Igazad van, azt tartasz 'példaképednek', és azt idézel, akit akarsz, engem nem is zavart (ha én lennék a másik azok közül, akiknek most "nagyon nehéz"). Eddig sem olvastam őket, és sajnos, azt hiszem, nem is lesznek sem érdekesebbek, sem jobb írások attól, hogy beidézed őket. Csak azért kérdeztem, hogy mi a viszonyod hozzá, mert viccesnek találtam ezt a alkat- és sorsközösségen alapuló kutya-macska barátságot köztetek, ami annak ellenére is összefűz titeket, hogy C3PO általában olyasmi zenékről ír, amiket, ha más ajánlaná, Te nem nagyon szeretnél...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Komolyzenei ajánló
Re: Komolyzenei ajánló
Én továbbra is szeretem az írásait.
Vegyétek úgy, hogy a 'neten találtam', és szerintem ezerrel idevaló.
Vegyétek úgy, hogy a 'neten találtam', és szerintem ezerrel idevaló.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Megtisztellek vele, hogy idézem a hozzászólásodat, ha már neked válaszolok. Apróság, tudom, mégis.
Nem tudom ki az a "nektek", akiknek most "ez" - bármi legyen is - "nehéz". Ha nekem most nehéz, az nem az ajánlók miatt van. Ezernyi más, sokkal nyomósabb okom van rá.
Annyit próbáltam - többed magammal, nem először - szóvá tenni, hogy nem igazán etikus egy, a fórumról többször kiíratkozott szerző "írásait" itt idézgetni, mikor maga a szerző éppen azért hagyta itt a fórumot, mert nem tudott megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy vannak akik nem értenek vele egyet maradéktalanul mindenben, s ezt szóvá is teszik. Vagyis úgy van itt, hogy nincs itt, nem vesz részt a beszélgetésben, melynek ellehetetlenítésében egyébként múlhatatlan érdemei vannak (többek között neki is), miközben nem ildomos hozzászólni mondandójához, hiszen nem válaszol(hat) itt. Véleményem szerint ezért nem etikus, amit csinálsz.
Tovább is görgethetnék persze, és tovább is fogok, s igyekszem majd téged nem zavarni meg abban az elképzelésben, hogy bármit is írsz vagy teszel a komolyzenei fórumon, az úgy igaz és jó.
És mindez persze semmit sem von le abból, hogy az ajánlott zenék egy részét magam is kedvelem, hallgatom - függetlenül milyen ködszurkálást folytat bárki is a fórumnak eme csöppnyi szegletében.
És ha már billentyűzetet ragadtam, ajánlanék egy rendezvényt is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Nehéz most ez nektek, megértem.
Kitartás.
segítségképpen, pl. van egy olyan gurítós izé az egér közepén; lehet próbálgatni; menni fog szerintem.
Kitartás.
segítségképpen, pl. van egy olyan gurítós izé az egér közepén; lehet próbálgatni; menni fog szerintem.
Neked ő (mármint az előttesi jenő) tulajdonképpen valamiféle hordozózsenid?
Na már csak szerkeszteni tudom, de az előbb egyszerre írtam a brittrográd gyerekkel.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Hidd el, kedves chord, tudjuk nélkülözni a társaságát. Ahogyan a jelenlétét is elviseljük, ha úgy dönt, szeretne ide irkálni. Ha pedig érdekelnek valakit az írásai, akkor biztosan megtalálja a módját annak, hogy elolvassa. Vagy te vagy LS51 (is)?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
L5Si írta:
Ezért a nőért én oda vagyok meg vissza. Dekoratív, csinos, baromira jól énekel...van akinek minden adatik. Emlékszünk még erre a felvételre?
youtu.be/o_fA-Ls4RXk
A híres egzaltáte jubiláte.
Már nagyon vártam az új szólólemezét és tessék november 22 óta elérhető.
https://www.prestomusic.com/classical/p ... -from-home
Nagyon bölcs dolog volt csak dalokat választania mert ettől lett igazán színes a portfoliója. A kíséret mindössze egy zongora, klarinét és kürt, egy helyütt pedig kánonban énekel saját magával. Gondolom így olcsóbban kijött.
Hogy németül, olaszul vagy franciául kell énekelnie az neki tök mindegy, a magasak és mélyek is rendben vannak, tisztaságra sincs panasz és annyira örülök hogy nem parasztvakítani akar ezzel az albummal leénekelve a csillagokat is az égről hanem csak kitenni elénk egy színes, változatos szettet amelyben mindenki megtalálhatja a számítását és örömét.
Mühlemann hangja érdekes kettőséget mutat. A felső regiszter akár egy díváé a mélyek meg mint egy bakfisé. Szerintem Cherubino szerepét pont neki találták ki viszont Wagnert soha nem fogunk tőle hallani.
A lemez klassz, eteti magát és Mühlemann rajongói meg is fogják venni. És most jöjjön a lemez nyitó száma egyben csúcspontja amelyben a klarinétos Daniel Ottensamer éppen csak el nem lopja a produkciót. Jól van, oké. Ellopja. Most már jobb?
youtu.be/ifl4DlsYobs
Ezért a nőért én oda vagyok meg vissza. Dekoratív, csinos, baromira jól énekel...van akinek minden adatik. Emlékszünk még erre a felvételre?
youtu.be/o_fA-Ls4RXk
A híres egzaltáte jubiláte.
Már nagyon vártam az új szólólemezét és tessék november 22 óta elérhető.
https://www.prestomusic.com/classical/p ... -from-home
Nagyon bölcs dolog volt csak dalokat választania mert ettől lett igazán színes a portfoliója. A kíséret mindössze egy zongora, klarinét és kürt, egy helyütt pedig kánonban énekel saját magával. Gondolom így olcsóbban kijött.
Hogy németül, olaszul vagy franciául kell énekelnie az neki tök mindegy, a magasak és mélyek is rendben vannak, tisztaságra sincs panasz és annyira örülök hogy nem parasztvakítani akar ezzel az albummal leénekelve a csillagokat is az égről hanem csak kitenni elénk egy színes, változatos szettet amelyben mindenki megtalálhatja a számítását és örömét.
Mühlemann hangja érdekes kettőséget mutat. A felső regiszter akár egy díváé a mélyek meg mint egy bakfisé. Szerintem Cherubino szerepét pont neki találták ki viszont Wagnert soha nem fogunk tőle hallani.
A lemez klassz, eteti magát és Mühlemann rajongói meg is fogják venni. És most jöjjön a lemez nyitó száma egyben csúcspontja amelyben a klarinétos Daniel Ottensamer éppen csak el nem lopja a produkciót. Jól van, oké. Ellopja. Most már jobb?
youtu.be/ifl4DlsYobs
Liszt orgonamű a nagyközönségnek azért enyhén megpróbáltatás.perempe írta: ↑2019.12.01., vas. 14:07a Liszt darabot hallottam talán kétszer is élőben, valaki a Zeneakadémián ajánlotta egy ingyenes koncert előtt a Gótikus szvittel (Boëllmann) és a 6., d-moll orgonaszonátával (Mendellsohn), ami a Kálvinon volt 10-én.
legutóbb a Bosnyák-téri plébánián volt a Liszt darab október 20-án, és 60-70 embernél többen nem voltak. Messiaen Az Úr születését is hasonló közönség előtt adták elő 17-én. a budapestiek el vannak kényeztetve, már oda se mennek ki? a művek nem lennének elég népszerűek?
a Liszt darabot hallottam talán kétszer is élőben, valaki a Zeneakadémián ajánlotta egy ingyenes koncert előtt a Gótikus szvittel (Boëllmann) és a 6., d-moll orgonaszonátával (Mendellsohn), ami a Kálvinon volt 10-én.
legutóbb a Bosnyák-téri plébánián volt a Liszt darab október 20-án, és 60-70 embernél többen nem voltak. Messiaen Az Úr születését is hasonló közönség előtt adták elő 17-én. a budapestiek el vannak kényeztetve, már oda se mennek ki? a művek nem lennének elég népszerűek?
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)

Valami furcsa és ma már tisztázhatatlan ok miatt ez volt az első CD lemezem...
Jól szól ma is; sőt, egészen nagyon jól szól, ajánló az asszem nem lesz erről.... majd valaki.
youtu.be/0Glw73VdNTQ
Van viszont egy másik orgonalemez, pont alatta a polcon..
A zene az nagyon jó.
A regiszter-használat az kissé kétségbeejtő számomra.
Maga az előadás az so-so.
A hangminőség szinte jó, a lemezeken össze-vissza időrendek, hangzások, orgonák.
Nem szeretem az összkiadásokat.
A Dorian kiadót sem annyira nagyon.
De akkor minek ide?
A zene az akkor is nagyon jó...
youtu.be/Qz4e-QoYuAo
Kedvességed a régi.
Köszi! (Azért annak sztem nézz utána, hogy mi is alapvetően egy etűd.)chord írta: ↑2019.11.30., szomb. 13:18Hifis szempontból nem tudom, mert nem írtam ki lemezre, nagy rendszerbe nem tettem; mert maga a zene, ez az iszonyú közvetlen arcbamászásos érzelmi attack, ez a hatásvadász direkt magamutogatás, ez az én ízlésemtől eléggé távoli.
De ha ilyen a zene, akkor ilyen; akkor viszont nem lehet andalogni meg széplelkűsködni; a második volt nekem a legőszintébb, nem kicsit, ami nem beszélt mellé, hanem nyomja, amit kell, teljesen mindegy, mit gondol a közönség, itt nincs interaktív zenélés, nincs demokrácia, nincs lájkgyűjtés, nincs, hogy óh, gyere, mutatom szépen Liszt nagyszerűségét, majd megismered, megtanulod szépen. Nem. Itt én belekiabálom a világűrbe, én-én-én, azt jónapot.
A másik kettő, az olyan, mint amikor Koroljov játssza a Goldberg-variációkat. Vagy ahogyan Keith Jarrett nyomult a MÜPA-ban. Lehetetlen belekötni a játékba, minden atompontos, de fél szemmel mindig kipislognak, hogy jaj, a közönség, az veszi?, észrevették ezt a briliáns jobbkéztechnikámat?, mit is kéne majd ráadásnak? nehogy túl öntörvényűnek lássanak? hopp, itt kicsit visszaveszünk, jó?, klassz kis koncert lesz ez, Párizsban meg Montrealban is jól vették, ezek a sznobok amúgy is az egész világon egyformák, tudom a színvonalat, felnyalják, 100%...:)
- janesz
- Fórumlakó

- Értékelés: 457
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
Hifis szempontból nem tudom, mert nem írtam ki lemezre, nagy rendszerbe nem tettem; mert maga a zene, ez az iszonyú közvetlen arcbamászásos érzelmi attack, ez a hatásvadász direkt magamutogatás, ez az én ízlésemtől eléggé távoli.
De ha ilyen a zene, akkor ilyen; akkor viszont nem lehet andalogni meg széplelkűsködni; a második volt nekem a legőszintébb, nem kicsit, ami nem beszélt mellé, hanem nyomja, amit kell, teljesen mindegy, mit gondol a közönség, itt nincs interaktív zenélés, nincs demokrácia, nincs lájkgyűjtés, nincs, hogy óh, gyere, mutatom szépen Liszt nagyszerűségét, majd megismered, megtanulod szépen. Nem. Itt én belekiabálom a világűrbe, én-én-én, azt jónapot.
A másik kettő, az olyan, mint amikor Koroljov játssza a Goldberg-variációkat. Vagy ahogyan Keith Jarrett nyomult a MÜPA-ban. Lehetetlen belekötni a játékba, minden atompontos, de fél szemmel mindig kipislognak, hogy jaj, a közönség, az veszi?, észrevették ezt a briliáns jobbkéztechnikámat?, mit is kéne majd ráadásnak? nehogy túl öntörvényűnek lássanak? hopp, itt kicsit visszaveszünk, jó?, klassz kis koncert lesz ez, Párizsban meg Montrealban is jól vették, ezek a sznobok amúgy is az egész világon egyformák, tudom a színvonalat, felnyalják, 100%...:)
Ennek a játéknak az apokaliptikus méretű sikerén felbuzdulva idecoppoltam, glommoltam, nabbeltem nektek még egy zenedarabot, amivel kapcsolatban azt kérdezném, hogy kinek, melyik zeneszerző jut az eszébe róla.Klaca írta: ↑2019.11.24., vas. 21:09Idegrabbeltem nektek Liszt 2. transzcendentális etűdjének 3 felvételét. Kíváncsi vagyok, kinek melyik tetszik a legjobban (1,2,3). Biztosan van, aki felismeri valamelyiket (mindet talán csak a nagyon vájtfülűek),de akkor sem kell beírni ide, nem kell lelőni a "poént". Azt is megírhatjátok, hogy hifiileg melyik a legjobb felvétel.
Szal hallgassátok meg őket!
https://drive.google.com/open?id=1LmVT_ ... qZTLxdwa2u
(Nyiván van, aki ismer is, az ne szóljon bele, mert úgy könnyű)
https://drive.google.com/file/d/1UooLQr ... sp=sharing
És persze kicsit korábbról a Gabrielik. Nekem az alábbi lemez volt a bevezetés a 90-es évek elején. Nem a manapság divatos, feketeöves histórikus előadások, de izgalmasak mindenesetre, a Decca digitális aranykorából, amikor a Decca Sound még jelentett valamit.

https://www.deccaclassics.com/au/cat/4174682
RE: Alpha lemez: én az alábbi kísérőfüzetet kaptam:
https://outhere-music.com/en/albums/ven ... 27/booklet
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ha már Velence, akkor még Vivaldi.
Emlékszem, pár éve, koncert után, egy enyhe Bach-vitára, egy Fidelio-s arccal, nyomtam neki ezerrel, hogy debezzeg Vivaldi, meg hogy a motettái, azok de fúdejók, és csak nézett reám üresen, hogy Vivaldi meg a motetták?, hát volt némi munícióm, de akkor még nem volt meg ez a lemez...

Mestermű, minden tekintetben.
Jaroussky. Amennyire idegenkedtem ettől a hangtól, amikor megjelent, annyira megszerettem mostanában. Lehet, hogy a lánc miatt is, amit hallgatok, és ez most halál komoly.
Jöttek azóta új sztárok, de nálam valahogy ő az, aki mélyebben bennmaradt.
Rendkívül finom zenék; telve mélységgel. Persze, nekem a Négy Évszak is mély, mert annyira szeretem Vivaldit, én erről nem tehetek.
A saját zenekara. Fiatalok. Öröm hallani őket.
Még csak annyi, hogy a borító. Meg a rácsok.
Nekem kapásból az ugrik be, hogy Vivaldi mekkora egy lepukkant leány-árvaházat kapott a nyakába. És hogy néhány év után annyira felfuttatta őket, hogy a velencei arisztokrácia tolakodott, hogy a koncertjeire meg az előadásaira bejusson. A leányok énekelték a férfi szerepeket is, mert fiúk nem voltak, így farácsos álarc mögött játszottak...
Egy nagyon szép rész a Filiae maestae Jerusalem-ből. Nézem, 9M megtekintés.
Rendben van ez a dolog...:)
youtu.be/kkJC8p48g6g
Emlékszem, pár éve, koncert után, egy enyhe Bach-vitára, egy Fidelio-s arccal, nyomtam neki ezerrel, hogy debezzeg Vivaldi, meg hogy a motettái, azok de fúdejók, és csak nézett reám üresen, hogy Vivaldi meg a motetták?, hát volt némi munícióm, de akkor még nem volt meg ez a lemez...

Mestermű, minden tekintetben.
Jaroussky. Amennyire idegenkedtem ettől a hangtól, amikor megjelent, annyira megszerettem mostanában. Lehet, hogy a lánc miatt is, amit hallgatok, és ez most halál komoly.
Jöttek azóta új sztárok, de nálam valahogy ő az, aki mélyebben bennmaradt.
Rendkívül finom zenék; telve mélységgel. Persze, nekem a Négy Évszak is mély, mert annyira szeretem Vivaldit, én erről nem tehetek.
A saját zenekara. Fiatalok. Öröm hallani őket.
Még csak annyi, hogy a borító. Meg a rácsok.
Nekem kapásból az ugrik be, hogy Vivaldi mekkora egy lepukkant leány-árvaházat kapott a nyakába. És hogy néhány év után annyira felfuttatta őket, hogy a velencei arisztokrácia tolakodott, hogy a koncertjeire meg az előadásaira bejusson. A leányok énekelték a férfi szerepeket is, mert fiúk nem voltak, így farácsos álarc mögött játszottak...
Egy nagyon szép rész a Filiae maestae Jerusalem-ből. Nézem, 9M megtekintés.
Rendben van ez a dolog...:)
youtu.be/kkJC8p48g6g
Nem hiszed el, pont ma reggel érkezett meg az eredeti. Belgiumból, egy discogs.com eladótól.juliush írta: ↑2019.11.29., pén. 20:20Tudom, hogy csak ál-Alpha, cserébe mindössze 1600 Ft-omba fájt a Kodályban!
https://www.prestomusic.com/classical/p ... gantissima
(Így nézhetett ki még igazi Alpha korában.)
![]()
Egy régi, igazi Trebisch.
Én ettől a Carpaccio képtől teljesen odavagyok. A tökfekete víz meg az égnek nyúló kiterített ruhák meg azok a furcsa kémények...

És még be sem volt csukva az 512 tálcája...
Remélem, az újban is ott az interjú Skip Sempe-vel.
Tudom, hogy csak ál-Alpha, cserébe mindössze 1600 Ft-omba fájt a Kodályban!

(Így nézhetett ki még igazi Alpha korában.
)

(Így nézhetett ki még igazi Alpha korában.

Gyula
Nagy nehezen előástam, honnan ismerős ez a Reference Recordings felvétel, és megtaláltam, ő az:

A hifis látogatások hozadéka...:)
Tényleg jól szól.

A hifis látogatások hozadéka...:)
Tényleg jól szól.
L5S1 írta:

Ez egy nagyon jól sikerült kép mert amit rajta látunk az süt át a felvételen is. Oue egyáltalán nincs megilletődve, lazán, fesztelenül és jókedvűen áll a mester közelében miközben Bernsteinen is látszik hogy teljesen egyenrangúként kezeli őt. Amikor szól a felvétel egyfolytában azt érzem hogy Oue nagyon elkötelezett Bernstein művészete iránt és ez nem csak a szett széles spektrumában mutatkozik meg hanem a tételek zenei mélységeinek feltárásában is. Ezzel az anyaggal nagyon sokat foglalkoztak.
Aki a West Side Story szórakoztató zenéjére vágyik csak részben lesz most boldog. A Candide nyitány és a szvit - jesszusom de jó az a szvit - tökéletes kikapcsolódásnak, viszont a mise 3 meditációja ( zenekari közjátékok ) és az 5 dal érzésem szerint inkább a modern kortárs zene kedvelőinek lesz tetszésére. A divertimento remek csattanó az album végén a maga hirtelen hangulati és hangszeres váltásaival a jazz elemekről már nem is beszélve. Az ütős szólam fanatikusai most aztán hegyezhetik a füleiket mert még dobszerelés is van a partiturában!
A felvétel minőségéről pár szót. A RR nagyon ért a szimfónikus zenekari hangzás hű visszaadásához és ahogyan eddig sem, most sem okoztak csalódást. 16 bites bontásban akkorát szólt az album hogy belerepedt a glettelés is. Ja. Mondjuk nem ez a legjobb lemezem tőlük hanem a Exotic Dances from the Opera szintén Oue vezényletével. Írtam már róla korábban egy másik felületen de most akkor odabiggyeszteném, hogy ennél jobbat hifis szempontból még nem hallottam és ez a No.1 felvételem. Egy CD-ről beszélek.
youtu.be/sbXAHpBTEYI
A Bernstein lemezről ez az egyik kedvencem, egy paródia, a Turkey Trot amely eredetileg egy tánc volt az 1920-as évek amerikájában. Most a szerző vezényletével hallható. Akit érdekel Oue verziója az úgyis beszerzi a lemezt.
youtu.be/A9wZ9cUlW4o
Ez egy nagyon jól sikerült kép mert amit rajta látunk az süt át a felvételen is. Oue egyáltalán nincs megilletődve, lazán, fesztelenül és jókedvűen áll a mester közelében miközben Bernsteinen is látszik hogy teljesen egyenrangúként kezeli őt. Amikor szól a felvétel egyfolytában azt érzem hogy Oue nagyon elkötelezett Bernstein művészete iránt és ez nem csak a szett széles spektrumában mutatkozik meg hanem a tételek zenei mélységeinek feltárásában is. Ezzel az anyaggal nagyon sokat foglalkoztak.
Aki a West Side Story szórakoztató zenéjére vágyik csak részben lesz most boldog. A Candide nyitány és a szvit - jesszusom de jó az a szvit - tökéletes kikapcsolódásnak, viszont a mise 3 meditációja ( zenekari közjátékok ) és az 5 dal érzésem szerint inkább a modern kortárs zene kedvelőinek lesz tetszésére. A divertimento remek csattanó az album végén a maga hirtelen hangulati és hangszeres váltásaival a jazz elemekről már nem is beszélve. Az ütős szólam fanatikusai most aztán hegyezhetik a füleiket mert még dobszerelés is van a partiturában!
A felvétel minőségéről pár szót. A RR nagyon ért a szimfónikus zenekari hangzás hű visszaadásához és ahogyan eddig sem, most sem okoztak csalódást. 16 bites bontásban akkorát szólt az album hogy belerepedt a glettelés is. Ja. Mondjuk nem ez a legjobb lemezem tőlük hanem a Exotic Dances from the Opera szintén Oue vezényletével. Írtam már róla korábban egy másik felületen de most akkor odabiggyeszteném, hogy ennél jobbat hifis szempontból még nem hallottam és ez a No.1 felvételem. Egy CD-ről beszélek.
youtu.be/sbXAHpBTEYI
A Bernstein lemezről ez az egyik kedvencem, egy paródia, a Turkey Trot amely eredetileg egy tánc volt az 1920-as évek amerikájában. Most a szerző vezényletével hallható. Akit érdekel Oue verziója az úgyis beszerzi a lemezt.
youtu.be/A9wZ9cUlW4o
..... so I have rearranged them, almost recomposed them, in the style that lots of popular works were arranged during this period, to fit the different needs of performers and audience.bitrograde írta: ↑2019.11.28., csüt. 17:50Christina Pluhar nyomja a fácsén, hogy tessék mecenálni a Goldberg-varációk hegedű-átiratának felvételét.
Így.
Micsoda önbizalom.