárt valamit azt ajánlja is. Azt már a vevő dönti el, mennyire felel meg az igényeinek és később milyen véleményt fogalmaz meg róla. Az üzleti részt pedig szerintem személyesen kell vele egyeztetni.
Sokszorosába kerülő kábeleknél is érhet óriási csalódás.
A legfontosabbat kihagytátok...
Mindenki elmondhatja a véleményét. (Gyártó ,kereskedő, felhasználó,)
Reklám csak az egyiktől...ne röhögtessetek ...tv -t nem nézek miatta.
Egyébként is ...itt a fórumon legalább mindenki kaphat hideget meleget....
Hajrá jöhet mindenki tapasztalata ,története ,,,,,EZÉRT VAGYUNK ITT ?????
Ui : Ja és nincs és nem is volt nálam "Rudi bácsi" kábele...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 483

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

trane írta:
2020.07.25., szomb. 12:01
wittao írta:
2020.07.25., szomb. 11:46
Szerintem itt most egy kicsit félreértelmezitek Rudi bácsi beírását (direkt vagy véletlen most nem mennék bele)...Tehát légyszi ne abból álljunk már ki mindig, hogy a másikat szekírozzuk, mondhat ő jó dolgokat is. Speciel most egyetértek vele, baromi nagy felelősség ajánlani valakinek valami hificuccot. "Vegyél egy Accuphase-t a rendszeredbe az biztos jó lesz", aztán vagy így van vagy úgy. Ráadásul ha az ő kábeleit megnézzük, akkor a próba kevésbé kockázatos. Mások egy kisebb banánköztársaság éves bevételébe kerülő kábelekkel próbálkoznak.
nem a szekírozásból indulok ki, hanem abból, amit Rudolf 'művel' :rolleyes: : azaz a 'gyártás'sal gyakorlatilag és igencsak konkrétan ajánl :yingyang: - amit pedig épp' elítélt. ezt konkrétan gondold át, lécci, gondolkodik.gif , ezért írtam, amit leborulok.gif

az pedig lehet, neked nem kockázat dollar.gif , hogy egy 50eFt-os vezeték nem jön be - de van, akinek ez sem kevés pénz, s számára ez az
Nyilvánvalóan, ha valaki gyárt valamit azt ajánlja is. Azt már a vevő dönti el, mennyire felel meg az igényeinek és később milyen véleményt fogalmaz meg róla. Az üzleti részt pedig szerintem személyesen kell vele egyeztetni.
Sokszorosába kerülő kábeleknél is érhet óriási csalódás.
Ha kérdésed van: 20/3383456

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.07.25., szomb. 10:29
cables írta:
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan... kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
bravo.gif - nahát, ráadásul vannak, akik még gyártanak is, eladásra, kábeleket azoknak a butusoknak, akik hagyják magukat ekként félrevitetni... gondolkodik.gif
Jól érzem, hogy ez pont a bort iszik, és vizet prédikál esete? :D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

cables írta:
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan hangfalakat, erősítőket, vagy kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
Az, hogy valaki a "hangzásokat" miként hallja az a hallásától függ. Akinek bármilyen halláscsökkenése van az soha nem fogja úgy hallani a hangokat, mint egy ép hallású ember.
Másik dolog az, van-e valakinek zenei hallása és meg tudja-e állapítani, hogy helyesek a hangok amiket hall. El tudja-e dönteni a hangszerek vagy az énekes hangjának hűségét. Persze ez is abszurd, hiszen ahány azonos hangszer annyi egyedi hangzás és akkor a felvétel beállításairól, a hangmérnök egyéni hallása-ízlése alapján, még nem is beszéltünk.
Én úgy gondolom, saját tapasztalatok alapján, ha egy kábel egy adott rendszerben részletezőbb, tisztább, dinamikusabb, levegősebb teret rajzol az várhatóan minden másikban ugyan így viselkedik. Egy harsány vagy éppen basszustól túlfűtött kábel, már rendszerenként okozhat jobb-rosszabb változásokat. De ezek már alapból nem jók. Sem a kábelek, sem a rendszer aminek ilyen változtatásokra van szüksége. De hát kinek a pap, kinek a paplan. :rolleyes:
Akik kérdeznek, azért teszik, mert tapasztalatlanok és nem akarnak egy nagyon hosszú, gyötrelmes és költséges utat végigjárni. Sajnos esetenként pont a nem megfelelő "segítség" vezet ehhez. Én fejhallgatózásban "utazom" főként, de még ott is problémás a próbálgatás, demózás. Egy nagy rendszernél ez szinte kivitelezhetetlen a legtöbb ember számára, főleg saját körülmények között.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

cables írta:
2020.07.24., pén. 08:38
Ok, de hadd mondja el cat7505 hogy mire gondol!
Effektíve nem akartam példákba belemenni, mert aki tudja miről beszélek annak nem kell magyarázni,
a többinek meg veszett fejsze...de teszek 1 próbát, nem konkrét példával, és kissé sarkított módon:

Bizonyos forrásanyagoknál figyeltem meg már anno, hogy -rendszertől függetlenül is-
kihallani valami analóg/digitális manipulációra utaló jelet, és ezek egy részénél ez mára már ténykérdés,
másik részüknél ez egy kis utánjárással tudható.
Valami ehhez hasonlatos dolog előfordul bizonyos rendszerelemek esetében is....
A nagy többségnek kellemes a kapott hang, nálam meg mint egy szilánk az agyamban.

NOTE: eredetileg ez csak a bejáródásról és annak érzékelésről szólt,
bármilyen konkrét termékről alkotott vélemény csak az olvasó képzeletének szüleménye !
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok, de hadd mondja el cat7505 hogy mire gondol!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

trane írta:
2020.07.24., pén. 08:23
cables írta:
2020.07.24., pén. 08:14
...Márhogy ki kit ver át én mivel?
a cihológia azé' csak működik... :yingyang: :napsut: (az n elég messze van, bármilyen klaviatúrán, az s-től kocka.gif )
Freud élt, Freud él, Freud élni fog :D :D :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

cat7505 írta:
2020.07.20., hétf. 11:08
viewtopic.php?p=2516167#p2516167

Újabb érdekes iromány a bejáródás ellen...
V.szeg az a probléma a bejáratás tagadókkal,
hogy életükben nem láttak/ hallottak még valódi Null-Km-es madzagot.
Amikor én magam unboxingolom/tekerem le a dobról, az akár 30-40 éve benne/rajt csücsülő alapanyagot,
akkor már csak hihetek a saját fülemnek, vagy az Influencerek mindent (sokkal) jobban tudnak??
Az influencerek mindent IS jobban tudnak, meg elég sok fórumost influencelnek a kicsikét korlátolt hozzáállásukkal. Jó magas lóról elmondják a tuttit, alátámasztják a nullákkal-egyesekkel, aztán szegény kezdők, akik próbálnak esetleg természettudományos magyarázatot rendelni a valamihez, ott tartanak, hogy, mivel nem próbálták, de az egyik drót olyan, mint a másik, csak a másikat sokkal többért adják, mert túlárazott, státusszimbólum és dicsekvésből hírevert vagyontárgy, úgyis csak erre a 3 dologra jó. :-) Meg micsoda hüjeség már, hogy a kábel, ami kb a jelút 90%-a a rendszerben, mi az, hogy hat a hangra. Inkább "csináltasd meg" az akusztikádat ennyiért meg ennyiért, aztán majd utána jöhet minden más. Fontos az akusztika, de nem fontosabb, mint a kábel. Lehet közeltérizni, ha menthetetlen a szoba, oda meg nem kell akusztikai kezelés.

Nemrég került hozzám egy Valhalla USB-kábel és nem döng be a mély... még egy pici dampingos 170es Magnum vassal se, ez egy nem erőmű-tipusú vas, asszem 2x70W A/B osztályban...

Szóval az influencerek köztünk vannak, de mivel lételemük a népszerűség, nem fognak megosztó dolgokat írni, inkább ők fognak abban szerepben tetszelegni, hogy "egyesítik" a véleményeket, a könnyen emészthető, Kiskegyed-hifirovat szintjén. Hova tűnne nimbuszuk, ha megírnák, hogy kipróbálták ezt vagy azt a kábelt, és Jézusmária... Meg kábellel "hangolni" a rendszert... Meg nem komponensértékű... Ezek mehetnének a Hahotába, ha lenne hifis Hahota... :-) Ehelyett vegyél ezt, vegyél azt, méress, gyártass jó nagy basszuscsapdát, stb. Aztán abban a környezetben tényleg lesz egy rossz rendszer meg egy elölt hang, amin már nem fog akarni változtatni szegény user, mert mindentől csak rosszabb lesz...

Mintha a rántott húst azért ennénk pl petrezselymes krumplival, mert a legegészségesebb kaja a világon, olajban sütve, tele koleszterinnel, a krumpli meg jó sósan... Szóval lehet a kalóriatáblázatot nézegetni meg update-kajákat enni, de annak pl az élvezethez semmi köze. SZVSZ.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

cat7505 írta:
2020.07.22., szer. 20:09
...
Ehhez képest még a bejáródási változás is érzékelem ami jóval több mint pár perc.
Az én olvasatom erről inkább az hogy, van akit nehéz ilyen formában átverni. (érzékszervi)
Ezt a bold részt kicsit kifejtenéd? Márhogy ki kit ver át én mivel?

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

John írta:
2020.07.22., szer. 18:14
Teljes mértékben egyetértek!
Sőt,ha a rendszerből kikerül egy bejáratott kábel,azaz "szögre akasztódik",néhány hétre hónapra...,és azután visszakerül a helyére,akkor is kell neki bizonyos "bejáratási idő",hogy a korábbi minőséget produkálja.
-ez nem más mint hozzászokás....szokták mondani,
DE
akkor én rosszul vagyok "behuzalozva": Pl, a színszűrős 3D szemüveg nálam nem müxik,
az agyam korrigálja a színeket már pár perc után.
Ha ezt a szkeptikus verzió szerit értelmezném, akkor én bármilyen rossz kábel jónak kellene hogy halljak.

Ehhez képest még a bejáródási változás is érzékelem ami jóval több mint pár perc.
Az én olvasatom erről inkább az hogy, van akit nehéz ilyen formában átverni. (érzékszervi)

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: John »

cat7505 írta:
2020.07.20., hétf. 11:08

Amikor én magam unboxingolom/tekerem le a dobról, az akár 30-40 éve benne/rajt csücsülő alapanyagot,
akkor már csak hihetek a saját fülemnek, vagy az Influencerek mindent (sokkal) jobban tudnak??
Teljes mértékben egyetértek!
Sőt,ha a rendszerből kikerül egy bejáratott kábel,azaz "szögre akasztódik",néhány hétre hónapra...,és azután visszakerül a helyére,akkor is kell neki bizonyos "bejáratási idő",hogy a korábbi minőséget produkálja.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Írtam erre a megfelelő topikban.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Sajnos a gyártó jelenleg nem akar adni ilyen kábelt.

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

MrCollector írta:
2020.07.04., szomb. 21:31
Arra jó volt, hogy most már valami úton-módon biztos kipróbálok egy ilyen kábelt. :D
Csinálj magadnak,az olcsóbb lesz. :D A kácsában van ebből a belső drótból bőven,lehet kisérletezni velük.
Ez is egy meglepően jó drót,ezt is próbáld,próbáljátok ki.
R7682145-01.jpg
R7682145-01.jpg (12.36 KiB) Megtekintve 2868 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

MrCollector írta:
2020.07.05., vas. 13:47
.....Szerényen :D megemlíti milyen CD lejátszót használ (mert azzal dicsekedni lehet, bár lehet az Ebay-ről jutott hozzá az eredeti árának töredékéért), de a rendszer többi eleme, különös tekintettel a kábelekre, már szóba sem kerül. .....
Szegény szerencsétlen, azt hiszi, hogy a Mark Levinson No. 512 a világvége. Meg itthon senkinek nem lehet ilyenje:
" Akkor, milyen forráskészülékről van most szó?
Hát, egy CD játszó. Egy ML 512.
Miféle lejátszó ez?
Hát, leginkább olyan, hogy a legtöbbőtöknek soha nem lesz ilyen kaliberű lejátszója, ez a keserű igazság.
Soha.
Amivel az LP-seket fel lehet idegelni, mert jobb. Sokkal.
Amihez képest a Lumin egy futottak még kategória."

Pl. nekem 2008-ban (!!!!) volt már No.512-es Levinsonom. 12 éve. Ő azt se tudta akkor még, hogy létezik Mark Levinson No. 512-es SACD/CD játszó. Nem mondom, hogy rossz hangja volt, de sajnos ez már a Levinson korai hanyatló korszakának a terméke. Nyomába se lép a régebbi Madrigal idők örökkévalóságnak épített és tökéletességre fejlesztett elektronikáinak. Primitív megoldások, tele gyártási, tervezési hibákkal, katasztrofális megbízhatóság. Nagyon nem fáj, hogy rövid úton megváltam tőle. Azóta se hiányzik egy csöppet sem.
Valami miatt nagyon böki a szemét az LP és a Lunim (csak nem miattam?). Amik persze csak nagy általánosítások a részéről, mint viszonyítási alap.
Mercedesből is van A osztály, meg SLR McLaren. Akkor most melyikhez is viszonyítunk? Mindegy is. Ez legyen az ő problémája.
Mi attól még jól elvagyunk a Luminnal és az LP-vel.
Csatolmányok
512 1.jpg
512 1.jpg (656.17 KiB) Megtekintve 3002 alkalommal

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

lehoako írta:
2020.07.18., szomb. 22:46
A luksógorkalkulátor alatt a fészbúkot értem... :D
Nincs azzal semmi baj, ha valaki a saját noha borát issza. Ellenben ha a lagziba is elviszi és kinálgatni kezdi, az még akkor is kínos, ha sokan megkóstolják.

bocs.gif
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

A luksógorkalkulátor alatt a fészbúkot értem... :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Az elején, hogy chord recenziókat olvasni/írni, háááááát, Tisztelt Fórumtársak... tekintsük ezt is az időjárási helyzet és a világjárvány borzalmának. :D

Először is, a saját blogjába írta. Azt ír, amit akar, úgy, ahogy akar. Másodszor, beszólt az avx-nek és az avx-es "hifistáknak", na és? Harmadrészt sokak szemét csípő Rudi-kábelekről írt jót, adott helyzetben, hangulatban, saját rendszerében, saját maga által jól ismert zenékkel ezt hallotta. Tényleg, pláne "na és?". Negyedrészt még mindig pörög utána a forgóajtó, sokadszorra is úgy bevágta maga mögött legutóbb. De most valahogy itt van, azért megnézte, hogy vagyunk. :D Van, akinek kell a felhajtás, mert ha a tematika elfogy, akkor a gesztusokkal kell érzelmet kelteni, különben fogyni kezd a figyelem, ami egy bloggernek, influenszernek kb, mint ablakos tótnak a hanyattesés. Lapozzunk. Nekem alapvetően kábelteszt, kábelélmény-leírás volt, próbálom így kezelni.

Nyilván átsüt rajta az ego, süssön is, inkább nyers legyen és meglepő, érdekes és gondolatébresztő, mint gedeonosan közhelyes, középen lavírozó és szándékosan semmitmondó, tele útkeresőknek való, állást foglalni gyáva felszínességekkel. „A tápkábelt kicserélni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.” :rolleyes:

Nem tudom, hogy milyen kábel volt eddig a Levinsonban, meg chordot, mint rafinált hifistát még nem ismerve, egyáltalán fázishelyesen volt-e bedugva az a régi. Ahhoz képest Rudi kábele meghozta, ami eddig nem volt ott, az új- és jobbkábeles élményt már én is számtalanszor tapasztaltam, kb ezt érzi az ember, nekem is volt ilyen nemrég, a Valhallában el lehet olvasni.

Magas a lova, hát ez van. Van, akinek magas a lova, mert magas a létrája. Sztem kb pontosan 7-szer annyit tud a régi zenéről, mint mi az avx-en összesen. Sotto voce. A régi zene neki a szépirodalom, Bach a leíró nyelvtan. Az alapvető, a szabálydefiniáló, a matek. Én nagyon szeretem Bachot, de ha választhatok, nekem is inkább a szépirodalom a bejövős. Sokkal, de sokkal inkább. Sokáig fontos a kockás meg a csíkos füzet, de van, amikor már nincs jelentősége. Ő túl van ezen a szinten. Már nem keveri. Ezt pl bírom benne.

Mint ahogy nagyon sokan itt az avx-en túl vannak ezen a szinten. Hallásban, hifizésben. Vannak a 75 Ohm-fetisiszták, a stúdiócucc-megszállottak, akik szerint a kábelminőség csak bigott hit és túltolás, vannak a 0 és 1es tudók (mer mutimá, hogy mitől lesz más a digitális jel), aztán jön az a bizonyos nap. A "K"-nap. Vagy esetünkben az "R"-nap. :smile29: Amikor Rudi, akit itt vadonatúj fórumostól kezdve moderátor-szintig csaknem közmegegyezés lábtörlőbe venni (amit mindig is kispályás és ordenáré dolognak tartottam), bedugja, amit kevesen dugnak be. Oda, igen, oda. És onnantól valakinek, akinek még nem volt ilyen élménye, más lesz a világ. Mi ez, a hifista megvilágosodás? Amikor a zenehallgatóból és zeneélvezőből (chordot vegytisztán ilyennek mondanám) előjön az elnyomott hifista. Amikor valami bevillanás hatására a szuperegó-elnök-vezérigazgató, kezében az ostorral, szabira megy és előjönnek az alsóbb szintű kis egocskák és elkezdik érvényesíteni magukat már végre. Egy nap lehet, hogy hazajön, de akkor már csak annyit mondhat, mint Mr. Garrison: "Ez a South Park-i általános iskola 3. osztálya, és nem egy bangkoki kupleráj!", de addigra már más lesz a helyzet, mint amit otthagyott. És, persze, nem hifista közhelyekkel írja le, h mit hall, de a végeredmény az, h egyik kábel nem olyan jó, mint a másik. Ez, kérem szépen, nettó hifizés, itt a helye a Kábelezzünkben.

Nagyon szeretném, ha mindenki legalább ennyire ismerné a zenét, mint chord, és legalább ennyire meg tudná ítélni, amit hall. És merne ismeretlen területre tévedni és merné vállalni és leírni az élményeket, amik őt érik.

Rudit meg nem kéne ennyire explicite utálni. Gerilla? És amikor a DIY-kábeltopik még mindig fizetős stúdiószeánszokra való buzdítással van tele?! Aztán kvázi-nekrológok születnek az aktuális forgóajtóbevágásnál... amik után azért egy jó kis ujjalmutogatásra visszajön merő honvágyból a fórumtárs, aki már igazából csak a luksógorkalkulátorban tartja a kapcsolatot a néppel?

Lapozzunk.

Jó review volt szvsz, rendesen kiderült belőle sokminden. Sok ilyet kívánok az AVX-nek. :smile32:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5073

Hozzászólás Szerző: pärt »

"...Legvégén, na, gyere, Particia, fizettem 90 Eurót az SACD verzióért, lássuk, mi lesz, ha már kissé szemétkedtem az elején vele. Nem rossz annyira a zene, nekem kissé már nagyon kevés, a felvétel rendkívül igényes, a kiadás kifejezetten szép. Most is jól szól, olyan highendesen. Az előző lemezekhez képest kétségbeejtően műanyag hangszerhangok. Próbálom elképzelni, hogy mi tetszik ezen nektek, mármint nem a zenén, mert az tényleg ízlés kérdése, hanem a hangon, de sehogy sem tudom kitalálni..."

Ööö... gondolkodik.gif

Ha választani kell a taplószáraz, tényismertető, bevallottan fizetett és szükségszerűen gyáva készüléktesztek, meg a túltolt szubjektivizmussal terhelt, gonzo audiotrip közt, akkor százszor inkább az utóbbi- de azért jól alszom bármelyik nélkül. Valami középutat esetleg?
De az engesztelhetetlen lazasággal csapongó beszámolók éppúgy bevált kliséket használnak, mint az előbbiek, csak amott unalomba fullad, emitt meg a blogger egója nyomhatja agyon a témát.
Ha pedig olvasóként én kapok a pofámra, amiért- a cikkíró szerint -imádom azt a lemezt, amit ő nem sokba néz, de azért kifizetett érte több, mint harmincezer forintot, akkor már nem biztos, hogy érdekel az ítélete az akármilyen kábelről. Bár ez a többihez képest még egy viszonylag szolid kis pofon a faragatlan bugris hifistáknak.
Ajánlott olvasmány: Örkény: Niagara Nagykávéház ;)

Lemezajánlónak jó volt, javarészt kedvelem chord zenéit és szívesen olvasom az újdonságokról szóló beszámolóit is -mégha nem is képes adott szerzőt nem más ellenében szeretni. De számára akkora reveláció volt lerúgni Bachot a piedesztálról, hogy nem képes ezen túllépni. Sajnos ez a lesajnáló viszonyulás kezd elhatalmasodni.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Házimozi háttér hangfalakhoz milyen kábelt lenne jó venni?
Tannoy Saturn S8 hangfalak, Marantz 6014 erősítő. 2db kb. 10m hosszú kábel.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”