Nincsen jelentősége.warsong írta: ↑2019.07.19., pén. 09:17van annak bármilyen jelentősége szerintetek hogy egy gyári fejhallgató kábelt aminek 6.3 van a végén , egy átalakítóval 3.5 re redukáljuk, mert olyat fogad az adott erősítő ? (3.5 van rajta). Gondolok itt bármire ami kapcsolatba lehet bármivel, pl hogy esetleg nem fog így annyi áram ,feszültség áthaladni rajta,mint ami kellene a fejhallgató drivereinek, vagy akármi ? Gondolom meg van az oka gyárilag miért 6.3 a vége. Nyilván az a legjobb ha egy kàbel 3.5 végződésű , és azt simán át lehet alakítani nagyra, így nagyobb a keresztmetszet, és az nem árthat semminek. Ebben az esetben pedig szűkítés történik 6.3 ról 3.5 re. Nem igen találtam ezzel kapcsolatban olvasni valót . Illetve van ebből sima adapter, és rövid kábel is, gondolom itt a passzív sima adapter a jobb a kettő közül , mert nincs plusz egy vezeték beiktatása a rendszerbe, meg a minőségük is kivetni való . Erre az átalakítóra gondolom eddig hogy jó .
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/35-mm- ... adapter-2/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
van annak bármilyen jelentősége szerintetek hogy egy gyári fejhallgató kábelt aminek 6.3 van a végén , egy átalakítóval 3.5 re redukáljuk, mert olyat fogad az adott erősítő ? (3.5 van rajta). Gondolok itt bármire ami kapcsolatba lehet bármivel, pl hogy esetleg nem fog így annyi áram ,feszültség áthaladni rajta,mint ami kellene a fejhallgató drivereinek, vagy akármi ? Gondolom meg van az oka gyárilag miért 6.3 a vége. Nyilván az a legjobb ha egy kàbel 3.5 végződésű , és azt simán át lehet alakítani nagyra, így nagyobb a keresztmetszet, és az nem árthat semminek. Ebben az esetben pedig szűkítés történik 6.3 ról 3.5 re. Nem igen találtam ezzel kapcsolatban olvasni valót . Illetve van ebből sima adapter, és rövid kábel is, gondolom itt a passzív sima adapter a jobb a kettő közül , mert nincs plusz egy vezeték beiktatása a rendszerbe, meg a minőségük is kivetni való . Erre az átalakítóra gondolom eddig hogy jó .
Úgy látom mindenki coming outolós hangulatban volt. :-)
Szerintem a zenével kapcsolatban fontos az amit már itt többen felvetettek, és amit én úgy fogalmaztam meg, hogy nem mindegy, mi az adott zene célja. Ha az adott célt a zene jól betölti, akkor akár nevezhetem is jó zenének. Amikor konditeremben vagyok, ott a szokványos tuctuc zene megy a háttérben. Ezt én szinte minden tekintetben alacsony színvonalúnak tartom, mégis úgy vélem, hogy az a zene oda jó. El nem tudnám képzelni, hogy mondjuk egy Haydn vonósnégyes szóljon a konditeremben. Az nem arra való. Ugyanúgy amikor elmegyek táncolni (nem ugrabugrálni, hanem táncolni), oda az a tánczene a megfelelő ami ott szól, illetve azok közül a táncosok nyilván akár még sorrendet is tudnak felállítani (bizonyos tekintetben szubjektívet, de szerintem mégis akár még valamennyire egy irányba mutatót) hogy melyik mennyire "jó" zene.
Amikor otthon leülök a hifi elé elmélyülten zenét hallgatni akár több órát is, akkor viszont olyat fogok választani ami az én zenei világomnak és az aktuális hangulatomnak megfelel (szinte mindig komolyzene/opera, másnak esetleg más) és ami arra alkalmas, hogy mindent kizárva el lehessen benne mélyülni, legyen benne felfedeznivaló. Mert az meg egy szertartás, egy "szeánsz" (HFM). Ezek külön dolgok és nem biztos, hogy érdemes összekeverni. A háttérzene határeset, ott én is meghallgatok tinglitangli dolgokat is, de komolyzenét is mintegy "ismerkedésként" hogy aztán később elmélyülve is meghallgassam. Aki nem hallgat elmélyülten akár órákon át zenét annak nyilván teljesen mások az elvárásai (és nem is érti, mi a jó benne). És az is igaz, hogy erre a fajta zenehallgatásra nem mindenki fogékony. Én annak örülnék, ha aki fogékony rá, az rátalálna. Aki nem érzi ezt az élményt, annak magyarázhatom ítéletnapig, akkor se fogja érteni, aki meg ráérzett, az magyarázat nélkül is érteni fogja, miről van szó. Száz szónak is egy a vége: "mindenki úgy élvez ahogy tud".
A tárgykultúrával kapcsolatban azért én felvetném azt a dolgot, hogy nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazon a szinten kell állnia. Aki már végigélte a nagy gyűjtői korszakát és évek, évtizedek után eljutott oda, hogy a tárgyak igazából nem is fontosak, attól persze elfogadom, hogy így látja, de ez nem jelenti azt, hogy akkor most már mindenki dobja ki az összes lemezét, mert a tárgyak igazából nem is fontosak. (Sőt ha ő találkozna évtizedekkel korábbi önmagával lehet igencsak nem értenének egyet.) Nem lehet átugrani, a tanulást, az életet nem lehet megspórolni, a tapasztalatokat végig kell élni. (Ráadásul nem is biztos, hogy mindenkinek ugyanaz az útja.)
Aki most tart a gyűjtői korszakban, annak azt kell megélnie. Majd eljut valahová. Aki meg most tart a "tárgyak nem fontosak" korszakában annak meg azt. Nem tudunk ide-oda ugrálni és ezért talán nem is lehet (és talán nem is kell) mindenkire érvényes általános elvet kimondani. Szerintem legalábbis.
Szerintem a zenével kapcsolatban fontos az amit már itt többen felvetettek, és amit én úgy fogalmaztam meg, hogy nem mindegy, mi az adott zene célja. Ha az adott célt a zene jól betölti, akkor akár nevezhetem is jó zenének. Amikor konditeremben vagyok, ott a szokványos tuctuc zene megy a háttérben. Ezt én szinte minden tekintetben alacsony színvonalúnak tartom, mégis úgy vélem, hogy az a zene oda jó. El nem tudnám képzelni, hogy mondjuk egy Haydn vonósnégyes szóljon a konditeremben. Az nem arra való. Ugyanúgy amikor elmegyek táncolni (nem ugrabugrálni, hanem táncolni), oda az a tánczene a megfelelő ami ott szól, illetve azok közül a táncosok nyilván akár még sorrendet is tudnak felállítani (bizonyos tekintetben szubjektívet, de szerintem mégis akár még valamennyire egy irányba mutatót) hogy melyik mennyire "jó" zene.
Amikor otthon leülök a hifi elé elmélyülten zenét hallgatni akár több órát is, akkor viszont olyat fogok választani ami az én zenei világomnak és az aktuális hangulatomnak megfelel (szinte mindig komolyzene/opera, másnak esetleg más) és ami arra alkalmas, hogy mindent kizárva el lehessen benne mélyülni, legyen benne felfedeznivaló. Mert az meg egy szertartás, egy "szeánsz" (HFM). Ezek külön dolgok és nem biztos, hogy érdemes összekeverni. A háttérzene határeset, ott én is meghallgatok tinglitangli dolgokat is, de komolyzenét is mintegy "ismerkedésként" hogy aztán később elmélyülve is meghallgassam. Aki nem hallgat elmélyülten akár órákon át zenét annak nyilván teljesen mások az elvárásai (és nem is érti, mi a jó benne). És az is igaz, hogy erre a fajta zenehallgatásra nem mindenki fogékony. Én annak örülnék, ha aki fogékony rá, az rátalálna. Aki nem érzi ezt az élményt, annak magyarázhatom ítéletnapig, akkor se fogja érteni, aki meg ráérzett, az magyarázat nélkül is érteni fogja, miről van szó. Száz szónak is egy a vége: "mindenki úgy élvez ahogy tud".
A tárgykultúrával kapcsolatban azért én felvetném azt a dolgot, hogy nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazon a szinten kell állnia. Aki már végigélte a nagy gyűjtői korszakát és évek, évtizedek után eljutott oda, hogy a tárgyak igazából nem is fontosak, attól persze elfogadom, hogy így látja, de ez nem jelenti azt, hogy akkor most már mindenki dobja ki az összes lemezét, mert a tárgyak igazából nem is fontosak. (Sőt ha ő találkozna évtizedekkel korábbi önmagával lehet igencsak nem értenének egyet.) Nem lehet átugrani, a tanulást, az életet nem lehet megspórolni, a tapasztalatokat végig kell élni. (Ráadásul nem is biztos, hogy mindenkinek ugyanaz az útja.)
Aki most tart a gyűjtői korszakban, annak azt kell megélnie. Majd eljut valahová. Aki meg most tart a "tárgyak nem fontosak" korszakában annak meg azt. Nem tudunk ide-oda ugrálni és ezért talán nem is lehet (és talán nem is kell) mindenkire érvényes általános elvet kimondani. Szerintem legalábbis.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2742
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Én ezt még lejátszás nélkül is tudom. :-)
Tegnap este eljutottam a zene Nirvánába...
A lejátszó irányító appjában megnyomtam a véletlenszerű lejátszás gombot, így kiderült, hogy rengeteg jó zeném van! :)
A lejátszó irányító appjában megnyomtam a véletlenszerű lejátszás gombot, így kiderült, hogy rengeteg jó zeném van! :)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9107
Nem fogok. Egyszerűen nem akarok időt pazarolni rá.istvan01 írta: ↑2019.07.18., csüt. 13:23Ha már ennyire? olvassá vissza, Rudolfnak nem tetszett a Prágai kirándulás, meg lerablás, meg ott a mai fiatalok stb stb.
Ettől még nyugodtan radírozhatsz, kutyát sem érdekli egy hét múlva.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ha már ennyire? olvassá vissza, Rudolfnak nem tetszett a Prágai kirándulás, meg lerablás, meg ott a mai fiatalok stb stb.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Elengedtem. Engem nem érdekel a továbbiakban. Csak fura, hogy diplomával sem megy az értő olvasás, és a kérés tiszteletben tartása. Nah nem folytatom, inkább eszek valamit.

/ne dolgozzá olyan sokat .. mert ../
Ha nem vetted volna észre én zenéről is írtam, márpedig lényeges dolgokat. Persze, ha neked így? Egyébként sem én tereltem el a témát .. de ez általános .. nem?Vinkler írta: ↑2019.07.18., csüt. 12:34![]()
Végül is nem neked kell dolgozni vele! Ez nem a tetszésről szól, hanem, hogy nekünk kell kitakarítani a topicot, ami a saját szabadidőnkből megy el a saját munkánk van benne, nem a tiéd!
Ez a téma totál off. Nem igaz, hogy nem lehet tiszteletben tartani a kérésünket. Amikor emberi hangvételben próbálunk megkérni titeket valamire, az miért nem jó? Miért kell drasztikus lépés tenni, hogy foganatja legyen, aztán meg jön az értetlenkedés, meg a vinnyogás. Ezt egyszerűen nem értem...![]()
/ne dolgozzá olyan sokat .. mert ../
Vinkler legyen a topik címe az hogy általában a hifiről,meg ami még eszünkbe jut,és nem kell radírozni.
De komolyan mondom hogy érdekesebb így színesebben ez a topik,mint keretek közé szorìtva.Engedjétek el a radírt,jó ez így.

De komolyan mondom hogy érdekesebb így színesebben ez a topik,mint keretek közé szorìtva.Engedjétek el a radírt,jó ez így.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Végül is nem neked kell dolgozni vele! Ez nem a tetszésről szól, hanem, hogy nekünk kell kitakarítani a topicot, ami a saját szabadidőnkből megy el a saját munkánk van benne, nem a tiéd!
Ez a téma totál off. Nem igaz, hogy nem lehet tiszteletben tartani a kérésünket. Amikor emberi hangvételben próbálunk megkérni titeket valamire, az miért nem jó? Miért kell drasztikus lépés tenni, hogy foganatja legyen, aztán meg jön az értetlenkedés, meg a vinnyogás. Ezt egyszerűen nem értem...

milyen lenne az élet zene nélkül?
következő fokozat, milyen élet az ha hangot sem hallunk, nem lenne hozzá érzékelő szervünk? /hallás vesztés/
milyen lenne élet látás nélkül /látás vesztés/
A kettő együtt, hallás és látás nélkül lehet élni?
Bizony, ezek durva dolgok, előfordul ritka esetben még a kettős vesztés is ... mi meg hifi picsogunk, mi tetszik kicsit, jobban, objektíve-szubjektíve.
fokozzuk a feszültsége(?),bitrograde írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:50Az jutott az eszembe (részben ezt a vitát is olvasgatva), hogy vajon ki mennyi csöndet hall(gat) az itt lévők közül?
Hm?
milyen lenne az élet zene nélkül?
következő fokozat, milyen élet az ha hangot sem hallunk, nem lenne hozzá érzékelő szervünk? /hallás vesztés/
milyen lenne élet látás nélkül /látás vesztés/
A kettő együtt, hallás és látás nélkül lehet élni?
Bizony, ezek durva dolgok, előfordul ritka esetben még a kettős vesztés is ... mi meg hifi picsogunk, mi tetszik kicsit, jobban, objektíve-szubjektíve.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Jópofa kérdés! csak azt nem tudom szándékosan akartad-e így, mondjuk az alábbi fokozatokkal:bitrograde írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:50Az jutott az eszembe (részben ezt a vitát is olvasgatva), hogy vajon ki mennyi csöndet hall(gat) az itt lévők közül?
Hm?
1. zene hallgatás (csak a zene)
2. háttér zene (közben csinálsz mást)
3. háttér csend (mármint nem szól semmi, de csinálsz valamit)
4. csendet hallgatni (és nem csinálni mást)
4-es nálam nincsen. (ha ülök egy hegytetőn az már 3-as, mert nézem a tájat)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
fapaci írta: ↑2019.07.18., csüt. 10:43Nyomós okunk van rá, miért úgy élünk, ahogy. Ezen nyilván nem fog változtatni, hogy valaki másként csinálja, sőt engem igazából nem is érdekel, kinél mik a szempontok. Ha ős is, én is révbe érünk, akkor már van miről beszélgetni, hiszen az út vége felé vélhetően mindannyian rájövünk, hogy az eszköz teljesen lényegtelen.

jó ezt olvasni, bár lehet te is megkapod, miért írkálsz egy hifis fórumra
( utolsó mondat kapcsán: talán még szerencsésebb, ha nem a vége felé

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Az offtopic témához már csak annyit tennék hozzá, hogy a 20-25-30 éves évfolyam találkozókon azért szépen megmutatkozik, mennyi összefüggés van az iskolai érdemjegyek és a felnőtt sikerek között. Véleményem szerint semmi, sőt enyhe fordított arányt vélek látni. No de vissza a hivatalos topikhoz...
Persze eleinte én is úgy vittem haza az új lemezeimet, mintha legalábbis Ferrarit vettem volna, némelyik anyagilag hasonló terhet is jelentett, mivel a francia és japán nyomású korongokat 800-1000 forintért adták, mikor egy átlagfizetés 4-5e Ft volt. Emiatt szívtam is fogamat, mivel már akkor sejtettem, hogy az élet nem állhat lemezek gyűjtéséből, ennél sokkal több élvezetre kell pénz. A folyamat oda futott ki, hogy egy jókora ruhásszekrény volt már tele LP-kel, összértékük egy lakás árával vetekedett. Józanabb pillanataimban olyan nyomást éreztem ezáltal az agyamon, hogy egy gyors döntés után pár hónap alatt pénzzé tettem a kollekciót, átálltam CD-re, ám a kimaxolás ott is bekövetkezett néhány évvel később. Azóta nem vagyok hajlandó tárgyakat gyűjteni. Élményekre vadászom, amik teljesen függetlenek a hordozótól. Elfogadom, hogy sokaknál ez így nem játszik, nincs velük vitám és nem is szállok be az analóg vs digit, LP vs CD vs PC vaklármákba, mert szerintem ezek lényegtelen kérdések. Nincs szükségem a kézzelfoghatóságra, a - sokszor semmitmondó - borítókra sem, mert ha valamire kíváncsi vagyok a zenekarral, művel, felvétellel kapcsolatban, pár másodperc alatt megtalálom a Neten. Én így működöm. Elfogadom, hogy másoknál másról szól a zenehallgatás, viszont elvárom, hogy ők se üldözzenek engem a szokásaim, preferenciáim miatt. Nyomós okunk van rá, miért úgy élünk, ahogy. Ezen nyilván nem fog változtatni, hogy valaki másként csinálja, sőt engem igazából nem is érdekel, kinél mik a szempontok. Ha ős is, én is révbe érünk, akkor már van miről beszélgetni, hiszen az út vége felé vélhetően mindannyian rájövünk, hogy az eszköz teljesen lényegtelen.
Jogos az állításod, a beszerzés nehézségei valóban emelhetik a portéka értékét, ám szerintem van az a "szint", amikor ez már nem játszik. Ha egy gyönyörű verset sok ezer példányban kiadunk, akkor attól értéktelenebbé válik? Ha egy zenemű kizárólag egyetlen példányban jelenik meg, akkor az már különlegesen magas értéket képvisel? Én ezekben nem hiszek, az ilyen fajta értékítéletet meghagyom a műkereskedőknek, műgyűjtőknek, akik nem nézegetik a festményeiket, hanem titkos széfekbe zárják azokat. Én a zenét hallgatni szeretem, nem birtokolni.chord írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:12Könnyen-hozzáférhetőség, meg az 'értéktelen', bizonyos szempontból van közös metszet. Az az LP, amiért b..tt sok pénzt fizettél régen, kis túlzással, inkább nem ettél, áztál-fagytál-sorbanálltál, és amikor otthon feltetted, az valószínűleg más érzet volt, mint ma, amikor kettőt kattintasz ugyanezért.
Persze eleinte én is úgy vittem haza az új lemezeimet, mintha legalábbis Ferrarit vettem volna, némelyik anyagilag hasonló terhet is jelentett, mivel a francia és japán nyomású korongokat 800-1000 forintért adták, mikor egy átlagfizetés 4-5e Ft volt. Emiatt szívtam is fogamat, mivel már akkor sejtettem, hogy az élet nem állhat lemezek gyűjtéséből, ennél sokkal több élvezetre kell pénz. A folyamat oda futott ki, hogy egy jókora ruhásszekrény volt már tele LP-kel, összértékük egy lakás árával vetekedett. Józanabb pillanataimban olyan nyomást éreztem ezáltal az agyamon, hogy egy gyors döntés után pár hónap alatt pénzzé tettem a kollekciót, átálltam CD-re, ám a kimaxolás ott is bekövetkezett néhány évvel később. Azóta nem vagyok hajlandó tárgyakat gyűjteni. Élményekre vadászom, amik teljesen függetlenek a hordozótól. Elfogadom, hogy sokaknál ez így nem játszik, nincs velük vitám és nem is szállok be az analóg vs digit, LP vs CD vs PC vaklármákba, mert szerintem ezek lényegtelen kérdések. Nincs szükségem a kézzelfoghatóságra, a - sokszor semmitmondó - borítókra sem, mert ha valamire kíváncsi vagyok a zenekarral, művel, felvétellel kapcsolatban, pár másodperc alatt megtalálom a Neten. Én így működöm. Elfogadom, hogy másoknál másról szól a zenehallgatás, viszont elvárom, hogy ők se üldözzenek engem a szokásaim, preferenciáim miatt. Nyomós okunk van rá, miért úgy élünk, ahogy. Ezen nyilván nem fog változtatni, hogy valaki másként csinálja, sőt engem igazából nem is érdekel, kinél mik a szempontok. Ha ős is, én is révbe érünk, akkor már van miről beszélgetni, hiszen az út vége felé vélhetően mindannyian rájövünk, hogy az eszköz teljesen lényegtelen.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
[quote=kökény post_id=2398147 time=1563432575 user_id=7419]
Vigasztalhatod magadat azzal, hogy milyen jó kis beszélgetős komolyzenei bemutatókon vettél részt, miközben a bulis/diszkós csajokat más vitte el, hidd el nekem nekik még emlékezetesebb volt
]
..... és maradt...... ? :(
Szerintem itt is látszik kinek mi az értékrendje!
Nem kell mindenkinek beállni a birkasorba!
És attól ugyanúgy élhet számára teljes életet!
Ne más döntse el hogyan akarok élni és mivel akarok foglalkozni. Ha már egyszer nem muszály ...
Vigasztalhatod magadat azzal, hogy milyen jó kis beszélgetős komolyzenei bemutatókon vettél részt, miközben a bulis/diszkós csajokat más vitte el, hidd el nekem nekik még emlékezetesebb volt

]
..... és maradt...... ? :(
Szerintem itt is látszik kinek mi az értékrendje!
Nem kell mindenkinek beállni a birkasorba!
És attól ugyanúgy élhet számára teljes életet!
Ne más döntse el hogyan akarok élni és mivel akarok foglalkozni. Ha már egyszer nem muszály ...
Ha már családtörténetet is bele szőjük, akkor röviden, portfólió mentesen két lányom született Csernobil után 3 héttel. Egyetemre jelentkezésnél megjelöltek egy db egyetemet (ELTE), egyetlen szakot, pedig lehetett volna 8-at is. Ennél jóval húzósabb volt az ELTE Ötvös koleszába bejutni, komolyabb "felvételi" szűrés volt mint az egyetemi. Egyik lányom 3 évig, másik 2 évig köztársasági ösztöndíjas volt, 5-ös diplomával végeztek, majd 4év PhD aspiránsok, amiket szintén jelessel védtek meg. Petra lányom Müncheni LMU-n biokémiai kutatási csoportot vezet és idén tavasztól tárgyi előadásokat tart, Zita lányom neurobiológusként Lausanne klinikán skizofrénia sejtbiológiai jelenségeibe ásta be magát, de egyéb okok miatt váltott, jelenleg szintén Lausanne-ban egy felfutásban lévő dróntérképeszeti startup cégnél IT elemzői pozícióban aktív.
Bulizás? Nekik az Ötvös kolesz beszélgetős klubját jelentette, korábban pedig Csermely Péter vezette TUDOK · Országos Diákkonferencia táborokba jártak.
Az már mellékes, 8évig zeneiskolában tanultak, klarinét volt a hangszerük, itthon duóban gyakoroltak.
OFFkaef2 írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:31Miskolcon a gépészmérnöki karon végeztem 1988-ban gépgyártástechnológia szakirányban.
A saját gyerekeim is vezető beosztásokban, nagy felelősséggel dolgoznak (25 és 28 évesen), az MTV egykori első un newsroom rendszerét 1998-ban én terveztem, építettem és ennek 20 év múlva idén tavasszal az eddigi legnagyobb upgrade-jét már a fiam csinálta. Szülő nem lehetne büszkébb a gyerekeire, mint amilyen én vagyok ..
Ha már családtörténetet is bele szőjük, akkor röviden, portfólió mentesen két lányom született Csernobil után 3 héttel. Egyetemre jelentkezésnél megjelöltek egy db egyetemet (ELTE), egyetlen szakot, pedig lehetett volna 8-at is. Ennél jóval húzósabb volt az ELTE Ötvös koleszába bejutni, komolyabb "felvételi" szűrés volt mint az egyetemi. Egyik lányom 3 évig, másik 2 évig köztársasági ösztöndíjas volt, 5-ös diplomával végeztek, majd 4év PhD aspiránsok, amiket szintén jelessel védtek meg. Petra lányom Müncheni LMU-n biokémiai kutatási csoportot vezet és idén tavasztól tárgyi előadásokat tart, Zita lányom neurobiológusként Lausanne klinikán skizofrénia sejtbiológiai jelenségeibe ásta be magát, de egyéb okok miatt váltott, jelenleg szintén Lausanne-ban egy felfutásban lévő dróntérképeszeti startup cégnél IT elemzői pozícióban aktív.
Bulizás? Nekik az Ötvös kolesz beszélgetős klubját jelentette, korábban pedig Csermely Péter vezette TUDOK · Országos Diákkonferencia táborokba jártak.
Az már mellékes, 8évig zeneiskolában tanultak, klarinét volt a hangszerük, itthon duóban gyakoroltak.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Az jutott az eszembe (részben ezt a vitát is olvasgatva), hogy vajon ki mennyi csöndet hall(gat) az itt lévők közül?
Hm?
Hm?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2742
A leírtak alapján felmerül bennem egy kérdés? Vajon a hifi rajongók (audiophilek vagy nevezzük bárhogyan is) között mennyi a felsőfokú végzettségűek aránya? Sőt továbbmenve mennyi a műszaki végzettségűek aránya?
Szerintem van a kettő között összefüggés. (Nem megbántva, és kirekesztve senkit a gondolatmenetemmel!!)

Szerintem van a kettő között összefüggés. (Nem megbántva, és kirekesztve senkit a gondolatmenetemmel!!)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Nem értek egyet azzal az általánosítással, hogy a jelenkor egyetemistáit csak a bulizás érdekli.
Tanítottam a Pécsi Egyetemen, a BKF (most Metropolitan) fizetős kommukációs képzésein magyarokat és külföldieket is egyaránt és habár azt nem tudom, hogy mennyit buliztak de azt igen hogy összességében nem vallottak szégyent a tanulással, feladat megoldással sem.
A saját gyerekeim is vezető beosztásokban, nagy felelősséggel dolgoznak (25 és 28 évesen), az MTV egykori első un newsroom rendszerét 1998-ban én terveztem, építettem és ennek 20 év múlva idén tavasszal az eddigi legnagyobb upgrade-jét már a fiam csinálta. Szülő nem lehetne büszkébb a gyerekeire, mint amilyen én vagyok, pedig ők is ha úgy hozta a kedvük akkor elmentek szórakozni. De ettől semmivel nem kevésbé felelősségteljesebbek, mint az én korosztályom volt az ő korukban. Amikor már lehetett mindketten még gyerekkorukban eljártak nyaranta dolgozni, vagy mellettem vagy olyan ismerős céggel, aminek a munkája érdekelte őket. Megértették mit jelent a határidő és a szóbeli igéret.
Szóval szerintem ne általánosítsunk, hogy a mostani fiatalság, az egyetemisták hanyagok, felelőtlenek, csak a bulizással foglalkoznak, mert vannak köztük biztosan ilyenek is, de általánosságban ez azokra, akikkel az elmúlt 20 évben kapcsolatban lehettem biztosan nem volt jellemző.
Miskolcon a gépészmérnöki karon végeztem 1988-ban gépgyártástechnológia szakirányban. A diplomamunkám egy film volt a csavargyártásról, különös tekintettel az imbusz csavarokra. Nálam a bulizás az volt, hogy 1983-tól egyetemi tévét csináltunk pár hozzám hasonlóan elvetemülttel, rendszeres hetente többször jelentkező műsorral, VHS magnóval vágva, Umatic hordozható magnóval és Sony egy csöves kamerával és 7 kollégiumból egy kamerával egyetemi napos közvetítéseket csinálva. A miskolci városi tévé is onnan indult, első pár műsora a E/6 kollégium szinházterméből ment, amikor felköltöztek az avasra az első stúdiójukba, ott is dolgoztam rendszeresen. Ja és persze Vass Andrási Gyurival egyetemi hifi klubot csináltunk, és politikai klubot a filozófia tanszék segítségével, beszélgetéseket is szerveztem sokféle akkor még nem teljesen rendszerkompatibilis meghívottal vagy 3 éven keresztül. Igazán intenzív időszak volt. Nyaranta meg diszkózás az itt táborozó NDK-s és orosz (leginkább hölgy)vendégeknek és a kollégiumokat üdülőként használó hazai vendégeknek. Nagyon intenzív és izgalmas időszak volt és vágóként óránként 2500 Ft-ért dolgozhattam az egyetemi 4D nevű videóstúdióban, aminek kitalálója, alapítója és műszaki vezetője lehettem, amikor kezdő mérnökként a Hungaluban havi 6000 Ft volt a fizetésem illetve egyetemi tanársegédként a szervezés tanszéken kb ugyanennyi.istvan01 írta: ↑2019.07.18., csüt. 08:23akár tetszik adminoknak, akár nem, régen, buli, egyetem.
Esetemben, 1975-80 között BME villamos kari koleszben várban laktam, aki emlékszik rá ott működött a város talán legszínvonalasabb buli helye, akkor még nem bulizásnak hívták az ilyen eseményeket. A lényeg, az ott lakó koleszosoknak ingyenes volt a belépő a szombatonkénti klubba, ahol állandó zenekar az Apostol volt, de LGT és akkori nagyságú zenekarok gyakran előfordultak. Volt discó is persze.
Én öt év alatt 2, azaz kettő alkalommal tévedtem be a várklubba, pedig ingyenes volt, csajok is nyüzsögtek bőven és mégis, vagyis mégsem.
Viszont volt pl kisebb helységben komolyzenei klub hétköznap délutánonként, ahol egyik évben havi egy alkalommal kezdő de már karmesterkedő Fischer Iván tartott beszélgetős zene bemutatót, vagy inkább csak beszélt művekről, hátterekről stb .... emlékezetes volt.
/külföld mászkálás helyett volt a nyári "ajánlott" építőtábor ... na az is megérne nagy meséket/
Nem értek egyet azzal az általánosítással, hogy a jelenkor egyetemistáit csak a bulizás érdekli.
Tanítottam a Pécsi Egyetemen, a BKF (most Metropolitan) fizetős kommukációs képzésein magyarokat és külföldieket is egyaránt és habár azt nem tudom, hogy mennyit buliztak de azt igen hogy összességében nem vallottak szégyent a tanulással, feladat megoldással sem.
A saját gyerekeim is vezető beosztásokban, nagy felelősséggel dolgoznak (25 és 28 évesen), az MTV egykori első un newsroom rendszerét 1998-ban én terveztem, építettem és ennek 20 év múlva idén tavasszal az eddigi legnagyobb upgrade-jét már a fiam csinálta. Szülő nem lehetne büszkébb a gyerekeire, mint amilyen én vagyok, pedig ők is ha úgy hozta a kedvük akkor elmentek szórakozni. De ettől semmivel nem kevésbé felelősségteljesebbek, mint az én korosztályom volt az ő korukban. Amikor már lehetett mindketten még gyerekkorukban eljártak nyaranta dolgozni, vagy mellettem vagy olyan ismerős céggel, aminek a munkája érdekelte őket. Megértették mit jelent a határidő és a szóbeli igéret.
Szóval szerintem ne általánosítsunk, hogy a mostani fiatalság, az egyetemisták hanyagok, felelőtlenek, csak a bulizással foglalkoznak, mert vannak köztük biztosan ilyenek is, de általánosságban ez azokra, akikkel az elmúlt 20 évben kapcsolatban lehettem biztosan nem volt jellemző.
Itt csak óvatosan, mert ez szerintem lényeges.fapaci írta: ↑2019.07.17., szer. 23:51
Szerintem mindenki sorsában, életében jól kitapintható, miért fogadja könnyen, vagy éppen tiltakozik ellene, hogy a világ és benne a zenehallgatási szokások, eszközök változnak. ...............
........ Manapság meg megnyomok néhány gombot és szól a zene. Ha megszakadok, sem látok ebben negatívumot, vagy igénytelenséget.
Könnyen-hozzáférhetőség, meg az 'értéktelen', bizonyos szempontból van közös metszet.
Az az LP, amiért b..tt sok pénzt fizettél régen, kis túlzással, inkább nem ettél, áztál-fagytál-sorbanálltál, és amikor otthon feltetted, az valószínűleg más érzet volt, mint ma, amikor kettőt kattintasz ugyanezért.
Érzet, ez itt a kulcs.
K.F. jött ezzel az Edison-féle fonográf vs. élő előadás témával asszem, a tone-tests téma. Kicsit átsiklottunk fölötte, pedig a tanulság óriási.
Mert ugyanez a téma.
Hangminőségileg ma ezt nem nagyon hisszük, a sokszázezres kábeleinkkel meg a párnánk belsejében is frekvenciamenetes papírcsíkok vannak, igen, ahol látszik, hogy az LP könnyedén átvisz 50 kHz-ig, a denevérek párosodási szokásai meg teljesen perverz irányba fordulnak...:), na jó, ez csak vicc, de tényleg vakarjuk a fejünket, hogy a dédfaterék hallásával volt kicsi gond?,
nem volt gond, ill. pont annyi gond, mint a miénkkel itt.
Érzet, ami belül hallatszik, az a fizikailag mérhető dolgokkal olykor nem halad párhuzamosan.
Az a régi LP hang, amikor a hangszedő pont leereszkedett a barázdába, először, akkor, azon az estén, meg pl. tegnap, a két kattintás után, amikor megszólalt esetleg ugyanaz a zene, az belül bizonyosan nem ugyanaz, előfordulhat, hogy a régebbi eset jóval nagyobb hangi élmény volt, akkor is, ha ma a 'gyengécske' jelzővel illetnénk tapintatosan azt a régi hangot.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Khhm, akkor Te nagyon fiatal vagy. Illés, előzenekar Echo!
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

istvan01 írta: ↑2019.07.18., csüt. 08:23akár tetszik adminoknak, akár nem, régen, buli, egyetem.
Esetemben, 1975-80 között BME villamos kari koleszben várban laktam, aki emlékszik rá ott működött a város talán legszínvonalasabb buli helye, akkor még nem bulizásnak hívták az ilyen eseményeket. A lényeg, az ott lakó koleszosoknak ingyenes volt a belépő a szombatonkénti klubba, ahol állandó zenekar az Apostol volt, de LGT és akkori nagyságú zenekarok gyakran előfordultak. Volt discó is persze.
Én öt év alatt 2, azaz kettő alkalommal tévedtem be a várklubba, pedig ingyenes volt, csajok is nyüzsögtek bőven és mégis, vagyis mégsem.
Viszont volt pl kisebb helységben komolyzenei klub hétköznap délutánonként, ahol egyik évben havi egy alkalommal kezdő de már karmesterkedő Fischer Iván tartott beszélgetős zene bemutatót, vagy inkább csak beszélt művekről, hátterekről stb .... emlékezetes volt.
/külföld mászkálás helyett volt a nyári "ajánlott" építőtábor ... na az is megérne nagy meséket/
akár tetszik adminoknak, akár nem, régen, buli, egyetem.