Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11316
Kapcsolat:

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 10:21
Sajnos a kiemelés a durva dolog, talán Fapaci írta, hogy azokhoz szokik hozzá a fül és elnyomja a többi hangot, csak arra koncentrál.
Nem szokunk hozzá, hanem az agyunk figyelmét elvonják a hangosabb hangok, a többire nem tud figyelni. Valahogy úgy képzeld el, hogy egy szép fotót akarsz élvezni, de közben folyamatosan a szemedbe világítanak néhány erős lámpával, ezért a kép nagy részét nem is látod.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Fish írta:
2020.01.12., vas. 17:19
Én pont, le sem szarom a görbéket :D akkor hova vagyok sorolandó? :D nem kell válaszolni csak szellemeskedek!
Persze addig érdekelt, míg fapaci mért és azt mondta nem jó, tegyek ezt azt oda és jó lesz, megtörtént, kijött utána mért és azt mondta most már jó.. nekem ennyi elég is volt..

Ami érdekel,hogy jól szóljon az én izlésem szerint,és szép legyen az én izlésem szerint, a többi viszont nem érdekel,ez most akkor eretnekség? gondolkodik.gif
Ez így ellentmondásos. Azt mondod te le se szarod a görbéket, de:

- kihívod falovat, hogy mérje meg a görbéket helyetted
- a mért görbék alapján faló azt mondja, hogy tegyél ezt azt oda
- az ajánlások alapján szépen ezt azt odateszel
- majd "kijött utána mért és azt mondta most már jó"

Ezzel többet törődtél a görbékkel, mint a fórum 99%-a, hisz tudtommal ritka az olyan személy, aki mérés után visszahívja kontrollmérésre... A történet mindössze annyi, hogy a saját időd helyett faló idejét fizetted meg. Amiben nincs semmi elítélendő. Totál megértem, inkább foglalkozol a családdal, vagy valami mással amiben örömöd leled :smile32: Más pedig inkább megveszi a kellékeket, és mér maga. Az se olcsóbb sokkal, lehet semmivel. Plusz mellé még csomó idő megtanulni. De lehet mondjuk érdekli, vagy örömét leli benne. Ebben sem látok semmi kivetnivalót. Mindenki eldöntheti maga melyik utat választja. Vagy nem választja. Na peace ;peace;

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 10:58
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2020.01.12., vas. 17:06
Szvsz totálisan igaza van a három kategóriával. Te el is helyezted magad az egyikben, ezért emeltél szót.

Imádom a házimozit, mondhatom hobbimnak, de amiket itt látok a görbehajszolásokkal, nekem is sok (k) már. Zavarni nen zavar, továbbgörgetek.
Pont ugyanígy vagyok a te és feherlaci hozzászólásaival. Szarni mindenre, minden jó lesz úgy ahogy van. Nem számít semmi. A fórum zárható.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Nos én úgy élem meg ezt az egész mozi hobbit, ha hamarabb mértem volna, és tartanék itt tele kalanddal a fejemben, több időm lett volna mindenre.
Én egy magasabb szintben látom a hobbit, vagyis nem szeretném látni a sok kütyüt, csak élvezni a képet és hangot, ha ez megvan biztosan nem lesz késztetésem szebb, jobb eszközöket birtokolni, minek is.
De tiszteletben tartom a mások mozi kultúráját, van az eszközöknek is egy szépsége.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 17:26
Mindenki más.
De az is lehet, hogy pár hét múlva lesz nálad egy mikrofon és kipróbálod a REW-et.
Te legalább értesz a számítógéphez és nem áll tőled messze ez a dolog. SZVSZ.
Akkor meg mi lenne? Vége a világnak?
Biztosan nem, időm nincs ilyesmire, alig használjuk, és ha erre fecsérelném az időmet akkor még ennyit sem használnánk!
Én megmaradok abban a tudatban,hogy elég a fő elemket jobbra cserélni időnként, illetve megállni ,ha már értelmetlen árakért lehet csak apró pici fejlődést elérni.. kiveszett beőlem az ,hogy fél percenként arébb rakjak valamit ,hátha jobban szól.. meghagyom azoknak, akiket ez szórakoztat még! :D Nem mondom, hogy nem érdemes,azt sem hogy nincs értelme méregetni ,de nekem erre nincs energiám, sem kedvem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 16:57
.....és a Sanyi is azt vett és azt mondta, hogy jobb....
Tsanyi vett végfokot? :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Én pont, le sem szarom a görbéket :D akkor hova vagyok sorolandó? :D nem kell válaszolni csak szellemeskedek!
Persze addig érdekelt, míg fapaci mért és azt mondta nem jó, tegyek ezt azt oda és jó lesz, megtörtént, kijött utána mért és azt mondta most már jó.. nekem ennyi elég is volt..

Ami érdekel,hogy jól szóljon az én izlésem szerint,és szép legyen az én izlésem szerint, a többi viszont nem érdekel,ez most akkor eretnekség? gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 13:17
Azt hinné a felhasználó (én is) ,hogy 5 v 7.1 rendszert telepíti az ember a szoba adottságaihoz, vagy az ízlésnek legjobban megfelelő helyre, azt mehet a mozi, és nyugodtan hátradőlhetünk. Nagyon nem így van sajnos
De, ez pont így van. Aki magára veszi sértődjön meg nyugodtan, mert itt válnak szét a szintek felhasználóra (akik csak ledobálják valahova a bármekkora méretű és mennyiségű hangsugárzóikat és úgy nézik a filmeket), hobbira (akik valamennyire adnak az esztétikára, az elhelyezésre, de nem minden áron és a viszonylag jó minőségre) és hóbortra (akik éjjel nappal mérnek-mérnek-mérnek még az előszobában is, folyamatosan elégedetlenkednek, egymást hajtva költenek-költenek-költenek). A fórum elhiteti veled (könnyen bekebelezi azt, aki hinni akar benne), hogy másképp nem lehet filmet nézni csak úgy, ha a görbék egyenesek, a hangsugárzóid-erősítőid, erősek minőségiek és sok van belőlük, te pedig mértanilag a kiszámított helyen ülsz.
Sokkal egyszerűbb és nyugodtabb élete van annak, aki mindezt a helyén tudja kezelni.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 14:32
Hifilala írta:
2020.01.12., vas. 13:02
Sajnos a sub tartomány kezelése a nagy falat.Megtalálni a megfelelő poziciót lehet az elsődleges és olcsó megoldás.A második a megfelelő akusztikai kezelés,de az nem olcsó móka és végül az EQ.Sajnos az utóbbi hatással van a felsőbb tartományokra is.Szép is lenne,ha mindent ki lehetne korrigálni EQ-val,de sajnos ez pillanatnyilag nem járható út.
Milyen hatással van a felsőbb tartományokra? gondolkodik.gif
Ezt fapaci tudnà elmagyarázni jobban.A felharmonikusokról van szó.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Símítva már jbb a helyzet, crossover értékek pont úgy állnak mint nálad csak én 30hz-nél vágom az alját, mondjuk nem (Butterworth-24db es vágással,hanem Linkwitz–Riley-24db-es, hangszóró nem kimondottan szubhoz való, azokat is cserélnem kell.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

escorial
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: escorial »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 13:17
... , most megy az agyalás, utánajárás, tervezgetés de nagyon nem könnyű a feladat.
Isten hozott a klubban :D

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Azt hinné a felhasználó (én is) ,hogy 5 v 7.1 rendszert telepíti az ember a szoba adottságaihoz, vagy az ízlésnek legjobban megfelelő helyre, azt mehet a mozi, és nyugodtan hátradőlhetünk. Nagyon nem így van sajnos, és be kell vallani, kell valami haladó vagy profi utmutatás a tervezés első szakaszában, mert tényleg össze vissza kapkod az ember, felesleges vásárlásokról már ne is beszéljünk, pl kábelekkel való EQ-zás stb.. Most nálam vissza kell menni az alapokig, újra tervezni a helyiséget, kitalálni a dizájnt, nehezíti a tervezést az, hogy nálam rejtve lesz az összes hangsugárzó, akusztikai elem, kábelek. Tehát ha profi mozit szeretnénk, megfelelő dizájnnal, akkor a szobába kell első körben a legtöbb energiát beleforgatni. Na mindegy, most megy az agyalás, utánajárás, tervezgetés de nagyon nem könnyű a feladat.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 12:52
Hifilala írta:
2020.01.12., vas. 12:13
phyton71 írta:
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Sub cal L-R.jpg
Ebből a grafikonból úgy tűnik,hogy mélyhiányis a rendszered,mert pont 70 Hz-nél kezdődik egy esés és szépen megy lefelé,vagy nézhetjük fordítva és onnét van kiemelés.
Igen, 70hz-nél esik egy nagyot, utána meg ugrik egy nagyot, engem a hullámzás zavar a legjobban, szinte értékelhetetlen a szubtartományom, van de mégsem úgy működik ahogy kellene. Minidsp-vel korrigáltam valamennyire, valamivel így jobb lett, majd a helyiség akusztikus kezelése talán valamennyire javít rajta, hozzá kell tenni, hogy a szoba teljesen négyzet alakú.
Sajnos a sub tartomány kezelése a nagy falat.Megtalálni a megfelelő poziciót lehet az elsődleges és olcsó megoldás.A második a megfelelő akusztikai kezelés,de az nem olcsó móka és végül az EQ.Sajnos az utóbbi hatással van a felsőbb tartományokra is.Szép is lenne,ha mindent ki lehetne korrigálni EQ-val,de sajnos ez pillanatnyilag nem járható út.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2020.01.12., vas. 12:13
phyton71 írta:
Sub cal L-R.jpg
Ebből a grafikonból úgy tűnik,hogy mélyhiányis a rendszered,mert pont 70 Hz-nél kezdődik egy esés és szépen megy lefelé,vagy nézhetjük fordítva és onnét van kiemelés.
Igen, 70hz-nél esik egy nagyot, utána meg ugrik egy nagyot, engem a hullámzás zavar a legjobban, szinte értékelhetetlen a szubtartományom, van de mégsem úgy működik ahogy kellene. Minidsp-vel korrigáltam valamennyire, valamivel így jobb lett, majd a helyiség akusztikus kezelése talán valamennyire javít rajta, hozzá kell tenni, hogy a szoba teljesen négyzet alakú.

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

phyton71 írta:
Sub cal L-R.jpg
Hát ez nem olyan fincsi! De ideiglenesnek elhelyezés véget elmegy.Lesz ez még jobb is. :smile32:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

phyton71 írta:
Sub cal L-R.jpg

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Sub cal L-R.jpg
Sub cal L-R.jpg (80.69 KiB) Megtekintve 1445 alkalommal

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 10:10
Pro vonalról áthoznám ide a grafikonok elemzését.
Nem akartam oda írni, mert nálam nincs "pro". De a téma érdekes számomra. Volt ez a bizonyos "Harman görbe", amin nagyon meglepődtem, mert itthon a minap éppen ilyet mértem. gondolkodik.gif Mélyhangok sok dB emeléssel, illetve a magasfrekik (15kHz-től) csökkenésével szembesültem. Pedig úgy gondolom, hogy egész jól szól (szerintem). Természetesen nem ekkora dB értékekkel, de a görbe vonala nagyon hasonló volt.
A mélyhangok kiemelése gondolom azért van, mert ha jól tudom egyébként is 10dB-el hangosabbnak kell lennie a többitől. Ha jól emlékszem Hiccusz írta egyszer. Na meg így tetszik nekem is. :D
A magasfrekik mikrofonnal mért lefelé ívelése talán betudható, ezeknek a frekvenciáknak az erős irányítottsága miatt. Úgysem lehet 3-4 méterrel a hangsugárzótól arrébb tenni a mikrofont pontosan tengelyirányban. Éppen ezért az Anthem ARC-ja sem mér (illetve nem korrigál) már ezeken a frekvenciákon. Legalábbis a régebbi MRX500-asom. A tévedés jogát fenntartom. :D

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen sajnos vannak erős anomáliák nálam is. Nem tudok velük sok mindent kezdeni. Némi hangelnyelő a hátsó falon, illetve a 2. szub segített sokat rajta. A helyiség mérete és minden berendezés helye adott.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Üdv Mindenkinek!

Pro vonalról áthoznám ide a grafikonok elemzését.
Kinél milyen differenciák vannak a beszakadások és a kiemelések értékei között, nálam kezeletlen helyiségben 20db, és ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem is.
Ti mennyire próbáljátok kompenzálni ezeket, milyen értékek közé lehet érdemes leszorítani, mondjuk 10db?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

onkyo607 írta:
2020.01.07., kedd 20:46
Nekem sms-be ne üzengessen senki miért, kit, hogyan like-lok! Mit írok a fórumra!
Saját belátásom szerint like-ok nem lehet befolyásolni!
Lehet hogy nektek ez az eszközötök de nálam ez nem működik!

K.P folytassuk?
Nektek, eszközötök stb. Te miről beszélsz? Milyen cuccot tolsz?

A délután folyamán pedig számos hozzászólást írtam ami témába illő, próbáltam normálisan reagálni a folyamatos trollkodásod ellenére is. Folytathattad volna te is így. De inkább szándékosan csak a fogást keresed. Szóval nézz kicsit magadba te is.

onkyo607

Nekem sms-be ne üzengessen senki miért, kit, hogyan like-lok! Mit írok a fórumra!
Saját belátásom szerint like-ok nem lehet befolyásolni!
Lehet hogy nektek ez az eszközötök de nálam ez nem működik!

K.P folytassuk?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm mindenkinek! :smile53:
Akkor 7.1 kiépítés lesz az már biztos, ez pipa. Teljesen DIY megoldás lesz a mozi, és a hangsugárzók is, frontoldalnak 30cm-es hangszóró átmérőket gondoltam, mert van itthon 4db amik az OB falaimban voltak, nekem tetszik ahogy szólnak, dinamikusak és erölködés mentesen, részletgazdag közép tartománnyal, nagyon tiszta dialógusokkal. A surroundok 20cm-es mélyközéppel
lesznek szerelve a váltásokat aktív váltók végzik, utamkénti erősítéssel. Megmondom őszintén, nekem tetszik a nagy membrán nyújtotta erölködésmentes hang, jelenleg sem kicsi a centersugárzóm, de normál beszédhangnál torzít, és sokat ront az érthetőségén a 30cm-es hangszóró lazán fényévekkel érthetőbb, simulósabb hangot tud, olyan nagy mozis a hang.
Minden rejtve lesz tehát nem kell, hogy dizájnos legyen, maga a nappali lesz az uralkodó, de egy igazi mozit fognak rejteni a falai.

K.P
A meghívást köszönöm, biztosan élek majd vele. :smile53: ;)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

onkyo607 írta:
2020.01.07., kedd 20:28
@Cutler

Ez nem KCS-ről szólt ez nem is Adam-ról!
Ez csakis rólatok szólt akik kigúnyoltak másokat holott a saját házatok tájékán is körülnézhetnétek!
Megmutattam hogy lehet ezt így is játszani! Ahogyan ti játszottatok!
Én alapból nem ilyen vagyok de most muszáj volt!
Többiektől elnézést kérek!
Igen megmutattad, tegnap is. bravo.gif Hogy a fórum történetében példátlan módon kiírtad a fórumra egy privát sms tartalmát? Így csak te játszol, senki más. Szóval szerintem nézz kicsit magadba te is.

onkyo607

@Cutler

Ez nem KCS-ről szólt ez nem is Adam-ról!
Ez csakis rólatok szólt akik kigúnyoltak másokat holott a saját házatok tájékán is körülnézhetnétek!
Megmutattam hogy lehet ezt így is játszani! Ahogyan ti játszottatok!
Én alapból nem ilyen vagyok de most muszáj volt!
Többiektől elnézést kérek!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”