Az egyes Lighting DS verziók közötti hangminőség különbséget én sosem tapasztaltam, de nem is szeretném mereven kizárni a lehetőségét.mishow írta: ↑2023.05.24., szer. 12:14Úgy pontosítanám, hogy hallhatóan másképp szól.
A Lighning DS lágyabb, részletezőbb, néha kicsit finomkodó hang, ami sokaknak tetszik, illetve bizonyos zenéknek jót tesz.
A Tidal Connect hangja nyomulósabb, a felső regisztere néha karcosabb, de több benne a "boogie-faktor". Még az sem teljesen mindegy, hogy HiFi vagy Master felbontást hallgatsz vele. Azt is észrevettem, hogy a Lightning DS egyes frissítései után gyakran változott a hang. Ezt régen a foobar2000 csinálta, és néha egészen zavarbaejtő tudott lenni. Megszoktál valamit, esetleg ahhoz finomítottad a rendszeredet és utána lehetett újra reszelniés ahogy korábban már írtam erről: nem "mintha" effekt, határozottan hallható, bár ennek a mértéke is lehet rendszer- és ízlésfüggő.
Ugyanakkor nehéz erre műszaki értelemben magyarázatot találni, ugyanis az ilyen három szereplős streamer ökoszisztémában (szerver, renderer, controller) a controller app a távirányító szerepét tölti be, azaz utasítja a renderert, hogy a szerverről egy kiválasztott tartalom lejátszását indítsa el, a továbbiakat a renderer és a szerver egymás között intézi, controller appon keresztül semmilyen digitális audió jel nem fut keresztül, így befolyásolni sem képes azt.
Persze ha a Lighting DS verzió frissítés a renderer(streamer) firmware frissítésével jár együtt az más tészta, az okozhat hangminőség változást, de szerintem nem szerencsés ezt a vezérlő app számlájára írni.