Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat. Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz és nem igazán szeretnék tapasztalat nélkül írni , úgyhogy ide írtam inkább :D :D
Rosszat nem is írtam vagy irjak leborulok.gif
"Az igazi barát szemből támad."

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2020.01.16., csüt. 13:36
Én csak azt nem értem miért ide írtátok, és nem a pro cinemás topikba?
Kivételesen egyett értek Lemmy9 fórumtárssal 36_1_11.gif

Amennyiben ott írtam volna meg a véleményemet akkor már régen keresztre lennék feszítve mert nincs jobb a pro
mozinál és egy kicsi rosszat sem lehet ott irní róla mert rőgtön megszólják az embert. Ebben a rendszerben csak a sub pro a többi hsz az Klipsch és úgy gondoltam itt a helye. :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én csak azt nem értem miért ide írtátok, és nem a pro cinemás topikba?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 18:46
-KP- írta:
2020.01.12., vas. 18:38
Pont ugyanígy vagyok a te és feherlaci hozzászólásaival. Szarni mindenre, minden jó lesz úgy ahogy van. Nem számít semmi. A fórum zárható.
Hozzám a múltkor eljött nemtomm (nem nemtomm ki, hanem nemtomm) és leült meghallgatni a rendszert.
Ráordítottam, hogy azonnal üljön két centivel arrébb, mert nem a mértani középen ül.
Arrébb ült, de mivel más a magasságunk, gyorsan mértem kettőt a REW-el előtte, hogy biztosan jó lesz-e.

Majd beszámol róla, ha gondolja.

Tegnap a tökéletes görbével álmodtam....
:ohnoohnoohno:
Igen tiszteletemet tettem DeLorean forumtársnál mert igencsak kiváncsi voltam már egy Godzilla produkciójára!
Először is megdöbbentett a sub nagysága mintha egy kisebb fajta hegy lenne a nappaliban. Többször megnéztem és megcsodáltam a nagyságát hát nem semmi. Utána belecsaptunk rendesen a lecsóba és nem igazán pihent a kicsike.
Ahhoz képest, hogy igazi pro-sub a produkciója nem volt rossz, de ahogy elnéztem a hm felállást egy egész erőmű kell hozzá. A jelenléte állandóan hallható de nem viszi túlzásba, igazi pro cucc a javából de hozzátenném nem sokat halottam idáig.

Akinek tetszik a pro hangzásvilág az vágjon bele de csak külön házimoziszobába ajánlanám mert a nappaliba nem igazán való egy ilyen pro 'szett". Az áráról annyit írnék, hogy azért nem annyira olcsó a pro cucc mint gondolná az ember főleg ha az új árát nézzük mert azért használtan nagyon keveset lehet kapni.

Mindenesetre tanulságos volt a meghallgatás egy jó élménnyel lettem gazdagabb :D

Köszönöm a vendéglátást :smile32:

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Az elektronika sem tűnik gyengének :rolleyes:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arendal-ból épít egy holland csóka moziszobát, nem szokványos frontoldallal.

https://www.avsforum.com/forum/19-dedic ... ild-2.html

Kép

Kép

A szoba építése folyamatban, és kissé lassan halad, de akit érdekel, az követheti...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Nem idézgetnék, többen mar írtak olyat amivel egyetértek en is vagy teljes egészben vagy részben.

Fehérlaci kategóriáját ki lehet egészíteni eggyel ami talán az ideális állapot és szerencsére egyre többen tartoznak ebbe a kategóriába vagy legalábbis ezt célozzák meg.

Ez pedig aki tudatosan tervez mozit, majd élvez azt!

Fishnek már KP válaszolt. Aki nem ért hozzá vagy nem érdekli az ne is maga mérjen, kérjen meg egy szakembert, és az ő instrukciói alapján cselekedjen, ettől többet és jobbat nem is tehet meg nem is kell az ügy érdekében.

Szerintem a szobaakusztika a legjobb befektetés a legkevesebb vagy inkább ár/érték arányban a legjobb befektetés. Ha az ember megteheti az előre, komplexen megtervezett moziszoba meg a leg költséghatékonyabb (elkerült felesleges vásárlások, kényszer félmegoldások helyett) legjobb eredményt adó lehetőség.

Aki így tesz pont azért trszi hogy a jövőben ne kelljen tologatni, cserélni, méregetni, bosszankodni, elégedetlenkedi a komponensekkel, csak nézni-nézni, élvezni a MOZIT!!!!

Szogorúan SZVSZ!!!!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 20:03
phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 19:30
Kezdő vagyok na.Ja,és 60l-es a doboz.
Még egy dolog.

Szerintem nyugodtan használhatsz 20Hz high pass szűrőt. A 30Hz jól látszik a grafikonon és biztosan engedik a hangszórók.
A Linkwitz Riley helyett meg használhatsz Butterworth beállítást, az szerintem a legjobb.
A Crown beállításainál JBL pro cinema szubra azt használja.
Egy próbát megér, ha lesz időd kísérlezetni.

:smile32:
Köszönöm a tanácsot! :smile53:
Ki is próbálom holnap, minden tanácsnak örülök.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Találtam egy másik mérést pár nappal későbbről,lehet ezek a jó mérések?
sub cal.jpg
sub cal.jpg (78.07 KiB) Megtekintve 1552 alkalommal
Egyébként készítek majd holnap még méréseket, de most odafigyelek, hogy mit mérek. :smile51:
Kezdő vagyok na.Ja,és 60l-es a doboz.
Most már biztos, hogy ezek a jó mérések, mert készítettem egy rakással, némelyik mérések a frontokat is tartalmazza, 80Hz-s vágással nem direktben, processzor beállítása mellett.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 19:03
Mondtam én, hogy ennyire rossz az akusztika.
Egyetlen görbe alapján butaság okoskodni, de nálad gyakorlatilag egy teljes oktávnyi beszakadás van, ami nem varrható teljesen az akusztika nyakába. Nem kevés az a 40-50 liter? A gyártó 70 litert javasol zárt doboznál ehhez a motorhoz. Jó lenne látni közeltéri méréseket is, azok többet árulnak el a dobozok képességéről.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2020.01.12., vas. 18:48
phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 10:58
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?
Mondtam én, hogy ennyire rossz az akusztika.
Egyébként DIY zárt szubok aktív váltással 30-150Hz-ig a benne lévő hangszórók https://loudspeakerfreaks.com/datasheet ... 830669.pdf

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

-KP- írta:
2020.01.12., vas. 18:49
Ez így ellentmondásos. Azt mondod te le se szarod a görbéket...
Bárki mondhatja, hogy nem foglalkozik görbékkel és ezzel nem is mond valótlant, egy mezei felhasználónak nyilván nem kell mérni, számolni, tervezni. De a görbék azokat a fizikai hatásokat mutatják meg, amik meghatározzák a hangélményt, tehát közvetve mindenki "foglalkozik" a görbékkel, az is, aki soha egyet sem nézett. Nem a görbe a lényeg, hanem ami mögötte van és az bizony mindenkire hat. Még a tábornok úrra is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2020.01.12., vas. 18:48
phyton71 írta:
Subok grafikonjai, frontoldalon a jobb-ball sarkokban (ideiglenes megoldás),korrigálás nélkül.
Ezt produkálja a két szubsugárzód? Bocs, hogy rákérdezek, de kissé hihetetlennek tűnik ilyen átvitel potens mélynyomóktól. Mifélék?
Peerless 830669 diy 40-50liter körüli zárt dobozban, eq nélkül. Majd kijavít, ha tévedek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 10:21
Sajnos a kiemelés a durva dolog, talán Fapaci írta, hogy azokhoz szokik hozzá a fül és elnyomja a többi hangot, csak arra koncentrál.
Nem szokunk hozzá, hanem az agyunk figyelmét elvonják a hangosabb hangok, a többire nem tud figyelni. Valahogy úgy képzeld el, hogy egy szép fotót akarsz élvezni, de közben folyamatosan a szemedbe világítanak néhány erős lámpával, ezért a kép nagy részét nem is látod.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
2020.01.12., vas. 17:19
Én pont, le sem szarom a görbéket :D akkor hova vagyok sorolandó? :D nem kell válaszolni csak szellemeskedek!
Persze addig érdekelt, míg fapaci mért és azt mondta nem jó, tegyek ezt azt oda és jó lesz, megtörtént, kijött utána mért és azt mondta most már jó.. nekem ennyi elég is volt..

Ami érdekel,hogy jól szóljon az én izlésem szerint,és szép legyen az én izlésem szerint, a többi viszont nem érdekel,ez most akkor eretnekség? gondolkodik.gif
Ez így ellentmondásos. Azt mondod te le se szarod a görbéket, de:

- kihívod falovat, hogy mérje meg a görbéket helyetted
- a mért görbék alapján faló azt mondja, hogy tegyél ezt azt oda
- az ajánlások alapján szépen ezt azt odateszel
- majd "kijött utána mért és azt mondta most már jó"

Ezzel többet törődtél a görbékkel, mint a fórum 99%-a, hisz tudtommal ritka az olyan személy, aki mérés után visszahívja kontrollmérésre... A történet mindössze annyi, hogy a saját időd helyett faló idejét fizetted meg. Amiben nincs semmi elítélendő. Totál megértem, inkább foglalkozol a családdal, vagy valami mással amiben örömöd leled :smile32: Más pedig inkább megveszi a kellékeket, és mér maga. Az se olcsóbb sokkal, lehet semmivel. Plusz mellé még csomó idő megtanulni. De lehet mondjuk érdekli, vagy örömét leli benne. Ebben sem látok semmi kivetnivalót. Mindenki eldöntheti maga melyik utat választja. Vagy nem választja. Na peace ;peace;

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

phyton71 írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2020.01.12., vas. 17:06
Szvsz totálisan igaza van a három kategóriával. Te el is helyezted magad az egyikben, ezért emeltél szót.

Imádom a házimozit, mondhatom hobbimnak, de amiket itt látok a görbehajszolásokkal, nekem is sok (k) már. Zavarni nen zavar, továbbgörgetek.
Pont ugyanígy vagyok a te és feherlaci hozzászólásaival. Szarni mindenre, minden jó lesz úgy ahogy van. Nem számít semmi. A fórum zárható.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Nos én úgy élem meg ezt az egész mozi hobbit, ha hamarabb mértem volna, és tartanék itt tele kalanddal a fejemben, több időm lett volna mindenre.
Én egy magasabb szintben látom a hobbit, vagyis nem szeretném látni a sok kütyüt, csak élvezni a képet és hangot, ha ez megvan biztosan nem lesz késztetésem szebb, jobb eszközöket birtokolni, minek is.
De tiszteletben tartom a mások mozi kultúráját, van az eszközöknek is egy szépsége.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 17:26
Mindenki más.
De az is lehet, hogy pár hét múlva lesz nálad egy mikrofon és kipróbálod a REW-et.
Te legalább értesz a számítógéphez és nem áll tőled messze ez a dolog. SZVSZ.
Akkor meg mi lenne? Vége a világnak?
Biztosan nem, időm nincs ilyesmire, alig használjuk, és ha erre fecsérelném az időmet akkor még ennyit sem használnánk!
Én megmaradok abban a tudatban,hogy elég a fő elemket jobbra cserélni időnként, illetve megállni ,ha már értelmetlen árakért lehet csak apró pici fejlődést elérni.. kiveszett beőlem az ,hogy fél percenként arébb rakjak valamit ,hátha jobban szól.. meghagyom azoknak, akiket ez szórakoztat még! :D Nem mondom, hogy nem érdemes,azt sem hogy nincs értelme méregetni ,de nekem erre nincs energiám, sem kedvem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 16:57
.....és a Sanyi is azt vett és azt mondta, hogy jobb....
Tsanyi vett végfokot? :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Én pont, le sem szarom a görbéket :D akkor hova vagyok sorolandó? :D nem kell válaszolni csak szellemeskedek!
Persze addig érdekelt, míg fapaci mért és azt mondta nem jó, tegyek ezt azt oda és jó lesz, megtörtént, kijött utána mért és azt mondta most már jó.. nekem ennyi elég is volt..

Ami érdekel,hogy jól szóljon az én izlésem szerint,és szép legyen az én izlésem szerint, a többi viszont nem érdekel,ez most akkor eretnekség? gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 13:17
Azt hinné a felhasználó (én is) ,hogy 5 v 7.1 rendszert telepíti az ember a szoba adottságaihoz, vagy az ízlésnek legjobban megfelelő helyre, azt mehet a mozi, és nyugodtan hátradőlhetünk. Nagyon nem így van sajnos
De, ez pont így van. Aki magára veszi sértődjön meg nyugodtan, mert itt válnak szét a szintek felhasználóra (akik csak ledobálják valahova a bármekkora méretű és mennyiségű hangsugárzóikat és úgy nézik a filmeket), hobbira (akik valamennyire adnak az esztétikára, az elhelyezésre, de nem minden áron és a viszonylag jó minőségre) és hóbortra (akik éjjel nappal mérnek-mérnek-mérnek még az előszobában is, folyamatosan elégedetlenkednek, egymást hajtva költenek-költenek-költenek). A fórum elhiteti veled (könnyen bekebelezi azt, aki hinni akar benne), hogy másképp nem lehet filmet nézni csak úgy, ha a görbék egyenesek, a hangsugárzóid-erősítőid, erősek minőségiek és sok van belőlük, te pedig mértanilag a kiszámított helyen ülsz.
Sokkal egyszerűbb és nyugodtabb élete van annak, aki mindezt a helyén tudja kezelni.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

DeLorean írta:
2020.01.12., vas. 14:32
Hifilala írta:
2020.01.12., vas. 13:02
Sajnos a sub tartomány kezelése a nagy falat.Megtalálni a megfelelő poziciót lehet az elsődleges és olcsó megoldás.A második a megfelelő akusztikai kezelés,de az nem olcsó móka és végül az EQ.Sajnos az utóbbi hatással van a felsőbb tartományokra is.Szép is lenne,ha mindent ki lehetne korrigálni EQ-val,de sajnos ez pillanatnyilag nem járható út.
Milyen hatással van a felsőbb tartományokra? gondolkodik.gif
Ezt fapaci tudnà elmagyarázni jobban.A felharmonikusokról van szó.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Símítva már jbb a helyzet, crossover értékek pont úgy állnak mint nálad csak én 30hz-nél vágom az alját, mondjuk nem (Butterworth-24db es vágással,hanem Linkwitz–Riley-24db-es, hangszóró nem kimondottan szubhoz való, azokat is cserélnem kell.

escorial
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: escorial »

phyton71 írta:
2020.01.12., vas. 13:17
... , most megy az agyalás, utánajárás, tervezgetés de nagyon nem könnyű a feladat.
Isten hozott a klubban :D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”