fülelek írta: ↑2020.01.04., szomb. 21:44
Lehet, hogy rosszul tudod? A forrasztó anyag fajlagos ellenállása ugyan valóban sokkal nagyobb a réznél, ugyanakkor a forrasztás sokkal nagyobb felületen vezet, mint a kábel keresztmetszete, ebbe nem gondoltál bele?
Lehetőség van ugyanakkora felületen sajtolni, mint forrasztani.
A forrasztásnak alacsony a rezgésekkel szembeni szilárdsága, a nagy hőmérsékletet sem bírja, ez az audioban nem probléma,vagy rosszul gondolom?
A sajtolás és a forrasztás közötti különbségekről kérdeztél. Ráadásul eleve úgy, hogy mitől jobb?
Nem a kábel-saru viszonya határozza meg a technológiát. Mert az már adott és működik. Csak el lehet dönteni, hogy ki mire és hol használja fel.
Azért csodálkozom, mert az audio lánc összes elemében van egy csomó forrasztás, pont az a kettő számít, ami a kábel végén van? És a szokásos foszforbronz, vagy sárgaréz csatlakozó a rézhez képest jóval nagyobb ellenállása nem legalább ugyanakkora probléma?
Amikor ugyanezt megkérdeztem az itt ajnározott csodakábelek kapcsán akkor ez nem volt probléma.
20 percen belül jött schrödinger macskája és a rohamosztag.
Nem érzed a gondolatmeneted bukfencét?
Remélem, nem kérdeztem rosszat?
Leírtam egy érdeklődőnek, hogy mire figyeljen a vásárláskor, ha ilyet választ. Mert sajnos megesik, hogy a kiszámlázott összegben szerepel a szolgáltatás, de a kézhez kapott termék nem tartalmazza.
Ennyi az üzenete.