Nagyjából mindenki ilyennek mondja a saját rendszerét, ettől még ez egy megfoghatatlan jellemzés marad a "zenei megszólaláshoz" hasonlóan. Számomra rémisztő, amit művelsz ezzel a rengeteg kiegészítővel, de ha közben jól érzed magad, akkor minden rendben.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11209
- Kapcsolat:
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Nem a hangszer által keltett hang.
Az egy másik "dimenzió".
A mikrofon(erősítő) kimenete ugyanis független attól, hogy aki hallja (maga a zenész kezében a hangszerrel vagy a koncertlátogató a valahanyadik sorban) honnan hallja.
Nem dönteném el melyik esetben is nehezebb az "eredetit" vagy az "eredetihez" legközelebbit meghallani.
Ennek a metódusnak, ha van egyáltalán értelme, akkor is csak szóló hangszer esetében. Egy bigband vagy egy nagy klasszikus zenekar, esetleg elektronikus gerjesztett zenék esetében még nehezebb lenne ilyen módon valamiféle referenciát keresni magunk számára. Javaslom, hogy egyszer gyere el egy My Reel Club rendezvényre és kristálytiszta lesz utána, hogy mire is gondoltam a fenti sorokkal.
A szó (rendszer)technológiai értelmében az "eredeti" ebben az esetben a mikrofon(ok) illetve a mikrofon erősítő(k) kimenetén megjelenő vonalszintű jel és annak a rögzített mása.hollohazi írta: ↑2019.12.25., szer. 15:23Igen, nem figyeltem eléggé, mikor az egyik honlap fordítás mellé tettem az általam tapasztaltakat, én sem értettem, hogy mit értenek azon, hogy mindig tonális hatása van ennek az alkalmazásnak. Különféle módszerekkel vizsgálták, hogy nem valami egyéni Ízlésvilág felé történik elmozdulás, de nem erről van szó.fapaci írta: ↑2019.12.25., szer. 13:1425-30 darabos mennyiségben halmoztál fel ebből az eszközből???hollohazi írta: ↑2019.12.25., szer. 09:50Az én rendszeremben kb. 25-30 db van már
A hatásmechanizmusnak mindig tonális hatása van , ez mindig lágyabb, kevesebb torzítást tartalmazó, kevésbé digitális hangot jelent, kiterjedtebb, energikusabb sávszélekkel nagyobb felbontással, zeneibb megszólalással.![]()
Tisztelettel egy kiegészítés... a felsorolt jellemzők egyike sem tonális paraméter... bár a "zeneibb megszólalást" még senkinek sem sikerült rendszerbe sorolnia.
Ugyanakkor leírtam korábban is, de valójában nem értem pontosan, hogy ezek az alkalmazások kivétel nélkül abba az irányba hatnak, hogy nem tudok rá jobb kifejezést, de mintha azt hallaná vissza az ember, ami azon a felvételen van , mindenféle hozzáadott torzítások, elvett információk nélkül. Tudom, hogy ebbe rögtön bele lehet kötni, honnan tudom, valójában hogy szól az adott felvétel, azon az adathordozón, de bizonyos akusztikus hangszerek hangját jól ismerem, erősített korabeli koncert felvételen is meg tudom ítélni, melyik hang van közelebb az eredetihez.
Ugyanakkor aki hallja, annak nem kell feltenni ezeket a kérdéseket sem, annyira nyilvánvaló ez az egész. Hozzátenném még, hogy nekem úgynevezett nyitott hangkarakterű elektronikáim vannak, kevés hozzáadott saját hanggal, a kábelezésem szintúgy ilyen, ezek a befolyások jól hallhatók.
Az üveglapok számáról annyit, a villanyóra szekrényben van kb.12 db, az elektronikák belsejében is ugyanennyi.
Nem a hangszer által keltett hang.
Az egy másik "dimenzió".
A mikrofon(erősítő) kimenete ugyanis független attól, hogy aki hallja (maga a zenész kezében a hangszerrel vagy a koncertlátogató a valahanyadik sorban) honnan hallja.
Nem dönteném el melyik esetben is nehezebb az "eredetit" vagy az "eredetihez" legközelebbit meghallani.
Ennek a metódusnak, ha van egyáltalán értelme, akkor is csak szóló hangszer esetében. Egy bigband vagy egy nagy klasszikus zenekar, esetleg elektronikus gerjesztett zenék esetében még nehezebb lenne ilyen módon valamiféle referenciát keresni magunk számára. Javaslom, hogy egyszer gyere el egy My Reel Club rendezvényre és kristálytiszta lesz utána, hogy mire is gondoltam a fenti sorokkal.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Igen, nem figyeltem eléggé, mikor az egyik honlap fordítás mellé tettem az általam tapasztaltakat, én sem értettem, hogy mit értenek azon, hogy mindig tonális hatása van ennek az alkalmazásnak. Különféle módszerekkel vizsgálták, hogy nem valami egyéni Ízlésvilág felé történik elmozdulás, de nem erről van szó.fapaci írta: ↑2019.12.25., szer. 13:1425-30 darabos mennyiségben halmoztál fel ebből az eszközből???hollohazi írta: ↑2019.12.25., szer. 09:50Az én rendszeremben kb. 25-30 db van már
A hatásmechanizmusnak mindig tonális hatása van , ez mindig lágyabb, kevesebb torzítást tartalmazó, kevésbé digitális hangot jelent, kiterjedtebb, energikusabb sávszélekkel nagyobb felbontással, zeneibb megszólalással.![]()
Tisztelettel egy kiegészítés... a felsorolt jellemzők egyike sem tonális paraméter... bár a "zeneibb megszólalást" még senkinek sem sikerült rendszerbe sorolnia.
Ugyanakkor leírtam korábban is, de valójában nem értem pontosan, hogy ezek az alkalmazások kivétel nélkül abba az irányba hatnak, hogy nem tudok rá jobb kifejezést, de mintha azt hallaná vissza az ember, ami azon a felvételen van , mindenféle hozzáadott torzítások, elvett információk nélkül. Tudom, hogy ebbe rögtön bele lehet kötni, honnan tudom, valójában hogy szól az adott felvétel, azon az adathordozón, de bizonyos akusztikus hangszerek hangját jól ismerem, erősített korabeli koncert felvételen is meg tudom ítélni, melyik hang van közelebb az eredetihez.
Ugyanakkor aki hallja, annak nem kell feltenni ezeket a kérdéseket sem, annyira nyilvánvaló ez az egész. Hozzátenném még, hogy nekem úgynevezett nyitott hangkarakterű elektronikáim vannak, kevés hozzáadott saját hanggal, a kábelezésem szintúgy ilyen, ezek a befolyások jól hallhatók.
Az üveglapok számáról annyit, a villanyóra szekrényben van kb.12 db, az elektronikák belsejében is ugyanennyi.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
25-30 darabos mennyiségben halmoztál fel ebből az eszközből???hollohazi írta: ↑2019.12.25., szer. 09:50Az én rendszeremben kb. 25-30 db van már
A hatásmechanizmusnak mindig tonális hatása van , ez mindig lágyabb, kevesebb torzítást tartalmazó, kevésbé digitális hangot jelent, kiterjedtebb, energikusabb sávszélekkel nagyobb felbontással, zeneibb megszólalással.
- hollohazi
- Törzsvendég

Egy elérhető árú és ugyanakkor hatásos terméke a SAL-nak a kétféle méretben kapható matricázott, vékony, egyik oldalán kissé kúpos "üveglapok", melyek a tápellátás egyes elemein alkalmazva a tápellátás zavaró interferenciáira hatnak. https://schallwand.com/epages/154df95e- ... ID=6774112
Az én rendszeremben kb. 25-30 db van már, köztük 2 szett az L méretből. Elsődlegesen az óra szekrényben ajánlják alkalmazni, a mérőóra oldalain, a biztosítéktáblán, kismegszakítókon a lakásban is, mágneskapcsolón, stb. Erős 100 Celsius fokig hőálló, úgynevezett aktivált öntapadó ragasztóval vannak ellátva, a termék expozíciós ideje néhány nap. Én, keresve a leghatékonyabb pontokat, először gyurmával ragasztottam fel őket. A végleges helyük nálam a villanyóra szekrény, egy elosztó, a szomszéd szobában, illetve a készülékek belseje, az oldallapokon belülre ragasztással.
Itt a leghatékonyabbak, a villanyóra szekrénybeli elhelyezés mellett. Javasolják még szűrőkön, tápokon, egyéb digitális komponenseken, vagy azokon belül de akár kábeleken is jól hallható a hatásuk. Alkalmazáskor nincs szükség további árnyékolásra, az információ egy aktív mezőn keresztül mélyen az eszközökbe (házba) jut.
A hatásmechanizmusnak mindig tonális hatása van , ez mindig lágyabb, kevesebb torzítást tartalmazó, kevésbé digitális hangot jelent, kiterjedtebb, energikusabb sávszélekkel nagyobb felbontással, zeneibb megszólalással.
Én a hifi ösvényt, tápkondicionálót próbálom kiváltani velük, mivel ez egy lényegesen olcsóbb megoldás és legfőbb erénye, hogy nem rendelkezik saját hangkarakterrel. A hatásosságára végeztem egy próbát, a kapott változás mértékét illetve irányát ellenőrizendő. Ez úgy zajlott , hogy a hifivel szomszédos szobában lévő hatos hosszabbítóba csatlakoztattam az összes kacsoló üzemű tápot, tv-t, számítógépet, wifit, stb, és meghallgattam az L méretű üveglapokat az elosztó két oldalára erősítve úgy, hogy először mindent kihúztam, utána mindent visszadugva először az egyik lapot, utána a másik lapot is felerősítettem.
Előtte ellenőriztem a két alapállapot hangi eltérését, ami eléggé erőteljes, azonnal érzékelhető volt. Az eredmény az lett, hogy egy "üveglap"ragasztásával félúton voltam a két alapállapot között, a két "üveglap" alkalmazása teljesen eltüntette a hangi különbséget, nagy, nyitott ajtók mellett.
A hifi ösvényt és tápkondicionálót használók számára rossz hír, hogy vannak bőven olyan pontok a hifi szobában, sőt a lakásban, házban, pincétől a padlásig, ahonnan zavarjelek érkezhetnek a hallgató felé/pl. világító egységek/, a tapasztalatok szerint ezeket ott helyben kell kezelni, például ezekkel a passzív eszközökkel. Van ugyanis arról beszámoló, hogy az emeleten lévő hifi hangját a pincében lévő kezeletlen "rendellenességek" is befolyásolják, de beszámoltak arról is, hogy a P15 mellett, jól hallható a Vfx hatása.
Számomra ez azt bizonyítja, hogy helyi szinten kell kezelni ilyen passzív eszközökkel azokat az örvénykeletkezési pontokat/üvegfelületek,nyitott aljzatok, energia takarékos világító rendszerek, háztartási elektromos eszközök, routerek, számítógép, tv, kazán, vízvezeték, de elsődlegesen a hálózati lejátszó, hifi készülékek/, melyek hatással vannak a befogadó személyre. Aki bagatellizálja ezeket a hatásokat, az tapasztalataim szerint óriásit téved, mert épp azokat a hangi jelenségeket kezeljük, melyekre fülünk, agyunk a legérzékenyebb, melyekre egyfajta megkönnyebbüléssel reagál.
Az én rendszeremben kb. 25-30 db van már, köztük 2 szett az L méretből. Elsődlegesen az óra szekrényben ajánlják alkalmazni, a mérőóra oldalain, a biztosítéktáblán, kismegszakítókon a lakásban is, mágneskapcsolón, stb. Erős 100 Celsius fokig hőálló, úgynevezett aktivált öntapadó ragasztóval vannak ellátva, a termék expozíciós ideje néhány nap. Én, keresve a leghatékonyabb pontokat, először gyurmával ragasztottam fel őket. A végleges helyük nálam a villanyóra szekrény, egy elosztó, a szomszéd szobában, illetve a készülékek belseje, az oldallapokon belülre ragasztással.
Itt a leghatékonyabbak, a villanyóra szekrénybeli elhelyezés mellett. Javasolják még szűrőkön, tápokon, egyéb digitális komponenseken, vagy azokon belül de akár kábeleken is jól hallható a hatásuk. Alkalmazáskor nincs szükség további árnyékolásra, az információ egy aktív mezőn keresztül mélyen az eszközökbe (házba) jut.
Én a hifi ösvényt, tápkondicionálót próbálom kiváltani velük, mivel ez egy lényegesen olcsóbb megoldás és legfőbb erénye, hogy nem rendelkezik saját hangkarakterrel. A hatásosságára végeztem egy próbát, a kapott változás mértékét illetve irányát ellenőrizendő. Ez úgy zajlott , hogy a hifivel szomszédos szobában lévő hatos hosszabbítóba csatlakoztattam az összes kacsoló üzemű tápot, tv-t, számítógépet, wifit, stb, és meghallgattam az L méretű üveglapokat az elosztó két oldalára erősítve úgy, hogy először mindent kihúztam, utána mindent visszadugva először az egyik lapot, utána a másik lapot is felerősítettem.
Előtte ellenőriztem a két alapállapot hangi eltérését, ami eléggé erőteljes, azonnal érzékelhető volt. Az eredmény az lett, hogy egy "üveglap"ragasztásával félúton voltam a két alapállapot között, a két "üveglap" alkalmazása teljesen eltüntette a hangi különbséget, nagy, nyitott ajtók mellett.
A hifi ösvényt és tápkondicionálót használók számára rossz hír, hogy vannak bőven olyan pontok a hifi szobában, sőt a lakásban, házban, pincétől a padlásig, ahonnan zavarjelek érkezhetnek a hallgató felé/pl. világító egységek/, a tapasztalatok szerint ezeket ott helyben kell kezelni, például ezekkel a passzív eszközökkel. Van ugyanis arról beszámoló, hogy az emeleten lévő hifi hangját a pincében lévő kezeletlen "rendellenességek" is befolyásolják, de beszámoltak arról is, hogy a P15 mellett, jól hallható a Vfx hatása.
Számomra ez azt bizonyítja, hogy helyi szinten kell kezelni ilyen passzív eszközökkel azokat az örvénykeletkezési pontokat/üvegfelületek,nyitott aljzatok, energia takarékos világító rendszerek, háztartási elektromos eszközök, routerek, számítógép, tv, kazán, vízvezeték, de elsődlegesen a hálózati lejátszó, hifi készülékek/, melyek hatással vannak a befogadó személyre. Aki bagatellizálja ezeket a hatásokat, az tapasztalataim szerint óriásit téved, mert épp azokat a hangi jelenségeket kezeljük, melyekre fülünk, agyunk a legérzékenyebb, melyekre egyfajta megkönnyebbüléssel reagál.
- Csatolmányok
-
- IMG_20190909_133139.jpg (521.53 KiB) Megtekintve 1747 alkalommal
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- hollohazi
- Törzsvendég

Nekem kölcsönbe van adva a hét végéig 8 db, melyeket még nem építettem/ragasztottam be/. Akinél kölcsönben van, szintén rendelkezik már 20 darabbal, csak plusz új helyeken próbálja ki. Átlag kéthetente rendelünk a SAL-tól, én január elején fogok. Karácsony lévén nélkülözni tudok pár darabot.
Szeretetben Gazdag Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Ez a SAL megoldás tényleg esztétikusabb lenne! Az ára sem veszélyes!
De azért nem ártana kipróbálni.
Gondolom nincs magyarországi forgalmazója, ahol rá lehetne hallgatni!
Ez a SAL megoldás tényleg esztétikusabb lenne! Az ára sem veszélyes!
De azért nem ártana kipróbálni.
Gondolom nincs magyarországi forgalmazója, ahol rá lehetne hallgatni!
- hollohazi
- Törzsvendég

Szép eredmény, de ugyanezt, sőt többet tudsz elérni úgy, hogy készülékházon belül alkalmazol ezekből kettőt, az elosztóra téve megint kettőt és semmi sem látszik. Ez kb 9 e Ft. https://schallwand.com/epages/154df95e- ... ID=6774112pirnek írta: ↑2019.12.23., hétf. 08:54Jó akkor kanyarodjunk vissza az eredeti témához!
Nekem nincs annyi pénzem mint Fapacinak, hogy lecseréljem a DAC-omat.
Helyette leszedtem a talpairól a hozzáadott "gumi" rezgéscsillapítokat.
Rátettem a lávakő párnákat. (4.500Ft, ha nem válik be jó az asszonynak derék melegítőnek! )
A hálózati csatlakozáshoz egy Peridotit lávakövet.
Eredmény egy sokkal tisztább hangú, dinamikusabb, gyorsabb ugyanakkor lágyabb ha olyan részlet van.
Sokkal hallgathatóbb lett!
DSCF5217.JPG
- hollohazi
- Törzsvendég

A zenei élvezettel kapcsolatosan volt szó többek részéről az úgynevezett flow állapotról, az agyi befogadó, vagy korrekciós folyamatairól, a stresszről, mely mindezeket akadályozza.
A flow állapotról nekem az jutott eszembe, mikor az egyik teniszező egy döntő után arról beszélt, hogy ott a pályán, az adott időszakaszban megszűnt számára a külvilág, csak a feléje jövő labdát látta, a külvilágból annyit érzékelt, hogy a víz a szemébe folyt, de ő akkor is csak a labdát látta, amit vissza kell adni. Itt a flow állapotban maradáshoz az kell, hogy nagyon nyugodt légy, ha egy külvilági inger kizökkent, megszűnik ez a nyugodt, ellazult idegrendszeri állapot, stressz ér, idegesebb leszel és nem tudsz úgy koncentrálni, mint előtte, elveszhet a mérkőzés.
Amikor belemerülünk egy zenemű hallgatásába és mondjuk annak közepén a hátunk mögött valaki nagyon becsapja az ajtót , akkor egy eléggé kellemetlen stressz ér bennünket, hogy kizökkentettek a flow állapotból. Ugyanis ez együtt jár olyan koncentrációval, az agyi tevékenység maximalizálása mellett, amiből, ha kizökkentenek, idegesek leszünk, akár indulatos szavak kíséretében is.
Ugyancsak a stressz következménye lehet az a koncentráció hiány, amit például frontátvonuláskor tapasztalunk, ilyenkor a balesetek száma megnövekszik . Az, hogy ez a stressz/koncentráció hiány/, onnan tudható, hogy gyógyszere a Frontin, ami egy nyugtató/Seduxen/, stressz csökkentő szer.
Volt arról is szó, hogy milyen nagy munkát kell végezni az agynak, hogy két hangforrásból egy akár sok száz szereplős színpad egységes képe megjelenjen, akár egyetlen hangszerre, énekesre is tudjunk koncentrálni, miközben mégiscsak az egészet halljuk. Ilyenkor az agyi korrekció meglehetősen nagy munkában lehet, hogy maradéktalan legyen az élmény, ahhoz nem társítható a stressz, az ideges lelkiállapot. Ha valami zavarja ezt a korrekciós folyamatot, akkor az nem lesz teljes, megfigyelések szerint először csorbát szenved a tér érzékelése, utána a részletek tűnnek el, stb.
Az otthoni zenehallgatáskor számolnunk kell azokkal a stresszkeltő folyamatokkal, jelenségekkel, melyeket az agyunk, tudtunk nélkül érzékel és ez számunkra kellemetlenül úgy jelentkezik, hogy nem lesz maradéktalan a zenehallgatási élmény, nem lesz flow állapot. Ezekkel az elektromágneses mező anomáliákkal, zajokkal,interferenciákkal főleg az utóbbi 10 év során kellett szembesülnünk otthonainkban, ezért, bár egyre jobb és jobb készülékekkel rendelkezünk, hangban valahogy ez mégsem mutatkozik meg.
És fel sem merül bennünk, hogy ezért nem a készülékek felelősek...
A flow állapotról nekem az jutott eszembe, mikor az egyik teniszező egy döntő után arról beszélt, hogy ott a pályán, az adott időszakaszban megszűnt számára a külvilág, csak a feléje jövő labdát látta, a külvilágból annyit érzékelt, hogy a víz a szemébe folyt, de ő akkor is csak a labdát látta, amit vissza kell adni. Itt a flow állapotban maradáshoz az kell, hogy nagyon nyugodt légy, ha egy külvilági inger kizökkent, megszűnik ez a nyugodt, ellazult idegrendszeri állapot, stressz ér, idegesebb leszel és nem tudsz úgy koncentrálni, mint előtte, elveszhet a mérkőzés.
Amikor belemerülünk egy zenemű hallgatásába és mondjuk annak közepén a hátunk mögött valaki nagyon becsapja az ajtót , akkor egy eléggé kellemetlen stressz ér bennünket, hogy kizökkentettek a flow állapotból. Ugyanis ez együtt jár olyan koncentrációval, az agyi tevékenység maximalizálása mellett, amiből, ha kizökkentenek, idegesek leszünk, akár indulatos szavak kíséretében is.
Ugyancsak a stressz következménye lehet az a koncentráció hiány, amit például frontátvonuláskor tapasztalunk, ilyenkor a balesetek száma megnövekszik . Az, hogy ez a stressz/koncentráció hiány/, onnan tudható, hogy gyógyszere a Frontin, ami egy nyugtató/Seduxen/, stressz csökkentő szer.
Volt arról is szó, hogy milyen nagy munkát kell végezni az agynak, hogy két hangforrásból egy akár sok száz szereplős színpad egységes képe megjelenjen, akár egyetlen hangszerre, énekesre is tudjunk koncentrálni, miközben mégiscsak az egészet halljuk. Ilyenkor az agyi korrekció meglehetősen nagy munkában lehet, hogy maradéktalan legyen az élmény, ahhoz nem társítható a stressz, az ideges lelkiállapot. Ha valami zavarja ezt a korrekciós folyamatot, akkor az nem lesz teljes, megfigyelések szerint először csorbát szenved a tér érzékelése, utána a részletek tűnnek el, stb.
Az otthoni zenehallgatáskor számolnunk kell azokkal a stresszkeltő folyamatokkal, jelenségekkel, melyeket az agyunk, tudtunk nélkül érzékel és ez számunkra kellemetlenül úgy jelentkezik, hogy nem lesz maradéktalan a zenehallgatási élmény, nem lesz flow állapot. Ezekkel az elektromágneses mező anomáliákkal, zajokkal,interferenciákkal főleg az utóbbi 10 év során kellett szembesülnünk otthonainkban, ezért, bár egyre jobb és jobb készülékekkel rendelkezünk, hangban valahogy ez mégsem mutatkozik meg.
És fel sem merül bennünk, hogy ezért nem a készülékek felelősek...
Jó akkor kanyarodjunk vissza az eredeti témához!
Rátettem a lávakő párnákat. (4.500Ft, ha nem válik be jó az asszonynak derék melegítőnek! )
Eredmény egy sokkal tisztább hangú, dinamikusabb, gyorsabb ugyanakkor lágyabb ha olyan részlet van.
A zenéhez, a zenei felvételek otthoni közvetítéséhez már nyomokban is alig van köze. Egy valami ami élteti a bármiben keresni és meglelni a jobb hanghatás eszközét, az a vég nélküli elégedetlenség. És ekkor nagyon jól jön a bizonytalanságtól való félelem feloldásához a hit, már pedig a hit hegyek tud elmozgatni.
Mert például ha szűkítjük az emberi szervezetet "bombázó" környezeti ártalmakkal szembeni parára ezt a hit és valóság tényezőt, akkor is nagyon erős a veszély a ló túloldalára kerülni.
Homeopátiával lehet gyógyítani krónikus betegséget?
Oltásellenesség mentesít bennünket a veszélyes fertőzésektől?
Vaspáncél árnyékoló mögé bújva élhetünk boldog életet?
/lehetne még sorolni hasonló tévelygéseket/
Sokan meggyőződésből állítják mindhárom kérdésre, hogy igen.
Fapaci példája is pontosan igazolja ennek ellenkezőjét.
Pörgős? Igen, de miben is?
A zenéhez, a zenei felvételek otthoni közvetítéséhez már nyomokban is alig van köze. Egy valami ami élteti a bármiben keresni és meglelni a jobb hanghatás eszközét, az a vég nélküli elégedetlenség. És ekkor nagyon jól jön a bizonytalanságtól való félelem feloldásához a hit, már pedig a hit hegyek tud elmozgatni.
Mert például ha szűkítjük az emberi szervezetet "bombázó" környezeti ártalmakkal szembeni parára ezt a hit és valóság tényezőt, akkor is nagyon erős a veszély a ló túloldalára kerülni.
Homeopátiával lehet gyógyítani krónikus betegséget?
Oltásellenesség mentesít bennünket a veszélyes fertőzésektől?
Vaspáncél árnyékoló mögé bújva élhetünk boldog életet?
/lehetne még sorolni hasonló tévelygéseket/
Sokan meggyőződésből állítják mindhárom kérdésre, hogy igen.
Fapaci példája is pontosan igazolja ennek ellenkezőjét.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- hollohazi
- Törzsvendég

Igen, ez így igaz, ugyanakkor ha egy mobiltelefonnal a fejed alatt alszol, nem tudom hogy ébredsz reggel. Lehet, úgy érzed jól, akár néhányszor is, de tartósan nem hiszem. Én biztos nem fogom kipróbálni. Ugyanis akár telefonálsz, akár nem 5 percenként az adó beazonosítja a készüléket. Nekem van egy 800 MHz- 2.5 GHz tartományban mérő logper antennás készülékem, olyankor kiakad a telefon közelében/1-2 m/ a 2000 mikrowatt/négyzetméter maximális érték. Vagyis ez megfelel 900 mV/ m térerőnek abban a frekvencia sávban és emlékeim szerint azt írtam korábban, hogy az úgynevezett "Dirty Power" 5mV-ot /50 GS/ajánl maximális értéknek, amivel együtt lehet még élni.asebestyen írta: ↑2019.12.22., vas. 10:37Véleményem szerint, az attól való félelem, hogy ezek a sugárzások majd milyen gondot okoznak, sokkal nagyobb stresszt okoznak (fizikai és szellemi síkon is), mint amennyit bármelyik eszköz képes "kitakarni", eliminálni.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Azért az agy csodálatos működését , ne keverjük a hangzásélmény csodálatosságával. Az egy dolog hogy mit helyre nem képes állítani az agy a hiányosságokban szenvedő felvételekből, de azért egy egy jó és egy rossz hangzású felvétel, eltérő megterhelést jelent az agynak.cables írta: ↑2019.12.22., vas. 10:50Persze, de a csoda az agyunkban történik pl. a hangszer hangok azonosítása a gyors hangnyomás változásokból meg a többi tudatunktól független tökéletes művelet aminek eredménye a zenei élmény.SoundMania írta: ↑2019.12.22., vas. 10:33cables írta: ↑2019.12.22., vas. 08:52Üdvözlet mindenkinek!
Én se, de gondolom más se hitte volna, hogy ez a topik ilyen pörgős lesz valamikor is. Hollohazi fáradhatatlanul írja az újabbnál újabb tapasztalatokat. Van, ami számomra is szinte hihetetlen, de annyi minden hihetetlen dolog van a szép hobbinkban, hogy óvatos vagyok az ítélkezéssel. Elég egy dologra gondolni. Amikor egy nagy zenekar felvételét hallgatjuk, akkor a hihetetlenül összetett hangot a lejátszó rendszerünk valamelyik jel pontján, mondjuk a CD játszó kimenetén adott időpillanatban csatornánként egyetlen feszültség érték képviseli. Ebből az információból, a pillanatnyi feszültségérték sorozatból állítja elő az agyunk a komplex zenei élményt. Ez maga a csoda, amellyel a természet ajándékozott meg bennünket.
Indulhatnánk jóval előbbről!
Az élvezetig meg nagyon sok minden történik még. A készülékekben a hangszórõban ,levegőben, fülünkben, agyunkban.
És akkor még a közvetítő rendszer hiányosságait nem is vettem figyelembe.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Látszólag offtopik, de szerintem idevág egy kollégám gyermekének esete:asebestyen írta: ↑2019.12.22., vas. 10:37Véleményem szerint, az attól való félelem, hogy ezek a sugárzások majd milyen gondot okoznak, sokkal nagyobb stresszt okoznak (fizikai és szellemi síkon is), mint amennyit bármelyik eszköz képes "kitakarni", eliminálni.
Első szülött, így hát mindentől óvták, nem kicsit túlzásba is vitték a védelmét. Apa (aki éveken át mellettem ült egy klimatizált stúdióban) munkából hazatérve minden esetben fertőtlenítette magát, a lakásba speciális víz- és légtisztító berendezéseket, ipari ruhatisztítót, a gyerek szobájába brutálisan drága, kimondottan apró gyerkőcnek tervezett (?) lámpát szereltettek, a különleges bio ágyát az USA-ból hozatták végtelen pénzért. Mikor kimozdultak otthonról, a kölyköt szinte vegyvédelmi sátorba csomagolták, nehogy valami betegség megtalálja. Egyszer voltam náluk, a polcokon hosszú sorban ácsorogtak a gyerekneveléssel foglalkozó tudományos könyvek. Ilyen steril környezetben teltek éveik, aztán elérkezett az óvodás kor... ahol a gyerek az első hónapokban a világ összes gyerekkórságát összeszedte, ki is kellett venni az intézményből. Most már 10 év körül jár, ránézésre is nagyon beteges szegény és továbbra is óvják minden szellőtől, esőcsepptől. Nem tudom, milyen élet vár rá, de jó vége biztosan nem lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2019.12.22., vas. 11:05-kor.
Persze, de a csoda az agyunkban történik pl. a hangszer hangok azonosítása a gyors hangnyomás változásokból meg a többi tudatunktól független tökéletes művelet aminek eredménye a zenei élmény.SoundMania írta: ↑2019.12.22., vas. 10:33cables írta: ↑2019.12.22., vas. 08:52Üdvözlet mindenkinek!
Én se, de gondolom más se hitte volna, hogy ez a topik ilyen pörgős lesz valamikor is. Hollohazi fáradhatatlanul írja az újabbnál újabb tapasztalatokat. Van, ami számomra is szinte hihetetlen, de annyi minden hihetetlen dolog van a szép hobbinkban, hogy óvatos vagyok az ítélkezéssel. Elég egy dologra gondolni. Amikor egy nagy zenekar felvételét hallgatjuk, akkor a hihetetlenül összetett hangot a lejátszó rendszerünk valamelyik jel pontján, mondjuk a CD játszó kimenetén adott időpillanatban csatornánként egyetlen feszültség érték képviseli. Ebből az információból, a pillanatnyi feszültségérték sorozatból állítja elő az agyunk a komplex zenei élményt. Ez maga a csoda, amellyel a természet ajándékozott meg bennünket.
Indulhatnánk jóval előbbről!
Az élvezetig meg nagyon sok minden történik még. A készülékekben a hangszórõban ,levegőben, fülünkben, agyunkban.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7876
Véleményem szerint, az attól való félelem, hogy ezek a sugárzások majd milyen gondot okoznak, sokkal nagyobb stresszt okoznak (fizikai és szellemi síkon is), mint amennyit bármelyik eszköz képes "kitakarni", eliminálni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- SoundMania
- Törzsgárda

Indulhatnánk jóval előbbről!cables írta: ↑2019.12.22., vas. 08:52Üdvözlet mindenkinek!
- SoundMania
- Törzsgárda

A rézfonatú lepedő/paplan(?) már rég javasolt dolog volt néhány bio-szerű cég kínálatában. Pl amit hallottam, hogy ágy alá terítve milyen jó lehet a hatása. Ott azt javasolták, hogy apránként tekerje ki a tulaj, hetente egy keveset, nehogy "elvonási" tünetek jelentkezzenek.
Erről viszont az jutott eszembe hogy ha ilyen erős a hatása, akkor jó-e az ha egy leárnyékolt területről ki-be mászkálunk . Nem rosszabb-e a több nagy drasztikus átváltás mint ha nem használjuk? Mennyire alkalmas a szervezetünk az átváltás okozta stresszek elviselésére?
Szemléletesebben: minek kerüljön az ember illuminált állapotban , ha a szokásos kerékvágásba kerüléshez majd el kell viselnie a másnapos állapot hatásait ?!
Ráadásul nem csak alkalmanként hanem a rézhálózással minimum naponta.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Nekem van egy olyan érzésem mintha a te szavaidat mesélné el nekünk az átélt élményként. A sugárzás meg ilyenek károsak, hát nem is tudom, a dohányzás is káros mégis szívják. Nem akarom senkinek a hallását megkérdőjelezni, tudjuk a tiéd átlagon felüli és akkor Hollohazié is ezek szerint. Jó magam mint olyan sok sugárzást kaptam már hogy zúg a fülem, meg a hallásom se a régi már, naggyából tudom mit hallhatsz meg meg mit nem, és nem kellene mások fejét teledumálni ökörségekkel.cables írta: ↑2019.12.22., vas. 08:52Üdvözlet mindenkinek!
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
... meg a villanyszerelőket. Boldogok a villanyszerelők.
Még nagyon leegyszerűsítve sem.
A zenehallgatáshoz csakis hanghullámokon, akusztikai élményen keresztül lehet eljutni, nem feszültségértékeken keresztül, akkor is, ha fejhallgatóval hallgat valaki zenét és nem hangfallal.
A "komplex zenei élmény" a hallójárati érzékelésünk, a testfelületen keresztül érzékelt rezgések és az agyunkban kiváltott emlékek, asszociációk, értelmező gondolatok továbbá a hallgatás környezetére jellemző egyéb fizikai és mentális hatások összessége.
Szerintem.
Nem, az agyunk nem ebből állítja elő, már legalábbis a többségé. A komplex zenei élményt.cables írta: ↑2019.12.22., vas. 08:52Üdvözlet mindenkinek!
Még nagyon leegyszerűsítve sem.
A zenehallgatáshoz csakis hanghullámokon, akusztikai élményen keresztül lehet eljutni, nem feszültségértékeken keresztül, akkor is, ha fejhallgatóval hallgat valaki zenét és nem hangfallal.
A "komplex zenei élmény" a hallójárati érzékelésünk, a testfelületen keresztül érzékelt rezgések és az agyunkban kiváltott emlékek, asszociációk, értelmező gondolatok továbbá a hallgatás környezetére jellemző egyéb fizikai és mentális hatások összessége.
Szerintem.
Üdvözlet mindenkinek!
- hollohazi
- Törzsvendég

Az árnyékoló szövetek felhasználási helye a vízágyaknál alapkövetelmény. de nyilván nem kötelező.
Ahogy a bekapcsolt telefon a párnád alatt sem ártalmas a "téged" védő szabványok miatt.
Előre nem tudhatod, mikor jön el az idő, amikor Jaki Papi csatornáját nézve több időt töltesz el, mint fórumozással

Szerk. ezt Ákosnak szántam, mivel ő linkelte
Szerk. ezt Ákosnak szántam, mivel ő linkelte