Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tctronic írta:
2020.07.25., szomb. 19:04
Milyen (mekkora) az optimális (minőséget tekintve legjobb) IC kábel hossz?

1. A legrövidebb
2. Amilyet kapok éppen használtan az adott típusból.
3. Tök mindegy
4. Amivel össze tudom kötni a készülékeimet
5. Egy adott méretű.
6. A lehető leghosszabb (Hátha)
1. Egymás mögé téve a készülékeket (pl. kis dobozos dac az erősítő mögött) egészen rövid kábel is elegendő, de ez ritkán kivitelezhető. Ráadásul minél rövidebb a kábel, annál fontosabb a csatlakozó minősége.
2. Nem érdemes használt kábelt venni, és nem a kábel, hanem a csatlakozók miatt. Ha makulátlan állapotúak a csatlakozók, akkor nincs gond.
3. Ez nem így van.
4. Végülis ez figyelembe veendő szempont.
5. Igen, van optimális méret (és egész számú többszöröse), csak sajnos ez a méret különböző a különféle kábeleknél.
6. Hát nem... :D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2802

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

asebestyen írta:
2020.07.25., szomb. 21:34
Fontos a kábel (is), kell a kábel, de... az sokkal (nagyságrendekkel) fontosabb, hogy mik azok az eszközök, amiket összekötnek. Bárki kezdő, akinek nem tetszik otthon a hang, fészkelődik előtte, el ne kezdjen egyből drótozni, nem lesz tőle jó soha, csak máshogy (is) szar. Ha már jó, akkor lehet drótozni, hogy még egy picit jobb legyen. :napsut:
Nagy igazság. De azért kíváncsi lennék kinek hány IC kábele van a fiók mélyén :D Én is (meg szerintem sokan mások is) jártunk már ebben az utcában :D ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

asebestyen írta:
Ha már jó, akkor lehet drótozni, hogy még egy picit jobb legyen. :napsut:
És persze ugyanolyan prímán el lehet rontani egy rendes rendszert is rossz kábelezéssel. :P :angry:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

asebestyen írta:
Fontos a kábel (is), kell a kábel, de... az sokkal (nagyságrendekkel) fontosabb, hogy mik azok az eszközök, amiket összekötnek. Bárki kezdő, akinek nem tetszik otthon a hang, fészkelődik előtte, el ne kezdjen egyből drótozni, nem lesz tőle jó soha, csak máshogy (is) szar. Ha már jó, akkor lehet drótozni, hogy még egy picit jobb legyen. :napsut:
Hallottam már egy kb. 6.5 milliós rendszert is rosszul szólni 1db 200000 Ft-os tápkábel miatt. Mikor kicseréltük minden a helyére került. Az szerintem nyilvánvaló, hogy mindent a helyén kell kezelni. De nem kellene általánosítani.
Ha kérdésed van: 20/3383456

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7828

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Sokakat akadályoz az egójuk a tapasztalásban, egyáltalán: hogy esélyt adjanak a tapasztalásra. Tanácsot adni egyáltalán nem egyszerű, de megfontolni és megfogadni még nehezebb. Sokszor a fórum, vagy egyes tagjai is ez ellen dolgozik/dolgoznak.
Nemrég vettem itt egy olcsóbb réz-ezüst hálózatit. Az OTL fejhallgató-erősítőmbe szántam egy baráti társaságban külleme miatt csak "kutyarágtának" nevezett helyébe. Nem volt jó. Nagyon nem. Több lett a sávszél, közepe ellaposodott, eltűnt a tér, az élet, a természetesség a zenéből. Ment volna vissza az apróba. Aztán betettem az audio-PC-be. Marad. Ott teljesen a helyére került. A tanács: tessék kipróbálni. És másnak akkor elhinni bármit is, ha azt is hallom. De a tanácsokra akkor is érdemes figyelni, bárki bármit is mondjon.
Amúgy én is a méter körüli IC-t hallottam jobbnak abból, amit én használok.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

audioline írta:
2020.07.25., szomb. 20:20
@Tctronic

Az adott helyzetben az 1m-est. De nem volt eget rengető a különbség.
Köszi. Kicsit "vitaindítónak" szántam, mert olvastam anno hogy valamelyik kábelgyártó adott hosszban ajánlja a kábeleit. Én is az 1m-est jobbnak véltem mint a 0,5m-est ami kicsit furcsa, másrészt ilyen elven lehet az 1,5 m-es lehet még jobb lenne?
Pedig a "nincs kábel a legjobb kábel" és a fizika alapján is papíron a rövidebbnek kellene jobbnak lennie. Kíváncsi lennék egy ilyen tesztre... Meg, hogy ez igaz lehet minden gyártó kábelére? Vagy egyáltalán ez is csak olyan mintha érzés?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Hozzászólás Szerző: audioline »

@Tctronic

Az adott helyzetben az 1m-est. De nem volt eget rengető a különbség.
.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

audioline írta:
2020.07.25., szomb. 20:12
Tctronic írta:

1. A legrövidebb
3. Tök mindegy
5. Egy adott méretű.
Ha meghallani véled (?) a különbséget ugyanazon kábel 60cm és 1m verziója között, akkor tudni fogod a választ! :D
(halkan megjegyzem mondjuk 30 cm és 1m között általában van 'szösszenet'. Saját tapasztalat. Hozzáteszem becsapós lehet a dolog, merthogy nem igazán létezik két teljesen egyforma forrasztás, ill. a gyártás dátuma, a "húzás" iránya, a járatott állapot stb... is olyan tényezők, amik befolyásolhatják a végeredményt.)
A 30 cm-es és az 1m-es közül melyik volt a jobb? (vagy érezted jobbnak?)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Hozzászólás Szerző: audioline »

Tctronic írta:

1. A legrövidebb
3. Tök mindegy
5. Egy adott méretű.
Ha hallani véled (?) a különbséget ugyanazon kábel 60 és 100cm verziója között, akkor tudni fogod a választ! :D
(halkan megjegyzem mondjuk 30 cm és 1m között általában van 'szösszenet'. Saját tapasztalat. Hozzáteszem becsapós lehet a dolog, merthogy nem igazán létezik két teljesen egyforma forrasztás, ill. a gyártás dátuma, a "húzás" iránya, a járatott állapot stb... is olyan tényezők, amik befolyásolhatják a végeredményt.) IC kábelt általában 60cm és 1m között szoktak készíteni, ha nincsenek rendhagyó szükségletek. 60 és 100 között én nem hallom a különbséget. Ami természetesen semmit nem jelent. ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára audioline 2020.07.25., szomb. 20:17-kor.
.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

1. A legrövidebb
3. Tök mindegy
5. Egy adott méretű.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

zoli73 írta:
2020.07.25., szomb. 16:25
cables írta:
2020.07.25., szomb. 16:17
zoli73 írta:
2020.07.25., szomb. 15:45
...

Azt mondom igenis kell ajánlásokat adni, a kevésbé tapasztaltaknak, kb. kijelölni a helyes irányt, de hogy a kérdező végül miként dönt, az már az Ő dolga megfogadja-e a tanácsot.
Természetesen a saját tapasztalatnál nincs hasznosabb, de ha mindenki csak erre törekedne, akkor az nagyon megterhelné a pénztárcát, ezért hasznos a tapasztalatok megosztása.
Én ezt teljesen másképp gondolom. Ki tud audióban helyes irányt kijelölni egy másik embernek, aki másképp hall mint ő és más az izlése! Ráadásul, amit ő tud az a helyes irány? Röhej!
Ha ezen logika mentén haladunk, akkor az ilyen fórumokra nincs is szükség, sőt a hifi szaklapok(mind nyomtatott, mind az online) is nyugodtan lehúzhatják a rolót, mert hát mindenki tökéletesen tudja mit keres, neki mi a jó.
Igen sajnos ilyen logika mentén haladunk.....Lassan már senki nem mer mondani semmit ,leírni meg végkép nem. :D
Rögtön van olyan aki lehurrogja ...persze lehet különböző vélemény..ezt akár kultúráltan is kilehetne nyilvánítani.
Na ez manapság nem megy...
Nekem herótom van a rögtön mindent tagadó emberektől...de ez az én problémám.
Talán ennél a fórumnál "kábelezzünk" bizonyos dolgokban egyet kellene értenünk. A kábelek igenis fontosak az adott rendszerekben...(mondjuk a fos rendszereknél csak szart képesek csinálni) De ezt ki kell mondani.... :smile53:
Idegesítő a semmi tapasztalattal nem rendelkező emberek negatív hozzáállása ,,,,Itt a kábelezzünk rovatban .
Minek van itt aki semmit nem akar hallani vagy változtatni rendszerén...(.Persze lehet készüléket kellene cserélni vagy 230v betápon kellene változtatni....) Ó ez már istentelen káromlás Ugye?

Üdv

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

lehoako írta:
2020.07.24., pén. 08:22
Meg micsoda hüjeség már, hogy a kábel, ami kb a jelút 90%-a a rendszerben, mi az, hogy hat a hangra.
A jelút nem slag, hogy folyóméterben mérjük. Vizuálisan, a laikus szemek számára lehet, hogy 90%-nak tűnik, de elektrotechnikai szempontból fordított az arány. Az áramkörök tulajdonságait nem a fizikai méreteik, hanem a nanométeres vastagságban egymásra épített különböző anyagokból álló alkatrészek és azok együttes kölcsönhatása határozza meg. Egy szokványos ónozott belső tápsaru, vagy hangszóró csatlakozó átmeneti ellenállása többszáz méter megszentelt ezüst kábelének felel meg. Ami ott elveszik, azt 30cm-el utána sem nem fogod visszakapni. Ezért szokás méretezni.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Az útkereséssel teljesen egyetértek. Azért botorkálás közben nem bánom, ha van aki segít. Mindig van valami új. Én elindultam visszafelé, már "lámpazsinórom" is volt bekötve (jó régi kábel, több, mint 40 éves ;) ) a '71-es gyártású HH Scott hangsugárzóimhoz a munkahelyen, aztán most valahogy mégis jobban tetszik a hang a tigrincsbeldennel.
Itthon is "ócsósítottam", mert ugye átverés a drága kábel, aztán mégis hálát rebegek azon fórumtársaknak, akik a SAEC márkát bedobták a köztudatba :smile53:
Kábelezzünk! ;peace;

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:
2020.07.25., szomb. 17:36
Az én olvasatomban az audiózás - ez a csodás hobby - a hallott élményekből tanulásról szól, ha kezdettől számítjuk, egy útkeresésről a készülékek, kábelek, állványok, kiegészítők rengetegében. Nemcsak a végcél, a jó hang az érdekes, hanem az odavezető út. Ne álljon ott senki, hogy erre, vagy arra menj az visz el a csodához. Főleg nem olyanok, akik maguk is csak kis szeletét ismerik ennek a birodalomnak. Mert mindannyian csak egy kis szeletet ismerünk.
Valóban csodás ez a hobby,de nem mindegy hogy milyen könyvből olvassuk,tanuljuk,és az sem egy hátrány ha viszonylag egyenes az az út.
Egy kezdőnek Te sem azt ajánlod hogy járja végig az útját mielött hozzád fordul mert az olyan csodálatos,ha nem próbálsz segíteni neki abban hogy alapból jóról induljon.Ne ez a lehetősége nem volt meg 25-30 éve egy olyan vidéki parasztgyereknek mint én,és sajnálom is ma már azt a sok elfecsérelt időt,pént és energiát is amit beleöltem ebbe a hobbyba,bármennyi tapasztalatot is adott.
Tudtam volna értékelni mások tapasztalatait,segítségét,ez egyértelmű,de nem volt senki csak a kereskedők,(na itt sem a jó helyeken jártam) és a HFP,amihez meg kódfejtő is kellett,mert ott minden szép és jó is volt.
Én nem sírom vissza az útkeresésemet,lehet az bármennyire csodás is másoknak.Szerintem szerencsés az a full kezdő aki ide talál,mert itt sok hasznos segítséget kaphat.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2020.07.25., szomb. 17:36
Az én olvasatomban az audiózás - ez a csodás hobby - a hallott élményekből tanulásról szól, ha kezdettől számítjuk, egy útkeresésről a készülékek, kábelek, állványok, kiegészítők rengetegében. Nemcsak a végcél, a jó hang az érdekes, hanem az odavezető út. Ne álljon ott senki, hogy erre, vagy arra menj az visz el a csodához. Főleg nem olyanok, akik maguk is csak kis szeletét ismerik ennek a birodalomnak. Mert mindannyian csak egy kis szeletet ismerünk.
Ezek szerint, Te minden hifivel kapcsolatos tudást, saját kútfőből szereztél. Értem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:

Én ezt teljesen másképp gondolom. Ki tud audióban helyes irányt kijelölni egy másik embernek, aki másképp hall mint ő és más az izlése! Ráadásul, amit ő tud az a helyes irány? Röhej!
Én örültem volna úgy kb 30 éve egy ilyen fórumnak,vagy legalább egy két olyan embernek akik a tapasztalataik után próbáltak volna helyes irányba terelni,jelentsen ez bármit is.
Függetlenül attól is hogy kinek milyen is a füle,farka,ízlése,vagy a fizimiskája,ha valami hosszabb távon is jó tud lenni,az már tud valamit,lehet ez bármennyire is röhejes.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
zoli73 írta:
...

Azt mondom igenis kell ajánlásokat adni, a kevésbé tapasztaltaknak, kb. kijelölni a helyes irányt, de hogy a kérdező végül miként dönt, az már az Ő dolga megfogadja-e a tanácsot.
Természetesen a saját tapasztalatnál nincs hasznosabb, de ha mindenki csak erre törekedne, akkor az nagyon megterhelné a pénztárcát, ezért hasznos a tapasztalatok megosztása.
Ha ezen logika mentén haladunk, akkor az ilyen fórumokra nincs is szükség, sőt a hifi szaklapok(mind nyomtatott, mind az online) is nyugodtan lehúzhatják a rolót, mert hát mindenki tökéletesen tudja mit keres, neki mi a jó.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

zoli73 írta:
...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2020.07.25., szomb. 08:11
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan hangfalakat, erősítőket, vagy kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
Csak halkan kérdezem, a fórum nem azért van, hogy kérdezzünk, válaszokat adjunk, ajánlatokat adjunk és kapjunk?
Olyan készülékekről, kábelekről, stb, amikkel van tapasztalatom, szívesen adok tanácsot, ajánlást, de olyat soha sem mondanék, hogy "ilyet vegyél, mert neked ez a tuti", de ilyet itt szerintem nem is mond senki.
Azt mindenkinek, magának kell eldöntenie(lehetőleg meghallgatás után), hogy az adott készülék tényleg az-e amit keres.
Ahogy látom, a kérdésekre adott válaszokban/ ajánlásokban mindíg elhangzik az a tanács is, hogy "semmit ne vegyél meghallgatás nélkül", ha ezt a kérdező nem fogadja meg, akkor ez már csak rá tartozik.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

MrCollector írta:
2020.07.25., szomb. 13:54
trane írta:
2020.07.25., szomb. 12:01
wittao írta:
2020.07.25., szomb. 11:46
Szerintem itt most egy kicsit félreértelmezitek Rudi bácsi beírását (direkt vagy véletlen most nem mennék bele)...Tehát légyszi ne abból álljunk már ki mindig, hogy a másikat szekírozzuk, mondhat ő jó dolgokat is. Speciel most egyetértek vele, baromi nagy felelősség ajánlani valakinek valami hificuccot. "Vegyél egy Accuphase-t a rendszeredbe az biztos jó lesz", aztán vagy így van vagy úgy. Ráadásul ha az ő kábeleit megnézzük, akkor a próba kevésbé kockázatos. Mások egy kisebb banánköztársaság éves bevételébe kerülő kábelekkel próbálkoznak.
nem a szekírozásból indulok ki, hanem abból, amit Rudolf 'művel' :rolleyes: : azaz a 'gyártás'sal gyakorlatilag és igencsak konkrétan ajánl :yingyang: - amit pedig épp' elítélt. ezt konkrétan gondold át, lécci, gondolkodik.gif , ezért írtam, amit leborulok.gif

az pedig lehet, neked nem kockázat dollar.gif , hogy egy 50eFt-os vezeték nem jön be - de van, akinek ez sem kevés pénz, s számára ez az
Nyilvánvalóan, ha valaki gyárt valamit azt ajánlja is. Azt már a vevő dönti el, mennyire felel meg az igényeinek és később milyen véleményt fogalmaz meg róla. Az üzleti részt pedig szerintem személyesen kell vele egyeztetni.
Sokszorosába kerülő kábeleknél is érhet óriási csalódás.
A legfontosabbat kihagytátok...
Mindenki elmondhatja a véleményét. (Gyártó ,kereskedő, felhasználó,)
Reklám csak az egyiktől...ne röhögtessetek ...tv -t nem nézek miatta.
Egyébként is ...itt a fórumon legalább mindenki kaphat hideget meleget....
Hajrá jöhet mindenki tapasztalata ,története ,,,,,EZÉRT VAGYUNK ITT ?????
Ui : Ja és nincs és nem is volt nálam "Rudi bácsi" kábele...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

trane írta:
2020.07.25., szomb. 12:01
wittao írta:
2020.07.25., szomb. 11:46
Szerintem itt most egy kicsit félreértelmezitek Rudi bácsi beírását (direkt vagy véletlen most nem mennék bele)...Tehát légyszi ne abból álljunk már ki mindig, hogy a másikat szekírozzuk, mondhat ő jó dolgokat is. Speciel most egyetértek vele, baromi nagy felelősség ajánlani valakinek valami hificuccot. "Vegyél egy Accuphase-t a rendszeredbe az biztos jó lesz", aztán vagy így van vagy úgy. Ráadásul ha az ő kábeleit megnézzük, akkor a próba kevésbé kockázatos. Mások egy kisebb banánköztársaság éves bevételébe kerülő kábelekkel próbálkoznak.
nem a szekírozásból indulok ki, hanem abból, amit Rudolf 'művel' :rolleyes: : azaz a 'gyártás'sal gyakorlatilag és igencsak konkrétan ajánl :yingyang: - amit pedig épp' elítélt. ezt konkrétan gondold át, lécci, gondolkodik.gif , ezért írtam, amit leborulok.gif

az pedig lehet, neked nem kockázat dollar.gif , hogy egy 50eFt-os vezeték nem jön be - de van, akinek ez sem kevés pénz, s számára ez az
Nyilvánvalóan, ha valaki gyárt valamit azt ajánlja is. Azt már a vevő dönti el, mennyire felel meg az igényeinek és később milyen véleményt fogalmaz meg róla. Az üzleti részt pedig szerintem személyesen kell vele egyeztetni.
Sokszorosába kerülő kábeleknél is érhet óriási csalódás.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.07.25., szomb. 10:29
cables írta:
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan... kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
bravo.gif - nahát, ráadásul vannak, akik még gyártanak is, eladásra, kábeleket azoknak a butusoknak, akik hagyják magukat ekként félrevitetni... gondolkodik.gif
Jól érzem, hogy ez pont a bort iszik, és vizet prédikál esete? :D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

cables írta:
Az, hogy különböző emberek másként hallanak zenei hangzásokat az tény, és az is, hogy az előitélet, még talán a pillanatnyi hangulat is, nagyban befolyásolja ezt. Pontosan ezért teljesen feleslegesnek tartom, amikor sokan konkrétan hangfalakat, erősítőket, vagy kábeleket ajánlgatnak embereknek. Mondjuk a kérdezőket se nagyon értem, az audiózásban a saját izlésnek megfelelően kell dönteni.
Az, hogy valaki a "hangzásokat" miként hallja az a hallásától függ. Akinek bármilyen halláscsökkenése van az soha nem fogja úgy hallani a hangokat, mint egy ép hallású ember.
Másik dolog az, van-e valakinek zenei hallása és meg tudja-e állapítani, hogy helyesek a hangok amiket hall. El tudja-e dönteni a hangszerek vagy az énekes hangjának hűségét. Persze ez is abszurd, hiszen ahány azonos hangszer annyi egyedi hangzás és akkor a felvétel beállításairól, a hangmérnök egyéni hallása-ízlése alapján, még nem is beszéltünk.
Én úgy gondolom, saját tapasztalatok alapján, ha egy kábel egy adott rendszerben részletezőbb, tisztább, dinamikusabb, levegősebb teret rajzol az várhatóan minden másikban ugyan így viselkedik. Egy harsány vagy éppen basszustól túlfűtött kábel, már rendszerenként okozhat jobb-rosszabb változásokat. De ezek már alapból nem jók. Sem a kábelek, sem a rendszer aminek ilyen változtatásokra van szüksége. De hát kinek a pap, kinek a paplan. :rolleyes:
Akik kérdeznek, azért teszik, mert tapasztalatlanok és nem akarnak egy nagyon hosszú, gyötrelmes és költséges utat végigjárni. Sajnos esetenként pont a nem megfelelő "segítség" vezet ehhez. Én fejhallgatózásban "utazom" főként, de még ott is problémás a próbálgatás, demózás. Egy nagy rendszernél ez szinte kivitelezhetetlen a legtöbb ember számára, főleg saját körülmények között.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”