Számomra Lorin Maazel Berlini Fiharmónikusokkal készített DG felvétele ugyanebből az évből egyszerűen felülmúlhatatlan!
Az alábbi Youtube verzió meg sem közelíti az élményt, amit a viszonylag korai CD kiadásom nyújt.
youtu.be/SaX1ck-KXII
Számomra Lorin Maazel Berlini Fiharmónikusokkal készített DG felvétele ugyanebből az évből egyszerűen felülmúlhatatlan!
Chord! Annyira jó, hogy vagy nekünk! Mi is lenne velünk nélküled? Minden szempontból csak vakon, magunkra hagyatva tévelyegnénk!chord írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:18Megkérdezted, elmondtad te is a véleményedet, örülünk, tényleg, hiszen erre való a fórum.Klaca írta: ↑2019.12.02., hétf. 07:54Igazad van, azt tartasz 'példaképednek', és azt idézel, akit akarsz, engem nem is zavart (ha én lennék a másik azok közül, akiknek most "nagyon nehéz"). Eddig sem olvastam őket, és sajnos, azt hiszem, nem is lesznek sem érdekesebbek, sem jobb írások attól, hogy beidézed őket. Csak azért kérdeztem, hogy mi a viszonyod hozzá, mert viccesnek találtam ezt a alkat- és sorsközösségen alapuló kutya-macska barátságot köztetek, ami annak ellenére is összefűz titeket, hogy C3PO általában olyasmi zenékről ír, amiket, ha más ajánlaná, Te nem nagyon szeretnél...

Megkérdezted, elmondtad te is a véleményedet, örülünk, tényleg, hiszen erre való a fórum.Klaca írta: ↑2019.12.02., hétf. 07:54Igazad van, azt tartasz 'példaképednek', és azt idézel, akit akarsz, engem nem is zavart (ha én lennék a másik azok közül, akiknek most "nagyon nehéz"). Eddig sem olvastam őket, és sajnos, azt hiszem, nem is lesznek sem érdekesebbek, sem jobb írások attól, hogy beidézed őket. Csak azért kérdeztem, hogy mi a viszonyod hozzá, mert viccesnek találtam ezt a alkat- és sorsközösségen alapuló kutya-macska barátságot köztetek, ami annak ellenére is összefűz titeket, hogy C3PO általában olyasmi zenékről ír, amiket, ha más ajánlaná, Te nem nagyon szeretnél...
Igazad van, azt tartasz 'példaképednek', és azt idézel, akit akarsz, engem nem is zavart (ha én lennék a másik azok közül, akiknek most "nagyon nehéz"). Eddig sem olvastam őket, és sajnos, azt hiszem, nem is lesznek sem érdekesebbek, sem jobb írások attól, hogy beidézed őket. Csak azért kérdeztem, hogy mi a viszonyod hozzá, mert viccesnek találtam ezt a alkat- és sorsközösségen alapuló kutya-macska barátságot köztetek, ami annak ellenére is összefűz titeket, hogy C3PO általában olyasmi zenékről ír, amiket, ha más ajánlaná, Te nem nagyon szeretnél...

Megtisztellek vele, hogy idézem a hozzászólásodat, ha már neked válaszolok. Apróság, tudom, mégis.
Neked ő (mármint az előttesi jenő) tulajdonképpen valamiféle hordozózsenid?

Liszt orgonamű a nagyközönségnek azért enyhén megpróbáltatás.perempe írta: ↑2019.12.01., vas. 14:07a Liszt darabot hallottam talán kétszer is élőben, valaki a Zeneakadémián ajánlotta egy ingyenes koncert előtt a Gótikus szvittel (Boëllmann) és a 6., d-moll orgonaszonátával (Mendellsohn), ami a Kálvinon volt 10-én.
legutóbb a Bosnyák-téri plébánián volt a Liszt darab október 20-án, és 60-70 embernél többen nem voltak. Messiaen Az Úr születését is hasonló közönség előtt adták elő 17-én. a budapestiek el vannak kényeztetve, már oda se mennek ki? a művek nem lennének elég népszerűek?

Kedvességed a régi.
Köszi! (Azért annak sztem nézz utána, hogy mi is alapvetően egy etűd.)chord írta: ↑2019.11.30., szomb. 13:18Hifis szempontból nem tudom, mert nem írtam ki lemezre, nagy rendszerbe nem tettem; mert maga a zene, ez az iszonyú közvetlen arcbamászásos érzelmi attack, ez a hatásvadász direkt magamutogatás, ez az én ízlésemtől eléggé távoli.
De ha ilyen a zene, akkor ilyen; akkor viszont nem lehet andalogni meg széplelkűsködni; a második volt nekem a legőszintébb, nem kicsit, ami nem beszélt mellé, hanem nyomja, amit kell, teljesen mindegy, mit gondol a közönség, itt nincs interaktív zenélés, nincs demokrácia, nincs lájkgyűjtés, nincs, hogy óh, gyere, mutatom szépen Liszt nagyszerűségét, majd megismered, megtanulod szépen. Nem. Itt én belekiabálom a világűrbe, én-én-én, azt jónapot.
A másik kettő, az olyan, mint amikor Koroljov játssza a Goldberg-variációkat. Vagy ahogyan Keith Jarrett nyomult a MÜPA-ban. Lehetetlen belekötni a játékba, minden atompontos, de fél szemmel mindig kipislognak, hogy jaj, a közönség, az veszi?, észrevették ezt a briliáns jobbkéztechnikámat?, mit is kéne majd ráadásnak? nehogy túl öntörvényűnek lássanak? hopp, itt kicsit visszaveszünk, jó?, klassz kis koncert lesz ez, Párizsban meg Montrealban is jól vették, ezek a sznobok amúgy is az egész világon egyformák, tudom a színvonalat, felnyalják, 100%...:)

Hifis szempontból nem tudom, mert nem írtam ki lemezre, nagy rendszerbe nem tettem; mert maga a zene, ez az iszonyú közvetlen arcbamászásos érzelmi attack, ez a hatásvadász direkt magamutogatás, ez az én ízlésemtől eléggé távoli.
Ennek a játéknak az apokaliptikus méretű sikerén felbuzdulva idecoppoltam, glommoltam, nabbeltem nektek még egy zenedarabot, amivel kapcsolatban azt kérdezném, hogy kinek, melyik zeneszerző jut az eszébe róla.Klaca írta: ↑2019.11.24., vas. 21:09Idegrabbeltem nektek Liszt 2. transzcendentális etűdjének 3 felvételét. Kíváncsi vagyok, kinek melyik tetszik a legjobban (1,2,3). Biztosan van, aki felismeri valamelyiket (mindet talán csak a nagyon vájtfülűek),de akkor sem kell beírni ide, nem kell lelőni a "poént". Azt is megírhatjátok, hogy hifiileg melyik a legjobb felvétel.
Szal hallgassátok meg őket!
https://drive.google.com/open?id=1LmVT_ ... qZTLxdwa2u
És persze kicsit korábbról a Gabrielik. Nekem az alábbi lemez volt a bevezetés a 90-es évek elején. Nem a manapság divatos, feketeöves histórikus előadások, de izgalmasak mindenesetre, a Decca digitális aranykorából, amikor a Decca Sound még jelentett valamit.

Nem hiszed el, pont ma reggel érkezett meg az eredeti. Belgiumból, egy discogs.com eladótól.juliush írta: ↑2019.11.29., pén. 20:20Tudom, hogy csak ál-Alpha, cserébe mindössze 1600 Ft-omba fájt a Kodályban!
https://www.prestomusic.com/classical/p ... gantissima
(Így nézhetett ki még igazi Alpha korában.)
![]()