Nanááááá...asebestyen írta: ↑2020.01.05., vas. 11:16Áki, a litze drót végét mindenképp meg kell szabadítani a lakktól, tök mindegy hogy szorítod, forrasztod vagy csavarozod, nem?lehoako írta: ↑2020.01.05., vas. 11:07
Sok dolog jön itt össze, Kolléga Úr!![]()
Ahogy én tudom, a litze-szerkezetű kábelek közül sok, amelyekkel nekem dolgom volt, azok kb mindegyike szálanként vmi lakkal v szigetelőréteggel van körbevéve. Ha ezeket összesodrod és beszorítod, a csatlakozás nem lesz jó, nyilván csak ott lesz fémes érintkezés, ahol ez a lakk megsérül, letörik, de pl a belső szálaknál már kérdések lesznek. A régi Vx-nél pl állítólag C9H8O4-gyel, hazai márkájú Kalmopyrinnel kell leforrasztgatni pákával ezt a szigetelő lakkot, és csak aztán lesz jó a forrasztás. Talán SoundMania megerősít, én a régi 20-szálas Vx kapcsán tudtam ezt meg Vass-Andrási Gyuri bácsitól.![]()
Sok kábelnél biztos nem ez a helyzet, csak azért írtam le ezt, h ez is előfordulhat.
Ja, Isten hozott a Note-os, Kondo-s zárt csoportban itt az AVXen.![]()
![]()
![]()

Különben nem lesz fémes érintkezés, és nem fog átugrálni rendesen az elektron se szorítva, se forrasztva